ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
giyotyn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
871
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2020 01:46
Son Ziyaret:
4 Saat 33 Dakika önce
Toplam Mesaj:
778 [0.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
137 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aslan ancir
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1978
Yaş:
46
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

aslan ancir

SON 10 MESAJI

Caridina Karides Tanki Kurulum Rehberi
[/QUOTE][QUOTE=giyotyn]
Cevap için teşekkürler. Fazla yükleme yapmadan 5-6 tane kadar alıp bir denemek istiyorum bakalım. Olumlu veya olumsuz sonuçları bir kaç hafta sonra paylaşırım.
[/QUOTE]

Yaşamadılar :/
Dün akşam üzeri akvaryumcudan 6 adet kiraz karides aldım. Poşetlerindeki suyu ölçtüm. Akvaryumcu da arıtma suyu kullanıyormuş. Tds 038 ph 7,4 çıktı.
Yavaş yavaş alıştırarak akvaryuma koydum karidesleri. Benim akvaryumda tds 300 civarı ph ise 6.1 idi. Akşam pek bir sıkıntı görünmedi ancak sabah baktığımda hepsinin öldüğünü gördüm maalesef.
Ben kurulumda zemine 2-3 cm kadar leonardit sermiştim. Tds'yi yükselten o ancak ph'ı düşük tutan da o. Bitkiler için ideal bir ortam ancak alışık olmayan canlılar için maalesef sıkıntılı.[EDIT]giyotyn,2024-12-18 10:05:39[/EDIT]
Caridina Karides Tanki Kurulum Rehberi
[QUOTE=SunkenShrimps][/QUOTE]
Cevap için teşekkürler. Fazla yükleme yapmadan 5-6 tane kadar alıp bir denemek istiyorum bakalım. Olumlu veya olumsuz sonuçları bir kaç hafta sonra paylaşırım.
Caridina Karides Tanki Kurulum Rehberi
[QUOTE=SunkenShrimps]
Benim asıl merak ettiğim bu su değerlerinde [K]Neo Caridina[/K] türleri nasıl gelişim gösterir??
Anlatıma yakın değerlerde hali hazırda bir ay önce kurmuş olduğum bitkili gün ışığı gören bir tankım var. Bu tanka neo caridina türleri eklemek istiyorum ancak ph 5,8-6 aralığında düşük gh düşük tds suda acaba sıkıntı yaşarlar mı diye endişeleniyorum.
Aldığımın ertesi günü tüm karideslerimi kaybetmek istemem bu yüzden emin olmak istiyorum.[EDIT]giyotyn,2024-12-17 11:02:40[/EDIT]
Vatozlar Hep Ölüyor
Akvaryuma tuz atıyor musunuz?
Tuza asla gelemez vatozlar.
Bunun dışında yem vermenize bile gerek yok onlar her şekilde karnını doyurur senelerce yaşarlar. Doğal yolla durduk yere ölen vatozum hiç olmadı.
Co2 Sistemi Hakkında Bilgi
[QUOTE=EyupAsik3452]
Hocam cevabınız için teşekkürler öncelikle yalnız benim anlamadığım bu regülatörün gösterdiği tüpün içindeki gaz miktarı mıdır? Bazı çift göstergeli regülatörler var onlar neyi gösteriyor bu konuda bilginiz var mı acaba?[/QUOTE]
Bu regülatör sadece tüpün içindeki gazın basıncını ölçer.
İkili regülatörlerde ikinci regülatörle difüzöre giden gazın basıncını görürsünüz. İcabında gazı kısarsınız vs. Ama profesyonel işlerle uğraşmıyorsak çok da elzem değil. İnce ayar vanasıyla difüzörden çıkış görmek yeterli.
Co2 Sistemi Hakkında Bilgi
- Difüzör çıkış borusunun altında daha verimli olur. Giriş borusunun altında sıkıntı yaratabilir, ses yapabilir ama dener görürsünüz.
- Regülatör 1500 psi yani 100 bar üzerinde bir basınca dayanıklı. Yani gayet yeterli. Bu difüzörler için 1,5-2 barlık basınç gerekiyor. Yani gösterge kırmızıya geldiğinde bile en az bir haftalık gazınız kalır. Piyasadaki regülatörlerin hepsi sanayi tipi ve bize göre gereksiz pahalı. İyi bir regülatör bulmuşsunuz hayırlı olsun.
- İndikatör sıvısını iki haftada bir değişiyordum ama genel bir fikir edindikten sonra pek ihtiyaç kalmıyor ona.
Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor
[QUOTE=Mnoomg]
Farklı cinsteler. Yani mavi ışıktaki erkek diğeri ise dişi. Hatta dişinin yumurtası bile var diyebilirim.
Diğer balık türlerine göre birz daha yabani bir tür olduğu için insana ve ortama alışmaları uzun sürüyor. Benimkiler ilk bir ay doğru dürüst yem bile yememişlerdi.
Ama çok zeki balıklar. Üç dört ay sonra elinizden bile yem yerler.
Kuytu, karanlık yerlerde saklanmayı ve toprağı kazmayı severler. Ben şu resimdeki gibi küçük bir testinin kafasını kesip akvaryuma koymuştum ve orayı yuva bellediler. Her seferinde o testinin içine yumurta dizdiler. Yem olarak "Tetra Cichlid Colour" yemini çok severerek yiyorlar ama yüzeyden yem yemeye alışmaları lazım. Batmayan bir yem çünkü.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225665/110820241327351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225665/110820241327311.jpg[/IMG]
Severum Sevdası
[QUOTE=Mnoomg]Merhaba arkada yanlış görmediysem tetralar mı mevcut tetra ile severum problem olmuyor mu hangi tetralar ile bakmalıyım[/QUOTE]

Evet transgenetik tetralar var. Küçük balık türlerinin en irisi olduğundan denedim ve bir sorun yaşamadım. Tek hamlede yutamayacağı balıklara kesinlikle dokunmuyor severumlar. Ama neon veya lepistes gibi daha küçük balıklar olsa kesinlikle affetmezler.
Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor
Akvaryumda sadece bir erkek severum görünüyor fotoğrafta. İkisi de erkekse baskın olan kesinlikle diğer erkeğe huzur vermez.
Eğer diğeri dişi ise siz sadece iyi beslemeye ve temizliğe dikkat edin. Filtreniz zayıf, bir dış filtre edinmeniz şart. 2-3 günde bir su değişimi ayrıca çok iyi geliyor. Taze suyu çok severler.
Ve severumların kur yapma şekli biraz böyledir. Bazen dakikalarca ağızlarını birbirine kenetleyip birbirlerinin gücünü sınarlar. Hazır olduklarında da toprağı kazımaya başlayıp kendilerine yuva yaparlar ve uygun bir yere yumurta dizerler.
Yavru almanız çok zor ama keyifli ihtişamlı balıklardır.
Hayırlı olsun.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=5987560[/URL]
Yeşil Su Sorunu
[QUOTE=ÇaĞRı]
Su pirelerine, Yem olarakta kullanabiliyorsunuz söylediğim ürünü. Daha kolayını bulduysanız ne ala [:)][/QUOTE]
Verdiğim linkte bahsettiğim yöntemi denedim ve başarılı da oldum ama şöyleki yeşil su daha çabuk oluştu ancak pireler sizlere ömür :/

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.