ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sopacı34
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
80
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Aralık 2007 20:06
Son Ziyaret:
04 Aralık 2024 23:44
Toplam Mesaj:
336 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur SOPACI
Doğum Tarihi:
30 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/38054.jpg[/img] Onur SOPACI

SON 10 MESAJI

Macrostoma Yavrularım
Merhaba en son Mart'ta yazışma var yavrular ne alemde?
Beta Hakkında
Selamlar

Sağ üstteki şeyleri diyorsanız onlar dışkısı.

Betta pompası gibi aletlerlerle çekip su değişimi yaparsanız su temiz, balık işe sağlıklı kalır

Tetra Ve Beta
[QUOTE=Nahola]
Bu bettalar doğal ortamında da ufak kablardamı yaşıyor [:?][/QUOTE]

Kablardamı derken kaplarda mı demek istediniz herhalde. Hayır büyük durgun göller ve pirinç tarlalarında yaşıyorlar. Fakat bu göllerde kendilerine bir kap kadar ufak bölge belirliyorlar ve buradan çıkmıyorlar. ayrıca ufacık kaplara tıkın demedim zaten bettalara mutlaka ısıtıcı ve filtre olan bir akvaryum lazım. Şunu da unutmayın balıkların tamamı görsellik için defalarca çapraz eşleşmeyle üretilmiş ve doğal olmaktan çıkmışlardır.[EDIT]sopacı34,2020-11-17 16:56:24[/EDIT]
Tetra Ve Beta
Kesinlikle olmaz. Betta ufak hacimli akvaryumlarda ve durgun suda yaşayan hayvanlardır. Labirent denen organları nedeniyle oksijenlerini su üstünden alırlar bu yüzden su akıntısız olmalı ki sık sık yüzeye çıkabilsinler. Tetralar ise çok hareketli hayvanlardır ve büyük hacim isterler. Akvaryumun tamamını kullanırlar bu da bölgeci bettayı strese sokar. Betta yem konusunda da asla tetralarla yem rekabetine giremez. Ayrıca tetralar bettayı tırtıklayacaklardır.
150x50x70 Akvaryum İçin Işık
Sorun bence ışık değil. Daha fazla detay verir misiniz? Mesela hangi bitkileri koydunuz? Ne zaman sonra çürüdüler? Taban da ne var? Katkı co2 kullandınız mi.
En Güzel Kırma Lepistes
[QUOTE=Flexa]

Genetik üzerine master yapan biri olarak bu soruyu cevaplamak bana düşüyor sanırım :) Öncelikle belirtmeliyim ki ütopik gelmesinin tek sebebi bilimden uzak kalmış olmanız. Çünkü bu teknoloji 1970'lerden beri var. Peki nasıl yapılıyor, neler yapılıyor? Anlayabileceğiniz şekilde özetlemeye çalışayım.

Öncelikle belirtmeliyim ki GDO (genetiği değiştirilmiş organizma) tanımı çaprazlayarak yeni tür elde etmek değildir. Kabul edilen tanımı, genetik mühendisliği teknikleri kullanılarak genetiği değiştirilmiş organizmalardır. Peki nasıl GDO yaparsınız?

Öncelikle ilgili organizmanın özellikleri belirlenir. Bu özelliği belirleyen şeyin hangi gen olduğunu anlamak için DNA hücredeki diğer bileşenlerden izole edilir ve sekanslanır. Bazı genleri susturarak ya da dışarlayarak (gene knock out veya gene knock down olarak geçer) bu genin etkinliğini kontrol edebilirsiniz. Yani geni silmeniz, o özelliği canlıdan çıkarmanız mümkündür.

Yenisini eklemek de benzer şekilde işler. DNA çift sarmallı bir zincirdir ve kopyalanma sırasındateke iner. Bu sırada onu birleştiren DNA polymerase adı verilen enzim görev alır. Bunun gibi birçok enzim DNA'ya bazların eklenip çıkarılmasında rol alır. Doğru genleri bulup bunlar sayesinde izole edip, çoğaltılacak organizmaya genetik teknikleri uygulanarak aşılanır. Ardından organizmanın bu yeni geni çoğaltması beklenir, büyümesi yani. Sonuç olarak elinizde yeni bir DNA'ya sahip bir organizma olur.

Çok kısaca özetlersek durum bu şekilde işliyor. Burada tüm mesele kullanılan laboratuvar tekniklerinde yatıyor. Onları detaylıca anlatmıyorum çünkü sadece kafa karıştıracaktır, anlaşılması için konuya hakimiyet gerekiyor.

Bunun yanında keşfedilen ilk teknikler bir virüsün bakteriye girerek genetik materyalini ona aşıladığının keşfedilmesiyle başlamış. Böylelikle ilgili virüsün genetiğinde değişikliğe sebep olarak, bakteriye müdahalede bulunamıyorsanız bile virüs aracılığıyla ona geni aktarmasını sağlayabiliyorsunuz.

Laboratuvarlarımızda deneylerde sık sık transgenik fareler kullanıyoruz. Bunların örneğin bağışıklık sistemi baskılanmış oluyor ki istediğimiz hastalığı onlara bulaştırıp o hastalık üzerinde çalışabilelim.

Tüm bunların yanında popüler olarak bilinrn golden rice (altın pirinç) var. Yoksul kesimlerdeki Vitamin A eksikliğini gidermek için böyle bir modifikasyon yapıldı. Böylece pirinç Vitamin A bakımından zengin hale getirildi. Greenprace buna karşı çıktı... Hikaye böyle uzayıp gidiyor.

Eğer ileri sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Referans olması açısından bilimin en güvenilir iki kaynağını ekliyorum aşağıya.

http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2015/how-to-make-a-gmo/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK231336/[/QUOTE]

Elinize sağlık...
Mikrogeophagus Ramirezi 
[QUOTE=selahaddinn]Çok güzel balıklar, bende de 1 tane var dişimi erkekmi emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. Bence erkek.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189427/120420191014171.jpg[/IMG][/QUOTE]

balık %100 dişi

Karnı pembe
sırtındaki siyah noktada mavi noktacıklar var
alt yüzgeçde siyalık var
Betta Balığı Hastalığı Mantar Mı Kuyruk Erimesimi
Merhabalar

Kuyruk erimesi bakteriyel enfeksiyona bağlıdır. Bettalarda sık görülen bir durumdur. Tedavi için Sera Baktopur veya Mikofish edinin. Akvaryum hacminizi, filtrenizi ve su değişimlerinde nasıl bir su kullanıyorsunuz bilmiyorum. Çeşme suyu ya da içme suyu kullandığınızı var sayıyorum bunun için de bettalar için özel üretilmiş su düzenleyicilerden almanız gerekiyor. [EDIT]sopacı34,2019-02-18 15:45:50[/EDIT]
Aulonocara Blue Neon
Üstad mümkünse bu balığın temini konusunda ben de sizden yardım bekliyorum..
Nitrofur Ve Biyo Ichthyo Birlikte Kullanılır Mı
Kimyager değilim ama bu ilaçlar hem birbirleriyle etkileşime geçebilir hem de hayvanlar aşırı dozda kimyasala maruz kalabilirler. Nitrofur denen ilacı bilmiyorum ama biyo ıchthyo metilen mavisi denilen bir çeşit dezenfektandır. Beyaz benek illet bir hastalık olsa da kuyruk ve yüzgeç erimesi kadar çabuk öldürmez. Bu yüzden önce kuyruk erimesini tedavi edin. Sık su değişimiyle birlikte zaten su şartları düzeleceğinden yavaş yavaş beyaz beneği de yok edersiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.