En Pahalı Akvaryum Balığı
İşte Dünyanın En Pahalı Akvaryum Balığı
Singapor'da bulunan bu nadir balıklar toplam 40 santim boyunda.Bir tanesinin fiyatı 80 bin dolar.Yani yaklaşık 125 milyar lira civarında.Yurt dışında süper bir BMW'nin 40 bin Euro olduğu düşünüldüğünde bu balığın bir tanesi neredeyse iki BMW otomobil ediyor.
Platin Arawana adındaki bu balıkları bu kadar pahalı kılan şey nadir olmaları ve vücutlarında tek bir kusurun olmaması. Bu balıklar dünyanın en kusursuz balıkları olarak biliniyor.
Ayrıca Arawana balık türünde platin bir renk son derece az bulunuyor.Bu yüzden de sayıları çok az.Talep çok sayı da az olunca balıkların fiyatları adeta uçuyor.Pek çok balık meraklısı bu kusursuz balıklara sahip olmak istiyor.
Tek bir balık için verilen 80 bin dolar aslında bu balığın gerçek rakamı bile değil.Geçenlerde bir meraklı Singapurlu Platın Arawana'nın sahibine 80 bin dolar önerdi ama adam satmaya yanaşmadı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Her canlı en güzel şekliyle yaratılmıştır. Ancak her canlının yaşam alanı ve ortamı farklıdır. Bizim istediğimiz koşullarda yaşayamıyor veya uyum sağlayamıyor diye kusurlu diyemeyiz.
Dememeliyizde günah :)
Her canlı en güzel şekliyle yaratılmıştır. Ancak her canlının yaşam alanı ve ortamı farklıdır. Bizim istediğimiz koşullarda yaşayamıyor veya uyum sağlayamıyor diye kusurlu diyemeyiz.
Dememeliyizde günah :)
[/QUOTE]
Arkadaşlar balık hakkında yorum yapmadan önce biraz araştırma yaın derim.
10 lira veripte besliyceğim bir balık değil türkiyede okadar abartılı bir meblayada satılmıyo bmwler de çok saçma geldi red dragon arowana ise çok cezb ediyo ama her yiğidin harcı değil almak olarak değil beslemek uygun tank ve yaşam alanı sağlamak için bir çok akvaryumcuda gördüm bu neymiş yahuuu deyince hemen şımaran içine japon atıp show yapan kendini bilmezlerde gördüm bu hayvanı alıpta besleyen zaten yem vermez içine fare sıçan et kuş atıp egosunu tatmin eder konu buda değil ama dünyanın en değerli balığı ve akvaryum balığı sınıfında bu balık sınıfta kalır konu başlığına şunuda eklemek isterim mesela en ucuz bir tür olarak japon desem ilan versem 250bin türk lirası talep etsem sadece benim içinmi en pahalı balık olur yoksa tüm akvaristler için mi fiyatlandırma ederi değilde düşünülünen belki olabilir hayali mebladır saygılarr. .
Red Dragon Arowana
[/QUOTE] Bahse konu olan balık zaten bu :) Ama değeri Hayır Vakfı trafından düzenlenen açık arttırma ile o fiyata ulaşmış bir balık.. Yani hayırsever bir insanın yardım amacıyla verdiği bir ücret..
Ayrıca da Frontosa Moba, Discus v.s. gibi balıkların çiftlerine 750 Lira fiyat çekilirken bu balığa 10lira bile vermem diyenleri anlayamıyorum :)
Saygılar...
Arkadaşlar balık çok güzel ama bunu beslediğinizde ne vermeyi düşünüyorsunuz yem olarak.
Canlı balıkmı vermeyi düşünüyorsunuz.? Ağzının nasıl açıldığını izlemek ve av yaparken nasılda hareketler yaptığını izlemek için...kendi doğasında ne kadar büyüdüğü ve akvaryumcudan alıp daha sonra verene kadar nasıl zorlanacağınız...Bunlarıda bilen varmı acaba...Akvaryumunuzun suyunu fışkırması zaten üstü kapalı akvaryum şart bunlardanda bahsetmek lazım bakımı kolay ama inanılmaz derecede hızlı büyüyor sonrası zaten sıkınta..Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir