En Pahalı Akvaryum Balığı
Her balığın özel türleri vardır. Dışarda 1.5 liraya lepistesler var, ama daha adını bile bilmediğimiz veya bilipde görmediğimiz türleri 25-30 lira edebiliyor. Sıradan akvaryumcularda bile frontoza var, kaç lira adı frontoza diye 35 lira istiyorlar, ama kırma yada hiç bir albenisi olmayan balıklar. Saf olan iyi anne ve babadan çıkanlarına 200-300 lira isteyenler oluyor. Her akvaryumcunun değişmezi kırma suriye japonları 3 lira. Yabancı siteler var, özel oranda, ranchu, ryukinleri 100 dolardan başlayan fiyatlarla satıyorlar.
Şimdi siz kolpa balık beslemeye alışmışsanız, balıkları sadece tür isimleriyle değerlendiriyorsanız saf mı, özellikleri nasıl, renkleri nasıl, bunları görmüyorsanız petshoplarda satılan gümüş arowana(en sıradan türü) ile red drogon arowana (ülkemizde olduğunu sanmıyorum) arasındaki farkı size açıklamaya çalışmanın bir anlamı yok.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yanlis bilmiyorsam o $80.000 lik balik bir yardim kampanyasi icin acikartirmayla satilmisti, o yuzden okadar pahali.
Erman bey büyük konuşmayın birisi size 10 tanesine 1 ev veririm dese başka biride 10 tane vereyim 1 aysmen veriyim dese inanın değişirsiniz. Kilosuna gelince amacımız yemek değil hobi siz hangi anlamda kilosuyla kıyasladınız anlamadım. Örneğin amerikan zebra küçük bir balık değil ama değeri yok.
Ayriyetten belirtmek isterim kırmızı olana ciddi para verirdim (tabi param olsaydı )
[/QUOTE]Yardım amaçlı olduğu için o kadar para para verilir.
10 lira veripte besliyceğim bir balık değil türkiyede okadar abartılı bir meblayada satılmıyo bmwler de çok saçma geldi red dragon arowana ise çok cezb ediyo ama her yiğidin harcı değil almak olarak değil beslemek uygun tank ve yaşam alanı sağlamak için bir çok akvaryumcuda gördüm bu neymiş yahuuu deyince hemen şımaran içine japon atıp show yapan kendini bilmezlerde gördüm bu hayvanı alıpta besleyen zaten yem vermez içine fare sıçan et kuş atıp egosunu tatmin eder konu buda değil ama dünyanın en değerli balığı ve akvaryum balığı sınıfında bu balık sınıfta kalır konu başlığına şunuda eklemek isterim mesela en ucuz bir tür olarak japon desem ilan versem 250bin türk lirası talep etsem sadece benim içinmi en pahalı balık olur yoksa tüm akvaristler için mi fiyatlandırma ederi değilde düşünülünen belki olabilir hayali mebladır saygılarr. .
[QUOTE=arif06][QUOTE=fantastikhobici]
Bu konuya bakmanızı öneririm. Bence herşeyi açıklamışlar. :)
http://www.akvaryum.com/forum/red_dragon_arowana_100000$_k207452.asp
Red Dragon Arowana
[/QUOTE] Bahse konu olan balık zaten bu :) Ama değeri Hayır Vakfı trafından düzenlenen açık arttırma ile o fiyata ulaşmış bir balık.. Yani hayırsever bir insanın yardım amacıyla verdiği bir ücret..
Ayrıca da Frontosa Moba, Discus v.s. gibi balıkların çiftlerine 750 Lira fiyat çekilirken bu balığa 10lira bile vermem diyenleri anlayamıyorum :)