ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jaja
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Aralık 2013 13:34
Son Ziyaret:
11 Nisan 2016 17:49
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yücel
Doğum Tarihi:
15 Temmuz 1982
Yaş:
42
İl:
Bursa
Meslek:
mobilyacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yücel erguncu

SON 3 MESAJI

sarı prenses
sarı prensesten daha çok yavru almak balığın boyutu ile ve beslenmesi ile alakalı. tabiki balık ilk defa yavru yapıyorsa bu normal. balık büyüdükçe ve her yavru yaptığında bu sayı artacak. kolonide en uygun eşleştirme 1 erkek 3 dişi şeklinde eğer akvaryumunuz boyutu büyükse 2 erkek 6 dişi gibi orantılı olarak arttırılırsa daha sık yavru almanız sağlanır. kış aylarında su sıcaklığı 25 , 26 derece de tutulması balığın düzenli yavru yapmasına olanak sağlayacak. birazda canlı yem kullanırsanız çok iyi olur.

bende 3 erkek 10 tane dişi  sarı prenses bulunmakta ve her ay 3 veya 4 dişiden rahat yavru alıyorum. 
1 dişi 25 ile 30 arası yavru bırakıyor.

tabiki cikled türü balıklar kayalık ve mağaralık gibi yerleri sever. 
discus geçmeyen kafada delik
discus balığının kafasında deliklerin oluşması beslenmesi ile alakalı bir konu. bunun nedeni balığa sadece 
yürek verilmesi ve balığın bunu hazmedememesi dir. burada ilk yapmanız gereken internette örneklerinide bula bileceğiniz bir diyet uygulamanız. mesela ıspanak,havuç, 1 diş sarımsak, kırmızı tatlı yağ biberi bunları haşlayıp yürek ile püre haline getirip mamayı hazırlayın. eğer hastalık ilerlemiş ise 50 lt ye 500 mg gelecek şekilde flagy adlı ilacı ezin bir bardağın içinde eritip akvaryuma dökün. 3 gün sonra akvaryumun suyunu yarı yarıya değiştirip taze su ekleyin. yalnız ilacın dozunu aşmayın sıkıntı olabilir. balığınızı akvaryumdan ayırmanıza gerek yok. bitkili akvaryumlarda bitkiye zarar vermez. bir süre sonra göreceksiniz yaralar kapanacak balığınız eski sağlığına kavuşacak. hazırladığınız mamayı kısa sürede tüketeceğiniz kadar hazırlayın ve balığa sadece yürek vermeyin aksi taktirde bu hastalıkla kesinlikle tekrar karşılaşacaksınız.
unutmayın bu hastalık balıkta beyaz pamuksu bir görünüm dedir.

bu tedavi şekli uygulandı ve çok iyi sonuçlar alındı.

Beyaz Benek Hastalığı Tedavi ve Korunması
beyaz benek hastalığında denenmiş uygulanmış ve olumlu sonuç aldığım bir yöntemdir bu. ilk önce hasta balığınızı veya balıklarınızı ayrı bir tanka ayırın bu temiz büyük bir kova dahi olur. su tankını doldurun ve su sıcaklığını 30 derce ye çıkarın 20lt ye 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu (zeytin tuzu ) eritin ve 2 lt ye 1 damla metilen mavisi gelecek şekilde damlatın ve hava motoru ile suyu havalandırmayı mutlaka sağlayın ve karanlık bir ortam oluşturun. balıklarınızı tankın içine bırakın kesinlikle ışık yakmayın balıklar uyusun. yaklaşık 24 saat sonra bütün beyaz benekler kaybolacak. eski akvaryumunuzdaki suyu boşaltıp yeni su doldurun ve ısıyı makul bir seviyeye getirin 26 derece iyi olur. elinizdeki tankınız 150 lt lik bir akvaryum ise  2 çay kaşığı zeytin tuzunu bir bardakta eritip akvaryumunuza dökün ve metilen mavisi ekleyin hava motoru ile akvaryumunuzu havalandırın fakat kesinlikle filtrasyon yapmayın bir gün bekleyin. sonrada balıklarınızı güle güle büyütün. bu uygulama bitkili akvaryumlarda dahi uygulana bilir.
Not: akvaryumunuz  150 lt den küçük ise 1 çay kaşığı zeytin tuzu kullanın. daha da ufak ise kullanmayın. akvaryumunuz bitkili değilse aşırıya kaçmayacak şekilde rahatlıkla tuz kullana bilirsiniz hatta ayrı bir tank yapmanıza dahi gerek yok.
 
Ramirez balıklarında uyguladım ve olumlu sonuçlar aldım
jaja2014-03-01 14:00:02

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.