ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
canku77
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2013 10:09
Son Ziyaret:
27 Haziran 2015 12:48
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Palabıyık
Doğum Tarihi:
25 Kasım 1982
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
muhasebeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saygılarımla,

SON 10 MESAJI

Susuz kara yosunulu bitkili akvaryum
Seçil hanım , Okan bey, tebrikler hakikaten muhteşem gözüküyor. İlham verici bir çalışma olmuş. Aklıma hemen şu geldi; akvaryumun içine iki tepenin arasında bir yere şeffaf akrilikten kapla su koyarak (kaplumbağalar için satılan havuzlar gibi) kabın çevresini de yosun ile kaplayarak doğal bir gölet hissi verilebilir bir de semender koyup içine üstüne de streç folyo (naylon) ile kaplayıp nemin kaçması engellenebilir. tabi semenderin nefes alması için ufak bir pipet vs ile streç folyo delinerek nemin kaçması engellenip içeri hava girişi de sağlanmış olur. bu şekilde birşeyi bende denemek isterim :)
eksiği yada yanlışı varmı
Bitkilerinizi tam olarak görememekle birlikte sanırım kopmalar var formu bozulmuş gibi bağzı yaprakların. diplerine 3 er tane misket gübre. ve haftalık %30 - 40 su değişimi ile bitkiler canlanacaktır. daha hızlı bir gelişim için sıvı gübreleri tavsiye ederim. Bir de o balıklar bitkileri didikliyor sanırım :)
Bu tank için nasıl bitkiler kullanmalıyım?
Beşir bey,

Şimdiden hayırlı olsun, bitki olarak ışık gereksinimi yüksek olmayanları tavsiye ederim. Co2 kullanmayacaksanız (belirtmemişsiniz) low tech bir tank olacak demektir. Aşağıdaki konuyu okumanızı tavsiye ederim.

http://www.akvaryum.com/Forum/dusuk_donanimli_(low-tech)_bitkili_akvaryum_nasil_k346845.asp
[EDIT]canku77,2015-06-16 15:26:01[/EDIT]
bitkili akvaryum
Cevdet bey,

Işıklandırma ile ilgili bu konuyu okumanızı tavsiye ederim. tek bir ışık kaynağınız olacaksa konuda da belirtilen soğuk gün ışığı tavsiye ederim.

Not: sadece led olarak algılamayın, konu içinde bitkilerin faydalandığı kelvin değerleri ayrıntılı yer alıyor.

http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp
Nano Bitki ve Karides Akvaryumum
Elinize sağlık , moslar çok canlı gözüküyor. sanrırım rica , java , pelia moss var. akvaryumunuzun tamamını gösteren fotoğrafları da eklerseniz tasarım konusunda da bizlere fikir verebilir.
Hayallere İlk Adım ( 25 Lt Bitkili Nano *guncel*)
Ali bey , ben internet üzerinden nano tankım için Micranthemum (monte -carlo) aldım. bu bitki ışığı seviyor ama co2 olmadan da yavaşta olsa gelişiyor. cuba yada parvula kadar nazlı bir bitki de değil. sadece cubaya göre biraz daha iri. bu bitkiyi deneyebilirsiniz. haftalık su değişimleri ve iyi bir ışıklandırmayla zemini halı görünümü vererek kapatacaktır. ben internet üzerinden bir siteden aldım. her yerde kolay bulunmuyor maalesef.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Konu ile ilgili bende hayran kalıp akvaryumun üzerinde gelen led (power değil) sökerek kendim bir led armatür yapmak istedim. elektronik konusunda yeterince bilgim olmamasına rağmen bu yazı ve yorumları okuyarak yapılabilir. 12 adet led alıp kuracaktım sistemi ancak kolayını buldum :) Osakalight 230V 12X1W E27 Par38 Power Led Beyaz bu lambayı aldım. akvaryumum nano olduğu için gayet yeterli geldi. (15 litre - 12 watt) şimdi planım lambanın içini açarak ordaki 12 adet olan soğuk gün ışıklarından bazılarını burada bahsedilen blue royal , deep red gibi ledlerle değiştirmek. benim gibi fazla uğraşmadan daha ucuz maliyetlere bu işi çözmek isteyenlere duyurulur. Bu arada sadece soğuk gün ışığı da gayet başarılı 4 günde monte carlolardan fotosentez ve yeni küçük yapraklar gördüm. tabiki co2 de etkilidir. Tekardan elinize sağlık böyle güzel bir yazı ve devamında da bu kadar uzun soluklu bir konu için.
Bitkili hitech tankım ve nano hitech karides tankı
[QUOTE=hıdır sever]maşşallah çok güzel o yoğun bitkili akvaryum özellikle göz alıcı  ortadaki bosluğun hafif sağ arkasına  ufak bir testi , hindistan cevizi ve l144 gibi sarı renk akvaryuma çok yakışır -)

kullandığınız ışıklandırma sistemı bitki türlerinizi merak ettim [/QUOTE]

Teşekkür ederim.

6x 39 watt t5 bitkileri kurulumla ilgili fotoğrafları paylaşırken anlatacağım.
Bitkili hitech tankım ve nano hitech karides tankı

Arkadaşlar Merhaba,

Akvaryum kurulumunun en keyifli bir o kadar da acaba ben yaptım ama oldu mu? Sorusunu akla getiren akvaryumumun kurulum aşamalarını sizlerle paylaşmak istedim. Yemek tarifi kıvamında önce malzemelerden başlayacağım fiyat ve nereden aldığımı reklam olmasın diye belirtmek istemiyorum. Özel mesaj ile cevaplayabilirim. Sadece  Aksan Akvaryumdan Emre beye ve Musa Akvaryumdan Musa beye teşekkür etmek istiyorum ve malzemeleri sıralıyorum;

-Akvaryum 100*50*55h mobilyalı, buhar camlı, plastik (ahşap görünümlü) üst kapak, reflektör,

-Dış Filtre Eheim 2228 pro 1050 L/S

-Aydınlatma 6*39w T5 ( 3 Gün ışığı,2 Grolüks,1 Aquastar) (Zaman ayarlı elektronik Priz Aydınlatmanın yanı sıra co2 sistemi de açıp kapıyor.)

-Co2 5lt tüplü sistem; Co2 tüp, regülatör, selonoid valf, ince ayar vanası, damla sayacı, çekvalf, ista L reaktör. (montajı kendim yaptığım) http://www.akvaryum.com/Forum/co2_tuplu_sistem_baglanti_sirasi_ne_olmali_k675232.asp

-Isıtıcı Eheim jager 300w

-Kum 5lt Hindistan cevizi torfu-jbl aquabasis bitki toprağı-sinek teli-iki kenara hagen quarz 2-3mm ve ortaya fishpro dere kumu.

-Gübre Yaşmut Beyin; Misket gübreleri, potasyum (k) , micro element, excel pro

-Resun hava motoru

-diğer malzemeler çokça vantuz misina Moss Duvarı için Plastik Bahçe çiti, kablo bağı(vantuzu çite tutturmak için), Cımbız (kesinlikle gerekli), çek valf en az 1 tane fazladan elinizde artacak şekilde alın ne zaman lazım olacağı belli olmuyor) :D , havataşı, hava hortumu 10mt ve üzeri alıp kesmek daha mantıklı ilk kurulumlarda ve de çoklu hortum ekleri , balık kepçesi ,kaya (ben doğadan topladım ama fosil kayalar çok güzel gözüküyor suyun içinde), bahçe hortumu ,su değişimi için büyükçe (90lt) kova,cam sileceği manyetik ve saplı silecek, termometre (iyi bir marka tercih edin mümkünse akvaryum içi alın), su düzenleyici ,bakteri kültürü. Balık türüne uygun yem.

Gelelim Bitkilere;

 -6 adet 4*4 cm cuba (Hemianthus callitrichoides ) (tutmadı parvulaya döndüm)

 -Parvula (Eleocharis Parvulus) büyük boy (yüzlerce kök) saksı

 -10 kök çam (Ceratophyllum demersum)

 -Cristmas moss 8 paket

 -4 paket willow moss,

 -Hydrocotyle verticillata 3 buket

 -Lilaeopsis brasiliensis 1 buket

 -Saz 20 kök

 -Micranthemum Micranthemodies 10 kök

 -Pelia Moss 2 plaka

 -Su Mercimeği (Lemna Minor) 2 Pkt.

-2 kök Eusteralis stellata

-mossball

Sanırım artık kurulum için hazırız,

Akvaryumum evimin güzel görünebilecek bir yerine kurmak yerine balıkların strese girmemesi için 3 tarafı duvarla çevrili bir köşe tercih ettim. Önce akvaryumun içini nemli bir bezle silip tertemiz yaptım. Ardından dış filtremi ve hortumlarını ısıtıcımı yerleştirdim. Zemine Hindistan cevizi torfunu ortası eğimli boş kalacak şekilde serip (1cm) hemen torfun üstüne bitki toprağımı serdim. Sinek telini araya sererek hagen quarz kumla karışmasını engelledim. İki kenara hagen quartz kum sererek ortaya fishpro dere kumu serdim. 10 cm aralıklarla misket gübreyi yerleştirdim ve suyunu zemine bir tabak yardımıyla doldurdum. Ve öncesinde bahsettiğim bitkileri diktim. Akvaryumumdan fotoğrafları ekliyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum.




























Bu da Nano tankım ve Micranthemum Maceram :)
canku772015-06-12 20:30:58
Tilki kuyruğu neresinden budanması gerekli
[QUOTE=jaloreef]Her hafta su değişimi yapıyorum arkadaşlar ,kararma sararma yok şu an.[/QUOTE]

Tilki kuyruğuna sudaki besinler yeterli olur. periyodik su değişimi ile sıkıntı yaşamazsınız. eğer sıvı gübre kullanırsanız bitkinin formu daha irileşecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.