ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
derela
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
80
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Aralık 2014 11:16
Son Ziyaret:
25 Ekim 2024 17:37
Toplam Mesaj:
126 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metilen mavisi
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
akvarist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ATAŞEHİR

SON 10 MESAJI

Kuhli
Bende uzun zaman boyunca nasıl üretebilirim konusun araştırdım fakat doyurucu bir bilgi maalesef olmadığı gibi üreten kişiyede rastlamadım. İzlediğim yabancı kaynaklı videolarda hamilelerin göbeklerinin bir hayli şiştiğini gördüm. Sizde göbeği şişen yoksa dişiniz yok diyebiliriz. Fakat dişi olsa bile tahminen söylüyorum sizin zemin canlıları zaten bir hayli fazla. Bunlarda (kuhli) zeminde gezen balıklar olduklarına göre yumurtaları zeminde olacaktır. Hiç bir balık zemindeki yumurtayı yemeden duramaz :) Ayrıca kendi yumurtalarını yediklerini de bir yerde okumuştum.
Kuhli Besleme Konusunda Bilgiye İhtiyacım Var
SAE ve CAE ler doymak bilmez hayvanlar. Sürekli yerler tek çözüm onlardan kurtulmak [;)]
Ayrı bir akvaryumda onlarla yem konusunda yarışabilecek balıklarla yaşatmalısınız.
Elazığ'lı Akvaristler
Aleyküm selam dostlar. Bir de ben varım ara sıra buralara bakıp çıkan.
Kendi Kendine Yetebilen Akvaryum Nasıl Yapılır ?
Yorumlarınızın hepsini okudum konu almış başını gitmiş... Daha iki gün önce izlediğim bir belgeseli kısaca paylaşayım sizlerle; önümüzdeki 10 yıl içerisinde mars'ta bir koloninin kurulması için ciddi bir hazırlık yapılıyor. Kendi kendine yeten bir eko sistem için neredeyse herşey daha şimdiden hazırlanmış durumda... Mars'ta kurulacak koloni için insanlığın önündeki problem şimdilik oraya yapılacak uzay yolculuğu ile ilgili... Demem o ki sadece tahmin ederek konuşulup o kadar çok ön yargı ile yorumlar yapılmış ki akıl alır gibi değil. Bilim bizim tahmin ettiğimizle ölçülebilecek düzeyi geçeli çok oldu. Yaşı 40 civarı olanlar "neredeyse" dijital hiçbir aletin olmağı -belki siyah beyaz televizyonu dijital sayabiliriz"- bir zamanı yaşadık. Şimdi ise asla hayal bile edemeyeceğimiz herşeyin dijital olduğu ve sürekli yeni icatların keşfedildiği bir dünya'da yaşıyoruz. Lafı çok uzatmayayım, dogmatik bilgilerle, tahmin ederek konuşmayla, olayları fizik, kimya, biyoloji vs gibi bilimleri dikkate almadan; sadece Allah yaptı diyerek açıklamaya çalışmakla olmaz.

Kendi kendine yeten bir sistem tabiki oluşturulabilir. Oluşturduğumuz sistem tıpkı Dünya'nın defalarca yaşadığı gibi felaketler yaşayacak. Ekosistem çökecek, hakim canlıların yerini başka canlılar alacak vs. "Örnek verecek olursak 10.000 yıl öncesinde anadoluda yaşayan canlıların popülasyonu nasıldı? Hangi hayvanlar ve bitkiler vardı. Neyse çok uzattım. Dünya'nın çok büyük bir eko sistem olduğunu ve sürekli bir değişim yaşadığını düşünürsek, kuracağımız yapay bir ekosisteminde benzer şeyler yaşaması gerektiğini bilmemiz gerekir.
Kribensis
Açıkçası kaç aylıkken yumurta dizerler tam olarak bilmiyorum onun takibini yapmadım. Fakat şunu söyleyebilirim 6 aydan önce yapamazlar en azından yeterli büyüklüğe ulaşmadıkları için yapamayacaklarını söyleyebilirim. (Kesin bir bilgi değil sadece yorum yapıyorum.)
Karidesler De Planaria
Karides akvaryumum varken ben de çok ciddi planarya sorunu yaşamıştım. Tabi yemleme işi gerçekten ciddi bir sorun. Yemi atıyorsunuz fakat yem o cam petri kabına bir türlü düşmüyor suyun dalgalanmasıyla sağa sola yani cam kabın dışındaki her yere düşüyorlardı :) Neyse sonunda bir sürü planaryam oldu. Ardından bu zararlı yaratıktan ilaçsız kurtulmanın en azından sayılarını kontrol altında tutmanın bir çaresini aradım ve buldum ;) tarif edeyim isteyen arkadaşlar youtube'ta benzer videolar bulacaklardır. küçük cam saralle kavanozlarından edinin (kapağı plastik olanlardan) kapağına 7-8 tane küçük delik açın çuvaldız batırmıştım ben. Kavanozu kapağı yere gelecek şekilde akvaryuma koyacağız ama önce kavanozun içine bir kaç tane yem koyun ve kavanoz tuzağınızı akvaryuma koyun. Karanlıkta koyup bir kaç saat sonra da kavanoza bakarsanız içindeki planarya dostlarını çok rahatlıkla görebilirsiniz.


Ben bizzat denemiş ve çok verim almıştım. [:iyi:]
Kribensis
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır kribensis besliyor büyütüyor ve doğal davranışlarını izliyorum :) Kribensisler tek eşli canlılar ve eşini seçen taraf dişi. Yani bir erkek var ve çiftleşmek istiyor fakat dişi bunu istemiyorsa arada husumet ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Eğer dişi boyut olarak erkekten daha büyük ise erkeğe ciddi zarar verebilir fakat erkek büyük ve çiftleşmek için çok istekliyse dişiyi çiftleşmeye zorlar. Yaralanmalar hatta ölümler bile olabilir. Benim tavsiyem dişiyi veya erkeği ayırıp bir iki gün sonra tekrar bir araya getirip gözlemlemeniz. Bunu birkaç defa tekrarlayıp gözlemleyin bazen bu sorun bu şekilde çözülebiliyor. Eğer 3-4 denemeden sonra sorun çözülmez ise kesin olarak ayırmanız ve başka bir erkek veya dişi ile devam etmeniz gerekir.
Cryptoheros Sajica (sajica) Sorusu
Şöyle bir anımı anlatayım; eni 45 cm yüksekliği 30 genişliği 30 cm olan akvaryumda bir çift sajika ve bir çift kribensisi 1 ay boyunca tutmak durumunda kalmıştım. Aralarındaki bir birlerine kafa tutma seromonisini görmeniz lazımdı. iki erkek karşı karşıya gelip birbirlerine hamle yapacak gibi yapıp bir ileri bir geri hareket ediyorlardı sürekli :) Şimdi tek üzüldüğüm videoya çekmemiş olmam.
Cryptoheros Sajica (sajica) Sorusu
İnanılmaz derecede sert balıklardır kendileri. Tabiki eş tutmuşlarsa :) Yumurtalarını korumak için ben yem vermeye çalışırken akvaryumdan dışarı atlayan bir balık. O derece piskopat yani.
Güzel Balık Kombinasyonu Arıyorum.
Bu akvaryum için japon tek önerimdir :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.