Uzun bir sucul sistem hikayesi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Herkese merhaba,
Sistemin son durumunu paylaşmak istiyorum.
Java Moss sistem kurulduğundan beri hiç bu kadar iyi bir durumda olmamıştı. Son birkaç ayda çok çekici bir görünüme kavuştu. :)
Pellia'nın da ondan aşağı kalır yanı yok. :D
Su dışı ise başka bir alem oldu. Saururus Cernuus'ları iyice budadım. Syngonium'da ise müthiş bir gelişme var. Yerden sadece 40 cm yükseklikteki bir akvaryumdan çıkıpta tavana ulaşmak sanırım her bitkinin harcı değildir. :yuz58:
Syngonium fotoğrafları artık ne yazık ki tek kareye sığmıyor. :eek:
İyi seyirler,
Özelden gelen bazı sorulara buradan toptan cevap vereyim.
Su değişimi ve çok çok az seachem florish eklemek dışında bakım yapmıyorum. Yosunlarda en önemli konu akıntısız ve aydınlık bir tank ve sabır. Sistemi şu anda tamamen kaplayan pellia ve java moss, ilk başta sadece bir parça eklenmişti sisteme, kendiliklerinden büyüyüp gelişecek zaman verildiğinde sonuç çok başarılı oluyor.
Syngonium'a gelince, ben budamaktan vazgeçip, onu da kendi haline bırakınca gövdeden aynı bildiğimiz duvar sarmaşıklarının yaptığı gibi kök benzeri organlarını çıkarıp duvara yapışmaya başladı, önceki resimlerde var, daha iyi bir resim ekliyorum:
Yani bu bitkili tanklarda çoğu zaman bitkilere hiç müdahale etmemek daha güzel sonuçlar verebiliyor.
İnsanın bu resimlerin akvaryuma ait olduğuna inanası gelmiyor. Elinize,emeğinize,fikrinize,yüreğinize sağlık saygılar.