ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JGUITAR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2007 08:50
Son Ziyaret:
17 Eylül 2009 05:30
Toplam Mesaj:
131 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat GÖNÜL
Doğum Tarihi:
24 Mart 1974
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat GÖNÜL

SON 10 MESAJI

Büyük Deniz Akvaryumu
Eğer melek dediğiniz 7 tane Angel ise  Blue tang ve  2 adet palyaço ve 3 adet damsel . Bu balıkları doyurmak için bol yemleme yapmak lazım. Doğal olarak fosfat ve nitrat bayağı bir artar. Bol fosfat ve nitrat bol yosun getirir. Daha iyi cevap alabilmek için Volkan beyinde dediği gibi foto ve tankta kullanılan tüm ekipman, su değerleri gibi konularda ayrıntılı bilgi vermeniz gerekiyor.

Saygılarımla
akvaryum derecesi farklı
Dijital termometreler tuzlu suda doğru ölçemiyor diye hatırlıyorum

Saygılarımla
yerli deniz akvaryumu kurulumu (mecburen tropik)
Akvaryumunuz Hayırlı olsun Mustafa bey. Bende akvaryumumda 6 ay kadar velifera bakmıştım. Su üstündeki yağlamayı yiyordu kerata.  Yellow tangimin parazitlerini temizliyordu. Su ve YellowTang pırıl pırıl oluyordu. Ama  Palyaçolarım büyümeye başlayınca devamlı veliferanın kuyruğunu kemiriyorlardı. Gerçi 1 haftada yerine yeni kuyruk geliyordu. Sonra devamlı hırpalanmaması için akvaryumdan çıkardım.

Saygılarımla
JGUITAR2009-08-12 03:44:03
İlk denemem olucak 65x38x45(h) tavsiye
[QUOTE=lazy46]Red sea prizm ler çok ses çıkartıyo okumuştum o yüzden red sea yi pek düşünmedim açıkcası birde akıntı motoru tek bir tane 3200 bağlasam yeterli olurmu yoksa 2 tane daha düşük eklesem daha mı iyi olur [/QUOTE]

Ben yaptığım modifikasyonla normal hava taşının çıkardığı kabarcık sesi kadar bir ses düzeyine getirdim. Toplaması da gayet iyi durumda. Skimmer olarak ne tavsiye edersin derseniz maddi durumunuz uygunsa Tunze modellerine bakın derim.Aslına bakarsanız askı skimmerlerin hepsinin ses seviyesi su içine gömülenlere göre fazladır. 3200 litre akıntı motoru bende yeterli oluyor. Şelale filtremde 600 lt su çeviriyor. Aşağı yukarı 400 litrede skimmer çeviriyor. Aslında 3200 litre akvaryumum için fazla  ama bende Yellowtang olduğu için Yüksek akıntı gerekiyor.  Malum çok yiyor çok dışkı üretiyor.

Saygılarımla
İlk denemem olucak 65x38x45(h) tavsiye
Bende fikir vereyimTebessüm. benim tank 90 litre civarı Redsea Prizm 400 skimmer - 1 adet Koralia 3 3200lt akıntı motoru ve 600 lt şelale filtre var nerdeyse 1,5 sene oldu. 
Tabana deniz kumu
Kumu Marmara veya Karadeniz den alacaksanız olmaz. Ağır metaller içerme olasılığı yüksek. Ben aragonit kullanıyorum ama unutmasaydım tatil dönüşü Çeşme Ilıcadan yanımda kum getirip deneyecektim. Süper ince güzel bir kumu var ılıcanın.

Saygılarımla
canlı kaya ekleme ve döngü
Tabii ki soracaksınız. Problem yok yani. Belki sabit başlıkları görememiş olabilirsiniz diye düşündüm. Yaklaşık 160 litre gibi net su barındıran bir akvaryumunuz. olacak. Kayaları seçerken Akvaryumunuza uygun boyutlarda ve Dizayn bakımından sorun çıkarmayacak şekillerde kayalar seçmeye gayret gösterin.  Döngü süresini sabredip bekleyin. Tecrübeli arkadaşlarımızın Daha önce yazdıkları her şeyi defalarca okuyun. İnananın ben başlamadan önce 1 sene boyunca bütün her şeyi vakit buldukça okudum. Hala da okuyorum. Tebessüm

Selamlar Saygılar.
canlı kaya ekleme ve döngü
[QUOTE=gokayoz] Merhabalar. 60x40x60 akvaryum ve 45x30x30 sump'um dolabıyla beraber şu an kurulu. Boru sistemini hallettim, silikonların kurumasını bekliyorum. Kafa motorum hazır ps hazır, aydınlatma bidahaki ay gelicek kayalar ve su hallolduktan sonra. Suyu henüz koymadım silikonlardan dolayı.

şimdi tuzu ekleyip 3-4 gün tamamen karışmasını bekleyeceğim. Daha sonra canlı kaya eklemeyi planlıyorum 20 kg kadar sanırım artık bütçem ne kadar elverirse.

şöyle bir sorunum var, forumdaki hemen her konuyu okudum ve düzenli takip ettim ancak çok fazla bilgiyi birden aldığım için malum hepsini aklımda tutamıyorum. Ve bu canlı kaya ekleme konusunda sabit bir konu henüz yok. Değişik konularda bölük pörçük cevaplar var ve inanın hangi konuda olduğunu bulmak gerçekten çok zor o yüzden yeni konu açmayı uygun gördüm. şimdi canlı kayaları sisteme ekledikten sonra cycle başlıyor diye hatırlıyorum. Bu cycle süresinde tam olarak ne oluyor? amonyak patlaması diye hatırlıyorum ancak neden oluyor onu hatırlamıyorum.

kayaları getirirken su içersinde getirip, sudan çıkar çıkmaz akvaryuma yerleştirsem bu döngü hızlanır mı?

kayaları su dışında 1 saat tutup da akvaryuma eklesem farkı ne olur? (otobüs, araba yolculuğu vs 1 saat sürer ortalama)

kısacası canlı kayaları akvaryuma ilk koyduğum andan itibaren 3-4 hafta beklemem gerekiyor bunu biliyorum ancak sebebini hatırlamıyorum, bakteri oluşumu vs diye aklımda kaldı ama detaylı bilgi alabilirsem hem benim için hem de diğer yeni başlayan arkadaşlar için güzel bi konu açılmış olur diye düşünüyorum.

şimdiden sizi yorduğum için özür diler ve cevaplarınız için teşekkür ederim
[/QUOTE]


Canlı kaya ekleme konusunda sabit başlık var Deniz Akvaryumuna yeni Başlayanlar Başlığı Altında Deniz Akvaryumu Kurulumu Yazıyor. Sabit Başlıktır. Orayı İyice bir okuyun derim ben. Sonra Volkan Ayaz beyin yazdığı Sıkça sorulan soruları  Okuyun.

Size tavsiyem Akvaryumun silikonlarını yeni yaptıysanız. Kuruduktan sonra Akvaryumu su doldurup dalga motorunu çalıştırıp 1 paket sofra tuzunu akvaryuma atmanızdır. 2 gün sistemi böyle  çevirin. Silikonda ve akvaryumda olabilecek zararlı kimyasallar bu suya karışacaktır. 2 gün sonra bu suyu dökün. Normal kurulumunuza öyle başlayın.

Saygılarımla
canlı kaya ekleme ve döngü
[QUOTE=serkan.ist][QUOTE=gokayoz]Canlı kaya seçimi konusunda muhteşem bir yol göstericisiniz Serkan Bey. Harika bir cevap aldım ne kadar teşekkür etsem azdır. tüm bunları dikkate alıp da kayalarımı seçeceğim. Biraz da döngü(cycle) hakkında bilgi verirseniz beni çok mutlu edersiniz =) [/QUOTE]
 
Aldığınız kaya reef uyumlu değil ise yani doğrudan denizden gelmişse akvaryuma konduğunda yolda ölen ve denizden - akvaryuma uyum sağlayamayan canlıların ölmesi nedeniyle amonyak+nitrit patlaması kaçınılmazdır.
 
Bu tür kaya alacaksanız tavsiyem kayaları almadan önce bunları alacak kadar büyükçe bir bidona musluk suyuyla tuz karışımı hazırlayıp bu suyu sadece bir kafa motoruyla karıştırın. En az bir iki gün boyunca boş olarak sadece kafa motoruyla çalıştırdığınız bidona yeni aldığınız kayaları ekleyin. Ancak tuz oranı çok düşük olmalı. %0.12 ler seviyesi iyidir. Bu şekilde en az 15 gün bidonda çalışan kafa motoruyla bekleyecek kayalar üstünde ölen canlılar amonyak+nitrit patlaması sürecini bu bidonda geçiştirmiş olacaksınız. Diğer canlılar da akvaryum ortamına alışacaklar. Aslında bu süreci sırf tatlı suda geçirenler de var. Bu şekilde zararlı canlılardan kurtuluyorlar. Ancak bu şekilde faydalı canlılarda da ciddi kayıplar oluyor. Ben düşük tuzluluk tavsiye ediyorum. Bu süreç sonunda kayaları kurduğunuz akvaryuma aktarırsınız.
 
Deniz akvaryumlarında kürlenmiş halde reef uyumlu kaya alırsanız  -nakliye sürecinde çok zaman kaybetmezseniz-  amonyak+nitrit sorunu da yaşamayacaksınız. Bu nedenle tavsiyem hobicilerin ilanlarını takip ediniz.
[/QUOTE]


Serkan bey dediklerinizde tek katıldığım yer hobicilerin ilanlarını takip etmek konusunda yaptığınız tavsiyedir. Bidonda yaptığınız uyum safhası akvaryum içinde de yapılabilir. Sonuçta akvaryumda canlı yok. Söylediğiniz yöntem tuz kaybından başka bir işe yaramaz. Ayrıca bu işe yeni başlayan birinin, kayanın B.çekmece kayası mı Bodrum kayası mı olduğunu pek anlayacağını sanmıyorum. Ben şahsen ne kayası olduğunu anlayamıyorum. Birde akvaryumcudan aldığınız canlı kayalar genelde kürlenmiş oluyor. Öyle bir anlatmışsınız ki sanki akvaryumcuya siparişi veriyoruz. Adamda denize dalıp al sana kaya deyip elimize veriyor sanki. Canlı kaya sudan çıktığı anda canlı ölümleri başlar. Kayaları bir hobiciden bile alsanız Su içinde nakliye etmediğiniz sürece kayadaki ölüm oranı artacaktır. Akvaryuma koyduğunuzda döngü gene başlayacaktır.

Saygılarımla
100 litre'de Nano Kurulum
[QUOTE=tamerbozkaya]Akvaryum yüzeyinin hepsi baloncuklarla dolu akıntı vermeyi deneyeceğim. [/QUOTE]

Bu baloncuklar yüzeydeki yağlanmadan dolayı oluyor. Yüzeydeki yağ tabakası  hava baloncuklarının yüzeye çıkınca patlamasını engeller. Hydor veya seio tipi yönlendirilebilir bir akıntı motoruna sahip olmanız veya yüzeyden emiş yapabilen ps aparatı olması gerekiyor. Düz kafa motorunla bende zamanında çok denedim olmadı. Psnize uygun yüzey emiş aparatı yoksa yüzey emişi yapabilen bir şelale filtrede işi görür. Ben şu anda 80-90 litre de yüzeydeki yağı yok etmek için Hydor Koralia 3 (3200 litre ) dalga motoru kullanıyorum. Gerçi Hydor 3 biraz fazla ama Hydor2 bulamadığım için bunu almıştım. Ne yazıkki sump olmayan sistemlerde bu yağ ve kabarcık sorunu olabiliyor.


Saygılarımla 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.