Demasonilerimdeki hastalık nedir acaba?


Red_NightÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2011
İl: Konya
Mesaj: 22
Red_NightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 19:06
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Suyun yüzüne çıkıyorlar ve orada çok hareketsiz duruyorlar.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Demasoni tek tür 13 tane kaldı. 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre saatte 600 lt.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su değişimi haftada bir düzenli %3o. balıkların hepsini aynı anda aldım ve daha sonradan ilave vs. yapmadım. 

Arkadaşlar bundan yaklaşık 10 gün önce bir balığım suyun yüzünde durmaya başladı cama vurduğum zaman kaçıyordu ve tekrar aynı yerine geliyor. Bu balık 2 gün sonra öldü. Dün de aynı şekilde bir balığım öldü. Şimdi de 2 tanesi suyun yüzünde duruyor çok fazla hareket etmiyorlar. Bir tanesi uzunca süre ters duruyor yani kafası aşağıda daha sonra bi düzeliyor ama yine kafa aşağı duruyor. Vurunca çok hızlı kaçıyorlar ama tekrar geliyorlar aynı yerlerine. Diğer balıklarda bu şekilde olduktan sonra öldü. Çok fazla yem vermiyorum. Çok da aç bırakmıyorum. Birde geçen su değişmesinde de şimdi de var sanki pamuk parçaları gibi birşeler yün gibi bişeyler kumun içinde suyunu değiştirirken dip çekimi yaptığımda bunar her ne ise suyun içine acayip bir şekilde karıştı epeyce bi filtre ile çekildi. Bu hafta yine dip çekimi yaparken aynı şekilde oldu ama geçen haftaki kadar fazla değil. Akvaryum tabanındaki taşlar karıştıkça çıkıyorlar. Bunların ne olduğunu da anlamadım bir türlü. Acaba bu balıkların hastalığı nedir? Diğerlerinin de ölmesini istemiyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kafkaf82Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 370
kafkaf82Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 19:17
Yemin markasini yazarmısınız acaba.
kafkaf822011-09-19 19:21:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Red_NightÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2011
İl: Konya
Mesaj: 22
Red_NightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 22:11
Hocam JBL in iki çeşit yemini tavsiye etmişti akvaryumcu. Bitkisel yem biri pul yem diğeri değişik sanırım granül yemdi. bir gün birini bir gün birini kullanıyorum. aldığımdan beri hiç yem değiştirmedim halen aynı yemleri kullanıyorum yaklaşık 2 ay oldu akvaryumu kuralı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir