Regülatör Tavsiye ( Yıldız / Mufan / Diamond )

JoecÇevrim Dışı

İl: Çankiri
JoecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2026 16:20
Merhabalar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere 40 küp High tech tankımda kullanmak üzere regülatör arayışındayım. Aklımda olan ve bütçemin el verdiği ölçüde mufan, yıldız ve diamond marka ürünlerden birini tercih edeceğim. Selenoid valf başlangıç için kullanmayı düşünmüyorum. Regülatörü kaliteli, ince ayarda sorun çıkarmayacak önerilere ihtiyacım var. Tüp konusunda da tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim. [EDIT]Joec,2026-05-10 16:21:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yyiImazÇevrim Dışı

İl: Samsun
yyiImazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Saat 35 Dakika önce
Çok hakim değilim fakat bildiğim kadarıyla yıldız marka regülatör sanayi tipi, akvaryumda çok hassas olmadığını görüyor/duyuyorum farklı platformlarda. Mufan çin malı kalitesi bir yere kadar işini görür. Bu üçlüde benim tercihim diamond marka olabilir. Bütçeden ziyade performans ve kullanıcı geri dönüşlerini de incelemenizi tavsiye ederim.

Beğenenler: [T]222620,Joec[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222620,Joec[/T]
+1: [T]222620,Joec[/T]

gattar5050Çevrim Dışı

İl: Istanbul
gattar5050Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 9 Saat 54 Dakika önce
Yıldız regülatör alırsanız ayrıca ince ayar vanasıda almanız gerekir. Kendim çin malı ürünleri CO2 sisteminde kullanmayı tercih etmediğim için sizede önermem. Mufan ve diamond arasında çok büyük bir kalite farkı beklemeyin fiyatı uygun olan tercih sebebi olabilir. Benim önerim çok büyük bir fiyat farkı yok ise yıldız regülatör kullanmanız olur. Yanına Metalwork gibi kaliteli bir italyan marka ince ayar vanası takarsınız ömürlük olurlar. Yıldız regülatör yerli marka olduğu için teknik servis parça temini konusunda çok yardımcı oluyorlar.

egedinÇevrim Dışı

İl: Istanbul
egedinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 9 Saat 37 Dakika önce
Merhaba, farklı zamanlarda 4 farklı co2 sistem kullandım hepsi de yıldız marka idi. Diğer markalar hakkında yorum yapamam ama yıldız marka regülatörde kaliteli bir ince ayar vanası kullanırsanız hiç sorun yaşamazsınız. Bende selenoid valfli sitem var şuan, aylarca aynı standartta co2 akışı sağlıyor. Yıldız regülatörün bir iyi yanı yerli olduğu için servis imkanı var. Yaklaşık 4 sene önce ikinci el aldığım regülatörün kaçak yaptığından şüphelenip servise gönderdim. Ürün bana geldiğinde hatalı kutulandığı için kargoda kırılmıştı. Servise fotoğrafları ile birlikte mesaj attım. Regülatörü tekrar göndermemi istediler. İnceleyip hatanın kendilerinde olduğunu belirtip sıfır regülatör yolladılar. Daha sonra yine ikinci el aldığım iki regülatörü de kullanmadan önce servise gönderdim ve bakım yaptırdım. Birinde conta değişti diğerinde genel bakım yaptılar. Sadece conta için çok az bir miktar talep ettiler, bakım parası ek servis ücreti falan hiç bir şey istemediler. Ben satın aldığım üründe genelde servis hizmetine önem veririm o nedenle bence yıldız regülatör en iyi seçenek her zaman.

JoecÇevrim Dışı

İl: Çankiri
JoecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 7 Saat 16 Dakika önce
Hepinize çok teşekkür ederim. Gelen yorumlar doğrultusunda tercihimi yıldızdan yana kullandım. Arkadaşın da belirttiği üzere metal works marka ince ayar vanalı set olarak siparişimi verdim. Firmanın direk kendisi ile iletişime geçtim beni akvaryum için ürettikleri regülatörlerin arge çalışmalarını yapan Ferhat Gürcan beye yönlendirdiler. Kendisi ile istişare ettikten sonra dolu tüpte dahil olmak üzere full set olarak siparişimi oluşturdum. Sağolsun kendisi oldukça ilgilendi. 7/24 açık kullanım yaptığım için selenoid istemedim ancak ilerde ihtiyaç duyarsam ekleyebilirim. 5 litrelik tüp tercih ettim. Öneride bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. [EDIT]Joec,2026-05-11 19:45:16[/EDIT]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222620/110520261947231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222620/110520261947241.jpg[/IMG]

Selenoid model olanı tercih ettim lakin selenoidi ekletmedim. İnce ayar vanası metal works. Diğer selenoidsiz model eko model imiş ince ayar vanası standart ve selenoid içermiyor.