ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Amra
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
69
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2011 00:57
Son Ziyaret:
06 Kasım 2018 18:25
Toplam Mesaj:
795 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
Aytekin
SON 10 MESAJI
Frontosa Blue Zaire Moba Çok Güzel Paylaşım Olmuş
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Melek Alicam Ne Onerirsiniz
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Melek yumurta dökerken
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Daphnia Moina
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Arowana Yumurta dökerken .
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Evde Su Piresi Yetiştirmek (dafinia)
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
İstanbul melek üreticileri
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .Amra 2014-04-13 01:30:39
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .
İstanbul melek üreticileri
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
adi salyangoz arıyorum
Gel bana topla hepsini :))
Gel bana topla hepsini :))
SON MESAJLAR
- Balıgım Sürekli Kuma Sürtünüyor GHOST BETA, 19:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyu Sararması Hk. Krmmlk, 19:29
Yeni Üye Forumu - Yavru Balık Engelli Mi? GHOST BETA, 19:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarım Hakkında Sorunlarım Ve Sorularım GHOST BETA, 19:26
Sazansıgiller - Lipistesim Ne Zaman Doğurur GHOST BETA, 19:22
Yeni Üye Forumu - 27 Litre'lik İthal Akvaryum Da Ne Bakılır Buğra.B, 19:19
Ankaralı Akvaristler - 40x40 İçin Kaç Kg Kum Gerekmektedir? KaanE, 19:12
Akvaryum Bilimi - Galiba Costia? darkaura, 19:07
Hastalıklar ve İlaçlar - 120/50/50 Yeni Kurulum mustafaolgun, 18:59
Akvaryum Tanıtımı - Tekrar Kurulumu İçin Öneriler Taha10, 18:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum koc006, 18:40
Tropheus - Dış Filtre Şelale Islık Sesi Deniz ve Mısra, 18:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adi Salyangoz Yumurtası Nasıl Yok Edilir? Muhammedcay, 16:40
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Gübreleri Kullanan Var Mı? Gübre Önerisi Ömer Kaan, 14:54
Taban ve Gübreleme - Akvaryum Beyaz Canlılar İnci Kefali, 14:54
Yeni Üye Forumu - Bitki Maşası Mı Yoksa Şef Cımbızı Mı? Ömer Kaan, 14:53
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balığımın Kafasında Beyaz Delik Gibi Birşey Oluştu MerakliHobici, 14:45
Yeni Üye Forumu - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 12:54
Akvaryum Tanıtımı - Gübreleme Ve Işıklandırma Önerisi featmuco, 12:36
Taban ve Gübreleme - Filtre Motor Sorunu Tarkan6767, 12:36
Filtre ve Sump Yapımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin SaRCoPhiLiuS, 12:34
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Low Tech Akvaryuma Dönüş :) Taha10, 12:11
Akvaryum Tanıtımı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 12:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bakteri Kültürü Atmalımıyım? bonker0618, 10:15
Sazansıgiller - Lepistesim Ne Zaman Doğurur Orhan76, 09:39
Canlı Doğuranlar - Yüzgeç Erimesi İlacı Önerirmisiniz Orhan76, 08:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Hamile Lepistes Orhan76, 08:45
Canlı Doğuranlar - Üç Japon İki Tetra Bir Cüce Vatoz Bir Çöpçü Balığı ogurcay, 08:29
Yeni Üye Forumu - Aqua Led Mi Orion Led Mi? Orhan76, 08:24
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bacopa Monnieri Bakmak İçin Ne Yapmalıyım fatihsahin, 08:22
Bitki Türleri ve Bakımı - Bu Hangi Balığın Yavrusu ? MasterChiefHakan, 06:32
Canlı Doğuranlar - Japon Balığı Dışkı Sorusu Hoppala, 02:02
Yeni Üye Forumu - Aydınlatma Sönük Işık ercane, 23:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle GhostKoi, 23:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepsites Hamile Dogurdu Ve Yavrulari Var Tcanis, 23:07
Yeni Üye Forumu - Melek Balığım Ters Dönüyor Emirrztrk, 23:01
Yeni Üye Forumu - Betta'nın Sorunu İle Başlayan Yeni Tank Kurulumu Ehtiyar, 22:46
Yeni Üye Forumu - Vatoz Balik selambenemir, 22:40
Yeni Üye Forumu - Youtube 2025 Çekilişi 🥳🔥 Aguamentist, 21:36
Akvaryum Dünyasından Haberler - Safkan Velifera MertSoyumert, 21:32
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Isıtıcı Derecesi Tortuga4, 20:57
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Artemia çıkarma ışık gerekirmi ? (Resimli) Hasan öncü, 19:34
Malzemeler ve Yemler Forumu - Japon Balığım Brokoli Yemedi. Tataaa, 19:24
Sazansıgiller - Karidesim Hamilemi? Hasan öncü, 19:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığımın Üstünde Beyaz Noktalar Var Taha Yanık, 19:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Sump Malzeme Seçimi Ehtiyar, 16:23
Filtreleme Seçenekleri - Leopar Vatoz Balığım Akvaryumdan Atladı vaksy, 14:47
Yeni Üye Forumu - Betta Köpük Yuva Yapmiyor ? Ek+1ProYOUTUBER, 12:55
Labirentliler - Tedavi İçin Önerileriniz Nedir? FSMFSM, 11:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Motoru Kapatılır Mı? furkan0626, 03:12
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- German Blue Tül Ramirezi Erkek FISHERMAN01 17:43
- Dophin H80 Ve H200 Sıfır Gibi FISHERMAN01 17:43
- Bilgi İçin Arayınız Her Tür Mevcuttur Hobi2626 17:41
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 17:40
- Severum, Geophagus Tapajos, Guianacara Owroewefi djally 17:32
- Temaks Mobilyalı Akvaryum zaro73 17:23
- Cynotilapia Sp. Mbamba 'chilumba' Yavruları thercan 17:04
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 17:01
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 16:50
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 16:44
- 2d1e Kısa Kuyruk L144 wallece 16:44
- 2d1e Kısa Kuyruk Cüce Vatoz wallece 16:44
- Bitki Akvaryumumu Tamamen Satıyorum Hepsi Tertemiz ykarakas 16:29
- Frontosa Küpü Emirk 16:22
- Komando Cory Emirk 16:22
- L Serisi Vatozlar Arıyorum Emirk 16:22
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 16:20
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:16
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 16:04
- Full Sistem Creaqua High-tech Bitkili Akvaryum s3lck 16:02
- Sarı Ates Neon Mavi Sakura Karides Mevcut Rocky Volkan 15:55
- Vatoz Tuğlası Vatoz Küpü Çeşitleri Rocky Volkan 15:55
- Poso Tavşan Salyangoz Rocky Volkan 15:55
- 🌼🌼özel Tür Akvaryum Bitkileri🌼🌼 sakal34 15:52
- Akvaryum Malzemeleri - Dekor - Güncellendi. osmandbnl 15:33
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 15:33
- Blyxa Japonica -monte Carlo- Su Mercimeği osmandbnl 15:33
- Ankara İçi Beyaz Ay Molly Arıyorum. osmandbnl 15:33
- Elma Salyangoz Yavruları Sogan 15:19
- Corydoras Gold Laser Dişi Arıyorum Corydoras.gram 15:04
- Green Laser Ve Weıtzmanı Dişi Arıyorum Corydoras.gram 15:04
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 14:52
- Rs 580 A İthal Akvaryum Gursoyhasan 14:52
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 14:44
- 🍁🌼🍁🌺100 Adet Farklı Tür Bitki 🍁🌼🍁🌺 hasancn 14:19
- Toplu Su Üstü Bitkisi hasancn 14:19
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 14:08
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 14:08
- Leptosoma Kitumba Yeni Yetişkinler koyu 13:49
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 12:52
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 12:52
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 12:52
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 12:49
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 12:49
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 12:49
- Ful Red Lepistes , Panda Çöpçü , Albino Çöpçü Cucevatozcu 12:44
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 12:44
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 12:44
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 12:42
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 12:42
KULLANICILAR
- 153 Online Kullanıcı, 83 Üye
Online Kullanıcılar
MerakliHobici,
yajajay,
Nyassa10,
Krmmlk,
arukas,
Hoppala,
darkLightning0,
Tataaa,
-RBG-,
Cem_01,
batuhanbhar,
Yasin Bircan,
Ehtiyar,
vagus,
egehamit,
Muhammedbedri,
sıtkı,
Koksal Gurkan,
kopruluonur,
horozbina,
polat33,
selimc4glar,
lurtz27lp,
Alidndr,
xraycan,
Azizdurdenn,
karabey97,
Mertkaandoruk,
K3r3m,
GHOST BETA,
MehmetSerkan,
DrCinar,
fobko,
AETHM,
Sagacious,
AmatorAkvryumcu,
cengiz han,
MiSoSiKiaN,
Rafayel,
ugurcoban79,
Kayrabarlas,
poyraz43,
Vlademirol,
hasancn,
myenes,
Can KAYACAN,
Hidro Dinamik,
blenny,
wallece,
SmallCandyThing,
rayed,
Shinouzen,
Tortuga4,
vaksy,
ozan_1903,
gyunda,
muratcelebi,
dimbeleth,
Azoza,
Başak u,
ugur7777,
ballantines,
MertSoyumert,
ftorlu,
yakaryus,
KaanYCL,
Emreyandk,
bulduklu,
Acz,
Acemi balıkcı28,
Nadirmbuna,
Buğra.B,
MufasaBosss,
AKGN,
yagızalp,
apistoman,
Over,
HaydarGul,
Serdariekrem,
isik,
Kazancioglu,
NSRTNT,
Hakan ARP,
Mirza Adar,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.