ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mfevcil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Aralık 2020 01:44
Son Ziyaret:
16 Ocak 2025 18:34
Toplam Mesaj:
143 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M. Fatih Evcil
Doğum Tarihi:
16 Nisan 1994
Yaş:
30
İl:
Batman
Meslek:
İnşaat mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M. Fatih Evcil

SON 10 MESAJI

100x45x31 Filtre Önerisi
[QUOTE=Berk soyer] 90 litre alıyor ağzını kadar dolu kum dekor falan koyarsaniz 10 litre daha düşük 7-8 cm aşağıda kullanın kayıt kuşak destegi yok cam çok eneme yapiyor filtre olarak dophin 950f kullanıyorum 470 l/h debi ama çok kuvvetli fazla akıntı yapıyor en ideali hailea bt 400 veya aquawing 203f venusaqua 2003f modelleri uygun olacaktır .[/QUOTE]

Anladım çok teşekkür ederim
100x45x31 Filtre Önerisi
[QUOTE=sea life] aynı tanktan bende de var 90 lt. Alıyor 140 değil 5 litrelik sularla doldurdum. Bu kadar su an 8 cm aşağıda kullanıyorum kayıt kuşak yok bunlarda sonuna kadar doldurma derim çok esniyor cam [/QUOTE]

90 olduğuna emin miyiz hocam ? Filtre ne kullanıyorsunuz peki ?
100x45x31 Filtre Önerisi
[QUOTE=Orhan76]

3-4 cm ince kum işinizi görecektir. Belirttiğiniz hacim için 4-6 adet sarı prenses uygun olacaktır. Dış filtre pahalı seçenekler Tetra ex 700 veya Aquael ultra 900, ucuz/ekonomik Lifetech 835 olabilir.[/QUOTE]

Çok teşekkürler. Çok yüksek bütçeli almak istemiyorum açıkçası ama boşa da harcama yapmak istemem

[QUOTE=ERSENS38]Aynı ölçülerde akvaryum bende de mevcut 2-3cm arasında yavru olarak 12 tane blue acara aldım. 6 adet de cüce vatoz var. Eş tutunca azaltmayı düşünüyorum.[/QUOTE]


Filtre olarak ne kullanıyorsun peki ?

[QUOTE=darkaura]Bütçe çok çok kısıtlı olmadıkca lifetech'e bulaşmayı önermem, çok enerji tüketiyor,su debisi kesinlikle üzerinde yazan değer değil, zamanında kullandıklarım gürültülülerdi, yeni modelleri bilmiyorum ama tip özellik olarak eski modelle aynı gözsüküyorlar,

Tetra zamanında kullandım, Tasarım ve performans olarak güzel filtredir ama plastiği kalitel değil. Bu yüzden arıza sızdırma çok yapar. Yapmasa bile onun fiyatına çok güzel alternatifler varken tetrayı önermem.

Şİmdi kendime alsam tercihim ya fluval 207 yada aquael 900 olurdu. Yemkolik de 5200tl ye aquael 900 var. [/QUOTE]


Anladım çok teşekkürler.
100x45x31 Akvaryuma Filtre Önerisi
[QUOTE=DorukGuppy]Bütçeniz yeterli ise SunSun 303A tercih edebilirsiniz.
6 adet prenses besleyebilirsiniz. Dişi erkek oranıda 1e 5d olabilir.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Peki ufak araştırma yaptım da emin olamadım daha uygun fiyatlı XLpro 1000 veya 1200
Lifetech 635 veya 835
Modeller nasıl olur bilginiz var mı ?
100x45x31 Filtre Önerisi
Merhaba herkese. Fotoğrafı koyduğum 100x45x31 yaklaşık 140 litre akvaryumu alıp prenses beklemeyi düşünüyorum.

Kaç cm kum olmalı ? Kaç adet beslemeliyim ve çok yüksek fiyatlı olmayacak sessiz dış filtre önerir misiniz ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228766/110120251952211.jpg[/IMG]
100x45x31 Akvaryuma Filtre Önerisi
Merhaba herkese. Fotoğrafı koyduğum 100x45x31 yaklaşık 140 litre akvaryumu alıp prenses beklemeyi düşünüyorum.

Kaç adet beslemeliyim ve çok yüksek fiyatlı olmayacak sessiz çalışacak bir dış filtre önerir misiniz ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228766/110120251952211.jpg[/IMG]
[EDIT]Mfevcil,2025-01-12 08:41:24[/EDIT]
Tortu
Bende de aynı durum vardı balık ölümleri de başlamıştı. ben bitkilerin çoğunu söktüm iyi bir dip çekimi yaptım dış filtre aktif ettim suyun %50 si değişince toparlandı şu anlık problem görünmüyor şükür. Detaylı dip çekimi çözüm olur diye düşünüyorum
Bitkili Akvaryum İçin Tavsiye
Anladım çok teşekkür ederim ilk iş zaman ayarını değiştirecem.
[QUOTE=Rohatx]
Hocam daha tecrübeli arkadaşlar ne der bilmiyorum ama bence ışık süresi çok fazla. Tankınızda kör karanlık yerler de yok. Balıklar ışıktan rahatsız olur diğerlerinden kaçar bir yere gidip saklanamaz. Memur saati gibi de 8-5 ışığa maruz kalması da mutsuz ve stresli olmaları için yeter ve artar bir sebep. Ben 6 saati geçirmiyorum onda bile balıkların karanlık yerlere çekildikleirini farkediyorum. Bitkiler için olmazsa hiç açmazdım. Balık kaybımda yok çok şükür. Yosun problemi de yaşamadım çok şükür. [/QUOTE]

Tavsiyeler için çok teşekkürler. Öndeki micralar baya artmıştı ama bitki formları bozulmuştu o yüzden çoğunu çıkardım akvaryumu düzenledim %50 su değişimi yapıp dış filtre aldım kurdum.
vatozdan sıkılmak değil de nedense vatoz ve karides yaşatamadım.
Dekor eklemesi yapıp dediğiniz balıklara göz atacam. Ama bulunduğum şehirde pek balık çeşidi yok maalesef havalar da soğudu internetten balık almak ta şu dönemde ne kadar mantıklı olur ve nereden temin edebilirim bilmiyorum açıkçası.
[QUOTE=Ömer t]Merhaba her türlü tavsiyeye açığım dediğiniz için acizane kendi fikirlerimi söyleyim..
Cikletler hariç hiç bir balığın kendi ekosisteminde bir boşlukta yaşamadığını biliyoruz tehdit altında kendini koruyacagi bir oyuk kaya dibi,uyuyup dinlenecegi bir ağaç kökü, kendini güneş ışığından koruyacagi saklanacagi kurumuş dökülmüş ağaç yapragina ihtiyaç duyarlar..
Akvaryumun iç camlarını süngerin sert kısmıyla bastırarak silin, suyu %50 değiştirin bir kaç gün sonra dış filtreyi temizleyin ve yoksa elyaf koyun, ışık sürenizi azaltın ve yosunun tekrarlamamasi için (haftalık 5ml Excel ekleyin su degisimlerinden sonra)temizlik ekibi ekleyin cuce vatozdan sıkıldıysanız kelebek vatoz, vantuzlu çöpçü balığı, otocintus gibi balıklar nerite salyangozu edinin..
Orta kisima yati kökü veya mangrow kökü ekleyin kenarlarına beğendiğiniz kayalardan hindistan cevizi kabuğu ekleyebilirsiniz hem balıklar mutlu olacak hemde sizin göz zevkiniz artacak..
Balıklar a gelince lepistesleri çıkardığınız i düşünerek cuce gurami,kribensis,neon rainbov,red fantom tetra, beyaz bulut dağı tetra, serpa tetra,buenes aires tetra, ember tetra gibi türlerden seçip bir iki tür besleyebilirsiniz, yada tek tür barb sürüsü de olabilir dip içinde 6 li bir panda cory düşünebilirsiniz...
Ve suyu siyah yere kadar doldurun.


[/QUOTE]

Çok çok teşekkürler elinize sağlık :) En başta benim akvaryum olduğunu bile anlayamadım sonradan jeton düştü müthiş olmuş :) Becerebilirsem böyle bir kurulum yapmayı dikkate alacam teşekkürler.
[QUOTE=ShineStar]Şahsi görüşüm , iyi bir cam temizliği sonrası arka fonu değiştirin mat siyah seçin , sonrasında bir kaç kaya ve kök ile doğal bir dekor oluşturun bunu da anubias çeşitleri ile destekleyin hem bakımı kolay hem görseli güzel bir bitki çeşidi olacaktır.
Akvaryum hacmi sebebiyle istediğiniz dekoru çok rahat yaparsınız hayal dünyanıza ve biraz hızlı yapıştırıcıya kalmış geri kalan iş :)

Şöyle bir görüntü size yardımcı olur
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241147/240120241203021.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bitkili Akvaryum İçin Tavsiye
Merhaba iyi günler herkese
55X28X38 ölçülerinde Vitasand siyah kum kullandığım bitkili akvaryum mevcut uzun zamandır yerli tür lepistes besliyorum ( bir dönem neon tetra,vatoz ve karides denedim nedense yaşatamadım ) sıkıldığım için değişiklik yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim her türlü tavsiyeye açığım.
Görüldüğü gibi yeşil ve kahverengi yosun da mevcut süngerle ara ara silmeme rağmen kökten çözüm bulamadım.
Filtre : sunsun603b
Aydınlatma : Wolfmar Silver Plant 50 cm LED Aydınlatma zaman ayarlı priz (sabah 8 akşam 5 )

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228766/230120241448461.jpg[/IMG][EDIT]Mfevcil,2024-01-23 17:37:52[/EDIT]
Sunsun 603b
İlgi ve detaylı anlatım için çok teşekkürler.Tavsiyeleri dikkate alacam.
yalnız daha şimdiden 2 hortum içinde de full noktalar belirdi bunlar yosun mu veya başka bir oluşum mu çözemedim. birkaç günde böyle olması normal mi ?
Bir de emiş borusunun kısa olması dezavantaj gibi dipte pislik kalıyor dip çekimine ihtiyaç duyulacak gibi görünüyor mecburen veya benim debide problem olduğu için mi öyle acaba ?
[QUOTE=nightsoldier] Sunsun tam bir f/p filtresidir. Ben de yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum, sıfır su sızması, sıfır ses. Maşallah diyeyim. [:)]
Benim akvaryumum yaklaşık 55-60 litre civarında. Sunsunun İçinden çıkan süngerler kalitesiz. Bu süngerlerle filtre yaklaşık 1- 1.5 ay gibi bir sürede debisini ciddi oranda düşürüyordu. Mecburen açıp temizlemek gerekiyordu. Bugün en sonunda bu böyle olmayacak dedim, süngerleri çıkarttım ve malzemeleri şu şekilde değiştirdim: (Bu arada motorun yönünü değiştirmedim. Kullanım kılavuzunda önerildiği şekilde montajını yaptım. )
En üstte sera biopur halka kullandım. Hemen altına sera siporax ve onun da altına kalın versiyonu olan sera biofibres kullandım. En altta da aquael sünger toplarını kullandım. 5 adet yetti. Aslında önceden sera crystal clear kullanıyordum ancak debiyi düşürdüğünü farkedince bu seferki kurulumda aquaeli tercih ettim. Dış filtrede hatrı sayılır bir boşluk oluştu tabi. Sunsunu çalıştırdım. Malzemeleri azaltınca debinin çok arttığını farkettim. Sadece sünger ile kurulumdan bile daha iyi bir debi oldu. Ancak en üstteki plastik parça tam oturmadığı için ses oluştu. Ben de dış filtrenin en üst kısmına mecburen filtrenin kutusundan çıkan kalın gözenekli sarı süngeri koydum. Şu haliyle ses yok, debi gayet iyi. Ancak bir sonraki kurulumda az kullanmak kaydıyla sarı süngeri çıkarıp, sera crystal clear kullanacağım.
Şu yazdıklarımı her temizlik sonrası yapıyorum;
1) Yeşil hortumlarda biriken yosunları her dış filtre temizliğinde alıyorum. Bunun için ucunda fırça olan ince tel satılıyor. Teli borunun içinde gezdirip, boruyu temizleyebiliyorsunuz. Bunun yanında emiş ve basış aparatlarının hepsini temizliyorum. Bunlar içinde ince fırçalar satılıyor, edinmenizi tavsiye ederim.
2) Dış filtreyi kapatmadan önce reeflowers'ın bacteria feeder adlı ürününden 20 damla damlatıyorum. Kurulumu tamamladıktan sonra da reeflowers markasının aquaclear ve effective conditioner ürünleri ile de su değerlerini destekliyorum.
3) Sunsununn yanında çıkan boruların uzunluğu benim kurulumuma fazla geldiği için kısalttım. Böylece emiş ve basış ünitelerini akvaryum camına kalıp gibi sabitleyebildim.
Dış ünitenin havasını almaya gelince;
1) Öncelikle pis su girişini ve temiz su girişinin hortumlarını doğru taktığınızdan emin olun. Yanlış takarsanız havasını asla alamazsınız.
2) pis su girişinde bulunan vanayı kapatıp Dış filtre kovasını ağzına kadar doldurun.
3) temiz su çıkış hortumuna dip süpürgesinin ( bendeki pompalı bir model) geniş ağzını takıp, vanayı açın.
4) filtreden daha aşağı gelecek şekilde koyduğunuz kovaya pompalayarak dış filtredeki suyun havasını alın. Eğer pompalamayı bıraktığınızda su geliyorsa hava kalmamıştır.
5)Fişi takın.
6)Süpürgeyi hortumdan ayırıp hortumu vakit kaybetmeden akvaryuma monte edin.
7) Basış için kullanacağınız ( yağmurlama veya jet) ucu takın. 10-15 saniye daha sesli çalışıp sesi tamamen kesilir.
Not: Bütçeniz varsa seachem purigen ve matrix de kullanabilirsiniz. [/QUOTE]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.