ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ballantines
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
127
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 38 Dakika önce
Toplam Mesaj:
207 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan samuk
Doğum Tarihi:
03 Nisan 1986
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/146963.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Acı Suya Giriş - Arı Goby
[QUOTE=İnci Kefali]

Bendeki anubiasların birini boş bi tanka alıp deneyebilirim aslında... Teşekkürler [/QUOTE]

Selamlar, gobi nedir bilmiyorum fakat şundan eminim, boşuna test etmeyin, yazık olur bitkilerinize. Acı su da hiçbir tatlı su bitkisi gelişemez. Önce yeni çıkan yapraklarında erimeler olur sonra tuzluluk oranına göre yaşlı yapraklar erimeye başlar. Acı su için de şunu belirteyim herhangi bir iyotsuz tuz kullanmanız yeterli olacaktır. Tuzluluk seviyesini kontrol altında tutmak yeterli olacaktır.
Anubiasta Çürüme
Hacı abi, ben tepki göstermedim, ben size ürün de tavsiye etmedim. Yöntem gösterdim. Hiç biri aklınıza yatmadı. Ben de kendi yönteminizi, kendiniz belirleyin dedim. Musluk suyundan 500 tds alınıyor bu arada, içinde nelerin çözündüğü belli değil.
Anubiasta Çürüme
[QUOTE=K0L0Ni]

Akşam yükleyeyim. Şu anda budanmış halde oldukları için pek bir emare kalmadı ama 1-2 güne çürümeler ilerlerse tekrar o şekilde de fotoğraflarım.

Seachem equilibrium ve alkalin buffer GH ve KH [U]yükseltmek[/U] için kullanılıyor gibi görünüyor. Bir de istikrar açısından da riskli olduğundan bahsedilmiş, sürekli dalgalanma yaşıyorum diyenler epey fazla. İşin aslı ben de GH ve KH için sürekli elimde bu ürünlerle nöbet tutmak istemem[:)] Ama dediğim gibi esas kullanım amacı değerleri yükseltmekmiş.

Çeşme 7,6-7,8 pH veriyor, halihazırda ideal seviye. Yani benim eklediğim her bir litre R/O su pHda düşüş yapacak. İkisini birlikte nasıl ayarlasam da R/O işin içine girince eklediğim miktara bağlı olarak pH düşecek. KH ve GH ideal seviyelere çekecek kadar karıştırayım desem pH kontrolden çıkacak. Yani yine önce yazdığım çelişkiyle başbaşa kalıyorum[:(][/QUOTE]

Çelişkilerinizi, kendiniz kendinize yaratıyorsunuz. Dünya da kabul görmüş , en temiz yöntem bu şekildedir. De iyonize suyu, tekrar minarellemek en iyi yöntemdir. Hele bizim gibi ülkeler için suyunun nerden geldiği bilinmeyen, yüksek miktarda metaller barındıran sularınız varsa sağlıklı canlılar için, bu şekilde su değişimi yapmak önemlidir. Ph yüklemenin 1 den fazla yöntemi vardır. Bunlarla uğraşamam dediğiniz için yazmıyorum. Kendiniz size en uygun yöntemi araştırıp seçebilirsiniz.
Anubiasta Çürüme
[QUOTE=K0L0Ni]

O zaman R/O su ekleyince KH, GH ve ph üçü de birlikte düşecek. Ancak benim pH seviyem zaten balıklar açısından ideal seviyede (7,6-7,8). Tekrardan pH yükseltmek istesem KH ve GH yi etkilemeden yalnızca pH yükseltmek mümkün mü? Veya pH düşürmeden GH ve KH düşürmenin başka bir yolu var mı? Reçine kullansam o da pH düşürüyor.

Ben 20 dKH seviyesini 6-7 lere çeksem pH da 6 civarlarına inecek, bu sefer aynı sorunu tersten yaşıyor olacağım[:?][/QUOTE]

Bunlar için katkılar var. Seachem den örnek vermek gerekirse, gh için equilibrium, kh için alkalin buffer. ph ' yi ayarlamak içinse, en maliyetsiz yöntem bir nebze türk yöntemi diyebileceğimiz, Ro suyu, musluk suyuyla beraber ayarlamak.
Anubiasta Çürüme
Doğrudur. Arttıkca artar. Fakat 21-22 dkh ye kadardır. Deliklerden bahsettiniz ve yaprak delinmelerinin 1 sebebi de karbonat olabilir. Sınırdasınız.
Anubiasta Çürüme
[QUOTE=K0L0Ni]

KHyi o yüzden biraz yüksek tutuyorum (tampon kapasitesi). Ama GH'yi biraz düşebilirim öyleyse. Yapraklarda delinmeler olmuştu, ben de besin eksikliği olduğu için gübre verdim. Ama ne yazık ki bıçak sırtı bir durum oluştu. Gübreyi kessem yapraklar deliniyor, versem çürüyor. Sanırım gübreyi keserek ve GH biraz düşerek gözlemlemeliyim. Tekrar teşekkür ederim.[/QUOTE]
Yaprak delinmesinin, birkaç nedeni olabilir. Sadece potasyum eksikliğinin sonucu değildir. Eğer potasyum eksikliği kaynaklı bir durumdan şüpheleniliyorsanız,sadece potasyum takviyesi yapın fakat tavsiye edilen miktarda değil asla. Kh değeri için ise, yüksek miktarda karbonat sertliği, suyunuzu daha iyi tamponlamaz. Çok düşük kh değeri gibi yüksek kh değeri de dalgalanmalara neden olur. Şuan sınırdasınız. Gh için ise benim tavsiyem biraz değil, 7 ye kadar düşürmeniz olur.
Anubiasta Çürüme
Rizomlar sağlıklıyla bir hastalıktan bahsedemeyiz. Kh değeri, ph stabilizasyonu için, ek bilgi olarak yazdım. Gh değeri ise bütün bitkiler için önemli bir ölçüdür. Bitkiler yüksek kalsiyum ve magnezyum oranlarını tolere edemeyebilir. Kullandığınız gübreleri, sadece anubias için kullanıyor iseniz hepsini tamamen bırakın. Anubiasın böyle bir emilimi yoktur.
Anubiasta Çürüme
Selamlar, rhizomları elinizle kontrol edin ( biraz bastırarak ya da tırnak yardımıyla) yumaşklık var mı? kh ve gh değeriniz çok yüksek. Yüksek gh değerlerinde bu çürümeler görülebilir.
Flowerhorn Yanık Kalma Ve İnciler Hk.
Sizi anlıyorum. Nasıl daha iyi besleyebilirim arayışındasınız fakat şu ana kadar buraya yazdıklarınız fh için geçerli değil. Somon, çekirdek, salatalık, ceviz falan vermeyin. Zaten versenizde yiyeceğini zannetmiyorum, zira fh zaten yem seçici bir canlıdır. Her attığınız şeyi yemeyecektir. Bezelye olabilir, fakat dikkatli bir şekilde verilmelidir, çünkü bezelye su da kaldığı süre boyunca, suyunuzu bozacaktır. Birşeyler vermek yerine, haftada 1 gün mutlaka yemleme yapmayın ve diyetinize spiriluna ekleyin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.