ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ercan Bayram
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2008 11:12
Son Ziyaret:
19 Ocak 2016 22:24
Toplam Mesaj:
116 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ercan Bayram
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1984
Yaş:
41
İl:
Isparta
Meslek:
Ziraat Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


5 cory pygmaeus, 10 cory panda, 8 cory rabauti, 5 cory habrosus,4 cory sterbai
@Isparta

SON 10 MESAJI

Masrafsız bakımsız bitkili tankım...
1 grolüx lambanın ışık değeri bitkinin fotosentez yapmasına çok etkin değildir kullanılmasındaki amaç balıkların renginin doğal görünmesini sağlamktır.
Bitkiler için daylight 6500 kelvin ve 8000 kelvin lambalar kullanılır ki 8000 kelvin TR de yok osram distribitorune sordum.

bunun yanısıra torf = fosfat = yosun

torf bitki çürüntüsüdür ve ciddi besin kaynağıdır torfa dikili bitkilerin ne kadar uzun süre sadece su ile büyüdüğünü belki görmüşsünüzdür.

kömürü ne amaçla koyduğunuzu bilemiyorum.
ilk kurulum için 25 adet misket gübre bence çok fazla mesela 3 kök bacopa ile 7-8 kök rotala birbirine yakınsa aralarına 1 adet yeterlidir.
10-15cm aralıklıca misket gübre konuluyor bildiğim kadarı ile tabi bu bitki yoğunluğuna göre mesafesi sıklaşabilir.

benim büyük tankımda 250 lt olan 100x45x60h akvaryumumda 6 flo var
4 ü daylight, 2 si grolux
bu aralar eve gidebilirsem tüm floresanları yenileyeceğim tamamı daylight olacak, sadece floresan değişimi etkin değildir aslında çok kaliteli bir elektronik balastınız yoksa her sene değişmeli.

yosun olmuyor mu oluyor bende saç yosunu oluşuyor biolojik filtrasyonu sağlıyor ve sudaki nitrojen döngüsünü tamamlayıcı olacak kadar artıyor. tabi zaman zaman çok ciddi artış gösterirse javamoss gibi bütün çoğaldığı için toplayıp atıyorum.

Azoo nun yosun önleyicisini tam oranda kullanın! tavsiye ederim

Ercan
Masrafsız bakımsız bitkili tankım...
[QUOTE=burak]Ercan bey tankınız çok güzel gerçekten, subulata biraz daha kısa bir tür olsa keşke, gerçekden hızı inanılmaz bir bitki.[/QUOTE]

Kameram güzel birşey olsa çok daha güzel kareler çekeceğim ama ilerde ekleyeceğim...



[QUOTE=kdeniz]
 
Genel anlamda; Dizaynın her halükarda önem taşıması gerektiğini düşünüyorum. Zira bu hobide diğerleri gibi keyif işidir. Keyif almak içinde dizayna önem vermek gerekiyor. Burada da şu ortaya çıkıyor, dizayn kendimizimi tatmin edecek, yoksa genel kabulmu görecek.
 
Subulata ilk bitkilerimden birisiydi. Daha yer yokmu diye bağırıyordu, fazla bitki çeşitli tanklarda kullanılması gerçekten handikap yaratıyor. Gitmediği yer kalmıyor, zaptetmek için önlem alınmalı.
1 kök bile yeterlidir. Bitki hakkında bir bilgi vereyim. Çıkış kökünden itibaren boyu 50 cm aştığında ilk köklerde erime oluyor, bitkinin akvaryum ortamındaki normal davranışıdır.
 
Bu arada ben yinede cryptoların görünebilmesinden yanayım. Belki taşlar yer değiştirebilir.    
 
[/QUOTE]

Akvaryumda gübreleme olmadığı için 50 cm i bulamayacak diye düşünüyorum. kökte çürüme olsun kendi haline bıraktım.
Öğrendimki üstüne ne kadar çok düşersem o kadar terslik çıkıyor Tebessüm




[QUOTE=ozankose] Tankınızın kısa sürede bu hali almasında mesleğinizin de etkisi olmuş galiba.

[/QUOTE]

Şöyle ki t5 floresan ekleyip 6 kök bitki dikmek herkesin yapabileceği birşey sanırım.
2 ayda 1 sefer %50 su değişimi... başka da bir derdim olmadı...


[QUOTE=maussollos]Ziraat Mühendisi olmanızın avatajlarını kullanmış ve bundan sonra da kullanacakmışsınız gibi görülüyor.
Tebrikler.
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Mesleki bilgilerimi kullanmamı gerektirecek düzeyde bitkiler olmadığı için problemimiz yok ama genel prensip bol ışık yeterli balık sayısı (co2) ve ürettikleri nitrojen, bunun yanında uzun zamanda 1 sefer bile olsa su değişimi ile su içindeki mineral konsantrasyonunun arttırılmasından başka bir durum söz konusu değil...

[QUOTE=Kullanıcı Adı]Ercan tebrikler. Yeni tankta da başarılar...[/QUOTE]

Yeni tank ne alemde bilmiyorum ilçedeyim şuan bende meraktan çatlıyorum açıkcası..


[QUOTE=ruchan]Sobo Tepe filtrenizden de bahsedermisiniz. Avantajları dezavantajları nelerdir. Bu filitre hakettiği yere pek gelememiş bir filitre kanaatimce. [/QUOTE]

Benim en çok sevdiğim filitre Top filter.
Bu filtreyi antalyada bir abimin discus üretim tankında görmüştüm.
Açıkta olduğu için elini 2 de bir akvaryuma sokmak zorunda kalmıyor bazı partikülleri (bakteri kültürünü) tutmasını sağlayabiliyorsunuz.

Benim filitremin içinde seramikli sünger (otuz.com da var) değişik taş gibi bir sünger. bunun yanında elyaf normal sünger ve bioball lar var. müthiş bir yararlı bakteri merkezi...
Top filter ın en dezavantajlı yanı şelale gibi üstten döküldüğü için sudaki co2 ve o2 dengesinin bir nebze bozulması. fazla miktarda oksijen istediğimiz birşey değil özellikle bitkili tankta...
diğer dez avantajı gırtlak şeklindeki borusunun kıvrımlı yerlerine akvaryumdan gelen partiküller takılıyor suyun debisi düşüyor.
aslında bu filtreyi seçmemin özel bir nedeni var akvaryum içinde iç filtre görüntüyü bozuyor bunun küçük yapısı hoşuma gidiyor müdahelesi kolay vs.

[QUOTE=emreutku]Ercan bey bu başlığı yeni gördüm. Çok hoşuma gitti. Müdahalesi az olan bitkili tanklara pek çok kişlininde ihtiyacı var.  Siz iyi bir örnek oluyorsunuz.
 
CO2 vermeden de oluyor demekki!
Ya potasyum?
Filtre olarak kullandığınız Top filter'i  neden tercih ettiiniz ve hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Taban konusunda da bilgi verirseniz memnun oluruz! (yalnızca 20 yıllık kullanılmış deniz kumu mu?)Arka fonda güzel görünüyor..
tankın biraz daha uzaktan fotağrafını koyarsanız iyi olur..
 
DiĞer büyük tankın durumu nedir ercan bey, her iki tankıda takip etmek isterim...
 
saygılar
[/QUOTE]

Beğendiğinize çok sevindim Göz%20Kirpma

Top filter ı neden tercih ettiğimi yukarıda yazdım müdahelesi en kolay olması başlıca etken.
Gübreleme kesinlikle yok ayda yılda bir aklıma gelirse 4 de 1 oranda seachem flourish eklerim onu da 1 sefer ekledim şimdiye kadar.
Kum konusunda onur da önce çekimserdi ama baktı ki güzel çok ince ama hafif bir kum.
iyi hatırlıyorum ben 4-5 yaşlarında iken bunu aldığım kişide lepistes ve kılıç kuyruk cryptonlar vardı java moss filan vardı... Tam 21 sene öncesinden bahsediyorum Tebessüm bitkileri, balık yavrularını satar yem giderini karşılardı...
sonra akvaryumu kaldırdığını öğrendim ve kumunu istedim yaklaşık 8-9 senedir de kum bende..

Ispartaya geçtiğimde unutmazsam sizin için kumun makro fotolarını çekebilirim.

Akvaryum Evin Hall (hol) kısmında olduğu için geriye pek gidebileceğim yer yok o sebeple çekemedim. Yakından görülmeye değer bir tank.

10 panda çöpçü, 4 sterbai çöpçü, 10 neon tetra, 5 Altın kalem balığı, "deli" Sae ,  Cae
Deli diyorum çünkü kendi türevi hangi balık olursa olsun sürekli dayak yiyor. Kahkaha




[QUOTE=eminkanatli]

Çok güzel bir tank olmuş ama sanki masrafsız ve bakımsız gibi durmuyor :))

Subulata bitkisi kumdamı daha iyi büyüyor ben tam olarak anlamadım? Silis kum olurmu? Birisi aydınlatabilirmi beni?
[/QUOTE]

Teşekkürler
Subulata sınır tanımıyor seçici bir bitki olduğunu düşünmüyorum.
Temmuzda 6 kök diktik 3 ayda tabanda yer kalmadı hemde destekleme olmadan.



Masrafsız bakımsız bitkili tankım...
[QUOTE=kdeniz]Bakımsız değilde "mühahalesi az tankım" demek daha doğru olur galiba. Bakımsız denince biraz farklı anlaşılıyor.
Sanırım dizayn kaygısı taşımıyorsunuz, yinede cryptoları biraz daha etkili göstermek iyi olabilir, tanka hareket katması açısından cryptoların arasından ince bir iki dalda fena olmaz aslında. Sağdaki kaya sanki yalnız kalmış gibi, soldaki abisine yaklaşsa dahamı iyi olur.....
Tankınızın ortaya koyduğu başka bir konuda, ihtiyacı fazla olmayan bitkiler seçildiğinde fazla masraf yapılmadan ve en önemlisi fazla efor harcanmadan da seyredilesi tankların yapılabileceğidir. Tanka eklemeyi düşündüğünüz bitkiler nedir bilemiyorum ancak yine crypto familyasından undulatanın mevcut cryptodan daha uzun boylu olması nedeni ile arka alanlarda kullanılabilir olduğunu düşünüyorum. Bu arada bu tanka destek veren sanırım taban, biraz açarsanız faydalı olur.
[/QUOTE]

Teşekkürler
Doğru söylüyorsunuz müdahelesi en az olan bitkili tank demek daha doğru.

Dizayn çok önemli değil dizayn olarak iwagumi ye benzetmek istedim ama subulatayı taban bitkisi kullanmak için 60 yükseklikten daha fazlası olmalı ki taban bitkisi gibi görülebilsin...

Cryptoları öylesine taşın arkasına en az ışık gören yere aldım ki t5 ışık kalitesi yüksek olduğundan dolayı yaprak renklerinde ilerleyen zamanlarda renk açılmaları gözlemleniyor o sebeple kuyu köşe yerlerde durması daha avantajlı...

Iwagumideki amaç 3 taştır. 1 tane büyük 2 tane küçük taş olur. 2 küçük taşın büyük olana taptığını düşünerek kurmaktadırlar. Benim öyle tapma filan bir düşüncem olmadığından hoş görünmesi ve balıklara rahat serbest bir dolaşma yeri sağlamak için sağ tarafı özellikle boş bıraktım. Bana göre bu tarzdaki tanklar çok daha güzel görünüyor.

Subulatayı öneririm ama şunları unutmayın.
Tabanda gördüğünüz heryeri kaplamış olan subulata sadece ve sadece 8 köktü!!!!!!!!
yaklaşık 2-3 ay gibi bir sürede tamamını kapladı. Bu gelişim döneminde de içerisinde sadece balık vardı ve 2 sefer su değişimi yapıldı gübre dahi verilmedi.

Biyolojik filtrasyon ve balıklardan çıkan nitrojen kullanımını mükemmel derecede.
Işığa yönelimi söz konusu yani tabana subulata koyacaksanız cam önüne çok ince bir kum kullanın ki cama fazla yanaşamasın... yoksa camdan yansıyan ışıktan dolayı camın önünde çok abartılı bir popülasyon göreceksiniz ve skmye çalıştığınızda kalıp çim gibi hepsi birlikte gelecektir.

Tanka eklemeyi düşündüğüm bitkinin tam adını bilmiyorm Onur kendi tankından getirecekti.
kırmızı myrofillium a benziyor demişti.

Undulatayı araştıracağım çok teşekkürler..

Taban ince bir deniz kumu fakat yaklaşık 20 senedir tatlı su da kullanıldığı için ne salınımı nede başka bir zararı kalmış durumda... çok ince ve hafif olması sebebi ile kökler çok hızlı ilerleyebiliyorlar.

Herhangi bir taban gübresi yada katkı maddesi yok.

Beğendiğiniz için teşekkür ederim keşke daha güzel bir makina ile daha güzel pozlar yakalayabilsem ortam ışığının yetersiz olması sebebi ile düzgün fotolar alamadım aslında çok hoş bir görüntüsü va.

İyi forumlar.
Masrafsız bakımsız bitkili tankım...
Fotoğraf:






















Boyut (cm):73x33x40
Kapasite (litre):96lt
Canlılar: Neon Tetra, Kalem balığı, Sterbai cory, Panda cory, Sae, Cae

Malzemeler: Top filter (sobo), Sera plant color t5 23watt, Sera Brilliant Daylight t5 23watt

Akvaryum Bakımı: Bakım yok sadece su ekleniyor!

Kullanılan Yemler: Jbl Novo Color, Jbl Novo tabs

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Çok nadir seachem flourish ekleniyor, Sadece kurulumda eklendi.

Bitkiler: Subulata, Cryptocorn wendti brown, Lemna minor (su mercimeği)

Açıklama; Su mercimekleri tamamen biyolojik filtrasyon görevini yapmakta olup; subulataların gelişimini yavaşlatıcı etkiye sahipler...

Amacımız kendini idare edebilen bir tank yapmaktı ve sanırım bu amaca ulaştık.

Eklemeyi düşündüğümüz bitkiler var beklemede kalın Göz%20Kirpma

Onur Şahin & Ercan Bayram
Bitkili Akvaryum Yeniden
[QUOTE=emreutku]
Aslında bendeki harici ince ayar vanasını kullanmadım, özsoy regulatörün kendi ince ayar vanasını kullandım..aynı CO2 tüpünden bir "T vanası"  yardımıyla ve iki adet difusorle iki ayrı tanka CO2 verme
çalışması yapıyordum.. Özsoy regulatörün ince ayar vanası çok kısık olduğu halde sabaha karşı CO2 çıkışı anormal artrmış...Bu nedenle normal regulatörlerin ince ayar vanasına pek güvenmeyin arkadaşlar..
Barış sen harici ince ayar vanası kullanıyormusun, ve iki tanka aynı tüpten CO2 verme işi sende nasıl gitti ögrenebilirmiyiz?
[/QUOTE]

Gece ve gündüz oda sıcaklık farkı çok fazla mı acaba ?
mümkünse ayarlarınızı akşam odanın normal ısıda olduğu bir ayarda ayarlayın.
Benim de başıma geldi ama erken davrandım sorun çıkmadı... Hiç kayıp vermeden tamamını kurtardım.

Durum şu ki karbondioksit tüpü 1 derece ısı farkında bile çok acaip bir basınca sebep olabiliyor.
Demekki biz de normal ayarımızı oda sıcaklığı optimum olduğunda yapacağız.

Yani olay aslında özetlenecek olursa gündüz işe giderken havalandırma için çoğumuz küçük bir pencereyi açıyoruz ve evin iç ısısı biz akşam gelene kadar düşüyor...
Düşen ısı akşam kapatılan pencereler ile sera etkisi ile yanan floresanlar nefesimizle gelen ısı ve buzdolabı Tv gibi cihazlarla 3-7 derece ısınıyor. Eğer siz soğukken ayarlarsanız akşam tüp ısınacak karbondioksit genleşecek aşırı basınç oluşturacak ve gece gaz zehirlenmesi ile akvaryum florasındaki canlıların çoğu zarar göreceklerdir...

Ercan
Gizem Of İsland (Yeni resimler sf.3'de 28.09.2009)
Merhaba tankınız hayırlı olsun su üstündeki su mercimeklerini olabildiğince azaltın!.
Sudaki tüm mineralleri çekiyor resmen emiyorlar. Bunun yanında diğer bitkilerin gelişimini aşırı yavaşlatacak bir hormon salgılıyorlar suya... Bilginiz olsun sayıyı belirli oranda tutmakta fayda var.

Ercan
Yeni Bitkili Kurulumu ( Yeni Foto )
Benim arkaya doğru meğilden kastım dümdüz arkaya doğru bir eğim değil, yani küçük küçük tepecikler olabilir veya bir dağ efekti olabilir şelaleniz var şelale efekti olabilir tank ebatı o kadar uygun ki tamamen sizin hayalinizle alakalı herşey yapılabilir...

Ben direkt 250lt tankla başladım küçültsemmi diye her seferinde kendime sormuyoru değilim.
Malzeme temininden tutun içinin dekorasyonuna kadar ışıklandırma masrafına kadar her türlü avantajlı küçük tank.
Tabi önce bir yol çizmek çok fazla bitkili tank resmini kurulumunu incelemek şart...

İlk başladığı gün ile bugünkü fikir ve yorumlama düzenleme konusunda kendimi tartıyorum ve fikrim düşüncem herşey tamamen değişti diyebilirim.

Neonlar güzel balıklar küçük tankta olsa büyük de olsa onlar için bir tehdit yoksa sürü olmayı bırakıyorlar. Hoş olmuyor ama durum bu

Büyük ihtimalle onları su değişimlerinde yada tankla ilgilenirken bakım yaparken sürü halinde göreceksiniz. Aksi halde hep lepistes gibi dağınık durucaklar. Nereden biliyorum hala daha elimde neonlarım var ve Melekler olmazsa hemen dağılıyorlar Tebessüm

Bu onların doğası. Belki ciddi bir sürü yapmak için ciddi büyüklükte bir tank gerekiyor tabi buna imkan sağlayabilecek kaç kişi var aramızda tartışılır.

Küçük tankla başlamak cidden önemli ilerlemeleri getirebilir bence ama bu küçük tankı seçerken dünya tarafından kabul görmüş ebatlandırma dahilinde olmalı bana göre.

Dünyada kabul gören ve bu anlamda bu ürünler bazında üretilen ürünler birbirine bağlantılı.
60x30x35h daha derin iwagumi olacaksa 60x40x45h bu işin en ufak boyutu
neden 60cm ? çünkü armaturler 60cm için yapılıyor. T5 floresanların standardize versiyonu 60cm armature uygun

Çoğu ödül almış tank ebatları da 90x45x45h yada 50h

uzunluk standarta binmiş durumda 60cm - 90cm - 120cm - 150cm

sizin en büyük avantajınız derinlik 50cm derinlik bunu bitkileri büyütürken kademe yaparken daha iyi göreceksiniz. Güzel bir tank olacağını düşünüyorum
Yeni Bitkili Kurulumu ( Yeni Foto )
Ben de dahil neden bitkili akvaryum kuranlar zemini dümdüz yapıyor(um) çözemedim :D
sanırım simetri ve düzen problemi var çoğumuzda..

Şuan kendi akvaryumumun kumunu arkaya doğru yükselttim, derinlik kazandı ve çok da hoşuma gitti  akvaryum size de tavsiye ederim...

Tabanınız güzel olmuş, pc armatur çok şık durmuş, şelaleyi bitkiler ile örteceğinizden eminim.
Güzel bir başlangıç bence 1 hafta kadar balık eklemeyin.
Yararlı bakteri oluşumu için 1-2 balığa yetebilecek bir oranda yem atın! (çok az)

Haftada bir su değişimi yapın çeşme suyundaki minerallere bitkilerin ihtiyacı var. az da olsa onlara yetecektir.

Keşke bende küçük bir tankla başlasaydım Sikkin

Güzel olacağına eminim

Ercan
SANZON IWAGUMI
Özel mesaj ile gönderdim adresini. Umarım çok zorluk çıkmaz yeni başladığım yolda
ADA'ya adım adım (son resim s.4 de)
Yavaş yavaş hedefe yaklaşıyoruz.
Acilen iwagumi tarzında kuracağımız tankımızda Parvula ya ihtiyacımız var.
Nereden temin edebiliriz?
Bilgisi olan yardımcı olabilirse yazabilirse sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.