ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
Su altı dünyasının büyüsü asla bitmeyecektir..
SON 10 MESAJI
[QUOTE=alpartur]
Öncelikle geçmiş olsun çok üzücü bir olay. Bu bakterinin balığı öldürebileceğinin kaçınılmazlığından ziyade bu bakterinin nereden veya neden kaynaklandığı konusu daha önemli gibi acaba yeni denediğiniz veya daha önce kullanmadığınız bir çeşit yemden mi bulaştı ki, suyun sıcaklığı üreme hızlarını arttırsa bile bunun akvaryuma girmesinde mutlaka bir dış etken var gibi duruyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Konunun açılması keşke böyle bir acı olay sonrası değilde başka türlü olsaydı, bizler için çok faydalı olacak gibi. Ayrıca formda ki arkadaşlarımızın geçmiş olsun dilekleri yanında yorum olarak katkıları da olursa en azından bilgi paylaşımı ve faydalı bir konu olur.
Saygılar.[/QUOTE]Öncelikle yemlemede çeşit kullanıldı ancak dediğim gibi yemlerin daha sonra balıklar yer mantığı ile suda bırakılmaması gerektiğini belirtmiştim. Yemin türü bu konuda fark etmeyecektir. Ama şunu söyleyebilirim frontosa etçil bir balık olduğundan protein ağırlıklı yemlerin bu bakteriyi daha çok beslediği söylenebilir. Su sıcaklığının derecelerini belirtmiştim. Beni şaşırtan biraz daha cichlidler için soğuk su olmasıydı. Bu bakteriye ankara suyununda metaryellerinin ağırlaşmasıyla etken oluşmuş olabilir. Bu konuda herhangi bir fikrim yok. Ancak içeride kullanılan malzemelere ve camlara kıl şeklinde yapışıyor. Suyu zehirliyor. Dediğim gibi oluşmak için temizlenmesinde geç kalınmış filtrelerde ortamını buluyor. Benim gözlemlediğimde iç filtrenin içinde çamurlaşmış pisliğin hemen üst tabakasındaydı. Bu yüzden kendisine uygun ortamı böyle buluyor diyebiliriz. Bir ek olarak suyun sertleştirilmesinden sonra meydana geldiğini daha öncede söylemiştim. Su sertleştirilmelerini dikkatli bir biçimde yapılması şart. Hızla artırılan su sertliğinin zararı oldukça fazla. Bakteriyi beslediğine eminim.
Daha önce önemli bir biçimde anlatılabilseydi ama bunun en azından sadece bende kayıp olarak kalmasını isterim. Umarım hiç kimse bu kaybı yaşamaz. Teşekkür ederim. Saygılarımla...
[QUOTE=Selçuk]Çok geçmiş olsun Salih Bey, değerli bilgiler için teşeşkkürler.
Balıkların hareketlerinde kesinlikle farklılıklar var. Sürekli kendi edindikleri bölgede yada gölge ve rahat hissettikleri bir yerde durarak başları öne eğik biçimde derin derin nefes alıyorlar.
İyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim. Saygılarımla..
[QUOTE=sivaslı_58]Geçmiş olsun.Ayrıca bizi bilgilendirdiğiniz için saolun, o zaman iç filtre akvaryum ve balıkların sağlıkları açısında zararlıdır sonucu da çıkartabilirmiyiz burdan?Saygılar.[/QUOTE]
İç filtrenin tamamıyla zararlı olduğunu söyleyemeyiz. Yalnızca dediğim gibi bir kaç etkenin bir araya gelerek hastalığın hızlı yayılması ve oluştuğu yerler filtreyle başlayıp bütün akvaryumu camlar dahil sarması. Bundan kesinlikle iç filtrenin zararlı olacağını çıkarmamalıyız. Bu bakterinin yayılması durumunda iç filtrenin hemen çıkarılıp güzelce temizlenmesi gerekiyor. Yalnız filtreyle değil, bütün akvaryumun dediğim gibi iyice ve güzelce temizlenmesi önemli. Başlangıç noktası olarak iç filtre de olmayabilir. Belki başlamak için uygun bir yer seçim yapıyor diyebiliriz. Bunun için dış filtrede bu bakterinin yuvası olabilir. Bu yüzden camlarımızda kıllarla sarılmış bir görünüm bulunuyorsa bu bakteri olduğuna sizi temin edebilirim. İnşallah hiç biriniz bu durumu yaşamaz ve görmezsiniz.
Arkadaşlar, bir de fark ettiğim bir durum daha var. Akvaryumda suyun sertleştirilmesi için kullanılan karbonatın etkisi büyük. Daha önce karbonat kullanımı yapmadığım için bakterinin oluştuğunu görmemiştim. Son bir kaç ayda akvaryumdaki suyun sertleşmesi için attığım karbonat uygun ortamı sağlamıştır. Bu yüzden suyun sertleştirilmesi yapılacakken ölçümler alarak yapmanızda oldukça fayda var. Ankara'nın suyu sert olması sebebiyle suyu sertleştirecek kimyasalı ya da karbonatı fazla attığınızda balıklarınızın sağlığı açısından da zararlı etkileri olabilir. Bu yüzden yaşadığınız şehirlerde şebeke sularının sertliğini bilmenizde fayda var. Böylece tanganyika akvaryumlarında su sertleştirmenin daha dikkatli yapılması gerekir.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla..
Cichlidlerde tuz kullanmak Hikmet beyin de dediği gibi dikkatli olmalıdır. Buna ek olarak daha profosyonel anlamda yaşadığınız şehirdeki sularda tuzluluk oranınıda bilmenizde fayda olacağını düşünüyorum. Buna bakma imkanınız varsa miktarı kendiniz belirleyebilirsiniz. Frontosalarda tuz su değişimlerinden sonra 500 lt de 2 avuç kadar attığımda yeterli oluyordu. Bunun için bir sorun yaşamadım ve görmedim. Ancak dediğim gibi oranları ölçek alarak yaparsanız çok daha faydalı olabilir.
Sonradan fark ettiğim kadarıyla imzanızda Frontosa akvaryumunda cüce vatozlarınız var. Eğer vatoz varsa onların tuzdan olumsuz etkileneceğini bilmelisiniz.
Saygılarımla...
Arkadaşlar, iyi bir kolonimi yaşanan üzücü bir olay sayesinde kaybettim. Bu yüzden buna örnek olarak sizlere sunmak istedim. Elimde sonradan aldığım damızlık frontosalar içeride son anda fark ettiğim ama ne olduğunu dahi çözemediğim bir zararlı bakteri saldırısından dolayı öldüler. Bu bakterinin oluşumunu inceledim ve bu üzücü olayın sizinde başınıza gelmemesi için uyarmak istedim. Kıl şeklinde camlara yapışan ve artık yemlerle sert suda hızla büyüyen zararlı bir bakteri. Belki forumda uyarıları yapılmıştır. Bu durumun özellikle frontosa gibi bakımı büyürken iyi yapılmadığında yaşanabilir olduğunu söylemek isterim. Yemleme gerçekten önemli bir durum. Balıklarınız yemi attığınızda eğer fazlasıyla kalıyorsa daha sonra yerler düşüncesiyle kesinlikle o yemleri orda bırakmamanızı öneririm. Bu zararlı ve öldürücü bakterinin bir su damlasında dahi hızla üreye bildiğine kendi gözlerimle şahit oldum. Bu yüzden de kesinlikle akvaryumunda yemlemelere dikkat etmenizi ve su sertliğinin kontrol edilmesi gerektiğini unutmayın.
Bakterinin balıktaki görülmüş halini resmedemedim ama anlatmakta fayda var. Bu bakteri öncelikle akvaryumun içinde iç filtre varsa süngerlerde kalan pislikle başlıyor. Daha sonra etrafa hızla yayılıyor. Camların üstünde kıl gibi görünür bir biçimde ve suyun içinde hayvanların üstüne yapıştığınıda gördüm. Çıplak gözle baktığınızda fark edebilirsiniz. Su değişimlerini düzenli yapmanızda yarar sağlamıyor. Ancak bütünen suyu değiştirmeniz bu bakterinin yok olmasını sağlar. Bu yüzden balıklarınızı kurtarabilmenin en güzel yolu suyu oturmuş başka bir akvaryuma bir şekilde almanız ve hastalığın yayıldığı akvaryumu bütünen boşaltmanız. İçindeki kaya vb. aksesuarlara kadar iyi temizlemenizi öneririm. Bakterinin üreme sıcaklığının garip bir şekilde biraz daha soğuk suda olduğunu gördüm. Tahminim 20 ile 24 dereceler arasında oluşuyor. Balık üreme esnasında yahutta yem yerken bu zararlı bakteriden etkileniyor. Uzun bir süre balığınız buna karşı gelebilir ancak kesinlikle ölümcül. İlk fark ettiğimde balığın yavru aldığını görmüştüm. Ancak bir ertesi gün yavruları atmasıyla birlikte bu çiftleşmeden dolayı vental bölgesinde (yumurtayı döktüğü yerden) yaralanma gibi bir durum gördüm. Bunun olması muhtemel değildi. Bir süre sonra ise balon gibi şişerek iltihaplanmaya dönüştü. Ve 3 hafta kadar balığın içinde ne var ne yok bitirdi diyebilirim. Balığın ölüsünü çıkardığımda yaptığım incelemede sürekli bakterinin girdiği kısımdan dışarı kan çıkmaktaydı. Bu kanın iltihapla beraber akabileceğini görebilirsiniz. Ancak sadece kan gibi görünsede dikkatli bakarak bu kısımda kıl gibi uzanan zararlı bakterinin içinden çıktığını görebiliyorsunuz. Ayrıca emin değilim bu konudan ama balığın vental bölgesinden girmiş olursa ve kurtarabilirseniz balığınızın kısır kalması olasıdır. Önlem olarak şimdilik bunları aktarabildim. İncelemeye devam ediyorum. Bir şeyler buldukça bu konuda paylaşım yapacağım. Umarım bu durum başınıza gelmez.
Hepinize sağlıklı balıklar, iyi bayramlar.
Yosunlanmanın çeşitleri vardır. Bu yüzden güneş görmesede bir çok yosun üreyebiliyor. Yemlerin mantarlaşmasından dolayı kahverengi tonlarında cama yapışan yosunlar bulunmakta. Tahminimce bundan dolayı. Balıklarınızı fazla yemliyor olabilirsiniz. Gözlemlemenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla..
Düşünmekten hikaye yazdım üzerine...
Balık yaralanıyor ve sanırım içine düşmüş bir cisimde orasına takılıyor. Ya da kobay niyetine bir deneme yapılıyorda olabilir.
Maşallah, sağlıklı ve kayıpsız büyütmenizi dilerim. Umarım yavrularıda sağlıklı olur.
Saygılarımla...
Gerçekten çok güzel bir görüntü. Maşallah...
Koloni halinde almış iseniz balığın diğerlerine oranla büyüme hızına bakılarak anlaşılabilir. Ancak zahmetli ve takip ister. Bunun dışında en geçerli yol anüs-vent'tir. Bu şekilde en kesin biçimde bilgi edinmiş olursunuz. Çok daha profosyonel bir anlamda resimden bu şekilde bakılsa dahi net ve kesin bir sonuç elde edilemez. Kafa yapması protein ağırlıklı besin su sıcaklığı ile de ilgilidir. Dişilerinde erkekler gibi kafa yapanlarını bizzat gördüm. Özellikle boyut ve yaşınıda bilmeniz önemlidir. Ancak ;
(Anüs-Vent her zaman en geçerli yoldur)
Balığınızı akvaryumdan çıkarıp anal yüzgecinin olduğu hizadan baktığınızda ;
"0o" şeklinde ise dişi,
"oo" ya da "00" şeklinde ise erkektir.
Ayrıca balığın dışarı çıkarıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken husus fazla dışarıda tutmamanızdır. Bu durumda balıkta belki bir problem olmayabilir ancak riske edilmemesini öneririm. Cinsiyetinden çok sağlığı daha önemli bir durumdur. Bu yüzden arka arkaya 2 kere baktıktan sonra örneğin sabah bunu yaptıysanız akşam yem vermeden önce tekrar 2 kere çıkarıp bakmanız sağlıklı ve daha iyi olacaktır.
Saygılarımla...
SON MESAJLAR
- İlk Akvaryumum KaanE, 20:21
Yeni Üye Forumu - Betta'nın Sorunu İle Başlayan Yeni Tank Kurulumu Ehtiyar, 20:21
Yeni Üye Forumu - Lepistesim Su Üstünde Sallanarak Yüzüyor Berkayv, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumuma Hangi Tür Önerirsiniz emre26es, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum Ve Filtre Trtunart, 20:20
Yeni Üye Forumu - Bu Tankta Yemlemeye Gerek Var Mı? KaanE, 20:18
Omurgasızlar - Bettam Çok Kötü Durumda GhostKoi, 19:42
Hastalıklar ve İlaçlar - İki Erkek Lepistesim Birbirini Kovalıyor lethian, 19:33
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatozum Kaç Yaşında Bilen Var Mi Nurşah, 19:31
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Macmasteri Akvaryumu mehmethakan, 19:31
Güney Amerikan Cichlidleri - Bitki Solması Ehtiyar, 18:59
Yeni Üye Forumu - 100 Litre Akvaryum Sump Onrakr, 18:21
Filtreleme Seçenekleri - Bettam Sizca Ohm Mu? Halfmoon Mu? Corpse, 18:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Strafor, Boya ve Derz Hakkında Soru Esedullah54, 18:05
Arka Fon Yapımı - Akvaryum Değişikliği Tataaa, 17:58
Sazansıgiller - Yeni Gelen Bettamdaki Sorunlar Xrbetta, 17:49
Labirentliler - Filtre Seramiği İlk Kullanım ahmetfiratozkaya, 17:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tanganyika Cikletleri Neden Bu Kadar Az Popüler? scorpion26, 17:32
Tanganyika Cichlidleri - Yeni Akvaryum / Balıklarım Yerde doubleT, 17:20
Yeni Üye Forumu - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 17:20
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Colissa Gurami Cinsiyet Ayrımı Orhan76, 17:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 35* Küp Co2 Siz Bitkili Akvaryum ogurcay, 16:55
Akvaryum Tanıtımı - Demasoni dt.erkan, 16:15
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Yosun Sorunu Damy97, 16:08
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerimi Yedi! Enescetin, 15:58
Yeni Üye Forumu - Sunsun 603b Hakkında Sinanfb, 15:54
Yeni Üye Forumu - Melek Balığım 1 Aydır Dipte Yüzemiyor . Yunus12345, 15:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Filtre dimbeleth, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Orion Led E Serisi Aydınlatma Aguamentist, 15:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 30cm Küp Betta Akvaryumu Mirza Adar, 12:40
Akvaryum Tanıtımı - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 12:33
Akvaryum Tanıtımı - Bacopa Monnieri Bakmak İçin Ne Yapmalıyım fatihsahin, 12:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Aşırı Yosunlanma ArifhbsAquatics, 12:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Gübreleme Ve Işıklandırma Önerisi featmuco, 11:24
Taban ve Gübreleme - Yavru Bettalar Hakkında Sorularım Corpse, 10:56
Labirentliler - Dere Kumu Ve Bej Silis Kum İle Akvaryum Tasarımı osmandbnl, 10:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Planarya Mı? scorpion26, 10:44
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beta Balığım Çok Garip Duruyor BeyzPl, 09:35
Yeni Üye Forumu - Reeflowers İceland Black Sand Rengi omerali06, 09:25
Şikayet Var! - Yeni Akvaryumdaki Baloncuklar ÇaĞRı, 09:03
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Altın Oran caga71, 08:57
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu 2 Yem Japon Balığına Verilir Mi? Tataaa, 08:14
Sazansıgiller - Akvaryum Sürecimdeki Sorunlar. (izmir) Kubilaya, 07:11
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 01:32
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum İçin Alınan Kum Ph Düşüren Cinsten Çıktı EfeAkgun, 00:34
Yeni Üye Forumu - Co2siz Arkaplan Ve Zemin Bitkisi Ömer Kaan, 00:02
Bitki Akvaryumları Genel - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum ArifhbsAquatics, 23:36
Akvaryum Tanıtımı - Kaybolan Ve Akıntıya Karşı Yüzen Tetralar ArifhbsAquatics, 23:16
Amerikan Tetraları - Hangi Hava Motoru Daha Sessiz H.e.k, 22:48
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Dönüş NatHeo, 22:08
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Tanganyika Regani Cichlid Yavruları iakyol 19:38
- Yavru Malavi Ciklet Ve Moscow Dark Blue aycaketenci 19:09
- Similis Arıyorum Huzeyfe.ylc 18:59
- Moscow Dark Blue Lepistes SwitchBeamz 18:39
- Isıtıcı, Askı Filtre,, Hava Motoru ,,,yem Makinesi jony 18:21
- 1 Çift L144 İlanı Okumadan Yazmayın jony 18:21
- Boyu Me 350 Nano Akvaryum jony 18:21
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 18:20
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 17:53
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 17:53
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 17:53
- Çift Yavru Vermiş Damızlık Electric Blue Acara HayatımızBalık 17:25
- 100x40x40 Akvaryum Emregll 17:15
- Blue Sky Lepistes Arıyorum Emregll 17:15
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 16:55
- Christmas Moss Furkann 16:55
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 16:46
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 16:46
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 15:40
- Albino Platintinyum Melek bonker0618 15:25
- 🍁🌼🍁🌺100 Adet Farklı Tür Bitki 🍁🌼🍁🌺 hasancn 15:07
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:54
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:54
- Fahaka Puffer etotek 14:49
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 14:46
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 14:46
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 14:46
- L144 Super Red Dişi & Medaka Komachi Kohaku scorpion26 14:46
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 14:43
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 14:43
- Anubias, Sp. Japan, Hydrocotyle Leucocephala Vs. emregungor 14:36
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 14:32
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 14:32
- Speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 14:30
- Canlı Yem Un Kurdu 1000-500 Arası Adet 130tl Ylcnkyaa 14:18
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Güncellendi) serkancilek 13:50
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 13:12
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:12
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 13:12
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:07
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:07
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:07
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 11:58
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 11:50
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 11:50
- Plati, Moli, German Blue Ram Ciyus 11:38
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 11:38
- Elma Salyangoz Yavruları Sogan 11:29
- Kurulu Köşegen Akvaryum kadir34 11:24
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 11:18
KULLANICILAR
- 151 Online Kullanıcı, 82 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.