Tarçının Afrodizyak Etkisi


dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 15:39
[QUOTE=Ibrahim90]Tarçın doğal bir madde ancak ; doğal bir uygulama değil. Çinde yağmur mevsiminde suya düşen ağacı hayal edip bunun doğal olduğunu düşünmek oldukça farazi ve hayali geldi bana.
Velhasıl yanılıyor olsam bile , bu ağacın uyguladığınız afrika balıklarının göllerinin çevresinde de var olması gerekirdi. Bir de bunlar ile alakalı bu ağaçların popülasyonu , Afrika göllerindeki tarçın kalıntısı ile alakalı bilimsel kaynak gerekirdi. Bunlar olmadığı için maalesef hayali bir varsayım.
Saygılar.[/QUOTE]

Ben habitat ve biyotop bakımından değil doğallık bakımından değerlendiriyorum. Bana göre uygulama doğaldır. Eğer bu uygulama doğal değilse balıklarımıza satın aldığımız kuru yemlerden de vermeyelim. Dalga geçmek için söylemiyorum ama konu Afrika türleri ise, mesela malawi türlerinden Mbuna grubuna malawi gölü yosunu yedirelim. Tanganyika türlerinden Cyprichromis grubuna Tanganyika gölüne has plankton yedirelim. Anlam bu raddeye geliyor anlatabiliyor muyum? uygulamayı etik bulmuyorsanız x markanın x yemini vermeniz de açık bir çelişkidir. Çünkü balık doğasında kuru yem görmüyor. Ve bu konuyu açarken akvaryumda üretilmesi zor türler için ve üreme problemi olan durumlarda kullanılmasını hedeflemiştim. Yoksa çalışan şey tamir edilmez tabii ki. Bilgide kural; yararlı olanı al yararsız olanı terket. [EDIT]dr.aqua,2018-02-06 15:49:10[/EDIT]

Beğenenler: [T]178748,zmrc[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SmbalimÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2015
İl: Çorum
Mesaj: 200
SmbalimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 17:08
Epey tartışmalar olmuş forumda fakat bende tarçın kullanan birisiyim bir çok türdede etkisini gördüm. Ek olarak bu sıra bebek mamasına başladm akvaryumda inşallah sıkıntı çıkmaz 600 lt akvaryuma her gün 1 cc kadar döküyorum [:)))]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2018 13:42
Bebek mamasını niye döküyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2018 14:54
Ümit bey, yanlış anlamayın isteyen istediğini kullanabilir, ben o konularda çok titiz birisi bile değilim.Tuz ruhu ile ph dengelemişliğim bile vardır. ( O ayrı konu )
Yalnız gözlerimizi kapatıp asyadaki tarçın ağaçlarının suya düştüğünü hayal edip , bunun doğal olabileceğini varsaymak ... ne bileyim mantıklı ve gerçekçi gelmedi bana. Yine aynı şekilde bende dalga geçmiyorum kesinlikle.

Kuru yem konusunda ben kullanmıyorum zaten , ama mesele bu değil.
Bahsettiğiniz kuru yemler balık veya diğer hayvanlarda da canlının beslenme gereksinimleri metobolizmanın işleyişi su kimyasına olan etkileri bilimsel nitelikler ile araştırılıp içerikleri düzenleniyor. Her kutunun üzerine besin içerikleri yazıyor. kullanan insanlar bu içerikleri göz ederek kullanıyor. Biz rastgele herhangi baharat veya kimyasalı eklediğimiz de bu durumdan çok uzak kalıyoruz. Yani beslenme ile ilişkilendirmek zaten baştan yanlış diye düşünüyorum.

Peki her tarçın çubuğunun içerisinde n[B]e kadar hangi maddeden [/B]olduğunu biliyor muyuz, bunlar tarçın ın yetişme kurutulma şekillerine göre bile farklılık göstere biliyor? Ya da bu maddeleri ne kadar kullanmamız gerektiğini ?
İşte bu bilgilere erişemediğimiz için tarçın kullanımı maalesef[B] bilimsel değildir.[/B]
[B]
Doğal da değildir[/B]. Bunda sana ,bana , size veya bize göre olan bir durumu söz konusu değil. Bunun suya kendiliğinden düşebileceğini hayal edip , doğal kabul eden ve mutlu dostlara diyeceğim yok elbette. Ancak doğallığın tanımı bildiğinizi düşündüğüm üzere bu değil.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2011
İl: Bolu
Mesaj: 440
İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2018 15:13
Çok ilginç bir konu ve tam 77 sayfa, bir iki sayfayı okudum, kullanılmaması gerekir diyenleri suçlayan kullananlar bilimsel bir gerekçe gösterin diyor ama aynı bilimsel gerekçeyi kendileri gösteremiyorlar ve ısrarla kullandıklarını çok da yararlı olduğunu söylüyorlar, aklımda kaldığı kadarı ile bir iki yerde de ağaçlardan suya tarçın ağacı kabuğunun düştüğünü yani bu işin doğaya uygun olduğunu söyleniyor, öncelikle ağaçtan suya düşen kabuk miktarı ile o suyun miktarını kıyaslarsanız dakikada bir bir ağacın bütün kabuklarının suya dökülmesi lazım, diğer bir husus gölde yaşayan balıklarınıza niye yapay yem veriyorsunuz diyenlere de o zaman sizde o balıkları gölde besleyin demek lazım.
Amacım kimseyi yermek değil ancak bozulan bir televizyon, bilgisayar v.s. eşyanın üstüne güçlüce vurarak tamir ettiklerini düşünün insanların yaşadığı bir ülkede bu tartışmalar bence hiç bitmez.
İsteyen istediğini yapsın ama fikir soranlar aldıkları cevaplara karşı biraz hoşgörülü olsunlar, fikir sunanlar aldıkları cevaba hoşgörülü olsunlar, fikirlerini söyleyenlerde karşı fikirlere saygılı olsunlar. Ama en önemlisini unutuyoruz galiba kulaktan dolma bilgilerle bu iş yürümez mutlaka bilimsellik simidine sarılmamız lazım.
Mesela bir arkadaş 3 tankta lepistes üretilir diyor ama bu işin uzmanları en az 6 hatta 8 tank olması lazım diyorlar, bu diyenler profesyoneller, 3 tane de olur diyenler de merdiven altı tabir ettiğimiz 3-5 balık üretip satan arkadaşlar.
Birbirimizi hoşgörelim.

+1: [T]196004,Ibrahim90[/T][T]203801,Carl[/T][T]214103,mustafa59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DrTurenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2017
İl: Düzce
Mesaj: 942
DrTurenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2018 15:44
İlginç bir bilgi, Şaşırdım :}

Teşekkür Edenler: [T]76853,dr.aqua[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Seyit-Meriç35Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2018
İl: Izmir
Mesaj: 1
Seyit-Meriç35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2018 19:57
Herkese iyi hobiler
Bu foruma ilk yazım 2 aydır Tropheus Besliyorum yazınızı bugün okudum ve az önce uyguladım gözlemlemeyi sürdürüyorum umarım aynı etkiyi görürüm
Bu arada balıklarım 15 cm troplarda yaşa bağlı kısırlaşma olabilir mi[EDIT]Seyit-Meriç35,2018-02-14 19:58:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demirsoyÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2008
İl: Afyon
Mesaj: 116
demirsoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2018 21:11
Karides tanklarında uyguluyorum ve kuluçka makinesi gibiler çubuk tarçın kullanıyorum haftada bir %15-20 su değişimi organik yükü de çözüyor hiç sıkıntı çekmeden yaşıyor hayvancıklar ve çok aktifler erkekler neredeyse dişi avında ve dişilerde çok hızlı yumurta alıyorlar yavru gelişimleri de çok iyi ceviz yaprağı ile beraber kullanıyorum ve hiç bir yen etki yada olumsuz durumla karşılaşmadım. Tanka ilk konulduğunda hafif suda sararma oluyor oda ilk su değişiminde ortadan kalkıyor ve uygulamayı yaparken bu konuyu görmemiştim bile sadece insan metabolizmasındaki etkilerinin balıklar için de aynı olabilirliği düşüncesiyle uygulamıştım ve nokta atışı oldu.

Teşekkür Edenler: [T]76853,dr.aqua[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aşkkuşuÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2016
İl: Izmir
Mesaj: 56
aşkkuşuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2018 10:55
Tarçın genel olarak ağacının kurutulmuş kabuklarının kullanıldığı, kışın yapraklarını dökmeyen, küçük ağaçlar şeklinde büyüyen bir bitkidir. Aromatik kokusu sayesinde mutfaklarımızın vazgeçilmez baharatı ve oldukça da şifalı bir ağaç cinsidir. Halk arasında her derde deva olarak bilinen tarçının sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Özellikle son yıllarda yapılan araştırmalar tarçının mucizevi bir baharat olduğunu kanıtlamaktadır.

Bunlardan biri de şeker hastalığı tedavisinde olumlu etkiler göstermesidir. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre tarçının Tip 2 diyabet tedavisinde etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Bütün olarak veya toz şeklinde tüketilebilen tarçının afrodizyak etkileri de bulunmaktadır. Tarçın ile ilgili her şeyi [URL=https://bilgihanem.com/tarcin-nedir-nasil-kullanilir/]bu yazıdan[/URL] öğrenebilirsiniz.

Beğenenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]201114,Masturen[/T][T]123689,Özkan YILMAZ[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedwingÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2010
İl: Mugla
Mesaj: 236
hedwingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2018 18:05
Tarçın kullandıktan 1 gün sonra iki auratusum yumurta aldı. Gerçekten işe yarıyor :) [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/97015/150520181805111.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21472
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2018 20:36
[QUOTE=aşkkuşu]Tarçın genel olarak ağacının kurutulmuş kabuklarının kullanıldığı, kışın yapraklarını dökmeyen, küçük ağaçlar şeklinde büyüyen bir bitkidir. Aromatik kokusu sayesinde mutfaklarımızın vazgeçilmez baharatı ve oldukça da şifalı bir ağaç cinsidir. Halk arasında her derde deva olarak bilinen tarçının sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Özellikle son yıllarda yapılan araştırmalar tarçının mucizevi bir baharat olduğunu kanıtlamaktadır.

Bunlardan biri de şeker hastalığı tedavisinde olumlu etkiler göstermesidir. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre tarçının Tip 2 diyabet tedavisinde etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Bütün olarak veya toz şeklinde tüketilebilen tarçının afrodizyak etkileri de bulunmaktadır. Tarçın ile ilgili her şeyi [URL=https://bilgihanem.com/tarcin-nedir-nasil-kullanilir/]bu yazıdan[/URL] öğrenebilirsiniz.[/QUOTE]

Selamlar öncelikle kimseye taraf konunun uzmanı değilim. 42 Yıldır bu hobideyim ben ne kullandım.
Duymadım desem yalan olur bu sohbet grupları oluştura biliyorduk orda 40 devirenler diye bir grup açmıştım orda çok kısa konuşulmuştu ve kapanmıştı.
konuyu başka mecralara çekme gibi bir niyetlede yazmıyorum onu bir kere daha belirteyim.
Öncelikle Derin bey bunun bu kadar yararı var bunun şu kadar yararı varla varsayımla bu iş olmaz hemen ilk aklıma gelen çok fazla uzaklarda aramadan bulduğum dökümanlarımın arasında texlerim de bulunan mesala bende size bunu ekleyeyim o zaman mucize bir şey her akvaryuma atın desem atacakmısınız ? Tropheuslar da bloat tedavisinde kullanıldığı halde ona hemen öneririm. Tüm genelleme yaparak ben böyle bir şey yaparsam önerirsem ne kadar doğru olur ?

[K]EPSOM TUZU:[/K]
Epsom tuzu balıkların daha doğrusu canlıların sindirim sistemine etki eden bir madde olduğu gibi,tıpta bir nevi doğal mushil olarak bilinir.İnsanlarda safra kesesi problemlerinde sıkça kullanılır ve yine rahatlatıcı özelliğinden dolayı canlılar üzerinde bir çok kullanım alanı mevcuttur.Akvaryum dünyasında ise özellikle tropheus besleyenler için bloata karşı önlem ve yine bloat tedavisinde kullanıldığı görülür.Bilindiği üzere bloat bir sindirim sitemi sorunudur.Aslında çok hassas türler hariç kabızlık sorunu çeken bir çok balıkta kullanılabilen bir maddedir.Uzun lafın kısası tropheus besleyen arkadaşların mutlaka bulundurması hatta rutin bakımlarda doğru ölçülerde kullanması gereken bir madde.



-Epsom tuzu içerdiği magnezyum sayesinde suyun sertliğini arttırır. GH ' ı yükseltirken pH ve KH ı etkilemez... Ayrıca magnezium sindirimi rahatlatıcı , kas kramplarını azaltıcı etkisinden dolayı tıbbi tedavilerde kullanılmaktadır. Kabızlığı önleyip barsak içeriğinin atılmasını hızlandırdığıda bilinen bir gerçektir. Ayrıca sinirsel iletiyi yavaşlatıp sedatif etkilerde bulunur. Yani sakinleştiricidir. Yine su değişimlerinde 20 lt ye 1 çay kaşığı kullanmak su sertliğinin stabil kalmasını sağlayacaktır.


aynı zamanda su değişimlerinde ilave edilebir ve en etkili özelliği bloat tedavisinde yardımcı madde olarak kullanılır.En son ben ilangilerimi tedavi etmek için kullandım ve başarılı oldum.Özellikle karın şişliğinde işe yarıyor.Bağırsakların boşaltılmasına yardımcı oluyor.Normalde 40lt için 1 çorba kaşığı.Ama ben tedavide 5 katına kadar kullandım zarar vermedi ve karnı çok şiş ilangimi kurtardım.
Piyasada birkaç çeşit var özelliği kuru tuz gibi kristal olmalıdır.Bazıları nemli gibi oluyor balıkları öldürüyormuş.Ben eczacıyım ve depomdan temin ettim.Merck marka kullandım.(Merck firmasının fiyatı oldukça yüksek)



Epsom tuzu balıklar için kabızlık giderici ve antitoksidan olarak kullanılmaktadır. Parazit tedavisinde takviye edici olarak kullanılmasında fayda vardır. Ayrıca yaraların daha çabuk iyileşmesinde de kullanılmaktadır.

Özellikle aşırı hayvansal renk verici proteinsel veya kalitesiz yemleme, stres ve değişken su değerleri sebebiyle Bloat’a yakalanmış balıklarda karın şişliği belirtisi ve yemden kesilme varsa tedavi amaçlı kullanımı yaygındır. İleri derecedeki bloat da bile kullananların 90% iyi sonuç aldığı ve bloatı tedavide ve önlemede çok faydalı olduğu aşikârdır.

Epsom tuzuyla Blot tedavisi genellikle 3-4-5 gün süreyle uygulanır. Su ısısı 30 derece olmalıdır. Her 20 litreye 1 tatlı kaşığı olacak şekilde suya eritilmelidir. Antibakteriyel özelliği sebebiyle karantina kaplarında bloat olan balık için tedaviyi uygulamak daha doğrudur. Bloat genele yayılmışsa Ana akvaryumda tedavi sürecinde balıklar yeme gelmeye ve yemeye başladığında 40% su değişimi yapılır tedavi sonlandırılır. Ve normal beslenme sürecine devam edilir. Her su değişiminde kullanmanız da balıklarınızın bloata yakalanma riskini azaltır.

Epsom tuzunun sayılamayacak kadar çok faydalarından bazıları;
Sinir sistemini düzenlemek, cillt problemlerini yok etmek, kas ağrılarının giderilmesini sağlamak ve vücuttan toksinleri atmaktır. Stres ve strese bağlı problemlerden epsom tuzuyla kurtulmanın en etkili yolu epsom tuzuyla yapılan sıcak bir banyodur. Balıklarınız için de sudaki varlığı aynı etkileri gösterecektir.

Magnezyum insan vücudundaki 325 enzimin çalışmasını düzenlerken, sülfat beyin dokusunun oluşumunda önemli bir rol oynamakla birlikte, besinlerin emilimine ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Stresi Dindirir Ve Vücudu Rahatlatır
Stres vücuttaki magnezyum seviyesinin düşmesine sebep olur. Bu da strese bağlı olarak ortaya çıkabilecek birçok rahatsızlığa kapı açar. Epsom tuzunun cilt üzerinden emilimi magnezyum seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur. İnsan vücudu için en önemli minerallerden biri olan magnezyum seratonin üretiminde aktif rol oynar ve kaybolan enerjiyi geri kazandırır. Uzmanlar bu konuda haftada üç kez epsom tuzuyla yapılacak banyonun daha iyi hissetmenize ve her zamankinden daha fazla enerjiye sahip olmanıza yardımcı olacağını belirtiyor.

Kas Ağrılarını ve Krampları Dindirir
Epsom tuzunun suyla karıştırılarak macun kıvamına getirilmesiyle hazırlanan karışım kas ağrılarının en büyük savaşçıdır. Epsom tuzuyla yapılacak banyo, migren ağrılarının giderilmesine büyük katkılar sağlar.

Sindirim Sorunlarını Çözer
Epsom tuzunu oral yollarla almak (suda eritip içerek) bağırsak hareketlerini düzenlemekte büyük etkiler yaratır. Epsom tuzu suda çözündüğünde laksatif etki yaparak kabızlığın giderilmesine yardımcı olur, safra ve karaciğer temizliği yapar.

Vücuttan Toksinleri Atar
Epsom tuzunun içinde bulundurduğu sülfat en büyük toksin avcılarındandır. Epsom tuzuyla yapılan banyo ters osmosis etkisi yaratarak vücuttaki toksinlerden ve metallerden kurtulmanızı sağlar. Banyo suyuna katılacak iki ölçü epsom tuzu belirli aralıklarla tekrarlandığında toksinlerden kurtulmayı sağlayarak daha iyi hissetmenize yardımcı olur.
[EDIT]Kınayu,2018-05-15 20:45:01[/EDIT]

Beğenenler: [T]144397,Ceyhun58[/T][T]196004,Ibrahim90[/T][T]179667,mcalkan44[/T]
Teşekkür Edenler: [T]144397,Ceyhun58[/T][T]179667,mcalkan44[/T][T]213356,Künefeli baytar[/T]
+1: [T]144397,Ceyhun58[/T][T]179667,mcalkan44[/T][T]213356,Künefeli baytar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TuNCaY61Çevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2018
İl: Trabzon
Mesaj: 53
TuNCaY61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2018 23:46
1 hafta oldu sanırım evet foruma üye olmama sebep olan bu konudaki 77 sayfayı tek tek okudum. Uyguladım ve oturdum gözlemledim sonuç hiç bir gelişme yok. Yanlız sersemleme suyun üstüne çıkma olayıda yok. 4. Gün çöpçü balığım ter dönmüş aman Allahım çöpçümü yiyor diğer çöpçü korkmayın benim gibi öyle çiftleşiyorlarmış. Daha önce hiç yumurta almamıştım şaşırdım. Gözüm bir an iç motorun arkasındaki kaplan vatozuma aldı camın yansıması farklı bir şey gösterdi bana yandan baktığımda 50 ye yakın yumurta kucaklamış duruyor. Bunuda ilk kez yaşadım yoksa haftada bir dürterim vatozumu acaba yaşıyormu diye. 1 erkek 5 dişi olmak üzere yunuslarımdan 3 dişinin ağzı dolu kuluçka makinem bir tane idi hiç kullanma fırsatım olmamıştı. Şimdi masrafa soktunuz beni :). Kuluçka makinesiydi artemiasıydı :).

Şunu söylemek istiyorum. Verilen değerleri yapmak amacınıza ulaşmak için çok önemli. Balıktan yavru aldım dur bir daha yapayım asıl sen orda dur. Balık kendine gelsin makine değil bu canlı. Konuyu açan arkadaşıma teşekkür ederim. İlk kez bu kadar farklı cinsten balıklarımdan bebekler alıyorum.

Beğenenler: [T]178748,zmrc[/T]
Teşekkür Edenler: [T]178748,zmrc[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcalkan44Çevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2015
İl: Malatya
Mesaj: 5
mcalkan44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2018 21:11
[QUOTE=dr.aqua][b]Bir süre önce balıklar üzerinde denemeye başladığım tarçının iki farklı etkisini gördüm.
(Bu deneme-gözlem sürecinde çevremin ve bu sitedeki akvaristlerin de katkısı vardır)

Meyan Kökü konusunun içinde yer almakta; [url=http://www.akvaryum.com/Forum/istah_acici_solusyon,meyan_koku_k347809.asp?PN=1]http://www.akvaryum.com/Forum/istah_acici_solusyon,meyan_koku_k347809.asp?PN=1[/url]

[K]1)[/K] Afrodizyak etkisi balıklarda üremeyi tetiklemekte.
[/B]
[B][K]2)[/K][/B] [B]Antimikrobial etkisi deri hastalıkları ve bazı iç hastalıklarda olumlu etkisi gözlenmiştir. [/B]

[K]Şifalı Bitkiler Envanteri ve Kullanım Uyarıları; [[/K]url=http://www.akvaryum.com/forum/sifali_bitkiler_envanteri_ve_kullanim_uya_k373447.asp]http://www.akvaryum.com/forum/sifali_bitkiler_envanteri_ve_kullanim_uya_k373447.asp[/url]

[K][B]Kullanım şekli;[/B] [/K][B]100 litre için 1 çay kaşığı toz tarçın ılık su ile ayrı bir kap içinde karıştırılır. Sonra bu karışım ince tül yardımıyla
süzülür. ( Buradaki amaç tarçının balıklar tarafından yenmesini önlemektir. ) Bu şekilde ihtiyacımız olan solüsyonu elde ettikten sonra
akvaryuma ekleyebiliriz. [/B]


[img]http://img259.imageshack.us/img259/5078/222222y.jpg[/img][b]

Kaşık ölçüsü, şekildeki gibi olmalıdır.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=myahVefFfCA[/VID]

[K]Not;[/K]Sürekli kullanılması akvaryumdaki organik yük miktarını artırır ve başka olumusuz sonuçlara yol açabilir.
Düzenli Kullanım aralığı; en erken ayda birkez olmak kaydı ile normal dozun 2/1 [/b][b]oranı kullanılması önerilir.

[K]Gözlem;[/K]Başta Malawi ve Tanganyika olmak üzere afrika cichlidlerinde, solüsyonu ekledikten yaklaşık 10 dakika içerisinde erkek balıklar arasında hırçınlaşma, dişi ve erkek balıklar arasında üreme hareketleri gözlemlenmiştir. Gözlemlerim sonucu bu yöntemle :%80 ihtimal hazır olan balıklarda üreme gerçekleşiyor. Akvaryumda gereğinden fazla balık olması ve su kalitesizliği ve yüksek doz uygulama sonucu olumsuz etkilemektedir.

[K]Gözlem 2;[/K] Kendi erkek calvuslarım arasında geçen bir kavga sonrası, calvuslardan birisinde darbe alan yer iltihap kapmıştı. Alt yüzgecinin hemen yanında beyaz bir sivilceyi andırıyordu. Tam 5 ay boyunca bu şekilde kaldı. Tarçını kendi calvus akvaryumumda denedikten sonra iltihap hızla küçülerek 4 gün içinde tamamen iyileşti. Böylece tarçının başka bir özelliğini daha keşfetmiş bulunuyordum. Sonra internet üzerinde yaptığım küçük çaplı bir araştırma, bu tezimi doğrular nitelikteydi..


Alıntı;[url=http://www.kasadsaglik.com/alttarcin.htm] http://www.kasadsaglik.com/alttarcin.htm[/url]


[/b]

[b]Özellikleri[/b]


[b]Tarçın
(cinnamon),
acı tadını veren yağ asitlerinin içinde 3 adet faydalı kimyasal madde 
içerir.Bunlar cinnamaldehyde, cinnamyl asetate, cinnamyl alcoholdür.
Bunun
haricinde çok sayıda uçucu maddeler içerir. [/b]
Pıhtılaşmayı önleyici
etki
(kanı sulandırma, antiaggregan)[/b]


[b]Cinnamaldehyde (cinnamic aldehyde de denir) pıhtılaşma üzerine
etkileri yoğun şekilde araştırılmıştır. Trombositler normalde acil
durumlarda aktive olarak kanın pıhtılaşarak kanamanın durmasına yardımcı
olurlar. Sayıları çok artınca veya vücuttaki olumsuz diğer bazı
durumlarda trombositler biraraya gelerek pıhtılaşmaya sebep olarak damar
daralmalarına ve tıkanmalarına sebep olablirler.  Tarçın içindeki
Cinnaldehyde  kanda oluşan bu istenmeyen pıhtılaşmaları antiaggregan
etkisiyle sağlayabilir.Bunu araşidonik asid ve tromboxan A2 salgısını
azaltarak gerçekleştirmektedir. Böylece aynı zamanda iltihap önleyici
(antiinflamatuar) etki de ortaya çıkmaktadır.[/b]
[b]Anti-Mikrobial etki[/b][b]

Cinnamonun  essensiyel yağları mikropların ve mantarların üremesini durdurabilir. Cinnamon extreleri ile daha önce gelişmiş mantar ilacı direnci de yok edilebilmektedir (örneğin candida infeksiyonunda fluconazol adlı ilaca karşı gelişen direnci önlamasi gibi). Yiyeceklere ilaveedildiği takdirde yiyeceklerde mikropların üremesini önlediğinden uzun süre taze kalmasını sağlayabilir (food preservatif özelliği) Ağustos 2203de  International Journal of Food Microbiology, birkaç drop tarçının 100ml (3ounce) havuç suyuna ilave edilmiş ve buzdolabında 60 gün dyandığı tesbit edilmiştir. Tarçın yağı ilave edilmediği takdirde  patojenler üremektedir.(October 1, 2003) Başka bir çalışmada tarçın yüksek doz fruktozla beslenmiş fareler üzerinde denemiştir. Tarçının diğer 6 antioxidant üründen (anise, ginger, licorise, mint, nutmeg, ve vanilya) ve kimysal food preservatiflerden (butylated hydroxanisole, propyl gallate, BHT (butylated hydroxitoluene) daha fazla antioxidan olduğu görülmüştür. Mint haricindekilerden daha fazla oksitlenmeyi önlediği görülmüştür. (May 6, 2004)...


İki buçuk aylık bir deney gözlem sonucu bunları yazabiliyorum.

[/b]

Özen Gözcü2010-09-09 21:45:11[/QUOTE]

Deneyin ve gözlemlerin için çok teşekkür ederim. Umarım ülkemizde bu tür çalışmalar artar
Kendi sonuçlarıma gelince;
1-Discuslarda gözle görülür hareketlenme ve iştah var.
2-Canlı doğuran tankında halihazırda yüksek olan üretimi gözlemliyorum
3-Demasoniler de tüm üreme belirtileri gözlemlendi.

Saygılar... [:nazar:][EDIT]mcalkan44,2018-12-20 21:13:20[/EDIT]

Beğenenler: [T]178748,zmrc[/T]
Teşekkür Edenler: [T]178748,zmrc[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zmrcÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2015
İl: Konya
Mesaj: 83
zmrcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2018 22:52
Pazartesi gecesi otobüs yolculuğum sırasında bu konuyu gördüm ve çok büyük bir kısmını okudum.
Salı günü uyguladım akvaryumumda L144 tül,full red lepistes ve elma salyangozu var.
L144 erkek 2 hafta kadar önce yumurta bakmıştı küpe girmiyordu uygulamadan sonra küpten çıkmıyor bugün yarın dişiyi küpe alır...
Fullred lepisteslerin birisi yavruladı diğer 7 dişi yavrulukta...
Elma salyangozu ilk kez yumurta bıraktı...
Emeği geçen herkese tşk ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir