ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
by_merpez
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2013 13:43
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2013 13:01
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa merpez
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


MUSTAFA MERPEZ

SON 2 MESAJI

küçük yavru balıkları akvaryumdan ayırma tekniği
Forumda daha yeniyim.
Öncelikle tüm arkadaşlara merhaba demek istiyorum.
Amatör olarak balık besliyorum. iki tane bir mt'lik akvaryumum var. Biri iş yerimde biride evde. Üretim amaçlı değil zevk için balık besliyorum. Çok çeşitli balıklarım var. İşyerimde büyük balıklarım var aqua , texas, tinfoil , papağan , midas , otçul piranha ve vatos. Evdeki akvaryumda ise küçük balıklarım var yunuslar, sarı prensesler, severyumlar, pengasuslar, silver sharklar, astronotlar, mücevher balıkları, ve ismini bilmediğim başka türlede var. Hatta cichlidlerle yaşamaz diye bildiğim guramilerde var ve gayet iyi yaşıyorlar.
Dediğim gibi balıkların üremesi konusunda hiç bilgim yok.
Geçen günlerde camda bişeylerin yapıştığını gördüm ertesi günlerde kayboldu. Birkaç gün sonrada akvaryumun zemininde belli bir bölgeye toplanmış yavru topluluğu gördüm. Mücevher balıklarım aşırı derce de agresifleşmiş ve yavruların etrafına kimseyi sokmadığını gördüm. Hemen bu konuda tecrübeli olan bir arkadaşımı aradım ve hemen geldi. Yavruları ayırmamız gerektiğini söyledi ve yanında getirdiği bir metrelik şeffaf hortumu az bir kısmı su dışında kalıncaya kadar suya batırdı ve sonra hortumun ağzını parmağı ile tıkayarak hortumun diğer ucu sudan çıkmayacak şekilde asılarak parmağıyla tuttuğu ucu kova içine bıraktı ve su aktarılmaya başladı. Can alıcı nokta akvaryumun içindeki ucu elektrik süpürgesi misali yavruların olduğu bölgede gezdirmeye başladı ve kısa sürede bütün yavrular kovaya aktarılmış oldu.
Arkadaşıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. şimdi tolu iğne başı kadar tahmini olarak bin civarında mücevher balığı yarum var hepinize saygılarımı sunuyorum.

omardaing2013-05-23 16:55:41

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.