Yarışma Başlıyor :)
Canlının formu kadar yarışmaya katılanların ekipmanları arasında ki farklarda doğal olarak fotoğraflara yansıyor..Buna bende katılıyorum..Tabi çekim tekniklerini bilip öğrenmekte bir o kadar önemli..Ama şu da var ki bu konuda yapacak pek birşeyde yok..Herkes elindeki makinelerle en iyisini yapmaya çalışacak..Zaten amaç bence yarışmaya katılarak o eğlenceyi,heyecanı bir nebze olsun tatmak ve birçok güzel fotoğrafların bir araya gelmesi..Bu tarz paylaşımcı bir forumun düzenlediği yarışmada dereceye girmek 2. planda olmalı..Katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
O halde profosyonel makinası olan yarışmacılar yarışmaya girmesin yada sadece profosyonel makinaları olan arkdaşlar yarışmaya girsin ..... Ama buda bi haksızlık olmuyormu ? Buna engel konulamaz.... Aynı zamanda herkes yarışmaya katılıcak diye bir kural yok,kendine ve yeteneğine güvenen yokdan var etmesini bilir diye düşünüyorum....
Saygılar..
Canlının formu kadar yarışmaya katılanların ekipmanları arasında ki farklarda doğal olarak fotoğraflara yansıyor..Buna bende katılıyorum..Tabi çekim tekniklerini bilip öğrenmekte bir o kadar önemli..Ama şu da var ki bu konuda yapacak pek birşeyde yok..Herkes elindeki makinelerle en iyisini yapmaya çalışacak..Zaten amaç bence yarışmaya katılarak o eğlenceyi,heyecanı bir nebze olsun tatmak ve birçok güzel fotoğrafların bir araya gelmesi..Bu tarz paylaşımcı bir forumun düzenlediği yarışmada dereceye girmek 2. planda olmalı..Katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
O halde profosyonel makinası olan yarışmacılar yarışmaya girmesin yada sadece profosyonel makinaları olan arkdaşlar yarışmaya girsin ..... Ama buda bi haksızlık olmuyormu ? Buna engel konulamaz.... Aynı zamanda herkes yarışmaya katılıcak diye bir kural yok,kendine ve yeteneğine güvenen yokdan var etmesini bilir diye düşünüyorum....
Saygılar..
[/QUOTE] Ercan Bey, sözlerimden "profosyonel makinası olan yarışmacılar yarışmaya girmesin yada sadece profosyonel makinaları olan arkadaşlar yarışmaya girsin " diye bir sonuç çıkarıldı ise ifade eksikliği olmuş demek ki. Bahsettiğiniz şekilde bir engelleme olursa evet bunun adı tam olarak haksızlık olur. Tekrar vurgulamak istiyorum. Bir müsabakada orantı gözetmez, bütün katılımcılar için eşit ya da eşite yakın şartlar oluşturmaz, sınıflandırma veya değerlendirme aşamasında mutlak etkenleri göz önüne almazsanız o müsabakada haksız rekabet olur mu?, Olmaz mı? Şahsen, teknik bilgiye, tecrübeye sahip olmadığım için kötü çektiğim fotoğrafla, kullanılan ekipman nedeni ile kötü çıkan bir fotoğraf arasında fark olup olmayacağını en iyi bilecek olanlardan birisi de sizsiniz. Kendinize ve yeteneğinize en azından tecrübe artınızla benden daha fazla güven duyacak bir kişi olarak, yoktan var etmesini bildiğiniz fotoğraflarınızda kullandığınız makinenizin marka ve modelini öğrenmemizde bir sakınca olur mu acaba?
Bu ne araba yarışı, ne motor yarışı. Bu bir fotoğraf yarışması. Konuyu eksi yönlere çekmeye çalışmayalım lütfen. Bu yarışmanın düzenlenmesi için emek sarfeden arkadaşımıza ve sponsor olan firmaya haksızlık olacağını düşünüyorum.
Saygılar..
[/QUOTE] Ercan Bey, sözlerimden "profosyonel makinası olan yarışmacılar yarışmaya girmesin yada sadece profosyonel makinaları olan arkadaşlar yarışmaya girsin " diye bir sonuç çıkarıldı ise ifade eksikliği olmuş demek ki. Bahsettiğiniz şekilde bir engelleme olursa evet bunun adı tam olarak haksızlık olur. Tekrar vurgulamak istiyorum. Bir müsabakada orantı gözetmez, bütün katılımcılar için eşit ya da eşite yakın şartlar oluşturmaz, sınıflandırma veya değerlendirme aşamasında mutlak etkenleri göz önüne almazsanız o müsabakada haksız rekabet olur mu?, Olmaz mı? Şahsen, teknik bilgiye, tecrübeye sahip olmadığım için kötü çektiğim fotoğrafla, kullanılan ekipman nedeni ile kötü çıkan bir fotoğraf arasında fark olup olmayacağını en iyi bilecek olanlardan birisi de sizsiniz. Kendinize ve yeteneğinize en azından tecrübe artınızla benden daha fazla güven duyacak bir kişi olarak, yoktan var etmesini bildiğiniz fotoğraflarınızda kullandığınız makinenizin marka ve modelini öğrenmemizde bir sakınca olur mu acaba?[/QUOTE]
Burada asıl sorulacak soru amaç yarışmaya katılmakmı, yoksa dereceye girmekmi...
Dün gayet iyi niyetli düşünerek kesin bir yazım hatası vardır diyordum, amerikan kategorisi olmamasına pek ihtimal vermemiştim ama bu cevabınız şu ana kadar otuz.com ile bu konunun hiç konuşulmadığı anlamı çıkıyor, o yüzden başta yazdığım tuhaf kelimesinde yerinde olmuş.
Dün gayet iyi niyetli düşünerek kesin bir yazım hatası vardır diyordum, amerikan kategorisi olmamasına pek ihtimal vermemiştim ama bu cevabınız şu ana kadar otuz.com ile bu konunun hiç konuşulmadığı anlamı çıkıyor, o yüzden başta yazdığım tuhaf kelimesinde yerinde olmuş.
[/QUOTE]
Akvaryumumun üstünde 1 tane plaket vardı şimdi 3 adet daha görmek istiyorum..
Yeni yarışmanın açılmasına çok sevindim. Uğraşlarından dolayı seni canı gönülden kutluyorum Doğan abi, bana kalırsa yaptığın her şey karşılığını bulacak sen hiç canını sıkma. Ben daha öncede 12.akvaryum canlısı yarışmasına kribensis im ile katılmış ve onuncu olmuştum açılacak olan yarışmaya da katılmayı planlıyorum, umarım o tarihe kadar güzel pozlar yakalayıp yeteneğimi konuşturabilirim. Amam bana göre bu yarışma sadece eğlence ve güzel türlerin en güzel şekilde sergilenmesi olacak sırf bu paylaşım bile her hediyeye değer diye düşünüyorum. Herkese bol şans........