ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burak_06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2009 13:34
Son Ziyaret:
20 Aralık 2017 22:18
Toplam Mesaj:
1731 [0.30 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak ÇAKICI
Doğum Tarihi:
19 Kasım 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Elektronik İmalat(Eski SuperSportcu)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak ÇAKICI/Batıkent/ANKARA

China Markt

SON 10 MESAJI

Flower Horn Çeşitleri




Biraz geçmişe dönelim benim rahmetli oğlum...
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=LIGHTNING][QUOTE=oscarus]Bu balığa 500 TL verilir mi?[/QUOTE]
Bu arada sonradan farkettim kuyruğunda sorun var fiyat otomatik olarak yarıya iner
[/QUOTE]
 
 
Kuyruğundaki sorun nedir balığın zafer bey merak ettim.Belki 500 lira etmezde güzel balıkmış.
Akıllı Telefon Kıyaslaması / Tavsiyeleri
Kesinlikle discovery almalısın.Şimdiki zamanların en iyi fiyat performans ürünü.
Flower Horn Çeşitleri

Bizim özgürdeki balık değil mi bu ?

Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=Kingdom of FHorn]Herkese günaydın...Benim kocaoğlanla çiftleşen dişim 1 haftadır bağırsağı dışarı çıkmış şekilde duruyor. Rengi gitti tüm güzelliği gitti. Yem yemiyor, hareketsiz. Ne yapıcam bilmiyorum, bundan önce başka balıklarımda oldu kendi kendine düzeldi ama bu düzelecek gibi durmuyor. Sera bactopur direct tablet uyguladım 2 gün önce ama bir faydasını görmedim, yapabileceğim bir şey varmı? Yoksa ölümü beklemek zorundamıyım ?  İlaç öneren olursa sevinirim.[/QUOTE]

Merhaba aynı sıkıntı bendeki dişide de oldu malesef bu hastalık flowerhonda kaçınılmaz gibi.Ben bi tedavi yolu bulamadım henüz balığın süründüğü de cabası.
Flower Horn Çeşitleri
Özgür ikinci fotodaki sağdaki balık dişi mi ?
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=LIGHTNING]Burak Hocam ben bu şekilde bir balığımı kaybettim, bir tanede tedavi ettim çok sağlıklı şu anda, iç parazit tedavi eder gibi, bactopur direkt ya da flagyl cipro ile tedavi edebilirsin[/QUOTE]
 
Zafer bey benim başka bir balığımda da olmuştu yaz aylarında balık ölmedi ama daha yeni yeni yem yemeye başladı iskelet sistemi filan çöktü.Fh çok dayanıklı bir hayvan orası kesin ama bu dişide işi şansa bırakmak istemiyorum çünkü emanet o yüzden benim için çok önemli.Flagly çok faydalı bir ilaç değil discus tecrübemden biliyorum faydasını gördüğümü hatırlamıyorum.Fakat ağızdan şırınga yöntemiyle biraz işe yaradığını düşünüyorum.Şu an için ısıyı yüksek tutuyorumki bağışıklık sistemi çökmesin onun haricinde su değişimi yapıyorum belli aralıklarla o kadar.
 
 
[QUOTE=Natu] Burak Bey geçmiş olsun. Umarım balığınız en kısa sürede sağlığına kavuşur umarım.

Yazacaklarım tamamen tıbbi bilgilerin yorumlanmasıyla ortaya cıkmış yorumlardır baştan belirteyim. Başınıza gelen sorun benim tahminim "trichuris trichura"(TT) isimli bir parazitten kaynaklı. Sebebi ise, resimde de görülen ve dışarı çıkmış olan bağırsak segmenti "rektum" kısmı, yani kalın bağırsağın anüsten önceki son kısmı. Bunu yapan parazit de genelde üstte de yazdığım gibi trichuris trichura olmalı. Bu parazitle ilgili detaylı bilgiyi
http://en.wikipedia.org/wiki/Trichuris_trichiura
http://www2.ctf.edu.tr/anabilimdallari/pdf/444/Barsak_Parazitozlari.pdf

Buralardan alabilirsiniz. Bu rektal prolapsus (bağırsağın dışarı sarkması)'un bahsettiğim parazitten kaynaklandığını düşünmeme sebep olan bir diğer olayı ise tedavi aşaması. Bundan önce gerek facebook gruplarında gerekse forumda aynı hastalıktan muzdarip arkadaşlara hep Nidazol veya Flagyl ile tedaviye başlamaları önerilmiş ve genelde birçoğu da balık kaybı yaşamıştı ne yazık ki. Bu kayıpların yaşanması da benim savımı destekler nitelikte sanırım. Çünkü TT tedavisinde etken madde olarak flagyl ve nidazol'da bulunan metronidazol etken maddesi değil de ilk tercih olarak mebendazol veya yerine albendazol etken maddeli ilaçlar kullanılmalı.

Mebendazol içeren preparat ----> VERMAZOL 100 mg Tb. (http://www.ilacabak.com/ilacgoster.php?ilac=VERMAZOL.100.MG.30.TABLET&Id=3496)

Albendazol etken maddesini içeren preparat ----> ANDAZOL Tb (Farklı mg seçenekleri ile http://www.ilacabak.com/etkengoster.php?Id=1179)

Bence kullanılması gereken preparat bunlardan biridir. Hatta bulunabilirse ilk başta VERMAZOL'dür. Rektal prolapsus yapma derecesine gelmiş hastalık ne denli tedavi edilebilir o tartışılır ama tedavisi böyle oluyor eğer parazit bu ise. Bu preparatlardan kullanmakta fayda var.

Nasıl kullanılacağı konusunda açıkçası daha önce bu hastalık için kullanmadığımdan net bir şey söyleyemeyeceğim. Yalnız Flagyl için kullanılan standart tedavi dozundan kullanılabilir kanımca. Onu da üstadlar eklemeler yaparak çözer sanırım Benim şahsi fikrim böyle. Biraz eklemelerle bu hastalık da yenilebilir gibime geliyor. Herkes kendi fikrini söylerse bir sonuca ulaşılabilir sanırım. Saygılar.

[/QUOTE]
 
Koray bey açıklayıcı detaylar için teşekkür ederim sanırım öncelikle balığı karantina akvaryumuna ayırmam gerek daha sonrasında bahsettiğiniz ilaçları deneyeceğim umarım faydası olur.Bunlarla beraber aklımdan geçen diğer bir yöntem de kuru ceviz yaprağı bu ara ankarada bolca var suya 1-2 tane atıp deneyeceğim.Kuru diyorum çünkü yaş olan da juglon maddesi oldukça yoğun ve tehlikeli düzeyde o yüzden kuru yu tercih edeceğim.Öneri ve görüşleriniz için teşekkür ederim.
 
Sağlıklı Balıklar,
Flower Horn Çeşitleri
Bi kötü haberde benden.Tehlike bu ara biraz hasta fotoğrafını koyuyorum buna benzer bi hastalık benim başka bir fh'ımda olmuştu balık ölmedi yaşıyor ama uzunca bi dönem yem yememişti,tavsiyesi olan var mı ?
 
 
Bağırsaklar dışarı çıkmış gibi.
Yeni Hobim..Süs Tavukları
Hint cinsi yakışır oraya en yakışıklısından.
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=efedeniz] [QUOTE=burak_06]Merhaba arkadaşlar tehlike bende biliyorsunuz geçen balığın yan tarafında 1 cm kadar bi yer yara(durup dururken) oldu ve derisi koptu çok korktum cidden balığı kaybedeceğim diye.1-2 gün birşey yemedi ısıyı artırıp biraz tuz takviyesi ve taze su eklemesi yaptım şu an iyi durumda yem yemesinde sıkıntı yok ve yarasıda iyileşiyor.Her ne kadar üretim macerama biraz sekte de vurmuş olsa ben yinede umutluyum olacak birşeyler ilerleyen zamanlarda. [/QUOTE]

Burak erkek bir tane çakmış olabilir , strese girince hemen yem yemeyi kesiyor , ama sonra toparlıyor , bence üretim macerasına balık fiziksel ve psikolojik olarak düzelene kadar ara ver . Maalesef FH adam gibi çiftleşmeyi beceremiyor , her iki balıkta sakin balıklar olsa bile çiftleşme dönemine girmeye başlayınca iki tarafa da bir sinir geliyor. Sendeki dişi zaten asabi , erkeğide ateşliyor olabilir ... 
[/QUOTE]

Hayır abi tuhaflıkta orda zaten arada cam bölme var erkeğin vurma ihtimali sıfır.Bir gün içinde oldu hayret ettim inan ama şükür şimdi iyi sadece zaman kaybımız var o kadar.Zaten dişi çok agresif salağa yatsa erkek hiç ses etmicek ama aradaki bölmeyi kaldırdığımda dişi erkeği çileden çıkartıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.