ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sadullah016
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2024 14:37
Son Ziyaret:
17 Aralık 2024 16:40
Toplam Mesaj:
12 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sadullah Doğan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sadullah Doğan

SON 10 MESAJI

Japon Balığım Hamile Mi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252078/081220242027361.jpg[/IMG]

Fotoğrafta görüldüğü gibi baya bi şişkinleşti, acaba hamile mi yoksa obezite başlangıcı falan mı? Balık 3.5 4 cm falan.
Akvaryumdaki erkeklerle kovalamaca içinde değil, genel olarak şişkindi ama şuan fazlasıyla şişmiş durumda.
Acil Durum Bu Beyaz Benek Mi
Evet maalesef beyaz benek, karantina tankına alın, 1 litreye 5 damla olacak şekilde metilen mavisi (contra sıvısı) damlatın ve 1 litreye 5 tane iyotsuz kaya tuzu atın, en az 24 saat bekleyin, daha sonra alıştıra alıştıra ana akvaryuma geri koyun, akvaryumunuza da 6 7 damla damlatırsanız iyi olur. Transgenetikler hassas canlılar daha fazla artmadan ve yayılmadan tedaviye başlayın
Çöpçü Balığım Çok Bitkin Ve Hareketsiz.
Çöpçü balığının bir tanesi hep durgun, rengi hali gitmiş, pulları belirsizleşmiş ve sırt anteni artık sırtına yakın gidiyor normalde dik olması gerekir. Ölecek gibi duruyor ama diğer arkadaşı çok canlı çok hareketli, halsiz olan yemek dahi yemiyor dip yemi atıyorum samut gibi bakıyor yem yemiyor. Tavsiyeniz nedir? Ölecek gibi duruyor ama göz göre göre ölmesine izin veremem.
Beyaz Benekli Molinin Tedavisi Hakkında
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252078/251120241843341.jpg[/IMG]

Resimde belli olduğunu gibi black molimde beyaz benek sorunu yaşadım, akvaryum sıcaklığım 24-27 derece arasında, balığı akvaryuma alıştıra alıştıra ekledim fakat 2 gün sonra bu manzara ile karşılaştım ve dün ayrı bir yere aldım, şuan tek ve ortalama 3 litre su bulunuyor, 10 damlaya yakın metilen mavisi ve 10 taneye yakın iyotsuz kaya tuzu ekledim, 6 saatte bir akvaryumumdan bol oksijenli su ile %15 değişim yapıyorum ve karanlık bir ortamda. Dün bu saatlerde karantina tankına aldım tam 24 saat oldu azalma var ama geçmiş değil, tavsiyeleriniz nelerdir? Akvaryuma geri aldığım zaman bunun tekrarlanmaması için ne yapmak gerekir?
Akvaryum Camındaki Kireç Balık Varken Temizlenirmi
Akvaryumumda iç tarafta camlar kireçlenmiş hafiften bir buğu var, kullanmadığım kredi kartı ile sıyırabiliyorum fakat balıklara zarar verir mi bunu merak ediyorum, sıyırdığım kireçleri yakalama filesiyle yakalamak daha mı sağlıklı olur?
Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir?
[QUOTE=BabySoul]Uzun dışkı bazı tür balıklarda özellikle japonlardo oluyor, Şeffaf olması ise parazitsel bir durum olur, balık yediği yemin rengine yakın bir renkte dışlamalıdır. Şeffaf, içi boş ise parazit gözlemlemesi yapmanı tavsiye ederim.[/QUOTE]

Gözlemlemeyi nasıl yapabilirim hocam, daha önce hiç bir balıkta parazit sorunu yaşamadığım için pek bilgim yok.[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Şöyle fotoğrafa bakınca, filtrezizasyonun yetersiz olduğu görülüyor. Yani yetersiz filtre. Populasyonun fazla olması. Yemlemenin çok yapılması.

Konunuz aracılığı ile genel tavsiye verecek olursam. Bir tankın filtre sistemi en önemli noktadır ve bu hususta küçülmeyin. Balık sayısını hele ki sazan türlerinde az tutun. Yemlemeyi az yapın hatta ben yıllardır haftada bir gün hiç yemleme yapmam, tavsiyem de bu yönde olacaktır.

BabySoul'un dediği gibi parazit yönünden de incelemeyi ihmal etmeyin.
[/QUOTE]

Hocam bu gün yemlemeyeceğim, haftada bir gün yemsiz bırakıyorum. Filtrasyon konusunda ise filtrem açıkçası akvaryuma oranla büyük bir filtre fakat akvaryumumda henüz bakteri kültürü oluşmadı, bu sebepten aşırı bir şekilde puslanma var. Bunun için bactofeed kullanıyorum gün geçtikçe biraz daha berraklaşıyor. Balık sayımı azaltmayı düşünüyorum.
Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252078/061120242107161.jpg[/IMG]

Fazla uzun ve şeffaf, her gün 6-9 arası dip yem ve granül yem olarak belirli bir ölçüde atıyorum, bir iç parazit durumu olabilir mi? Ayrı bir akvaryuma alıp özel bir yemleme, karantina durumu uygulanmalı mı yoksa basit bir kabız durumu mu? Yardımcı olursanız sevinirim [:)]
Japon Balığının Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?
[QUOTE=Dexter85321]Böyle küçük japonlar için anlamak ekstra zor oluyor, bende sizin gibi inceleyerek tahminde bulunmuştum ama 5 balıktan sadece birinin anüsunden dişi olduğunu tahmin edebildim diğerleri muallakta kaldı. Üreme dönemini bekliyorum o yüzden 1 yaşından önce belirlemek en azından benim için zor, ha olurda önümüzdeki aylarda iyi boy atarlarsa belirgin ayrılıklar gösterirlerse öğrenebilirim.
Üreme döneminde net bir şekilde belli oluyormuş, erkeklerin çeşitli bölgelerinde beyaz parıltılar beliriyor, dişileri kovalıyorlar vs. [/QUOTE]


Peki hocam üreme dönemleri belli mevsimlerde mi oluyor yoksa zamansız mı oluyor?
Japon Balığının Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?
3 japonum var, birisi daha üçgenimsi, keskin bir yüz yapısına sahip ve anüs bölgesinde herhangi bir çıkıntı yok, erkek olduğu kesin. Ama bi tane de oval suratlı, şişkin karınlı ve hafiften yatay uzun kuyruklu diğerine göre, ve kuyruk yapısından dolayı anüs bölgesini göremiyorum, bu balığın cinsiyetini nasıl anlayabilirim? Yardımcı olması açısından görsel de ekliyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252078/051120242025371.jpg[/IMG]
Melek Balığı Neden Ölür?
[QUOTE=Tulpar99]
Benim 50ye yakın koi balığım var kendileri akvaryum kadar olduğu için akvaryuma koymuyorum mesela, sizin koiler büyüdüğünde nereye koyacaksınız?
Petshoplar ticari insanlar olduğu için işe hobi gözü ile bakmazlar (hepsi değil), o yüzden küçücük akvaryuma o kadar canlı koyarlar.
Petshop dikkat etmez ama siz bu işi hobi olarak yapıyorsanız dikkat etmeniz lazım, bunları sizi kınamak için söylemiyorum kesinlikle ama karmam çorman bakımsız sadece köşede dursun diye yapılmış akvaryumlar görmekten gına geldi.
Kabalık yapmak istemedim sizi kırdıysam özür dilerim
Size önerim akvaryumdaki balıkları ya satarak yada akvaryuma bedavaya vererek kurtulmanız, yeni kurulum yapmanız. Belki yemi bitkiler, canlı doğuran türleri yada sürü balıkları, daha zararsız bir filtre.
2 iç filtre çok ciddi bir sirkülasyon yapar ve balıkları yorar, ve melek balığınız bu yüzden ölmüş olabilir.
Dış yada iki pipo filtre önerebilirim.[/QUOTE]
Hocam koiler için dedemin dev akvaryumu var zamanında 20 adete yakın 20cm koileri vardı bazıları 30cm kadar çıkmıştı, ayriyeten koi havuzu da var büyüdüğü zaman oraya götürüp kendi akvaryumumda sadece düz japon besleyeceğim planım o şekilde. Şuan sıkıntı olduğunu düşündüğüm trans tetram, ona da bir şekilde çözüm bulacağım, çöpçu balıklar uyum konusunda bir sorun yaratmadı gayet uyumlular, filtre konusunda ise sayıyı düşüreceğim. Ayrıca akvaryumumda bakteri kültürü henüz oturmuş değil ek olarak bakteri kültürü için ilaç ta aldım suyum bulanık belkide melek balığının ölmesinde bu da etkili olmuştur. Dediğiniz gibi akvaryumcular ticaret gözüyle bakıyorlar balık işlerine, hobi olarak bakanlar daha dikkatli olmalı ve bilinçlendirilmeli. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.