ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HOPPALA
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
542
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ağustos 2022 16:52
Son Ziyaret:
11 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
556 [0.74 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
87 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1991
Yaş:
33
İl:
Antalya
Meslek:
Webmaster & Graphic Designer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://i.ibb.co/Y77m3Ps/Hoppala.gif[/IMG] ⓘ Lütfen özel mesaj atmak yerine açtığınız konudan bildirim gönderin.

SON 10 MESAJI

Cinsiyet Nedir?
Selamlar,

Zemindeki iri taneli kum ile kabukların goldfish için uygun değildir. Hacmi tahmin edebiliyorum ama yinede sormak istiyorum. Görseldeki tank hakkında bilgi verebilir misiniz? Kaç lt, balık sayısı vs gibi.
Son Kullanma Tarihi Geçen Ürünler
Bir ürünün üzerinde SKT mevcut ve bu süre dolmuş ise çöptür. Ayrıca, bu tip ürünlerinde satılmaması gerekir. Firmalar ürünlerinin etkinliğini SKT kadar garanti ederler.
Japon Dibe Oturuyor
Selamlar,

Tanka ait görseller ve detay paylaşmanız gerekiyor, bilginize.
Balığın Son Zamanlardaki İlginç Halleri
[QUOTE=Dorcas]En az 80-100 litre diyen arkadaş benim balina beslediğimi düşünüyor galiba.
Tahmin yürüterek balığa hasta dediniz, balığın filtrenin arkasına pustuğu yerin giriş yoluna engel koydum sorun morun kalmadı.
Moderasyon konuyu kilitleyebilir.[/QUOTE]

Umarım kısa süreç içerisinde forumdaki [B]Hastalıklar ve İlaçlar[/B] bölümüne yeni konu açmazsınız. =)
Beyaz Benek
Paraguard kullanılır fakat ich üzerinde etkinliği yüksek değil veya mevcut koşullarda yeterli gelmeyebilir. Çünkü spotex gibi formalin yerine daha güvenilir olan glutaraldehit içeriyor. İkinci maddesi zaten malahit yeşili ama onunda muhtemelen formu farklıdır. Seachem ürünlerinde ich paraziti için en etkili olan ürünü bakır karışımı içeren cupramin olmaktadır. Siz yurtdışında olduğunuz için Hikari ich-x ürünü var, bu yeterli olur.
Japon İçin Filtre Önerisi
İç filtre eğer ki çoklu bölmeli vs değilse uygun değildir. Filtre medyaları ile özelleştirme imkanı sunan, akvaryum hacmine uygun bir filtre cihazı olabilir. Tepe, askı, mini dış filtre gibi..
Beyaz Benek
Normalde 28,89 gibi bir derecede parazit yaşamını stabil olarak sürdüremez, 30 derece ve üstü tuz ile birlikte net olarak parazite ölümcül darbeyi vurması gerekir. Tabii bu süreçte akvaryumda çok iyi havalandırma yapılması gerekir. Tek olarak sadece cupramin kullandınız mı?
Balığın Son Zamanlardaki İlginç Halleri
Merhabalar,

Genel olarak pek çok husus hatalı. İlk olarak hacim çok yetersiz, daha doğrusu yok. Çift goldfish için uygun minimum hacmi sağlamalısınız. Filtrasyon ve zemin içinde benzer durum söz konusu. Zemindeki kabukları çıkarmalısınız. Zeminde kullanacağınız kum vb malzemeler goldfish için uygun formda ve nötr yapıda olması gerekir. Balıkların gece uyumaları için LED ışığını kapatınız.[EDIT]HOPPALA,2024-09-02 19:54:21[/EDIT]
Oturmuş Tankta Beyaz Benekten Kurtulma
Beyaz benek için akvaryuma birden tuz eklemeye veya ısıyı 30 ve üstüne almaya lüzum yoktur, ayrıca bunlar mevcut tank, bitki ile canlı türüne göre olabilir ya da olmaz durumlardır, ki olsa bile bunlara göre iyi ayarlanmalıdır. Parazitin 30 ve üzerinde yaşadığı türleri var. Hâl böyleyken doğru ilacı temin edip ana tankta tedavi yapılabilir. Bu parazit üç günde de ölmez, tuz ise theront formunda etkili olur, diğer aşamalarında tesiri olmaz. Tuz aslında formalin tedavisine ek destek amaçlı kullanılmaktadır. Bir kullanım amacı da parazitin verdiği hasar sonucu balıktaki ozmoregülatör stresi düşürmek içindir. Işık içinde standart bir akvaryum ışığını kapatmaya gerek yoktur, bu bilgiyide en son sera official'dan edinmiştim.
Ic Filtre
Dış filtre bakınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.