ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maviphyst
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
120
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ağustos 2022 21:51
Son Ziyaret:
24 Kasım 2024 01:30
Toplam Mesaj:
118 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Japon Balığımın Sorunu Nedir ?
Japonlar suyu fazla kirleten canlılar yetersiz hacim,biyolojik filtrasyon eksikliği,su değişimi yapılmaması gibi hatalar sonucunda zamanla kendisini dış etkenlerden koruyan mukus tabakasını kaybeder, enfeksiyona açık hale gelir.Görünümünün şeffaflaşması damar oluşumlarının belirgin görülmesi,yer yer kan toplanmaları,yüzgeçlerini dik tutamaması,kuyruk erimesi tek parça yerine saçaklı görünüm vs. görülür.
Muhtemelen Balığınız hastalık ilerleyene kadar kendini koruyabiliyor uzaklaşabiliyordu.
Japon Balığımın Sorunu Nedir ?
Sorunuzun cevabı burada gizli:''50 ltlik bir akvaryumum var. İçinde 11 japon 6 çöpçü 2 de cüce vatozum var''
Bu hacimde çöpçüler veya vatozların birkaçı hayatta kalana kadar hastalık ve ölümler devam edecek.Japonların bu akvaryumda hiç şansı yok.
Yeni Japon Balığında Rahatsızlık
Şartları düzeltirseniz bu hacimde bir süre idare eder ilerde artirmazsaniz balıklar yanık kalır.
Plastik bitki ve rastgele taşları akvaryumdan çıkartmalisiniz.Saatte Akvaryum hacminin 3-4 katı çeviren pipo,şelale veya dış filtre olmalı.
Akvaryum suyu yeniyse hazır bakteri kültürü alabilirsiniz.
Bu Akvaryum 65 Litre Suyu Taşır Mı?
Susuz ve Suyu doldurduktan sonra ölçümleri tekrarla esneme çoksa riske girme.
Japon Balıkları Filtreden Kaçıyor Mu
1. Bakteri döngüsü için filtre sürekli çalışmalı akıntıyı cama verirsiniz.(Pipo,şelale veya dış filtre iyidir.İç filtre yeterli biyolojik filtrasyon sağlamaz.)(Tabanda dere kumu kullanırsanız hem filtrasyona yardımcı olur hemde japonlar oynamayı severler.)
2. Yeterli gelmez en azından 80 litre alabilirseniz balıklar sağlıklı gelişim gösterir.(Petshoptan almak yerine akvaryumculardan alabilirsiniz Görsel için daha kaliteli cam seçenekleriniz olur.)
3. Anubias dışında her bitkiyi bir kaç ay içinde yiyip bitiriyorlar.Kolay bulunur kuma gömülmez misina veya hızlı yapıştırıcı ile köklerinden kayaya veya köke yapıştırılır düşük ışık yeterli gelir.
Balıgım Hasta Galiba
Akvaryuma değil tedaviyi ayrı bir kapta uygula,akvaryumundaki yabancı nesneleri uzaklaştır süs bitki garip taşlar.
Balığımın Karnı Çok Şiş
1 hafta açlığa dayanırlar aşırı yemleme yapıyorsan bir kaç gün aç bırak günde 2 kere 2 dk bitirecekleri kadar yemlemeye devam edersin.Kaliteli markaların pelet ve pul yemlerini kullan(sera,hikari,jbl,tropical vs.)
örn;Sera Goldy Color Spirulina,Hikari Goldfish Staple Baby, Tetra Goldfish Flakes pulyem,Tropical Super Goldfish Mini Sticks
Deniz kabuklarını taşları akvaryumdan çıkar.Sade dere kumu kullanabilirsin tabanda; bitki olarak Anubias,Cryptocoryne dekor için magrove kökü
Japon Balığım İçin Akvaryum
[QUOTE=the_dkt]

Evet ben de okudum fakat evde maalesef uygun alan yok o yüzden fanustan çıkarıp elimden geldiğince daha büyük bir akvaryuma almaya çalışıyorum yoksa ben de 50 litrelik bir akvaryuma koymayı isterdim.



Biraz araştırma yaptım. 30 litrelik bir akvaryum için bir videoda şu şekilde bir akvaryum oluşturulması önerilmiş:

-3 kilo midye kırığı
-tek çıkışlı hava motoru
-Cama yapışan tekli pipo filtre
-50 watt ısıtıcı

Bunları ben kendime uyarlayarak almayı (örneğin 3 kilo midye kırığı yerine 1,5 kilo) planlıyorum sizce mantıklı mı?

Pipo için bu linktekini: "https://www.hepsiburada.com/xinyou-xy-001-pipo-filtre-pm-HB00000Q485R" hava motoru için de bu linktekini: "https://www.trendyol.com/jingye/tek-cikisli-sessiz-hava-motoru-beyaz-2w-3lt-p-276141055?boutiqueId=61&merchantId=803089" almayı düşünüyorum. Nasıl sizce?

Bir de bakteri kültürü ve su berraklaştırıcı önerenler olmuştu önerdiğiniz markalar var mıdır?[/QUOTE]

Midye kırığı yerine ince dere kumu alın.Pipo yerine Askı şelale filtre alabilirsiniz dar olan hacmi daha da azaltıcaktır.
Bakteri kültürü,berraklaştırıcı,ısıtıcı ihtiyacınız yok dinlenmiş suyla akvaryumu filtreyle bir hafta kadar çalıştırın yem atın veya fanusta ki sudan ekleyin bakteri kültürü oturur zamanla.
İlerde balığımın hastalığı nedir nasıl iyileştirebilirim dememek için;yerinizi ölçün yükseklik veya genişlik artırıp 50 litreye çıkmaya çalışın
Yosunlaşma
Fazla Işık,fazla gübreleme az su değişimi ,filtrenin debisinin az olması hepsi olabilir.
Işığı 5-6 saat ile başlayıp artırmayı deneyin gübre veriyorsanız yosunları temizledikten sonra azar azar bitkileri takip ederek verin.(misket gübre kullandıysanız kurulumda sıvı gübre eklemeyin.)Su değişimini aksatmayın filtrenin içi mutlaka yosun kaplamıştır onu da temizleyin (dinlenmiş suyla)
Dış Filtre Öneriniz Var Mı
Kırmızı burun,otocinclus,pigme corydoras olabilir karidesler için.Dış Filtre ise çok masraf olur şelale filtre yeterli max 96 litre için ;Hazneye elyaf yerine purigen koyarsın fileyle berraklığından memnunum ben de şelale filtre kullanıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.