ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
babaran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2008 13:34
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2018 21:02
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M.Ömer Azabağaoğlu
Doğum Tarihi:
24 Aralık 1970
Yaş:
53
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://img191.imageshack.us/img191/1707/amazond.jpg[/img]420L Amazon

SON 10 MESAJI

Müdahaleye rağmen pH neden düşmüyor?
En uygunu reçine olacak gibi duruyor. Teşekkürler.
 
Müdahaleye rağmen pH neden düşmüyor?
Onur bey,
kH düşürmek için önerebileceğiniz bir yöntem, malzeme ya da kimyasal var mı?
Müdahaleye rağmen pH neden düşmüyor?
[QUOTE=onuruygun] Su dertliğini düşürmeden pH'i düşürmeniz çok zahmetli olur. Sertliği düşürmeden pH'i düşürmeye çalişmak için bolca asit eklemesi yapilmalidir. Fakat bu durum iletkenliği ciddi ölçüde arttirarak özellikle düşük iletkenlik seven canlilar için uygun olmayan bir su değerinin oluşmasina sebep olacaktir.(Discus, yumuşak su bitkileri gibi)

Bu durumda uygulayabileceğiniz en garanti yöntem sudaki tamponlayici maddelerin miktarini azaltmaktir. Bunu da su değişiminde eklenecek çeşme suyuna saf su veya ters osmos suyu ekleyerek yapabilirsiniz. Böylece sertlik, dolayisiyla tamponlama düşecektir. Önceden eklediğiniz pH düşürücünün çok daha azini ekleyerek pH'i düşürebilir ve ürtüne üstlük yükselmesi derdinden kurtulabilirsiniz.

Önemli bir diğer nokta da bitkilerin sudaki CO2'yi tüketmeleri sonucu pH'in yükselmesidir. CO2 takviyesi yapmiyorsaniz pipo filtreye ek olarak bir de hava taşi kullanin. Böylece suda azalan CO2 atmosferdeki CO2 ile takviye edilecek, bu bitkilere de pH'in düşük tutulmasina da bir nebze yardimci olacaktir. CO2 takviyesine başladiğinizda bu yöntemi kullanmayi birakirsiniz.

Buna benzer bir şekilde akvaryumuma CO2 takviyesini durdurmamdan sonraki gün işiklar açikken 6,5 olan pH'im 8'in üzerine çikmişti. Buna benzer bir durum sizde de oluyor, aklinizda bulunsun. Yoğun bitkilendirmede CO2 takviyesi yapmiyorsaniz havalandirmayi ihmal etmeyin.
[/QUOTE]
Akşamları ışık açıkken sıvı karbon (2,5 ml) verip havayı kapatıyorum. Bitki yoğunluğum yüksek olduğu için belkide işaret ettiğiniz gibi CO2 yeteri kadar olmuyor ve pH yükseliyor. 
Yanlız bana hep söylenen fazla havalandırmanın pH yı yükselttiğiydi, sizin dediğiniz durumda benim akşamları hatta havalandırmayı tam olarak açmam gerekiyor. Bir de bunu deneyeyim sonuçları burada bildiririm. Teşekkürler...
Müdahaleye rağmen pH neden düşmüyor?
Çeşme suyu alkali, pH 7,5-8,0 arasında. Bilmediğim değerler kH ve gH. Fakat suyu en az 2-3 gün dinlendirip ve pH düşürücü ekleyip akvaryuma koyuyorum.
Pipo filtreyi düşük havada kullanıyorum akşamları da 6 saat kapalı.
Müdahaleye rağmen pH neden düşmüyor?
Yeni kurduğum (3 hafta) bitkili tankımda pH seviyesini düşüremiyorum. Dış filtreye peat moss koydum, 3 kez pH düşürücü kullandım ama yaptığım ölçümlerde; pH düşürücüden 2 saat sonra 7,5 dan 7,2 gibi seviyeye iniyor fakat ertesi sabah ölçütüğümde yine 7,5. Şu anda co2 sistemim yok sıvı karbon (Seachem flourish excel) kullanıyorum.  Tabanda en altta 8kg fondo vivo (içinde azoo misket gübre), üstte karışık 5 kg amazon river ve 5 kg fish 101 siyah kum. Hiç kaya yok, 2 mango kökü var. Hacim 120 litre (100x30x40h), dış filte dışında hava motoruna bağlı pipo filtre var.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Neon tetralar ölüyor.
Balıklar bana gelmeden akvaryumcuda 4 gün kaldılar bir arada. Hastalıktan çok pH dan kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü geldikleri akvaryumda öğrendiğim kadarıyla pH 6,5 civarındaymış.
İşin garibi pH düşürücü kullanmama rağmen ve dış filtreye peat moss koymama rağmen pH düşmüyor. pH düşürücüyü koyduktan 2 saat sonra 7,2-7,3 gibi seviyeye iniyor fakat ertesi sabah ölçtüğümde yine 7,5 a çıkmış oluyor. Sizce sebebi ne olabilir?
Neon tetralar ölüyor.
Merhaba Arkadaşlar,
Yaklaşık 15 gün önce kurduğum bitkili akvaryumuma dün balıkları ekledim. Eklediğim balıklardan sadece Neon tetraların 11 tanesini 24 saat içerisinde kaybettim. Sizce sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
 
Akvaryum 120lt (100x30x40h)
Tetratec EX700 dış filtre (1/2 debi)
Pipo filtre (1/2 hava)
Taban 8kg fondo vivo (arasında azoo misket gübre), üstüne 5kg Amazon river sand ve 5kg siyah kuartz kum karışık
Bitkiler 5 kök saz, Red Ozelet, Osiris, 5 adet Gül, 4 adet Rottala, 3 adet Tütün, 2 adet Ech. scuhuteri, Ech. grandifolus
2 parça mango kökü (dün eklendi pH7,5 olduğu için)
Canlılar 2 adet CAE ve 1 adet Albino cüce vatoz (bunlar bir haftadır akvaryumda) 2 adet diskus, 10 adet gül tetra, 5 adet fantom tetra, 4 adet neon tetra (Şimdilik)
Kullanılan katkılar; Flourin Multi (şu anda kullanmıyorum), Flourish excel (günde 3ml), Black water (dün 7,5 ml kullanıldı)
Akvaryum ısısı 28 derece
İlanginin cinsiyetini tam olarak anlayamıyorum
Alttaki kesin dişi zaten ağzı dolu şu anda
İlanginin cinsiyetini tam olarak anlayamıyorum
Herkese Merhaba,
Aquapetten aldığım dişi İlangilerden üstte duranının dişi olup olmadığını bir türlü anlayamıyorum. Dişilerle aynı yerde takılıyor fakat erkeklere de (az da olsa) kafa tutuyor. Fotoğraftan anlayabildiğiniz kadar yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...
 
 
eheim 2213
Daha önce 100 litrelik akvaryumda kullanmıştım.
Ben akvaryumu 420 litreye yükselttiğim için EX700 tek başına doğal olarak yeterli gelmedi büyük bir iç filtreyle destekledim. İki aydır herhangi bir problem yok ve akvaryum derinliği 70cm olmasına rağmen su pırıl pırıl gözüküyor. İçindeki malzemelerin kullanımı bittiğinde daha iyi bir filtreleme sistemi oluşturabilirsiniz. (ben öyle yaptım)
2213 bence tam olarak işinizi görmez, illa Eheim alacağım diyorsanız bir üst modelini öneririm. Yada destek olarak 2008 iç filtreye ihtiyacınız olacak. İnşallah kafanızı karıştırmamışımdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.