ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
bandirmali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Ağustos 2023 21:32
Toplam Mesaj:
251 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Birol Ketenci
Doğum Tarihi:
09 Ocak 1974
İl:
Balikesir
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
125*45*50h Lepistes Balıkesir/Bandırma
SON 10 MESAJI
Power Led Aydınlatma Yapımı Destek
Yine o konuda okuduklarımdan aklımda şöyle birşey kalmıştı. Her ne kadar 3 watt olsalar da adı gibi 3x1watt eşdeğeri ışık vermiyorlar. 3 watt power ledler 2 adet 1 watt powerledin verdiği ışığa eşdeğer.
Muhtemelen 33 x 3watt = 99 watt yerine 72 x 1watt led daha uygun olacaktır. Hem aynı şiddette bir aydınlatma yakalanır hem de daha homojen bir dağılım yapılabilir.
Ben de bir hafta kadar önce 125x45x50h lowtech bitkili kurdum. Şu an 36 adet 1 wattlık ledden 90cm line pcb hazırladım ama armatür hazır olmadığından kulllanmıyorum. İlerleyen zamanda ihtiyaca göre led sayısı arttırılabilir.
1 watt led kullanmak biraz daha masraflı olacaktır ama kullanım açısından daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Acele karar vermeden bunu göz önünde bulundurmanızı ve tecrübeli arkadaşlara danışmanızı tavsiye ederim.
Yine o konuda okuduklarımdan aklımda şöyle birşey kalmıştı. Her ne kadar 3 watt olsalar da adı gibi 3x1watt eşdeğeri ışık vermiyorlar. 3 watt power ledler 2 adet 1 watt powerledin verdiği ışığa eşdeğer.
Muhtemelen 33 x 3watt = 99 watt yerine 72 x 1watt led daha uygun olacaktır. Hem aynı şiddette bir aydınlatma yakalanır hem de daha homojen bir dağılım yapılabilir.
Ben de bir hafta kadar önce 125x45x50h lowtech bitkili kurdum. Şu an 36 adet 1 wattlık ledden 90cm line pcb hazırladım ama armatür hazır olmadığından kulllanmıyorum. İlerleyen zamanda ihtiyaca göre led sayısı arttırılabilir.
1 watt led kullanmak biraz daha masraflı olacaktır ama kullanım açısından daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Acele karar vermeden bunu göz önünde bulundurmanızı ve tecrübeli arkadaşlara danışmanızı tavsiye ederim.
Power Led Aydınlatma Yapımı Destek
Önerilen konuya mutlaka göz atın, çok değerli bilgiler mevcut. Hatta power led ile aydınlatma konusunda aklınızdaki tüm soruların cevaplarını bulabileceğinize eminim. İhtiyacınız olacak aydınlatma miktarı tercih ettiğiniz bitkilere göre değişir. Yukarıdaki tavsiyeden yola çıkıp
50 wattan pay biçersek her %10 değeri 5 adet 1 wattlık power led eder.
%20 deep red 10 adet
%10 royal blue 5 adet
%5 uv mor 2 adet
33 adet 6000 -7000 K soğuk beyaz
Driver almadan önce toplamda ne kadarlık aydınlatma yapacağınıza karar vermeniz daha sağlıklı olur.
Önerilen konuya mutlaka göz atın, çok değerli bilgiler mevcut. Hatta power led ile aydınlatma konusunda aklınızdaki tüm soruların cevaplarını bulabileceğinize eminim. İhtiyacınız olacak aydınlatma miktarı tercih ettiğiniz bitkilere göre değişir. Yukarıdaki tavsiyeden yola çıkıp
50 wattan pay biçersek her %10 değeri 5 adet 1 wattlık power led eder.
%20 deep red 10 adet
%10 royal blue 5 adet
%5 uv mor 2 adet
33 adet 6000 -7000 K soğuk beyaz
Driver almadan önce toplamda ne kadarlık aydınlatma yapacağınıza karar vermeniz daha sağlıklı olur.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Power ledler ve pcb ledpaketim.com'dan alındı. Sürücüyü en uygun fiyata marketdijital'de buldum.
Power ledler ve pcb ledpaketim.com'dan alındı. Sürücüyü en uygun fiyata marketdijital'de buldum.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Başta Mustafa bey olmak üzere konuda bilgi ve tecrübelerini aktaran herkese teşekkür etmek istiyorum.
125*45*50h akvaryumumda uzun süreden sonra tekrar bitkiliye dönmeye karar verdim. Zamanında 3x54 watt giessman t5 flouresan kullanıyordum ama yeni fiyatları görünce şıklandırmanın artık büyük maddi problem olduğunu farkettim.
Günlerdir burayı okuyup led ışıklandırma konusunda bilgi sahibi olmaya çalıştım.
Yeni kurulu ve bakımı kolay birkiler olduğu için ilk etapta nispeten düşük bir güçle başlamaya karar verdim. Lowtech için önerilen litre başına watt değerlerine de uygun olarak 3 royal blue, 7 deep red, 26 6500k beyaz ile 90cm lik line pcbye montajları yaptım. Şimdilik lens kullanmadım.
Dün bütün bir akşam herşeyi denememe rağmen yakmayı başaramadım. Ledleri tek tek kontrol, pcb yollarını kontrol ettiğğimde hiçbir sorun yoktu. İnternette gözden kaçırdığım birşey varmı diye dolaştım durdum ama herhangi bir sonuca varamadım. Tek sorunun sürücünün çalışmıyor olması geldi ama ölçmeyi bilmediğimden bakamadım.
Bu sabah işi bilen bir arkadaşla kontrol ettiğimizde gördük ki Powerlux DJT-f2436A sürücünün çıkış uçları ters. Hem kablo rengi hem de cihaz üzerindeki + - işaretler olması gerekenin tam tersi gösteriyor.
Nihayetnde bu sabah kabloları ters çevirerek ışıklandırmayı sağladık. Tek eksik soğutucu profil kaldı onu da ayarlayıp birkaç güne akvaryum yeni ışıklarına kavuşacak.
Deneyip ledleri yakamayan arkadaşlar olursa kendileri yapamasa bile bir elektrikçiye sürücü çıkışlarını mutlaka ölçtürsün. Üretim hatası olduğu için piyasada muhtemelen daha birçok bu şekilde hatalı gösteren sürücü mevcut.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134567/080120221133541.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134567/080120221134211.jpg[/IMG]
Başta Mustafa bey olmak üzere konuda bilgi ve tecrübelerini aktaran herkese teşekkür etmek istiyorum.
125*45*50h akvaryumumda uzun süreden sonra tekrar bitkiliye dönmeye karar verdim. Zamanında 3x54 watt giessman t5 flouresan kullanıyordum ama yeni fiyatları görünce şıklandırmanın artık büyük maddi problem olduğunu farkettim.
Günlerdir burayı okuyup led ışıklandırma konusunda bilgi sahibi olmaya çalıştım.
Yeni kurulu ve bakımı kolay birkiler olduğu için ilk etapta nispeten düşük bir güçle başlamaya karar verdim. Lowtech için önerilen litre başına watt değerlerine de uygun olarak 3 royal blue, 7 deep red, 26 6500k beyaz ile 90cm lik line pcbye montajları yaptım. Şimdilik lens kullanmadım.
Dün bütün bir akşam herşeyi denememe rağmen yakmayı başaramadım. Ledleri tek tek kontrol, pcb yollarını kontrol ettiğğimde hiçbir sorun yoktu. İnternette gözden kaçırdığım birşey varmı diye dolaştım durdum ama herhangi bir sonuca varamadım. Tek sorunun sürücünün çalışmıyor olması geldi ama ölçmeyi bilmediğimden bakamadım.
Bu sabah işi bilen bir arkadaşla kontrol ettiğimizde gördük ki Powerlux DJT-f2436A sürücünün çıkış uçları ters. Hem kablo rengi hem de cihaz üzerindeki + - işaretler olması gerekenin tam tersi gösteriyor.
Nihayetnde bu sabah kabloları ters çevirerek ışıklandırmayı sağladık. Tek eksik soğutucu profil kaldı onu da ayarlayıp birkaç güne akvaryum yeni ışıklarına kavuşacak.
Deneyip ledleri yakamayan arkadaşlar olursa kendileri yapamasa bile bir elektrikçiye sürücü çıkışlarını mutlaka ölçtürsün. Üretim hatası olduğu için piyasada muhtemelen daha birçok bu şekilde hatalı gösteren sürücü mevcut.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134567/080120221133541.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134567/080120221134211.jpg[/IMG]
Armatür Tavsiyesi Verebilir misiniz ?
Hazır armatür almak niyetiniz varsa 6x21 yerine 4x39 modellere de göz atmanızı tavsiye ederim. Hem daha güçlüler hem de floresan değişim zamanları 2 adet az değiştirerek ekonomi sağlamış olursunuz.
Hazır armatür almak niyetiniz varsa 6x21 yerine 4x39 modellere de göz atmanızı tavsiye ederim. Hem daha güçlüler hem de floresan değişim zamanları 2 adet az değiştirerek ekonomi sağlamış olursunuz.
Ayakları tam açılınca kaç cm geliyor bilmiyorum araştırmak lazım ancak ücretsiz kargo ile fiyat gayet uygun görünüyor.
Işıklandırma - Kombinizasyon
Balast olarak Osram'ın Quicktronic Professional QTP5 2x54 watt t5 elektronik balastını kullanıyorum.
Balast olarak Osram'ın Quicktronic Professional QTP5 2x54 watt t5 elektronik balastını kullanıyorum.
Linklerini verdiğim aletler yeterli midir?
Balast için firma ile bağlantıya geçip linkini verdiğim balast gibi x2 olduğunu onaylatın yoksa zaten 54 watt bir balast için verilen fiyat yüksek.
Balast için firma ile bağlantıya geçip linkini verdiğim balast gibi x2 olduğunu onaylatın yoksa zaten 54 watt bir balast için verilen fiyat yüksek.
Böyle kaliteli HQ çıkışlı floresanlar için kullanım ömrü 20-24 bin saat olarak belirtiliyor. Senede bir yerine her altı ayda bir değiştirmek gereğinden fazla lüks olur kanaatindeyim.
Böyle kaliteli HQ çıkışlı floresanlar için kullanım ömrü 20-24 bin saat olarak belirtiliyor. Senede bir yerine her altı ayda bir değiştirmek gereğinden fazla lüks olur kanaatindeyim.
Sylvania'nın Aquastar ve grolüxünün spectrumlarına bakmadım hiç daha önce grolüx kullanmıştım ve aynı Aquflora gibi pembe yanıyordu o yüzden benzetmem o yönde oldu. Üreticisinin sitesindeki açıklamada da Midday günışığını maksimum taklit etmek için üretilmiş bir floresandır deniyor.
Ayrıca bitkili akvaryumlar için Aquaflora yanına Midday eklenmesinin çok iyi bir kombinasyon sağlayacağı belirtilmiş.
Ben de şu an 54 watt 2 Aquaflora 1 Midday kullanıyorum ve gayet memnunum. Aquaflora için Giesemann'ın grolüxü diyebiliriz. Midday, Aquaflora gibi kırmızı ve mavide yüksek değerlere sahip olmakla birlikte ara renkleri de belirli oranlarda sağlıyor.
Ben de şu an 54 watt 2 Aquaflora 1 Midday kullanıyorum ve gayet memnunum. Aquaflora için Giesemann'ın grolüxü diyebiliriz. Midday, Aquaflora gibi kırmızı ve mavide yüksek değerlere sahip olmakla birlikte ara renkleri de belirli oranlarda sağlıyor.
İlerde floresan değişiminde yedek kalsın diyorsanız olabilir. 2 ayrı set yapmak için Giesemann'ları 1 Aquaflora 1 Midday şeklinde ayırabilirsiniz. Bitkilere gerekli mavi ve kırmızı ikisinde de mevcut.
Belki de en iyisi 4 Giesemann'ın beraber durması ancak değişimlerde floresan maliyeti baya külfetli olacaktır.
80*30*40 ışıklandırma için en uygun seçim?
Renk renk floresan akvaryum için uygun değil, mavi ve kırmızı floresan aldığınızda genellikle floresan boyadan dolayı o renk olacaktır. Size lazım olan kırmızı ve mavi dalga boyunda ışınım yapan bitkiler için özel üretilmiş floresanlardır.
Renk renk floresan akvaryum için uygun değil, mavi ve kırmızı floresan aldığınızda genellikle floresan boyadan dolayı o renk olacaktır. Size lazım olan kırmızı ve mavi dalga boyunda ışınım yapan bitkiler için özel üretilmiş floresanlardır.
4*14 watt için 2 adet grolüx, 2 adet (865 kodlu) dayligt yada aquastar olabilir. Tercihinize göre bunu 3-1 şeklindede yapabilirsiniz.
Grolüxler biraz pembemsi yanar bu yüzden biraz daha aydınlık bir akvaryum için 865 kodlu daylight floresanları ekliyoruz.
Fazla ışık ihtiyacı olan bitkilerden seçim yapmayacaksanız toplamda 3*14 =42 wattlık 2 grolüx + 1 daylightta işinizi görecektir.
SON MESAJLAR
- Beta Balığımda Kuyruk Erimesi Var Mı? LionelMehmet10, 19:54
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Kuyruk Erime Busbus, 19:36
Yeni Üye Forumu - Oranda Havada Asılı Kalma ahmetfiratozkaya, 19:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Yumurtalarda Sıkıntı Olur Mu Cyber_Scout, 19:29
Kedi Balıkları Forumu - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 19:28
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kabukçul Kurulumu Hakkında fishhyy, 18:32
Tanganyika Cichlidleri - Multi Tankım - 0dan Tanganyika Cyber_Scout, 18:09
Akvaryum Tanıtımı - İç Kule Sump Rengi Değiştirme secreteriat, 18:07
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Cardinal Tetraların Sudan Atlaması mrrking, 17:54
Amerikan Tetraları - Mavi Melek Diye Aldığım Karideslerim GalaxyAquatics, 17:21
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Dış Filtre Cyber_Scout, 17:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Motorun Arızalı Mı WnrAquascaping, 16:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 16:28
Labirentliler Tanıtımı - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 15:58
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Ultramax Burakaydn, 15:38
Filtreleme Seçenekleri - Canlı Doğuranlar Hakkında Amatör balıkçı, 14:49
Canlı Doğuranlar - Cüce Gurami Yavru Cyber_Scout, 14:41
Labirentliler Tanıtımı - Akvaryumdaki Soluncan Benzeri Canlı Seyşey, 14:04
Hastalıklar ve İlaçlar - 55 Litre Kerevit Akvaryumu İçin Filtre Önerisi Cyber_Scout, 12:25
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Başlayanlar İçin Akvaryum Kurulumu AtakanBlog, 11:58
Yeni Üye Forumu - Uzun Bir Aradan Sonra Gelen Güncelleme mutlubaba, 11:44
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumum ogurcay, 11:15
Akvaryum Tanıtımı - Yosun Lekeleri Ve Kireç Lekeleri Çıkmıyor tsp7, 09:49
Yosun - Hangi Yem ? Orhan76, 09:09
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 08:27
Akvaryum Tanıtımı - 65x35x25 Akvaryum İçin Tür Önerisi Tata, 07:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ölmek Üzere Olan Tankımı Yeniden Ayağa Kaldirdim Cyber_Scout, 04:28
Bitki Akvaryumları Genel - High Tech Bitkili İcin Canli Tavsiyesi Cyber_Scout, 04:18
Akvaryum Tanıtımı - Monte Carlo Ve Rotala Hra Cyber_Scout, 03:58
Yeni Üye Forumu - Cocopeat Ve Piyasadaki Diğer Peatler Cyber_Scout, 03:25
Labirentliler - Ne Yapmalıyım? Cyber_Scout, 02:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Balığımın Gözünün Üstündeki Beyaz Çıkıntı Cyber_Scout, 02:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Sahte Hobiciler Ve Dolandırıcılık Hakkında Cyber_Scout, 01:41
Akvaryum Dünyasından Haberler - Tetra 1500 Ex Plus Vs Fluval Fx2 Vs Fluval Fx 4 TropheusTRe, 01:26
Filtreleme Seçenekleri - Bitkili Akvaryumum Cyber_Scout, 00:35
Akvaryum Tanıtımı - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) Hobimus, 00:01
Akvaryum Tanıtımı - Chihiros, Orionled, Creaqua Led Tavsiyesi erdalozen, 23:39
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bu Ürünü Kullanan Var Mı? Jotunheim, 23:30
Yeni Üye Forumu - Tarihi Geçmiş Akvaryum Tuzu Cyber_Scout, 23:19
Malzemeler ve Yemler Forumu - Tanganyika Akvaryum Kurulumu Cyber_Scout, 22:38
Akvaryum Tanıtımı - Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri Cyber_Scout, 22:37
Tanganyika Cichlidleri - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 22:15
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Sistemleri Hakkında kilgarrah, 21:54
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Önerilerinizle Birlikte Yeni Akvaryum Kurulumu lepistesvebetta, 20:52
Yeni Üye Forumu - Bu Hangi Bitki? KaanE, 18:59
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepistesimin Kuyruğu Soldu Küçüldü Hasta Gibi Samnastrp, 17:40
Yeni Üye Forumu - Ada 45p - Ada 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 17:38
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Akvaryuma Sorun Çıkarırmı LionelMehmet10, 17:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Panda Loach'larım mrah, 17:18
Sazansıgiller Tanıtımı - 80x40x40 Bitkili Yeni Kurulumum yyiImaz, 17:00
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Santa Maria Endler dekul 19:39
- Aykılıç Çifti ali özer 19:29
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 19:00
- Periuvan Altum Melek Kaliteli Renk Kturan06 19:00
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 18:25
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 17:41
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 17:41
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:07
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 17:07
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 16:52
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 16:52
- Yunus Ciklet Uygun Fiyat Kaliteli Yavru UKSTUDIO 16:50
- Creaqua Gübre Seti + Flora Carbon + Af Red Boost UKSTUDIO 16:50
- Isıtıcı Arıyorum WnrAquascaping 16:31
- Legrand Marka Prizli Vago Klemensli Elektrik Hattı ootkn 16:22
- Adwa Ph Metre Ad12 Ve tds Metre Ad31 ootkn 16:22
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 16:17
- Canlı Yemler. Lotus88 16:17
- Afrika Cichlidleri devito 16:16
- Tavşan Salyangoz Ve Amazon Hançeri _rammstein_ 16:07
- Xlpro Mini-500at Sıfır Ürün Kapalı Kutu onursusur 15:57
- Kusursuz Anubiaslar/özel Türler 50 Liraya Serisi ballantines 15:21
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları (bütün Seriler) erimgorgulu 14:59
- Kalın Bant Duboisi Maswa Yavru &ramshorn Salyangoz yns325 14:34
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 14:34
- Mickey Mouse Plati,albino Vatoz,aymoly,lepistes EKAR 14:02
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 14:02
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:58
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:58
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:58
- 15 Aylık Mücevher Cichlid. Gokhancavusoglu 13:37
- Çikolata Gurami Ve Rasbora Dorsiocellata eackgzz 13:34
- Hongsloi Süper Red AtlasPoyraz 12:55
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:33
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 12:33
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:33
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:33
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:33
- Spade Tail Blue Mahachai Betta Yavruları (wild) Amati340 12:33
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 12:12
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 12:12
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 12:12
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 11:48
- Satılık-takas Malzeme demasonici 11:18
- Full Set Karides Akvaryumu gokhantiknaz 10:54
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 10:50
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 10:48
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:22
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn & Java Moss scorpion26 10:22
- Leleupi scorpion26 10:22
KULLANICILAR
- 127 Online Kullanıcı, 72 Üye
Online Kullanıcılar
EKAR,
Koksal Gurkan,
oytun,
kambortam,
terranova,
mrah,
ballantines,
Hatsunepuffer,
K0L0Ni,
nyssa,
Cyber_Scout,
Nihat yavuz,
Edrow,
kadirik,
Kturan06,
Jeveux,
OKIRATLI,
paxal,
osmandbnl,
HarunYILDIRIM,
Mesutoviç,
chapi,
kopruluonur,
Burak PEKDEMİR,
Kalibasa,
Tr_bg,
MertSoyumert,
hasancan77,
MuratOzdemir,
MiSoSiKiaN,
nyzcandan,
Gökhan1907,
burak575,
egecinar,
ziglog,
sina cen,
Safrane42,
CenK,
purelyfe,
baliksever3274,
istanbullu61,
Akvarist1923,
Suprabranchial,
Canerkartal,
SahinTaskin,
BoranPara,
Bozajuniors,
ihunal,
Hakki48,
MrShootEmUP,
Bysam,
_bburak,
FurkanYnk,
Ahmet Cebeci,
baksut,
gokhantiknaz,
Hoppala,
aktugsedat,
dashboy,
Uriel,
mlh06,
Amati340,
koraykbl,
sametyildiz,
hkn1er,
AtlasPoyraz,
Burak2626,
YunusEmin210,
UgurCoban,
Yagoyrdm,
Duboisi_,
Kartal22-22-22,
pin_up_ygkn,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.