ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rvural
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2018 12:44
Son Ziyaret:
01 Ekim 2022 15:43
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Recep VURAL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Recep VURAL

SON 4 MESAJI

nitrat-fosfat dengesi
Dikkat!! Yanlış anlaşılma olmasın diye söylemiş olayım. Eğer böyle bir talo verilmişse. Bu değerler akvaryum suyuna eklenecek miktarları değil, yosun oluşmaması için her daim beyaz alanlarda kalmak getektiğini, akvaryumda her daim olması gereken yani suyu test edildiğinde ölçülmesi gereken miktarları gösterir. Bu değerleri sağlayacak ekleme miktarı o an akvaryumda ölçtüğünüz miktarlara bağlıdır.
Alg'le Mücadele (makale)
BBA yosunu için
"Düşük Ph: Yüksek ph’a sahip Afrika .tankları incelendiğinde bu alge rastlanmamış ve algin asidik ortamları sevdiği kanısına varılmıştır."
deniliyor. Peki tankta pH ı ne kadar yükseltebiliriz.? Balıklara ve bitkileri nasıl etkiler? yüksek pH için ideal üst limit nedir acaba?[EDIT]rvural,2021-11-14 09:48:00[/EDIT]
Hagen Siyah Kum Hakkında
[QUOTE=ceyh]

Neodyum mıknatıs kullanmış olabilir misiniz? Bu test için normal mıknatıs öneriliyor.[/QUOTE]

Evet, silindirik metal parlaklığında olan mıknatıslardan. Bunların manyetik alanı ve çekim kuvveti normal mıknatısa göre çok daha fazla. Akvayum cam temizleme mıknatısınıda denedim diğer mıknatısın tuttuğu bazı taneleri tutmadı tuttuklarınıda çok zayıf tuttu.
Sonuçta manyetiklik sadece demirde yok, kum tanelerinin içinde diğer manyetik maddelerde olabilir. Önemli olan akvaryuma salınım yapmaması.
Hagen Siyah Kum Hakkında
Https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=5645509
Bugün Lav kırığı üzerine siyah kum (yani hagen diye adı kalan kum) üst tabaka yaptım. İçinde yaklaşık %25 kadar karışık mat siyah (muhtemelen bazalt) vardı. Kum taneleri cam gibi parlak, mıknatıs tuttuğumda kum tanelerinin bazılarını çektiğini gördüm. Mıknatıslanan tanelerin diğerlerinden görünüşte hiçbir farkı yok aynen siyah ve cam gibi parlak, kırdım yine aynı. Demir için yapılan hızlı paslandırma testi yaptım, bunun için mıknatıslanabilen taneleri suya koydum üzerine sirke ve sonra çamaşırsuyu döktüm. Sonuç olarak şunu gözlemledim; tanelerden hiçbir salınım olmadı, karşım sıvısının rengi ne kahverengileşti nede kırmızı oldu. Aynı işlem demir yada çeliğe yapıldığında sıvının rengi anında pas renginde oluyor. Aynı taneleri tuz ruhunada koydum, kaynama gibi köpüklenme veya herhangi bir etkileşim gözlemlemedim. Sonuç böyle oluncada akvaryumda kullanmaktan çekinmedim, bakalım montecarlo bitkisinin tabanda yayılmasına faydalı olacakmı takipte olacağım. Siyah kum için söylenen paslanma durumu için elde ettiğim bu sonucu paylaşmak istedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.