ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BayBalik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Eylül 2019 17:12
Son Ziyaret:
20 Eylül 2021 13:46
Toplam Mesaj:
45 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arsel Tanrıverdi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yumurtadan Yeni Çıkmış Sajica Yavruları
Merhabalar,
220 litrelik bir akvaryumda 5 tetra ve iki küçük ateşağız ile 1 erkek 1 dişi sajica besliyorum. Son zamanlarda sajicalar akvaryumun bir köşesini tuttu ve kimseyi yaklaştırmaz oldular, renkleri de koyulaştı. Birkaç gün sonra bir kayanın oyuğunda minik minik yumurtalar fark ettim. Bugün de gözüme bir hareketin çarpması ile dikkatli bakınca o yumurtaların artık yavru balıklar olduğunu gördüm [:)]. Bu yavruları sağlıklı büyütmek için ne yapmam gerekir? Yavruları ikinci bir akvaryuma ayırmam gerekir mi? Ne ile beslemeliyim ve ne zaman beslemeye başlamalıyım?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
35 Cm 2 Japon Balıklı Akvaryumuma Tavsiye!
1. Büyük ihtimalle bunlar japon ama henüz çok küçükler. Tetra olmadıklarını kesinlikle söyleyebilirim.
2. 3. fotoğraftaki pul yemi ufalayarak verebilirsiniz. İmkanınız varsa artemia gibi canlı yemler balıkların daha çabuk büyümesini sağlar.
3. Fitre tabii ki takın, filtresiz akvaryum olmaz. Teyzenizin yaptığı gibi balıklara işkence etmeyin. Su değişimi yaparken de asla %50 den fazla suyu değiştirmeyin.
Bir de akvaryumdaki boyalı malzemeleri çıkarın, zamanla balıklarınızı zehirler.

Bu akvaryum bu boyuttaki balıklara yeterli gelebilir ama balıklar büyüdükçe akvaryumu da büyütmeniz gerekecek.

İyi hobiler...
40 Litre Betta Bitki Ve Tasarım Önerisi
Bu akvaryumda bitki yetiştirmek için bazı değişiklikler yapmanız gerekecek. Öncelikle kum miktarını arttırmalısınız, bitkileri kuma gömebilmeniz için en az 1 cm civarında kum olmalı. Işıklandırma da günde 1 saat yetersiz kalır, özellikle bitkili akvaryum için. Günde en az 6 saat yapmanızı tavsiye ederim. Şahsen ben günde 8 saat ışıklandırma yapıyorum.

Bitki türleri olarak elodea veya tilkikuyruğu gibi bitkileri kullanabilirsiniz. Hem bakımı kolaydır hem de betta elodeaların arasında çok güzel görünür.

Tasarıma gelince de, yukarıda söylediğim bitkiler boyca uzun olduğu için arka plana hilal şeklinde (yanlara doğru ön cama yaklaşacak şekilde) dizerseniz çok güzel olur. En uzun bitkiler en arkada ve ortada olsun. Boş kalan orta kısma da taşlarla dekorasyon yapabilirsiniz. Su mercimeği gibi su üstünde yüzen bitkileri de suyun içindeki bitkilerin ışığını kesmeyecek miktarda ekleyebilirsiniz. Dekoru mümkün olduğunca doğal tutmanızı tavsiye ederim.

İnternette bir sürü alternatif var, biraz hayal gücü ile 45 litrelik bir akvaryuma muhteşem dekorasyonlar yapabilirsiniz.[EDIT]BayBalik,2021-03-06 18:53:52[/EDIT]
Corona Günlerinde Yeni Neocaridina Karides Tankım
Kahverengi sırtlı karideslerin türü nedir acaba?
Balığım Garip Yüzüyor
[QUOTE=oburx] biz balığı phetshop dan aldığımızda zaten böyleydi fanusta besliyorduk ama bugünlerde dahada kötüleşti çünkü ozaman takla atmıyordu suun üzerinde aynen fotoğraftaki gibi duruyordu[:(][/QUOTE]

Balığınız aldığınızdan beri hasta büyük ihtimalle.
Geçmiş olsun, iyi hobiler.
Balığım Garip Yüzüyor
[QUOTE=goldfishlove]Sakin olun, bu safhaya gelmişse ölecektir. Bundan sonraki sürece bakalım. Unutmayalım, ne kadar çok yüzme alanı o kadar sağlık baliklar için. Sayı mümkün olduğunca az olsun. 2 tane bakin ama sağlıklı olsunlar. Yemlere dikkat edin. Kolay sindirilebilir japon yemleri olsun. Jbl goldpears, hikari sinking excel, sera goldy color spirülina gibi. Protein oranı %40civari yeterli. En az 3 çeşit olursa artı her hafta bir öğün bezelye ispanak ve 1 gun de aç kalacak. Fazla yem vermeyin, 1mmlik yemleri tercih edin, her biri 2 3 tane yese bu yemlerden yeter. Bir öğünde gözü büyüklüğünde yedigi yem yeterli. Açlıktan değil de aşırı yemden hasta oluyorlar. Sevgiler..[/QUOTE]

Bu durumun sebebi ne olabilir acaba?
Ciklet Hastalığı
Fotoğraflar pek net değil ama benim aklıma gelen ilk şey bloat. Sudayken fotoğrafını yükleyebilir misiniz?
Baliğim Akvaryumdan Dışarı Atladi
1-1,5 metreden düştüyse bir şey olacağını düşünmüyorum. Sadece düşmeden dolayı sersemlemiş olabilir. 1-2 saate normale dönmeli, dönmezse bir sorun var demektir.
Bu Meleği Kurtarabilir Miyim?
Ben de biliyorum onun da can taşıdığını, gözünün şişmeye başladığını fark eder etmez araştırmaya başladım. Bir sürü tedavi yöntemi buldum ama sonuç alamadım. Gözüne metilen mavisi sürün, üç günde iyileşir demişler, üç günün sonunda hiçbir sonuç alamayınca yine bu forumda okuduğuma uyup terramycin sürmeye başladım. Onun da üçüncü günündeyim hala şiş göz. Güvendiğim bir akvaryumcuya sordum, mycopin isimli bir ilaç verdi, akvaryuma 20 litreye 20 damla damlat dedi. Karantina tankı 15 litre olduğu için her gün %50 su değişiminden sonra 15 damla damlatıyorum. Balığın gözü de bu kadar kötü değildi, düştükten sonra böyle oldu. Kepçeden atlayabileceğini biliyordum, dolayısıyla bir elimle sürekli üstünü kapatıyordum ama akvaryuma koyarken akvaryumun kapağını açmak için 2 saniye elimi çektim, hayvan kendini yere attı gözünün üstüne düştü. Bu akşam metilen mavisine döneceğim çünkü terramycine göre çok daha fazla kişi metilen mavisiyle tedavi etmiş. Terramycin dediğim de insanlarda kullanılan bir ilaç, güçlü bir antibiyotik.
Bu arada sorunuza ithafen terramycin pamuklu çubukla sürülürse suya değince gitmiyor, sürdüğünüz yerde kalıyor.

Bu sabah balığın durumu daha iyi, kanama durmuş. Beni rahatlatan gözünü hala hareket ettirebilmesi. Öğlene doğru fotoğrafını ekleyeceğim.
Konu hakkında bilgi sahibiyseniz veya yapıcı bir eleştiriniz varsa lütfen yazın, teşekkür ederim.[EDIT]BayBalik,2020-04-28 10:59:09[/EDIT]

Bugünkü durumu, daha önce ekledim sanıyordum ekleyememişim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217390/280420201443241.jpg[/IMG]
Bitki Köklerinde Çürüme
Merhabalar. Konu hakkında pek bir bilgim yok ama belki bir faydam dokumur diye kendi deneyimimi anlatayım. Bahsettiğiniz sorun bende de oldu. Önce bitkileri atmayı düşündüm ama sonra bir deneyeyim bakalım ne olacak dedim ve bitkiler çıktıkça tekrar ekmeye başladım. Şu anda hepsi köklendi ve uzun zamandır yerlerinden çıkmadılar. Tahminimce bir alışma süreci ama dediğim gibi konu hakkında bir bilgim yok.
İyi hobiler.
[EDIT]BayBalik,2020-04-28 01:32:55[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 32 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.