ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ayhans17
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Kasım 2016 16:44
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ayhan kökay
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1973
İl:
Ordu
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ayhan kökay
SON 3 MESAJI
Karides Hobihanem (balıkesir) Gncl Resim Syf.17'de
merhabalar recai bey. ben ordu ünye den ayhan kökay. hatırlayacağınız üzere okulumuzdaki 2 metrelik akvaryumu bitkiliye çevirmiştik. siz ve ümit birkol bey bizlere bitki yardımında bulunmuştunuz. allah sizlerden razı olsun. bazı olumsuzluklardan dolayı akvaryumu biraz geç faaliyete geçirebildik. akvaryumun son halinin fotolarını gönderiyorum. tekrardan size ve ümit beye teşekkürlerimi sunarım. ayrıca sizden almış olduğum christmass mosslar gayet sağlıklı idi. bitki alacak arkadaşlara recai ve ümit beyleri tavsiye ederim.
merhabalar recai bey. ben ordu ünye den ayhan kökay. hatırlayacağınız üzere okulumuzdaki 2 metrelik akvaryumu bitkiliye çevirmiştik. siz ve ümit birkol bey bizlere bitki yardımında bulunmuştunuz. allah sizlerden razı olsun. bazı olumsuzluklardan dolayı akvaryumu biraz geç faaliyete geçirebildik. akvaryumun son halinin fotolarını gönderiyorum. tekrardan size ve ümit beye teşekkürlerimi sunarım. ayrıca sizden almış olduğum christmass mosslar gayet sağlıklı idi. bitki alacak arkadaşlara recai ve ümit beyleri tavsiye ederim.
Arkadaşlar tekrar merhabalar. Ümit beyin yorum yapması da isabet olmuş. Nasıl duygulandım anlatamam... Kendisiyle en kısa zamanda konuşmak isterim. Bizler burada bir avuç insan, bu hobiyi hem öğrencilerimize hem de velilerimize sevdirmeye çalışıyoruz elimizden geldiği kadar. Ancak bu işin daha çok başındayız. Siz değerli arkadaşlar sayesinde hem çok şey öğreneceğiz hem de bir çok kişiye sevdireceğiz bu işi. Ben öğretmenim fakat yeri geliyor insan 5 yaşındaki çocuktan bile birşeyler öğrenebiliyor. Bu yüzden "bilginin" paylaştıkça çoğalacağına inananlardanım. Bizlere her konuda yardımcı olacağınıza canı gönülden inanıyor ve hepinize teşekkür ediyorum.
Tüm arkadaşlara merhaba. Dün bahsetmiş olduğum 2 metrelik akvaryumun fotoğrafları aşağıdadır. Marangoz arkadaşımız 8-10 gün içerisinde yeni bir üst kapak yapacak. Üst kapak iki parça şeklinde olacak ve bitimine yakın tekrar fotoğrafları paylaşıp aydınlatma ile ilgili görüş ve tecrübelerinize ihtiyacımız olacak. Saygılarımla... Boy 200, en 48, yükseklik 70 cm.
Arkadaşlar tekrar merhabalar. Ümit beyin yorum yapması da isabet olmuş. Nasıl duygulandım anlatamam... Kendisiyle en kısa zamanda konuşmak isterim. Bizler burada bir avuç insan, bu hobiyi hem öğrencilerimize hem de velilerimize sevdirmeye çalışıyoruz elimizden geldiği kadar. Ancak bu işin daha çok başındayız. Siz değerli arkadaşlar sayesinde hem çok şey öğreneceğiz hem de bir çok kişiye sevdireceğiz bu işi. Ben öğretmenim fakat yeri geliyor insan 5 yaşındaki çocuktan bile birşeyler öğrenebiliyor. Bu yüzden "bilginin" paylaştıkça çoğalacağına inananlardanım. Bizlere her konuda yardımcı olacağınıza canı gönülden inanıyor ve hepinize teşekkür ediyorum.
İnşallah yarın, okulumuzdaki yaklaşık 700 litrelik akvaryumun fotoğraflarını göndereceğim sizlere. Yarın itibarı ile üst kapak iki parçalı olarak yapılmaya başlanacak. Kapak bittikten sonra nasıl ve ne kadar aydınlatma yapmamız gerektiği ile ilgili yardımlarınızı rica edeceğiz. Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sağolsun Muhittin bey anubiasın fazla ışık almış olabileceğinden bahsetmiş. Hemen yarın bitkiyi daha az ışık alan bir yere dikeceğim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla...
Tüm arkadaşlara merhaba. Dün bahsetmiş olduğum 2 metrelik akvaryumun fotoğrafları aşağıdadır. Marangoz arkadaşımız 8-10 gün içerisinde yeni bir üst kapak yapacak. Üst kapak iki parça şeklinde olacak ve bitimine yakın tekrar fotoğrafları paylaşıp aydınlatma ile ilgili görüş ve tecrübelerinize ihtiyacımız olacak. Saygılarımla... Boy 200, en 48, yükseklik 70 cm.
Recai bey merhabalar. İsmim Ayhan Kökay. Sınıf öğretmeniyim ve Ordu Ünye'de bir ilkokulda görev yapmaktayım. Şu an 3. sınıfları okutuyorum. Üç yıl önce bu sınıfı kurarken çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak için aklıma "Doğa Köşesi" yapmak geldi. (Aşağıda fotoları göreceksiniz) Sınıfta da en uygun hayvanın balık olabileceği düşüncesiyle sınıfa 35 litrelik bir akvaryum kurdum. Tabii büyük bir çoğunluk gibi ilk balıklarımız japonlardı... Maalesef 14-15 civarlarındaki balıklarımız kısa bir süre içerisinde 1'e düştü. Japon besleme sevdasından vaz geçtik. Bu sırada okul müdürümüz imdata yetişti. Müdürümüzün; odasında 1 metrelik ve okul koridorunda 2 metrelik olmak üzere iki akvaryumu var. Bunlarda çeşitli cikletler yetiştiriyor. Bana bunların yavrularından 30-40 tane verdi ve biz bunları büyütmeye başladık. Takdir edersiniz ki yavrular belli bir boya gelince bizim akvaryum onlara dar geliyor. Onları büyük akvaryuma bize yeni yavrular... Bizim sınıfımızdaki akvaryum acemi eğitim merkezi gibi oldu.2-3 ayda bir yeni yavrular ve hepsi aynı renk aynı cins... (Tabii akvaryumun içi tamamen yapay bitki ve aksesuarla dolu...) Bu işe 1,5 yıl daha tahammül ettikten sonra müdür beye dedim: Müdürüm ben tekdüzelikten sıkıldım. Bizim akvaryum acemi eğitim kampına döndü. Ben rengarenk ve çeşitli tür balıklar yetiştirmek istiyorum. dedim. O da sağolsun sen bilirsin Ayhan diyerek bize yol verdi. ( Bu arada akvaryum kurulumunda tek destekçim kendisi olmuştur.) İlk aklıma gelen bir marangoz arkadaşta gördüğüm lepisteslerdi. Kendinden 15-20 ye yakın lepistes alarak yeni bir boyuta geçtik. Yalnız hep aklımda çeşit çeşit bitkilerin olduğu bir akvaryum vardı. Fakat çevremde bu işten anlayan ne bir arkadaş ne bir akvaryumcu vardı. Haftalar boyunca forumları takip ederek kulaktan dolma bilgilerle aşağıdaki akvaryumu oluşturdum. Kum olarak Ordu'nun meşhur Çaka plajından kum getirdim.(Forumda bir dönem Ordu'da bulunduğunuzu yazmışsınız, Çaka'yı bilirsiniz) Akvaryumda; lepistes harici 2 adet kuhli, onlarca elma salyangozu, 2 sae, onlarca 5-6 türde karides, yüzlerce minare salyangozu, 5 tatlı su midyesi, 2 albino çöpçü vatoz, 5 adet pembe zebra, 4 bronz çöpçü ve ismini cismini bilemediğim 5-6 adet karidese benzeyen canlılar var. Bana göre bolca da bitki var. Şu anki akvaryum tam istediğim gibi canlı ve cıvıl cıvıl... Şunu tekrar belirteyim halen daha amatörlüğü üzerimden atabilmiş değilim. Şimdi asıl derdime geleyim: Biz bu işi artık amatörlükten bir adım ilerisine götürmek istiyoruz. Biz diyorum çünkü bu yıl 1. sınıfları okutacak arkadaşlardan bir tanesi de bitkili akvaryuma özenip sınıfına kurdu. Hatta ve hatta müdürümüz koridordaki 2 metrelik akvaryumu sayemizde bitkiliye çevirecek ve büyük akvaryumun bitkiliye dönüşümü için gerekli kapak ve aydınlatma işlerini bugün başlattı. Kısacası sizin gibi profesyonellerden ders ve ücreti mukabilinde bitki almamız lazım. Ayrıca hemşehri sayılırız. Memleketim Çanakkale ama Balıkesir Edremit doğumluyum. Ayrıca , şu an duruyor mu bilmem ama 90 lı yıllarda Zağnos dershanesinde bir yıl okumuştum. Balıkesir'in bende ayrı bir yeri vardır. Bir de son olarak aşağıdaki fotolarda anubias ve eladeo ların üzerindeki yosunlar nedir ve gidermek için ne yapılmalıdır acaba?
Recai bey merhabalar. İsmim Ayhan Kökay. Sınıf öğretmeniyim ve Ordu Ünye'de bir ilkokulda görev yapmaktayım. Şu an 3. sınıfları okutuyorum. Üç yıl önce bu sınıfı kurarken çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak için aklıma "Doğa Köşesi" yapmak geldi. (Aşağıda fotoları göreceksiniz) Sınıfta da en uygun hayvanın balık olabileceği düşüncesiyle sınıfa 35 litrelik bir akvaryum kurdum. Tabii büyük bir çoğunluk gibi ilk balıklarımız japonlardı... Maalesef 14-15 civarlarındaki balıklarımız kısa bir süre içerisinde 1'e düştü. Japon besleme sevdasından vaz geçtik. Bu sırada okul müdürümüz imdata yetişti. Müdürümüzün; odasında 1 metrelik ve okul koridorunda 2 metrelik olmak üzere iki akvaryumu var. Bunlarda çeşitli cikletler yetiştiriyor. Bana bunların yavrularından 30-40 tane verdi ve biz bunları büyütmeye başladık. Takdir edersiniz ki yavrular belli bir boya gelince bizim akvaryum onlara dar geliyor. Onları büyük akvaryuma bize yeni yavrular... Bizim sınıfımızdaki akvaryum acemi eğitim merkezi gibi oldu.2-3 ayda bir yeni yavrular ve hepsi aynı renk aynı cins... (Tabii akvaryumun içi tamamen yapay bitki ve aksesuarla dolu...) Bu işe 1,5 yıl daha tahammül ettikten sonra müdür beye dedim: Müdürüm ben tekdüzelikten sıkıldım. Bizim akvaryum acemi eğitim kampına döndü. Ben rengarenk ve çeşitli tür balıklar yetiştirmek istiyorum. dedim. O da sağolsun sen bilirsin Ayhan diyerek bize yol verdi. ( Bu arada akvaryum kurulumunda tek destekçim kendisi olmuştur.) İlk aklıma gelen bir marangoz arkadaşta gördüğüm lepisteslerdi. Kendinden 15-20 ye yakın lepistes alarak yeni bir boyuta geçtik. Yalnız hep aklımda çeşit çeşit bitkilerin olduğu bir akvaryum vardı. Fakat çevremde bu işten anlayan ne bir arkadaş ne bir akvaryumcu vardı. Haftalar boyunca forumları takip ederek kulaktan dolma bilgilerle aşağıdaki akvaryumu oluşturdum. Kum olarak Ordu'nun meşhur Çaka plajından kum getirdim.(Forumda bir dönem Ordu'da bulunduğunuzu yazmışsınız, Çaka'yı bilirsiniz) Akvaryumda; lepistes harici 2 adet kuhli, onlarca elma salyangozu, 2 sae, onlarca 5-6 türde karides, yüzlerce minare salyangozu, 5 tatlı su midyesi, 2 albino çöpçü vatoz, 5 adet pembe zebra, 4 bronz çöpçü ve ismini cismini bilemediğim 5-6 adet karidese benzeyen canlılar var. Bana göre bolca da bitki var. Şu anki akvaryum tam istediğim gibi canlı ve cıvıl cıvıl... Şunu tekrar belirteyim halen daha amatörlüğü üzerimden atabilmiş değilim. Şimdi asıl derdime geleyim: Biz bu işi artık amatörlükten bir adım ilerisine götürmek istiyoruz. Biz diyorum çünkü bu yıl 1. sınıfları okutacak arkadaşlardan bir tanesi de bitkili akvaryuma özenip sınıfına kurdu. Hatta ve hatta müdürümüz koridordaki 2 metrelik akvaryumu sayemizde bitkiliye çevirecek ve büyük akvaryumun bitkiliye dönüşümü için gerekli kapak ve aydınlatma işlerini bugün başlattı. Kısacası sizin gibi profesyonellerden ders ve ücreti mukabilinde bitki almamız lazım. Ayrıca hemşehri sayılırız. Memleketim Çanakkale ama Balıkesir Edremit doğumluyum. Ayrıca , şu an duruyor mu bilmem ama 90 lı yıllarda Zağnos dershanesinde bir yıl okumuştum. Balıkesir'in bende ayrı bir yeri vardır. Bir de son olarak aşağıdaki fotolarda anubias ve eladeo ların üzerindeki yosunlar nedir ve gidermek için ne yapılmalıdır acaba?
SON MESAJLAR
- Japon Balığı Kabızlık Sorunu Talha34, 06:55
Malzemeler ve Yemler Forumu - 240 Litrede Oscar Ne Kadar İdare Eder? Tataaa4325, 04:57
Güney Amerikan Cichlidleri - Kribensis Neden Boyle BurakA, 02:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Yapılan Akvaryum kaancevik, 02:15
Yeni Üye Forumu - Bu Eledoa Mı NightWist, 01:48
Yeni Üye Forumu - Axolotl NightWist, 01:41
Yeni Üye Forumu - Yeniden Başlangıç - Compressiceps & Caudopunctatus ThanatoZek, 01:40
Akvaryum Tanıtımı - Tetra Balığımda İki Adet Kabarık Çıkıntı Oluştu ali, 01:39
Yeni Üye Forumu - Ciklet Tankını Melek Tankına Çevirmek ylmzemirr, 01:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Üretimi Taha Yanık, 01:22
Labirentliler - Kribensis Erkek Balığım Sürekli Böyle Ne Olabilir Erdogannp, 00:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Ve Kerevitler Beraber Yaşar Mı? Ayberk1634, 00:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İwagumi Denemesi Gibi hasancobanoğlu, 00:40
Akvaryum Tanıtımı - Ucuz Akvaryum Isıtıcısı Önerisi Taha Yanık, 00:35
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Lepistes Lepistes _10, 00:35
Yeni Üye Forumu - Kabız Mı Yoksa Yumurtamı Cicekarcher, 00:32
Yeni Üye Forumu - 100x50x50 Yeni Tank Kuruyorum Taha Yanık, 00:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Safkan Velifera MertSoyumert, 00:27
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumumda Eksik Varmı - Tür Tavsiyesi MrtGn, 00:25
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Ledi Kaannn455, 00:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumuma Tavsiye KaanE, 00:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yavrunun Kuyruğu Neden Böyle Ehtiyar, 00:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mavi Lepistesler BurakA, 00:06
Canlı Doğuranlar - Lepistes Yavruları BurakA, 00:03
Canlı Doğuranlar - Akvaryumum İçin Balık Ve Tavsiyeler Taha Yanık, 00:00
Yeni Üye Forumu - Sizin İçin Kolay,benim İçin Zor Sorular MrtGn, 23:55
Bitki Akvaryumları Genel - Türün Adı Nedir ? BurakA, 23:40
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beta balığındaki anormallik kemal36ke@gmail., 23:28
Yeni Üye Forumu - Yabancılar Yüzünü Türkiye'ye Çevirdi 😎🔥 scorpion26, 23:16
Canlı Doğuranlar - Akvaryum İçin Ne Kadar Kum Gerekir draff10, 22:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Nın Suyu 19 Derece Japon & Beta, 22:40
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı 1Balikci, 22:27
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Cüce Vatoza Saldırır Mı ? Ehtiyar, 22:18
Labirentliler - Midye Kırığı Kum Kullanabilir Miyim? BurakA, 22:12
Labirentliler - Vietnama Yolculuk BurakA, 22:01
İnternetten ve Gezilerden Videolar ve Fotoğraflar - Lepistes Akvaryumu Tülle Ayırma BurakA, 21:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Ölecek Mi Anlayamadım BurakA, 21:50
Yeni Üye Forumu - Dekorlardaki Lekeler Nedir BurakA, 21:40
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 21:19
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Çerçeveli Akvaryum Konusunda Destek 1Balikci, 21:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Oksijen Taha Yanık, 21:10
Filtreleme Seçenekleri - Özel Tür Bitkiler kanarya27, 21:02
Akvaryum Tanıtımı - 8 Lt Akvaryum İhtiyaç Listesi Taha Yanık, 20:45
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığına Yem Önerisi Tataaa4325, 20:12
Güney Amerikan Cichlidleri - Bettam Yem İle İlgilenmiyor. Japon & Beta, 20:10
Labirentliler - Tankıma Bitkiler İçin Hangi Gübreyi Almalıyım 1Balikci, 20:09
Taban ve Gübreleme - Betama Kum Alıcam Abdullah929, 20:08
Labirentliler - Akvaryumdaki Çatlak Japon & Beta, 19:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nasıl Bakılır Aquaristtr, 19:09
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Cüce Vatozumda Garip Bir Şey Çıktı ibrahimozg1, 19:09
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Komple Satılık Set 90*50*50 10mm Ultra Clear incaia 06:19
- 90 Cm Genişliğinde Ahşap Üretim Seti incaia 06:19
- Sarı Ateş Neon Umt61 03:18
- Cristimass Moss -limnophila Sessiliflora 30tl ozelturlepistes 03:16
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 03:09
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:51
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:51
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:51
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:51
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:51
- Red Tail Fil Kulak Lepistes Damızlık Altı EyupAsik3452 01:26
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Ve Yavrular Tuby 01:16
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 01:07
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 00:16
- 120.50.47h Full Set Akvaryum erhan2204 00:00
- Karışık Tetra Türleri erhan2204 00:00
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:59
- Ista Regülatör Furcifer 23:59
- 2.67 Tüp Furcifer 23:59
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 23:59
- Aksan 45 Derece Optiwhite Sehpalı Akvaryum Set. Furcifer 23:59
- 30+ Cm Anubiaslar. ali 23:53
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 23:18
- Bulgarian Green Melek Saf Kan Thyme 22:42
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:20
- Karışık Bitki Kumuve Red Tuxedo Koi ozgurnez 22:19
- Macav Nicaraguensis Yavrular onuribrahim 21:38
- Mavi Karidesler 2 Cm Yumurta Tutmuş Durumda onuribrahim 21:38
- Pingu Guppy - Özel Tür - 40tl G_can 21:15
- Akvaryuma Dair Hersey TNAK 21:00
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 20:58
- Anubias Nana - - Buche Wavy turkiSHrimp 20:58
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 20:58
- Dekor - Manado - Akvaryum - Karides_vatoz Yuvası osmandbnl 20:40
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 20:40
- Blyxa Japonica - Su Mercimeği osmandbnl 20:40
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 20:29
- Bitki+ Red Tail Lepistes+melek+gurami+vatoz umutuyar 20:16
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 20:16
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 19:48
- Blue Smokey Damızlık Melek Çifti Ardaaa.. 19:48
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:47
- Canlı Yemler ( Yeni Auloforus - Microfex ) Rafayel 19:11
- Astronot Ve Bıçak Balığı oytun 19:07
- Creaqua Lake Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryumlar TayfunSylkn 19:06
- Mdf Antrasit Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryum TayfunSylkn 19:05
- Apistogramma Hongsloi Çift sirhill 18:43
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 18:36
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 17:06
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 17:05
KULLANICILAR
- 20 Online Kullanıcı, 11 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.