ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hokia386
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
98
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
304 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Oğuz
Doğum Tarihi:
27 Kasım 1997
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://i.hizliresim.com/vXaO7O.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

İç Parazit
[QUOTE=bendeniztayfun]

Merhaba iç parazit balığa özgü değildir. Birçok iç ve dış parazit akvaryum ortamında vardır. Kısaca Akvaryuma özgü diyelim.

İç parazitler genelde beslenme sorunları ile ortaya çıkar. Yeterli ve dengeli bir şekilde kaliteli çeşitli yemlerle beslenmeyen balıklarda sıkca ortaya çıkar.

İç parazit varsa sadece hasta balığı karantinaya almak doğru olmayabilir.

Bulaşıcı bir hastalık olduğundan tüm tankdaki balıklara bulaşma ihtimali yüksek.

Sebebler aynı olduğundan tankdaki çoğu canlılın etkilenme olasılığı yüksek. Bundan dolayı genel bir karantina uygulayıp tedaviye başlanması en doğrusu olucaktır. İyi hobiler[/QUOTE]

Flagyl uygulaması mı yapmalıyım ,?
İç Parazit
İç parazit balığa özgü müdür ? Yoksa akvaryuma mı? Kılıçlarım iç parazit oldu kılıç kuyruk var alvaryimda 10 tanelerdi. 8 e indi. Yani ben hiç iç parazitten kurtulan balığım olmadı benim daha önce de. Yani diyelimki akvaryumdaki balıkların 8 tanesinden 5 tanesi iç parazit oldu oldu. Diğer 3 ünde herhangi bir hastalık yok. Daha sonra kalan balıklar da iç parazit olur mu?
Yapay Mi ? Rafya Mi ? Canlı Bitki Mi ?
Ekstra ışık veya CO2 gerektirmiyorsa ben tabiki doğallıktan yanayım. Sadece zamanında tilki kuyruğu falan bakamadım hep sarardı canım sıkıldı.

Güneş goren bir yerde akvaryumum gün ışığı yeterli olur mu [EDIT]hokia386,2025-01-08 20:20:00[/EDIT]
[QUOTE=Hidro Dinamik]Canlı bitkinin bakımı tahmininizden daha kolay.
Ortalama ışık ve haftalık su değişimiyle bile bakılabilecek bitkiler var.
Lepistes otunu tavsiye ederim. Budaması bile rahat, cımbızı sokup rastgele çekip koparıyorum. [:)))]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/121220242057361.jpg[/IMG][/QUOTE]
Peki ekstra ışık lazım mı led aydınlatma var.
65 litre akvaryumum var icinde kılıçkuyruk balıklarım var. Yavruluk kullanımını doğru bulmuyorum. Canlı bitkinin bakımını zor buluyorum. Işık gübre vs. Rafya kullanımı da estetikten yoksun. Yapay bitki de zararlı salınım yapar diye düşünüyorum. Ne yapıyım ? Yapay bitki sanıldığı kadar zararlı mı ?
Rainbow Ciklet
[QUOTE=alaiyes]Aslında sakin balıklar bende 70 cm lik akvaryumda 13 yetişkin var ve aynı anda 2 çift 3 çift yumurta döküyor hep.Sizin sorun belki de tek dişi olmasından .kaynaklı.[/QUOTE]
Büyük ihtimal erkek çiftleşmek için baskı yapıyor dişi de ne yapsın garibim köşe bucak saklanıyor
Rainbow Ciklet
Arkadaşlar 4-5 kere yumurta vermiş çiftim var yavruları hep diğer balıklar yedi. Diğer balıkları akvaryumdan çıkarıp sahiplendirdim. Ama şimdi de erkek çok baskı kuruyor dişi sürekli saklanıyor 2-3 aydır yumurta görmedim akvaryumda. Bunun nedeni nedir acaba ? Yani hiç yumurta vermeyen bir çift olsa anlarım ama daha önce 4-5 kere yumurta verdi bu çift .
Siyah Moli İle Portakal Moli Çiftleşir Mi
Yaklaşık 8 ay önce molilerim vardı niyeyse 3 ay boyunca hiç yavru alamadim dişiler erkekten kaçıyordu başka dişi aldım başka erkek aldım ama sorun duzelmemisti ben de moliden ümidimi kesmiştim. Platilerde sıkıntı yoktu onlar çiftleşip yavru veriyorlardı.
Moli Cinsiyet
İkisi de platy
Sajica Üretim - Büyütme - Bakım
Bende 3 tane Sajica var yavrudan aldım 3 aydir bendeler. Erkek balığın üst yuzgecinde sarı renk olmaz diyorlar. Benim erkek olarak tespit ettiğim balığın üst yuzgecinde sarı ve mavi renkler var. Gözleri maviydi ama son bir kaç haftadır maviliği gitti gibi.[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/sajica_ciklet_disi_erkek_ayrimi_k986824.asp[/URL]

[VID]https://youtube.com/shorts/8hNzVLqeShQ?feature=share[/VID]

Videoyu eklemeyi pek beceremedim ama burda daha net anlaşılır gibi.[EDIT]hokia386,2022-11-17 17:22:37[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.