Japon Balığımın Sorunu Nedir ?


RayuMisaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 4
RayuMisaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2024 22:06
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246251/170520242155211.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246251/170520242155371.jpg[/IMG]

Hepinize iyi forumlar.
Fotoğrafları görüntüleyebilir iseniz 50 ltlik bir akvaryumum var. İçinde 11 japon 6 çöpçü 2 de cüce vatozum var. Yaklaşık 2 aydır bakıyorum. 2 gün önce su değişimi yaptım ve daha önce olmadığı ve sebebini anlamadığım bir şekilde japonlarımdan fotoğrafta gördüğünüzü diğer balıklar rahatsız etmeye başladılar. Özellikle sol tarafındaki yüzgecine saldırıyorlar. Sebebini internetten araştırmaya çalıştım ancak bulamadım. Saldırdıkları yüzgecinde biraz kızarıklık olduğunu ve parazitten kaynaklanmış olabileceğini düşünerek balığımı ayrı bir akvaryumda kısa bir süre tuz banyosu yaptırdım. Daha sonra da yine ayrı bir fanusta birkaç damla Deepfix bactofish kullanarak tedavi etmeye çalıştım. Ancak hastalığı var mı, varsa eğer hastalığı nedir hiç anlayamadım. Bu konuda destek olabilecek arkadaş var mıdır ? Her türlü fikre açığım hepinize şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviphystÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2022
İl: Ankara
Mesaj: 118
MaviphystÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2024 23:18
Sorunuzun cevabı burada gizli:''50 ltlik bir akvaryumum var. İçinde 11 japon 6 çöpçü 2 de cüce vatozum var''
Bu hacimde çöpçüler veya vatozların birkaçı hayatta kalana kadar hastalık ve ölümler devam edecek.Japonların bu akvaryumda hiç şansı yok.

Beğenenler: [T]246251,RayuMisa[/T][T]220207,ShowaSanshoku[/T]
Teşekkür Edenler: [T]246251,RayuMisa[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RayuMisaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 4
RayuMisaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2024 23:26
Efendim sayının fazla olduğunun farkındayım. Yeni başladım ancak elimden geldiğince filtre sistemi ve uygun koşulları yapmaya çalışıyorum. Bir kaç ay sonra daha uygun akvaryuma geçiş yapacağım. Balıklarım zaten küçük boyuttalar yetişkin değiller.2 aydır birbirine zarar vermeyen balıklar su değişimin ertesi günü tek bir balığa saldırıyorlar. Birbirlerine saldırmıyorlar. Bunun sebebi belirttiğiniz gibi hacmin küçük olması ise neden bugüne kadar yapmıyorlardı biraz açabilir misiniz? Cevabınız için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviphystÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2022
İl: Ankara
Mesaj: 118
MaviphystÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2024 01:24
Japonlar suyu fazla kirleten canlılar yetersiz hacim,biyolojik filtrasyon eksikliği,su değişimi yapılmaması gibi hatalar sonucunda zamanla kendisini dış etkenlerden koruyan mukus tabakasını kaybeder, enfeksiyona açık hale gelir.Görünümünün şeffaflaşması damar oluşumlarının belirgin görülmesi,yer yer kan toplanmaları,yüzgeçlerini dik tutamaması,kuyruk erimesi tek parça yerine saçaklı görünüm vs. görülür.
Muhtemelen Balığınız hastalık ilerleyene kadar kendini koruyabiliyor uzaklaşabiliyordu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HOPPALAÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 620
HOPPALAÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2024 02:08
Selamlar,

Goldfish bakımı sanıldığının aksine zordur çünkü baştan doğru bir kurulum gerekir. Tabii birde bu balıklar obur ve pasaklıdır. Ayrıca, istisnalar hariç goldfish kendi türü ile mutludur ve kendi türü ile yaşamalıdır. Hatta kendi içinde de daha uyumlu olanlar ile bakılması ayrı bir detaydır. Bu balıklar için iki temel net kural vardır; büyük hacim ve iyi filtrasyon. Bu türe normal seviyede bakmak istiyorsanız hızlı reaksiyon almanız gerekmektedir. Zira görseldeki tank oldukça hatalı. 50 litrede düzenli bakım ve iyi bir filtrasyon ile en fazla iki, belki üç goldfish olabilir. Yer işgal eden, fuzuli objeleri tanktan çıkarın ki yüzme alanı bir tık dahaaçılsın. Goldfish fazla dışkılama yapar, dışkısı ile suyu bozar. Dolayısıyla bu kadar popülasyon çok hızlı ve güçlü bir şekilde su değerlerini zehirli aşamaya getirir. Sizin yaptığınız kısmi su değişimi günü kurtarabilir. Akvaryum büyütülmez veya canlı sayısı normal sayıya inmez ise hastalıklar ve akabinde ölümler kaçınılmaz olur.[EDIT]HOPPALA,2024-05-18 02:26:37[/EDIT]

Beğenenler: [T]240265,SelamiAlbeni[/T][T]220207,ShowaSanshoku[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RayuMisaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 4
RayuMisaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2024 17:00
[QUOTE=HOPPALA]Selamlar,

Goldfish bakımı sanıldığının aksine zordur çünkü baştan doğru bir kurulum gerekir. Tabii birde bu balıklar obur ve pasaklıdır. Ayrıca, istisnalar hariç goldfish kendi türü ile mutludur ve kendi türü ile yaşamalıdır. Hatta kendi içinde de daha uyumlu olanlar ile bakılması ayrı bir detaydır. Bu balıklar için iki temel net kural vardır; büyük hacim ve iyi filtrasyon. Bu türe normal seviyede bakmak istiyorsanız hızlı reaksiyon almanız gerekmektedir. Zira görseldeki tank oldukça hatalı. 50 litrede düzenli bakım ve iyi bir filtrasyon ile en fazla iki, belki üç goldfish olabilir. Yer işgal eden, fuzuli objeleri tanktan çıkarın ki yüzme alanı bir tık dahaaçılsın. Goldfish fazla dışkılama yapar, dışkısı ile suyu bozar. Dolayısıyla bu kadar popülasyon çok hızlı ve güçlü bir şekilde su değerlerini zehirli aşamaya getirir. Sizin yaptığınız kısmi su değişimi günü kurtarabilir. Akvaryum büyütülmez veya canlı sayısı normal sayıya inmez ise hastalıklar ve akabinde ölümler kaçınılmaz olur.[/QUOTE]

Hocam akvaryumumda sump var biyolojik filtrasyon için gerekeni yaptım. Yüzeyde her dışkı gördüğümde gün içinde sürekli dip temizliği yapıyorum. Bikaç ay içerisinde hepsine yetecek kadar büyüklükte bir akvaryuma geçiş yapacağım. Ancak şuan için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? Sayıyı da azaltmam mümkün değil.

[QUOTE=Maviphyst]Japonlar suyu fazla kirleten canlılar yetersiz hacim,biyolojik filtrasyon eksikliği,su değişimi yapılmaması gibi hatalar sonucunda zamanla kendisini dış etkenlerden koruyan mukus tabakasını kaybeder, enfeksiyona açık hale gelir.Görünümünün şeffaflaşması damar oluşumlarının belirgin görülmesi,yer yer kan toplanmaları,yüzgeçlerini dik tutamaması,kuyruk erimesi tek parça yerine saçaklı görünüm vs. görülür.
Muhtemelen Balığınız hastalık ilerleyene kadar kendini koruyabiliyor uzaklaşabiliyordu.[/QUOTE]
Hocam biyolojik filtrasyon var akvaryumumda. Düzenli su değişimi ve gün içinde dip temizliği de sürekli yapıyorum. Şuan balığım dediğiniz gibi hastalık varsa bu hastalıkla ilgili ne yapabilirim bu konuda birşey söyleyebilir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HOPPALAÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 620
HOPPALAÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2024 17:49
[QUOTE=RayuMisa]Hocam akvaryumumda sump var biyolojik filtrasyon için gerekeni yaptım. Yüzeyde her dışkı gördüğümde gün içinde sürekli dip temizliği yapıyorum. Bikaç ay içerisinde hepsine yetecek kadar büyüklükte bir akvaryuma geçiş yapacağım. Ancak şuan için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? Sayıyı da azaltmam mümkün değil.[/QUOTE]

Öncelikle problem filtrasyon ile önlenemez. Tankın kapasitesi ve buna uygun canlı sayısı net bellidir. Yeni akvaryumda sadece japon balıkları olmalıdır. Sayı azalmıyor ise bölebilirsiniz yani plastik bir 50-60 lt kaplar (gıda sınıfı saklama kabı) temin edip balıkların bir kısmını buraya geçirebilirsiniz yani bu işlemi büyük akvaryum temin edene kadar yapmanızda fayda var. Balıkları taşımadan önce buradaki tanklari ve suları uygun forma getirmiş olmanız gerekmektedir. Ana tankta canlı yükü aşırı fazla olduğu için gün aşırı kısmi su değişimi (%20 gibi) yapmak ideal olur.

Beğenenler: [T]220207,ShowaSanshoku[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir