Eve7 tonlukakvaryum içinen 0 dan fikir alışverişi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
hıkh
Seyyit bey; merhaba.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bencede eğer olursa deniz akvaryumu değil deniz olur bu.Bende zaten bu sitede profesyonellerin dolaştığını bildiğim için yazdım.Hem belki kurulumda ve diğer işlerindede bazı sponsor firmalar bulabilirim.Bu sayede ufakta olsa bi külfet kalkıcağından eminim.Onlar kendi referansını yapmış olur.Bnede hayalimi gerçekleştirmiş olurum diye düşünüyorum.
Sevgili akvarist arkadaşlar zaten illa bu akvaryum olcak demiyorum olursa ne kadara gelir onu bilelim.Hem böyle bir şeye kalkışabilecek arkadaşlarda bi ön fikir sahibi olmuş olur. Şimdi olmazda belki üni öğrencisiyim diye ama 10 yıl sonra kendi paramı kazanınca daha büyüğü olur.Ben biliorum ki bende çoğu akvarist arkadaşta yaptıkları akvaryumlara balıklarından önce gönüllerini koymazlarsa o akvaryum kaç litre olursa olsun zaten patlamış demektir.
Sevgili akvaristler şu an sahur olduğu için babamla konuşma imkanı buldum.Ve binanın metre kare başına ne kadar yük kaldırabileceğini sordum.Babam konutlarda hareketsiz yük ortalama 500kilo ile1 ton arasıdadır dedi.Ve oturduğumuz evdede tahminen 1 tondan fazla bir farkın olmadığı kanısında.Kirişler evimizde bol fakat hesabımıza göre 7 tonluk bir akvaryumun camı kayası kumu demir kafesi vs ile birlikte 10 tonu rahatlıkla buluyor.Babam yükün dağılması halinde belki olur diyor.Fakat hesabımıza göre uzunluk 4.5 metre derinlik 80 cm olduğuna göre metre kare başına 2 tondan fazla yük düşüyor.Bu yük kirişin üzerinede gelse konut binalarda çatlatır diyor babam.Tabi bunları derken ne kadar akvaryum sevdalısı olduğumuda bildiği için üzülme ilerde fabrikanın bir katına büronu kurarsın o zaman gönlünün estiğince devasa akvaryumunu kurabilirsin.Diyerekten motive etti sağolsun.Ama hala tatmin oldum diyemem.O yüzden bana heralde evin başka bir yerine daha mütevazi ağırlıkta akvaryum kurmam gerekiyor.
Siz yinede büyük akvaryumlar hakkındaki görüşlerinizi bildirin hem herkes bilgi edinmiş olur.Kurabileceğimiz başka yerlerde her türlü deneyimleri öğrenmeye ihtiyaç olcaktır. Bu arada buraya nasıl anket ekleyebiliriz? Bunu bilip yardım eden olursa sevinirim.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Agua-star Imalat | doğan ırmak | 03123381292 03123381292 |
H.veli.cad 116/c | Hasköy |
http://www.cichlidsforum.com/viewtopic.php?p=194226#194226