ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA

SON 10 MESAJI
Öncelikle merhaba arkadaşım en önemli malzemeyi baştan söyleyeyim;
1) forumu iyice araştırmak ve arama kısmına ''arka fon'' yazarsan sana 3 sayfa konu ile alakalı başlık ve bilgi önüne gelir.
2) İşe başlamak bitirmenin yarısıdır. Soru sorup beklemek kendine haksızlıktır :)
Kolay gelsin.
Genelde tüm cihazlar belli bir süre sonra kabloda kırılma kauçuğun açılması sorunu yaşatıyor. Aslında buda bize ucuza boştan yere para vermektense kaliteye hakkını vermek gerektiğini bir kez daha gösteriyor.
Aldığımız cihazların bu konuda kontrolleri ne kadar dikatle yapılıyor bilinmez çin malları ve ucuz malzeme ucuz işcilik kaliteyi aratır oldu.
[QUOTE=erdotr]Bence akvaryum topraklanmaz. Hiç bir yerde böyle bir şey duymadım görmedim. Kaçağı gidermek en doğru yoldur. Duvara plaka veya topraklı prizden toprak ucuna bağlı kablo toprak işini görse de dikkat etmişsinizdir ki tüm elektrikli akvaryum aletleri topraksız fişe sahiptir. Çünki en ufak bir kaçakta akvaryum canlıları çarpılacaktır. Su kötü de olsa iletkendir. Suda çözünmüş tuz miktarı ne kadar çoksa o kadar iletken olur. Aman dikkat !!! Lütfen bir an önce kaçağı yapan aleti akvaryumdan uzaklaştırın. Bu tamamen sizin hayatınızı riske atmamanız için. Ne de olsa bir elimiz çoğu zaman suya değiyor.[/QUOTE]
Haklısın sonuçta insan hayatı söz konusu. Tavsiyelerinizi dinleyeceğim ve kaçağa sebep olan cihazları akvaryumdan çıkarıcam. Teşekkürler.
Umarım açmış olduğum bu başlıkla aynı sorunu yaşayan ve konu üzerine akvaryumlarını kontrol eden arkadaşlar olur. Unutmayalım ki bilgi paylaştıkça güzeldir.
[QUOTE=erdotr]Kuşlar yüksek gerilim hatlarına konuyor ve hiçbirşey olmuyor. Nedeni ise elektrik akımı prensibi gereği akım oluşabilmesi gerekmektedir. Yani orda yüksek gerilim vardır ama potansiyel bir fark yoktur kuşların ayakları arasında dolayısıyla çarpılma da olmaz. Biz tek bir kabloya dokunsak bile çarpılırız çünki ayaklarımız yere basmakta ve toprağa bir şekilde temas etmektedir, akım akışı sağlanmaktadır (burdaki toprak bildiğimiz bahçe toprağı anlamında değil, topraklama anlamındadır). Fabrikalarda elektrik panolarının önüne kauçuk veya fiber (en iyi yalıtkanlar) konulmaktadır. Olası kaçaklarda toprağa akımın akmasını engellemek ve teknisyeni korumayı amaçlamaktadır. Kuşlarda da olduğu gibi balıkların da bu elektriği hissedeceklerini sanmam. Kaldı ki ben elimi suya daldırdığımda hafif çarpma etkisi hissediyorum ama balıklarım gayet iyi durumda ve olağandışı birşey görmüyorum. Bendeki sebep iç filtrenin kablosunun izolasyonu soyulmuş ve kablonun bakır yüzeyi doğrudan suya temas ediyordu. Akvaryumun içinden bir kablo çıkarıp da topraklama hattına bağlarsanız bir akım akışı olacaktır ve evinizde kaçak akım rölesi varsa en muhtemel atacak ve sizi çarpılmadan korumaya çalışacaktır. Yoksa balıklarınızın başına ne gelir bilemiyorum. Bence balıklarınızın ürememesi başka bir sebebe bağlı. Belki de su teslteri yapmanız daha doğru olacaktır ve en önemlisi kaçağı yapan aleti bir an önce yenisi ile değiştirin. Dediğim gibi balıklarınıza zararı olmaz ama sizin hayatınız hepsinden daha önemlidir.[/QUOTE]
Alakanız için sizede teşekkür ediyorum. Konuyu çevremede bildirdim kontrol kalemi ile baktığımda kaçak olduğunu söyledim. Bana duvara metal bir parça monte et ve ucuna bakır kablo bağla diğer ucunuda akvaryum suyuna koy böylece olası bir tehlikede topraklama yapılmış olur hemde kontrol kalemi ile kontrol ettiğinde durumun düzeldiğini göreceksin diye söylediler. Tabi bu benim için sadece bir söylenti uzman kişilerce doğruluğu savunulmadıkça böyle bir şey yapmam.
Siz ne düşünüyorsunuz bakır kablo ile topraklama olayına ???
Tşekürler, Saygılar.
[QUOTE=Zuckar]Bendede iç filtre den kaynaklanan kaçak var fakat mıknatıs ile olan polarizasyon sonucu oluşan elektrik ve çok düşük votajdadır. Üretimhanelerde böyle bir şeye dikkat edeceklerini sanmam ve üretim devam ediyor.[/QUOTE]
Azizim peki balıkların üremesinde sorun var mı? yada olağan dışı bir stres felan oluyor mu? sizce bu kaçaklar olağan mı?
Teşekkürler.
Merhaba değerli akvarist arkadaşlarım.
Daha önce açmış olduğum başka bir başlığa istinaden
( http://www.akvaryum.com/forum/deli_gibi_yukari_asagi_yuzuyorlar_k447195.asp )
Balıklarımdaki stres ve uzun zamandır yavru alamamaktan şikayetim dile getirmiştim ve akvaryumuma gözlerimi dikmiş uzun uzun bunu düşünüyordum-ki birden aklıma elektrik kaçağı olur mu? acaba az da olsa suya elektrik geçişi oluyor mudur ? soruları zihnimi sarmıştı ki kaptım kontrol kalemini akvaryuma daldırdım. Ne göreyim tüm elektirikle çalışan aksesuarlarımda elektirk kaçağı var !!!! Not: KULLANDIĞIM PRİZDE TOPRAKLAMA YOK.
ŞiMDİ;
1-) İmkanı olan arkadaşlar, düzenli yavru alan ve stres unsuru taşımadığını düşünen arkadaşlar kontrol kalemini alıp durumu bildirebilir mi?
düzenli yavru alıyorum balıklarımda stres yok = elektrik kaçağı yok
yavru alamıyorum veya balıklarda strese bağlı saklanma sağa sola kaçışma var = elektrik kaçağı var
gibi durum raporu verebilirler mi?
2-) Bu kaçak olayının ne kadar kişiyi kapsadığını ve minimum ve olağan birşey olup olmadığının kararını almamıza olanak tanıyacaktır.
3-) Topraklama yapılarak sorunun çözümü yada yeni elektrikli ve sağlam aksesuarların alımı konusunda kesin fikir ve çözüm sunmak ve tabiki evcillerimizin sağlığı kadar da İnsan sağlığı/çarpılma risklerinin önüne geçilmesi.
Herkes konuya elinden geldiğince yardımcı olsun bir nevi anket ve elektrik konusunda uzman arkadaşların çözüm ve ciddi sıkıntıları önlemedeki fikirlerini bekliyorum arkadaşlar.
Umarım konuyu fazla karışık anlatmamaışımdır ayrıca arama yaptım ama fazla birşey bulamadım. Teşekkürler.
[QUOTE=batuhan26]Bir kere çok kurcalanmış sürekli kum deyişimi ortam deyişimi yapmak akvaryuma elini sokmak gibi
[/QUOTE]
Azizim çok kurcalanmamış dikkatli okursanız balıkların yukarı aşağıya yüzmelerini strese bağlı olarak beyaz kumun (ışıkla parlaması) sonucu olduğunu düşündüm ve daha koyu renkli bir kum kullandım. yani kum değişimini sonradan yaptım. Bize burada kum değişimine iten strese bağlı nedeni bulmamız lazım. Kurcalama yok yani kestirip atmayalım. Ayrıca balıkların bana geldiği ortam çok kalabalık bir popilasyondan kopma 150 litrelik tankta 30'a yakın balık vardı ve daha mutluydular. Yani alışamadıysalar dertleri ne bunların anlamadım.
Balıkların karşısına geçip oturma fikri kulağa hoş geliyor.
[QUOTE=Mehmet Ekil]Açıkçası rahat batmış! Işığını iki üç gün açık bırak ve gece sen olmayınca güzelce gözlemle yine aynı hareketi yapıyorlarmı diye.Eğer renklendirici yem veriyorsan kısırlaşmış olabilirler.[/QUOTE]




Renklendirici kullanmıyorum. Teşekkürler.

[QUOTE=furrion]Öncelikle geçmiş olsun,Bbalıklarınız stres halinde ; chiclid türlerinde çok görülen bir durum özellikle de kum değişikliklerinde.Tanka sık müdahele edildiğinde , su değerlerinin bozulduğunda veya oturmadiğinda vs gibi sebeplerde görülür. Işığı açık bırakmayın mümkünse 1-2 gün yakmayın yeni ortamlarına alışsınlar. 1 hafta içerisinde işiğin açık kalma süresini uzatın. Maddi imkanınız varsa aqutan kullanabilirsiniz , şiddetli sesden ve haraketten kaçının . Bİr süre sonra normale döneceklerdir. Eğer stress yapan şartlar devam edersede yem yemeyecek ve öleceklerdir.[/QUOTE]
Tanka müdehale etmiyorum, yemlemeden yemlemeye bakışıyoruz

İlginiz için teşekkürler.
Tavsiyelerinizi dinleyeceğim.
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre):130
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sarı prenses 10 adet vatoz 1 adet
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:sump + iç filtre + ısıtıcı
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: hayır
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
130 Lİtre akvaryumum iç filtre ve sump dönüşümlü 12+12 toplamda24 saat çalışıyorlar. Su ıısısı 26-27-28 gece yatarken ısıtıcı 28-29-30 oluyor. su değişimi düzenli. yemleme azar azar günde 3 defa veriliyor haftada bir gün yemleme yapmıyorum. Aydınlatma dalgıç lamba ile gündüzleri 1-2 saat gün ışığı rengi ile yapılıyor.
Balıklar 4 hafta önce alındı. kum olarak beyaz mermercilerdeki mermerit kırığı kumdan kullanıyordum beyaz renk stres yapar düşüncesi ile kumu geri boşalttım yerine iri taneli minik taşlardan karışık ama bej ağırlıklı taban kumu kullanıyorum ve halen balıklar akvaryumun sol tarafında aşağı yukarı yüzüyorlar.
Halen stresteler sanki. yanlarına gelince hepsi saklanıyor. ele başları vatoz diye tahmin ediyorum. Ortalığı o karıştırıyo oanik havası ve kaosa sürüklüyor
Evet dostlar elimden geldiğince forumdan öğrendiğimce balıkları kendi ortamlarını sağlamaya çalıştım. Nerde yanlış yapıyorum. eksik olan nedir?
Ayrıca 10 tane sarı prenses hepside erişkin ama halen yavru alamadım birde bu sorun var
Deneyimli akvarist dostlarımdan abilerimden, kardeşlerimden yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler saygılar.
Yok tül kısmı yenmiş. Teşekkürler.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Balık Önerisi Tonikross, 02:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İşte Amerikan Rüyası ertus0770, 01:29
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:15
Akvaryum Tanıtımı - Köpekbalığım Hamilemi Bilmiyorum Kaan.5, 01:08
Yeni Üye Forumu - Balığımın Alt Yüzgecinde Sivilce Gibi Şişlik Var PufferKingdom, 00:51
Hastalıklar ve İlaçlar - 50x35x35 Yeniden Kurulum Erkay0, 00:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığım Yüzmüyor suslu, 00:45
Yeni Üye Forumu - D201 Sistem Başlangıç CoryCory, 00:39
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Axolotl Akvaryum Soğutma fishhyy, 00:34
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Tuzlu Su Yeni Kurulum 160 Lt vel1d, 00:30
Deniz Akvaryumları Genel - Balık Değişimi fishhyy, 00:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığım Ölüyor Hasanbey0101, 00:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Hasarlı Dişi Betta + Erkek Betta? fishhyy, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balon Moli Hastalandı (beyaz Benek) fishhyy, 23:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Tropheus Sump Filtre Malzemeleri PufferKingdom, 23:15
Yeni Üye Forumu - Torba Göz Japonum Dış Filtreye Kapıldı RayuMisa, 23:13
Yeni Üye Forumu - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu NightWist, 22:50
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığım Şişiyor Andaç1907, 22:39
Hastalıklar ve İlaçlar - 60p Bitkili Eminsalih, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Isıtıcı Vantuzu Genişler Mi Ve Salınım Yapar Mı? NightWist, 22:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bettama Ne Kadar Yem Vermeliyim fishhyy, 22:14
Labirentliler - Vatozlar Yem Yemiyor ArjenB, 22:08
Labirentliler - Cüce Kerevit Cinsiyet Ayrımı Goktugk, 22:07
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 22:04
Akvaryum Tanıtımı - Taban Altı Ve Zeminde Yosun Sorunu CoryCory, 21:59
Yosun - Ankara’da Tür Çeşitliliği Fazla Olan Akvaryumcu İnci Kefali, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Salyangozları Ve Bitki Jemaisvu, 21:05
Yeni Üye Forumu - Genetik Tetram Ölüyor Mu Sipidigonzales, 20:45
Amerikan Tetraları - Akvaryum Led Projektör Aydınlatma [100w] Muzolas123, 20:44
Aydınlatma - Balkona Minik Gölet Taha⚡, 20:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Çiklet Sürekli Suyun Üst Tarafından Duruyor Sk_41, 20:30
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Plati Balığı Doğurdu Lepistesci Emir, 19:43
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Erensrens, 19:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 96 Litre Akvaryum İçin Destek cihann7, 19:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 90×45×45 Bitkili Tankım CoryCory, 16:48
Akvaryum Tanıtımı - Pipo Filtre Yeterli Mi? Jediax, 15:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kara Salyangozu Kabuğu Nasıl Temizlenir? xellence07, 15:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı Murat27, 15:19
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Vantuzlu Çöpçü Lepistesci Emir, 14:47
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Akvaryumda Su Kaplumbağası Besleyebilirmiyim Berkay45, 14:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum mustafaolgun, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Güney Amerika, Doğu Afrika Ve Asya Köşesi :) ogurcay, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 13:58
Labirentliler - Akvaryum Kurucağım Fikirlerinize İhtiyacım Var AtuM, 11:54
Yeni Üye Forumu - Ciklete Siyahlaşma Ve Dik Durma Tatar7587, 11:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Hastamı Hamilemi bendeniztayfun, 11:17
Canlı Doğuranlar - Dişi Bettam Erkeğin Kuyruğunu Issırdı ₩€€₩, 10:45
Yeni Üye Forumu - Çöpçü Lepistese Zarar Veririmj İnci Kefali, 08:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x40x35 Uzun Bir Aradan Sonra İlk Kurulum yemrekozenn, 06:09
Yeni Üye Forumu - Xiphophorus Alvarezi (vahşi Form Kılıçkuyruk) Göksel D, 03:18
Canlı Doğuranlar Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 02:09
- 60×40×40h Full Ultra Clear Akvaryum Searlas 01:38
- Karides_vatoz Yuvası- Su Piresi+yeşil Su osmandbnl 00:52
- Blyxa Japonica osmandbnl 00:52
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 00:52
- Çift İvanacara Adoketa Uriel 00:31
- Chihiros B60 Uriel 00:31
- Eş Kribensiz Haci dağ 00:15
- Panda Lepistes(metalik Blue) Haci dağ 00:15
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red yamansengonca 00:10
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:02
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:02
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:02
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:02
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:02
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 23:20
- Siyah Hagen Kum Ers1905 22:34
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 21:46
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:42
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:42
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 21:09
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 20:35
- Afrika Cichlidleri devito 19:46
- Cüce Vatoz mertank 19:28
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 19:07
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 19:07
- Microfex Kültürü sefailgaz 19:00
- Damızlık Süper Red Tül achiiles_622 18:44
- 130-55-70 Yandan Sumplı Mobilyalı Akvaryum achiiles_622 18:44
- Cyprichromis Microlepidotus Kiriza F1 achiiles_622 18:44
- Temporalis ( Çikolata ) HayatımızBalık 18:32
- Gold Severumlar Damızlık Altı HayatımızBalık 18:32
- 150x60x60 Akvaryum Ve Armatür HayatımızBalık 18:32
- Sobo Dalga Motoru ( Sıfır) HayatımızBalık 18:32
- Tricolor Melekler erosennin 17:55
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 17:40
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 17:40
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 17:40
- Marangoz / Akvaryum Masası Arıyorum erdimtnn 17:24
- Akvaryum, Aydınlatmalar, Filtreler Serdariekrem 17:04
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 16:52
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 16:52
- Siyah Tül Ve Lda Düz Yavrular sirhill 16:30
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 16:14
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 16:07
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 16:07
- Lda 16 Red Marble Düz Ve Tül Yavrular Balikcidede 16:07
- Düz Kuyruk L144 Damızlık Çift koyu 14:55
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:45
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 14:39
KULLANICILAR
- 113 Online Kullanıcı, 62 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.