ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Red_Night
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Haziran 2011 09:56
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2012 02:01
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Osman
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


9 Demasoni 4 Sp 125 litre
6 ikola 200 litre

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Dizilimi
Teşekkür ederim Emre Bey ilginize. 
Dış Filtre Dizilimi
Sayın Levent Bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.  Filtrenin üzerinde yazdığına göre saatte 760 lt. ve benim akvaryumum 200 lt. maalesefki içinden kullanım kılavuzu vs. bir şey çıkmadı.  Forumda biraz araştırdım ama kafam allak bullak oldu. En son olarakda buraya konu açtım. Anladığım kadarıyla Astro marka bu filtre suyu ilk olarak en alta alıyor ve oradan yukarıya çekiyor. Bu mantık ile de içinden çıkan malzemeleri ( bioball yada seramik halka , kömür, elyaf ve siyah kalın sünger ) ilk sepete seramikleri onun üzerine kömürü koydum, ikinci sepete yani üstede siyah süngeri ve elyafıda en üste koymuş oldum. Fakat anladığım kadarıyla da bu malzemeler yetersiz. İçerisine de Emin Beyin dediği gibi alt sepete gri süngerlerden almayı düşünüyordum. Siz nasıl tavsiye edersiniz bu çalışma prensibinde bu filtrenin içine hangi malzemeleri ve hangi sıralamada koymamı?
Dış Filtre Dizilimi
Teşekkür ederim :)
Dış Filtre Dizilimi
Teşekkür ederim ilgilnize. Peki Emin bey bu gri süngeride akvaryumcularda bulabilrmiyim? 
Dış Filtre Dizilimi
Benim anladığım kadarıyla bu suyu üstten alıp direk en alta hiç bir kademeye uğramadan alıyor. sonra yukarıya çekiyor herhalde :S. Kafam iyice karıştı
Dış Filtre Dizilimi
Merhaba arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var. Astro 2210 dış filtre aldım. Akvaryumum 200 lt. Forumda biraz araştırdım ve kafam karma karışık oldu. Filtrede 2 tane büyük sepet var. İçinden Bioball, kalın siyah sünger, aktif karbon ve bir kat elyaf çıktı. Bunların dizlişini nasıl yapmalıyım? Araştırdım biraz ama kafam allak bullak oldu. yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Bu Türler Bir Arada Olur mu?
Yavrudan büyütmek epey uzun sürecek sanırım. Peki yavru atmış olsam bu türler bir arada yaşarmı?
Bu Türler Bir Arada Olur mu?
Merhabalar. 200 litre bir tankım var. Şuan içinde 10 demasonim var cinsiyetleri daha tam belli değil. Yaklaşık 6 aylıklar. Fakat bu büyük tankta bu küçük balıklar çok sönük kalıyor sanki. Bildiğiniz üzere bu türler cüce. Ben bunların yanına damızlık beyaz prenses, sarı prenses, mavi prenses atsam bir arada olurlar mı? Eğer olur ise kaça kaç atmamı tavsiye edersiniz?  Teşekkürler. 
Demasonilerimdeki hastalık nedir acaba?
Hocam JBL in iki çeşit yemini tavsiye etmişti akvaryumcu. Bitkisel yem biri pul yem diğeri değişik sanırım granül yemdi. bir gün birini bir gün birini kullanıyorum. aldığımdan beri hiç yem değiştirmedim halen aynı yemleri kullanıyorum yaklaşık 2 ay oldu akvaryumu kuralı.
Demasonilerimdeki hastalık nedir acaba?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Suyun yüzüne çıkıyorlar ve orada çok hareketsiz duruyorlar.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Demasoni tek tür 13 tane kaldı. 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre saatte 600 lt.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su değişimi haftada bir düzenli %3o. balıkların hepsini aynı anda aldım ve daha sonradan ilave vs. yapmadım. 

Arkadaşlar bundan yaklaşık 10 gün önce bir balığım suyun yüzünde durmaya başladı cama vurduğum zaman kaçıyordu ve tekrar aynı yerine geliyor. Bu balık 2 gün sonra öldü. Dün de aynı şekilde bir balığım öldü. Şimdi de 2 tanesi suyun yüzünde duruyor çok fazla hareket etmiyorlar. Bir tanesi uzunca süre ters duruyor yani kafası aşağıda daha sonra bi düzeliyor ama yine kafa aşağı duruyor. Vurunca çok hızlı kaçıyorlar ama tekrar geliyorlar aynı yerlerine. Diğer balıklarda bu şekilde olduktan sonra öldü. Çok fazla yem vermiyorum. Çok da aç bırakmıyorum. Birde geçen su değişmesinde de şimdi de var sanki pamuk parçaları gibi birşeler yün gibi bişeyler kumun içinde suyunu değiştirirken dip çekimi yaptığımda bunar her ne ise suyun içine acayip bir şekilde karıştı epeyce bi filtre ile çekildi. Bu hafta yine dip çekimi yaparken aynı şekilde oldu ama geçen haftaki kadar fazla değil. Akvaryum tabanındaki taşlar karıştıkça çıkıyorlar. Bunların ne olduğunu da anlamadım bir türlü. Acaba bu balıkların hastalığı nedir? Diğerlerinin de ölmesini istemiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.