küçük yavru balıkları akvaryumdan ayırma tekniği


by_merpezÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2013
İl: Denizli
Mesaj: 2
by_merpezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 16:22
Forumda daha yeniyim.
Öncelikle tüm arkadaşlara merhaba demek istiyorum.
Amatör olarak balık besliyorum. iki tane bir mt'lik akvaryumum var. Biri iş yerimde biride evde. Üretim amaçlı değil zevk için balık besliyorum. Çok çeşitli balıklarım var. İşyerimde büyük balıklarım var aqua , texas, tinfoil , papağan , midas , otçul piranha ve vatos. Evdeki akvaryumda ise küçük balıklarım var yunuslar, sarı prensesler, severyumlar, pengasuslar, silver sharklar, astronotlar, mücevher balıkları, ve ismini bilmediğim başka türlede var. Hatta cichlidlerle yaşamaz diye bildiğim guramilerde var ve gayet iyi yaşıyorlar.
Dediğim gibi balıkların üremesi konusunda hiç bilgim yok.
Geçen günlerde camda bişeylerin yapıştığını gördüm ertesi günlerde kayboldu. Birkaç gün sonrada akvaryumun zemininde belli bir bölgeye toplanmış yavru topluluğu gördüm. Mücevher balıklarım aşırı derce de agresifleşmiş ve yavruların etrafına kimseyi sokmadığını gördüm. Hemen bu konuda tecrübeli olan bir arkadaşımı aradım ve hemen geldi. Yavruları ayırmamız gerektiğini söyledi ve yanında getirdiği bir metrelik şeffaf hortumu az bir kısmı su dışında kalıncaya kadar suya batırdı ve sonra hortumun ağzını parmağı ile tıkayarak hortumun diğer ucu sudan çıkmayacak şekilde asılarak parmağıyla tuttuğu ucu kova içine bıraktı ve su aktarılmaya başladı. Can alıcı nokta akvaryumun içindeki ucu elektrik süpürgesi misali yavruların olduğu bölgede gezdirmeye başladı ve kısa sürede bütün yavrular kovaya aktarılmış oldu.
Arkadaşıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. şimdi tolu iğne başı kadar tahmini olarak bin civarında mücevher balığı yarum var hepinize saygılarımı sunuyorum.

omardaing2013-05-23 16:55:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VasfiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 789
VasfiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 16:28
Merhabalar Hoşgeldiniz Foruma,

Yorumlar gelmeden önce 2 adet tankınıza ait fotoları da en kısa sürede görmek isterim.
Yavrularınız hayırlı olsun.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

by_merpezÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2013
İl: Denizli
Mesaj: 2
by_merpezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 17:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir