Eve7 tonlukakvaryum içinen 0 dan fikir alışverişi
Sayın akvaristler bizim ev ne yazık ki en üst katta.O ağırlıktaki bir şeyin eve kurulması bu yüzden imkansız oluyor.Ama kısmetse kendimize müstakil bir evde yaptırmayı düşünüyoruz.Tabi bu biraz uzun vadede.Ve eğer kesin orayı yaptırırsak orda müteahit babam olcağı için temel e akvaryum için ek kaldırma gücünü arttırcak destekler yapıp alt kata cidden sağlam bir şey kurabilirim diye düşünüyorum.Artık kafamı bu konuda yoğunlaştırıcam.Eğer oraya temelli geçersek mükemmel bi akvaryum olcağından eminim.Yardımlarınız için cidden sağolun ve devamını bekliyorum lütfen dev akvaryum tecrübesi olanlar deneyimlerini bizlerle paylaşsın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın akvaristler Büyük akvaryum besleyenlerden duyduğuma göre "dev akvaryuma anca ev için emekli işi olur"dediler. "Bütün gün evde olman lazım helede deniz akvaryumuysa her dakkan gözünün onda olması lazım" diyorlar.Sanırım kurulması dışardan baktığı kadar zevkli olmuyormuş.Herkes büyük ideal akvaryum maximum 1500lt veya 2000lt diyo sonrasına ne sabır ne imkan yetiştirebilirsiniz (tabi bunları ev için)diyolar.Veya başına görevli alıp tutmanız lazım diyorlar(tabi bu benim için kesinlikle imkansız).Bu gidişle bize yeni gelişçek teknolojileri beklemek farz oldu gibi görünüyor. Siz genede daha kolay methodlar bulabilirseniz birbirimize aktaralım.Ben bunun herkese yardımcı olucağı kanaatindeyim.
Benim dev akvaryumlar için tecrübem yok ama birkaç fikrim var. Bu boydaki bir akvaryumun ön kısmı hariç tamamını beton yapın ve betonu dökmeden önce ısı yalıtım malzemelerini, üstüne su geçirmez malzemeleri döküp onun üzerine beton dökün. Camın yapıştırılacağı yüzey için de sert plastikten veya suya dayanacak sert bir malzemeden 10 cm kadar kalınlıkta profillerin bir yarısını betona gömerseniz geri kalanına da cam yapıştırabilirsiniz. Yalnız camların yapışacağı yüzeyin kalın olmasına dikkat edin ve normal silikon tabancası yerine kompresör kullanın ki camlar ileride açılma yapmasın.
http://www.cichlidsforum.com/viewtopic.php?p=194226#194226 [/QUOTE]
Tanganyika balıkları besliyorlarmış içinde galiba forumda söylediklerine göre. Bir de o ikinci fotoğraftaki koltuk tankı izlemek için çok yakın. Ben biraz daha uzağa koyardım... Ya da kolyuğu tekerlekli yapardım.
Homo sapiens var. discus X niyazi
Çaprazlamayı nasıl yaptıklarını sorma, forumda anlatamam. Yalnız bu türün dişileri yavrularını 9 ay ağzında taşıyor, onu biliyorum. Artık bu türün kadınlarında ne çene varsa...