ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ali.riza04
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Saat 54 Dakika önce
Toplam Mesaj:
16 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Rıza Kılıçarslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ARK

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumu
[QUOTE=UEK]
Katılıyorum mümkünse şeffaf balık fileleri hem salınım yapmadıkları hem daha ince oldukları için bence daha işlevsel oluyorlar balıkçılık malzemeleri satan yerler de bulabilirsiniz.

Low-tech bir akvaryumda parvulalar kısa sürede çürüyecektir maalesef. Piyasa da hagen adı altına satılan kumların neredeyse hepsi şu an ya boyalı ya da standart bazalt kırığı kum. Karides gibi en önemli parçalardan birisi taban malzemesi olan canlılarda doğallıktan yana olup dere kumu kullanmanızı tavsiye ederim.
Birde tabiki zevk meselesi ancak kiraz ve rililer görsel olarak çok üst canlılar değiller. Sarı Ateş Neon, Bloody Mary veya Mavi Kadife/Mavi Melek gibi renk pigmentleri daha yoğun canlılar beslerseniz daha çok hoşunuza gidebileceği düşüncesindeyim.[/QUOTE]
Fikriniz için teşekkür ederim. Bitki olarak neler önerirsiniz?
Karides Akvaryumu
[QUOTE=fishhyy]
Hocam, lav kırığı hafif bir malzeme, herkes tabana lav kırığı üstüne kum koyuyor 2. gün fotoğraf yüklüyor düzgün, ama sonrası? Ben de aynısını denedim 1 ay sonra katmanlar yer değiştirdi. aynısı jbl aquasoil içinde geçerli. Siz ne düşünüyorsunuz?[/QUOTE]
Hagen veya dere kumu düşünüyorum aslında bitki tutuşu ve beslemesi yeterli olur mu bilmiyorum. Görüşünüz nedir? Tabana biraz JBL manado da serebilirim ya da onun yerine sıvı gübre ve kapsül ile de destek yapabilirim.
Karides Akvaryumu
50x30x20 ölçülerinde 30 litrelik bir akvaryum var elimde. Zemin için Lav kırığı var ama onu kullanmak istemiyorum. Bitki tutuşu pek hoşuma gitmiyor. Tabana belki serebilirim,üzerine farklı bir kum kullanmak istiyorum. Birkaç tane kaya ve köküm var. Onun dışında bir tane 8 9 yapraklı anubias var, birkaç bitki daha düşünüyorum. Ludwigia Repens, parvula ve saz gibi. Tabi ki olmazsa olmaz moss da. İç filtreyi pipo yapacağım. Karides olarak normal kiraz ya da rili düşünüyorum. Lowtech, basic bir akvaryum olacak. Bitki, tasarım fikirleri ve tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinirim.
(çok yüksek bütçeli olmazsa iyi olur)
Kaç Kg Kum Almalıyım ?
[QUOTE=Berattkt]
Su değişimlerini kac haftada veya ayda bir yapacağım bi video varmı detaylı anlatan

Birde bu akvaryumda kac tane japon balığına bakabilirim[/QUOTE]
Taban alanı ile kaç santimetre kalınlığında kum serecekseniz çarparak bulabilirsiniz. Örneğin 3cm kum kalınlığı olacaksa 62*38*3 aşağı yukarı 7 litre kum yapar. (Silis kumun 1 litresi 1.2 kg falan yapıyor.)
Sakal Yosunu
[QUOTE=KaanE]Reeflowers'ın hangi ürününü kullandınız? Kullanmadan önce de var mıydı sorun?[/QUOTE]
Reeflowers All İnclusive gübresini kullanıyorum. Gübre kaynaklı olduğu düşünmüyorum yosunun. Sadece bir bölgede vardı orası da ışığa diğer bitkilerden daha yakındı. O dalı komple çıkarttım şu an başka yerde gözlemlemedim ama tedbir amaçlı bir süre ışık ve gübre kullanmayacağım.
Sakal Yosunu
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Hepsini tek tek sökeceğim ve bir süre ışıklandırmayı kapatacağım umarım çözülür.
Sakal Yosunu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/121020242313211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/121020242313341.jpg[/IMG]
Görselde gözüken şeyler sakal Yosunu mu yoksa mosslar bu şekilde mi büyüyor? Sadece o bölgede olan mosslarda oluyor akvaryumun diğer bölümlerinde yok. O bölge ışığa biraz daha yakın o yüzden olabilir mi? Ne yapmalıyım?
[B]Not:[/B] Reeflowers kullanıyorum gübre olarak ve akvaryum aşağı yukarı 1.5 aylık
50 Litre Akvaryum Balık Filtre Önerisi
[QUOTE=Tsubasa00023]İyi akşamlar hobidaşlar…
50 Litrelik akvaryumum var
İçine ne tür dayanıklı balık alabilirim ve 50 litrelik akvaryuma kaç tane balık alabilirim arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Biraz fazla balık görünsün istiyorum max 10-12

2 Adet filtrem var birisi pipo filtre diğeri şelale filtre 2 sini aynı anda kullansam akıntın yapar mı balıklar faydamı görür zarar mı ?[/QUOTE]

Bence tabana hagen serin, 1 2 kaya ve 1 kök ile güzel bir dekorasyon sağlayın. Elodea, lepistes otu ve moss kullanarak balıklar için biraz daha doğal bir ortam oluşturun. Daha sonra hem dayanıklı hem görsel olarak güzel olan doğum anını canlı canlı izleyebileceğiniz lepistes uygun bir tercih olacaktır. 3 erkek 9 dişi olacak şekilde. Bir adet nerite veya elma salyangozu ve 10 adet kiraz karides ile izlemesi keyifli olan bir akvaryum oluşturabilirsiniz diye düşünüyorum.
Filtre olarak bence pipo kullanın hem bakteri florası için hem de karidesler için daha uygun olacaktır.
Lepistes Irkı
Bu lepisteslerin ırkı nedir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/060920241609391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249976/060920241609571.jpg[/IMG]
Elodea
[QUOTE=MCY4]Büyük ihtimalle sıcaktan oluyor.

Potasyum sıvı gübresi kullanırsanız bir nebze faydası olabilir.[/QUOTE]
Suyun sıcaklığı 22 derece ışık günde 3 saat veriyorum. Gübre kullanmadım hiç.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.