ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Neothauma
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Kullanıcı Başlığı:
[B]14943,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7329
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2007 17:28
Son Ziyaret:
21 Aralık 2024 17:07
Toplam Mesaj:
3541 [0.55 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
93 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Armağan Yücel Şahin
Doğum Tarihi:
17 Nisan 1994
Yaş:
30
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[B]Armağan Yücel Şahin[/B]

SON 10 MESAJI

Baboky Ekibinin 2. Low Tech Karides Akvaryumu
Merhaba,

İlk açtığınız konunuzda demiştim ki “Eğer bu hobiye başlayan biri nasıl olmalı diye sorarlarsa sizin konunuzun örnek gösteririm”. Hala daha aynı müthişlikte devam ediyorsunuz. İlk kurduğunuz akvaryumla şu anki kurulumunuz arasında hem görsel hem teknik olarak müthiş bir ilerleme var. Bence sizin oğlan sizin için güzel bir bahane oldu , o ilgisini kaybetsin kaybetmesin (kaybedeceğini hiç sanmam) ileride baya iyi işler bekliyorum sizden.
İki Tane Guramin Türü Ve Cinsiyeti Nedir
Soldaki disi cuce gurami. Sagdaki ya disi bal gurami ya da genc bir erkek olabilir. Fotografi karanlik, renkleri duzgun gorunmuyor.
Akademi Çocuk Anaokulu Goldfish Oranda Akvaryumu
Başlangıç için oldukça güzel ve temiz bir akvaryum kurulumu olmuş. Emeğinize sağlık. Bu tarz etkinlikler öğrencilerinizin doğa merakına ve hayvan sevgisine oldukça yararlı olacaktır, eminim.

Akvaryuma biraz daha renk katmak ve çeşitlendirmek geliştirmek adına naçizane bir tavsiyede bulunacağım. Anubias bitkilerini araştırabilirsiniz. Bakımı zahmetsiz bitkiler ve Japon gibi otobur türlerin yapraklarını yiyemeyeceği kadar sağlam yaprakları var. Kuma ekilme ihtiyaçları yok, köklerini kayaların arasına sıkıştırınca zamanla kökleriyle kayalara tutunuyor. Her bir kayalık bölgeye iri yapraklı birkaç Anubias güzel gidebilir. Görüntü olarak şöyle bir şey:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/181220242117221.jpg[/IMG]
Bu Lepistesin Cinsi Nedir Acaba Şimdiden Teşekkürl
Lepistes ve varyeteleri pek bilgim olan baliklar degil. Tecrubeli arkadaslar yardimci olabilir.
Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu?
Keyhole, benim ilk besledigim Guney Amerika cichlidi olabilir. 2009 yaziydi, lise 1 daha yeni bitmisti. O zamanlar 60 litre civari bir akvaryumum vardi. Balikesir'e akraba ziyaretine gittigimiz zaman oradaki Hobby Petshop'a her zaman ugrardim. O zamanki calisanlarindan biriyle iyi arkadas olmustuk. O yazki ziyaretimde keyhole gelmisti ve ilk defa canli gozle gormustum. Zaten internetteki ureme donemi fotograflarina baya tav olmustum. Arkadasim bana 4 tane hediye etti. O zamanlar 'Iste Amerikan Ruyasi' basligi forumdaki en aktif baslikti ve orada paylasimlarimi yapiyordum. Ama kim bilir kacinci sayfalarda kaldi ve fotograf linkleri coktan patlamistir.O dort adet baliktan bir cift cikarmayi basardim ancak ne yazik ki ureme gormedim. O da benim baya tecrubesiz zamanlarimin olmasindan dolayi. Beni keyholea tav eden fotograf buydu:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/171220241834191.jpg[/IMG]
Father Fish Yöntemiyle 50x30x30
[QUOTE=grendel1984]Father fish metodu old school denmiş walstad metodu new school mu? [/QUOTE]

Walstad medotu da elbette yeni degil. Ben genel olarak ikisini kiyasladigimda bu yontemi walstada gore daha zahmetli, daha fazla malzeme ihtiyacli buldum. Bu kadar malzemeye, zamana ve az veya cok verilen zahmete gore elde edilen goruntu bence baya bir zayif ve eksik gorunuyor. Ama konu sahibi goruntuden, elde ettigi sonuctan memnun kendisinin de belirttigi uzere. Bize sadece hobi cercevesinde eksiklerini tartismak, elestirmek duser. Bir de ek olarak walstad metodu da aslinda sanildigi gibi kur akvaryumu yan gel yat tarzinda bir yontem kesinlikle degil. En az diger akvaryum kurulum teknikleri gibi rutin bakima ihtiyaci var. Bu yontemi merak eden arkadaslar, kurmak isteyenler kesinlikle bu sekilde dusunulmemeli. Malum son yillarda konusu fazla aciliyor forumda.

Father Fish dayiya gelecek olursak; su degistirmeyin, yem vermeyin, bunu yapin dip cekiminden kurtulun, test kiti kullanmayin vb. soylemler etrafinda donen tavsiyelerinden dolayi biraz yeni nesil islere karsi gibi duruyor. Verdigi tavsiyeleri, videolarini kotu niyetli bulmuyorum kesinlikle. Sadece kendisinin yaptigi isler bu hobinin farkli bir dali. Ya da father fish yontemi diye bir terimle aniyorsak belki de kendi ekolunu yaratti. Iste bu yontem kimimize uymuyor, konu sahibi gibi kimimiz de oldukca memnun.
Father Fish Yöntemiyle 50x30x30
[QUOTE=Serdariekrem]İlk mesajında dediğim gibi, zevkler tartışılmaz tekrar ifade edeyim, yanlış anlaşılmasın. Mesele akvaryum hobisinin neden yapıldığıyla alakalı.

Konu sahibi arkadaşımızın üstünde ısrarla durduğu konu "zahmetsiz olma, uğraş gerektirmeme, ilgiye gerek duymayan bir sistem" olunca ortaya maalesef örnekteki gibi yavan bir görüntü ve yüzeysel bir hobi faaliyeti ortaya çıkıyor.

Simdiye kadar tanıdığım bir çok dosttan da teyit ettiğim üzere, biz hobimiz için zaman ayırarak bir nevi psikolojik terapi içerisine giriyoruz. Çok daha büyük bütçe isteyen harcamaları da yine hobimiz sayesinde yapmaktan geri duruyoruz ister istemez.

Bir tankı kurulum aşamasından final aşamasına getirdiğimiz süreç ne kadar uzun ve araştırmalarla dolu geçerse o kadar çok deşarj oluyoruz. Tanktaki gelişim mutluluk veriyor; sorunlar ise farklı yöntemlerle problem çözme yeteneğimizi geliştiriyor.

Hakkıyla yapılmış bir aquascapingten doğan sonucu herkesin görmesini ister ve bundan mutluluk duyarsınız. Fakat saldım çayıra mevlam kayıra düzeninde oluşmuş ve devam eden bir ekosistem maalesef tatmin etmeyecektir.
[/QUOTE]

Yuzde yuz katiliyorum, altina cift imza atarim. Bu tamamen kendi kendini ceviren sistem, bakim istemeyen filtre, yemleme yapmaya gerek olmayan akvaryum muhabbetlerini hobi mantigina, hobi kavrami altinda verilen emege, zamana ve paraya tamamen ters buluyorum. Elbette bu konudaki kurulum olsun, walstad kurulumlari olsun tamamen emeksiz, ihtiyacsiz degil. Fakat nihai amacin minimum emege indirgenmeye calisilmasi sizin de dediginiz gibi tatmin etmeyecek , hatta belki de daha buyuk sorunlara yol acacak. Zaten walstadindan high-tech aquascapenine kadar her akvaryum teknik ekipmanlarla desteklenen birer ekosistem. Isler yolunda gittiginde zamanla her akvaryumun duzeni oturur, bakimi belli bir periyoda girer. Beslediginiz turlerin iliskileri ve davranislari, elde ettiginiz gorsellik sizin tatmininiz olur.
Beta Balığı
Merhaba,

Betanızda durmuş artık olmayan kuyruk erimesi dışında bir sorun görmüyorum. Fakat yaptığınız dekorasyon akvaryum hacminizi göz önünde bulundurursak betanız için biraz sıkıntılı görünüyor. Akvaryumunuzun genel fotoğrafını ve kullandığınız malzemeleri biraz daha detaylı paylaşabilir misiniz? Mesela paylaştığınız fotoğraftaki falez kayaları beta için yanlış bir malzeme.
Dar Alanda Tropheus Bakabilir Miyim
Merhaba,

Tanganyika türleri içinde Tropheuslar haklarında en az şey bildiğim ve hiç tecrübem olmayan türlerden. Ancak buna rağmen bildiğim teorik bilgiler bazında diyebilirim ki sahip olduğunuz hacim Tropheus türleri için baya bir yetersiz. Sürü hiyerarşisi, erkek-dişiler arasındaki baskı üreme ilişkilerini göz önünde bulundurursak baya bir sıkıntı yaşamanız yüksek olasılıkta. O yüzden bence hiç bulaşmayın. Onların yerine eğer hala daha Tanganyika akvaryumu kurma niyetiniz varsa brichardi, leleupi gibi türlere yönelmenizi araştırmanızı tavsiye ederim. İlle de Tropheus diyorsanız minimum 300 litrelik bir hacim için hazırlık yapmanız yerinde olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.