Oscar Ve Pirana
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2024 12:16
Arkadaşımın akvaryumunda 4adet oscar 2 adet otcul pirana (ağzının üst kısmı aşağıdan uzun olan) ve 1 adet papağan ciklet var ve gayet sağlıklı duruyorlar ona bu form dan bahsettim kendisi sorma mı rica etti 1 yıldır yaşıyorlar acaba bir sıkıntı olurmu akvaryum hacmi 450L ve dekor sadece kum ve 1 tane küçük testi ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2024 12:32
[QUOTE=Abdulsamet...]Arkadaşımın akvaryumunda 4adet oscar 2 adet otcul pirana (ağzının üst kısmı aşağıdan uzun olan) ve 1 adet papağan ciklet var ve gayet sağlıklı duruyorlar ona bu form dan bahsettim kendisi sorma mı rica etti 1 yıldır yaşıyorlar acaba bir sıkıntı olurmu akvaryum hacmi 450L ve dekor sadece kum ve 1 tane küçük testi ?[/QUOTE]
Merhabalar,
Öncelikle söylediğiniz türleri bir arada besleyen hobici insanlar var ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını dile getiriyorlar. Hacim konusuna gelecek olursak şöyle bir örnek vermek istiyorum: kapasitesi 30 kişilik olan otobüste 60 kişi ile yolculuk etmek ile eş değer. Alan onlar için çok dar. Sadece 1 astronota 300 küsür litre öneriliyor. Ama sadece öneri ile kalıyor maalesef. 200 litrede 5 astronot beslemek isteyen ve besleyen kişilerde oluyor. İmkansız mı hayır beslenir ama balık gelişemez, hastalanır, strese girer, alandan dolayı bölgeci kavgalar oluşur da oluşur gibi sıralayarak gidebiliriz.
Merhabalar,
Öncelikle söylediğiniz türleri bir arada besleyen hobici insanlar var ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını dile getiriyorlar. Hacim konusuna gelecek olursak şöyle bir örnek vermek istiyorum: kapasitesi 30 kişilik olan otobüste 60 kişi ile yolculuk etmek ile eş değer. Alan onlar için çok dar. Sadece 1 astronota 300 küsür litre öneriliyor. Ama sadece öneri ile kalıyor maalesef. 200 litrede 5 astronot beslemek isteyen ve besleyen kişilerde oluyor. İmkansız mı hayır beslenir ama balık gelişemez, hastalanır, strese girer, alandan dolayı bölgeci kavgalar oluşur da oluşur gibi sıralayarak gidebiliriz.
Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]241321,Abdulsamet...[/T]
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2024 12:33
Yaşarlar, daha da uzun süreler yaşayabilirler. Fanusta yıllarca yaşayan japon balıkları gibi.. Uyum önemlidir; beslenen canlıya uygun dekor da önemlidir. Yaşamaları kıstas değil, amaç yaşatmaksa. Amaç, uygun ortamda, uygun karma ile beslemek.
Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]241321,Abdulsamet...[/T]
+1: [T]125030,GhostKoi[/T][T]10749,Erdal Hoca[/T]
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2024 12:38
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2024 12:56
[QUOTE=Abdulsamet...]Arkadaşımın akvaryumunda 4adet oscar 2 adet otcul pirana (ağzının üst kısmı aşağıdan uzun olan) ve 1 adet papağan ciklet var ve gayet sağlıklı duruyorlar ona bu form dan bahsettim kendisi sorma mı rica etti 1 yıldır yaşıyorlar acaba bir sıkıntı olurmu akvaryum hacmi 450L ve dekor sadece kum ve 1 tane küçük testi ?[/QUOTE]
Nufüs biraz fazla değilmi[:(]
Nufüs biraz fazla değilmi[:(]
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2024 13:58
[QUOTE=Mehmet emin]
Nufüs biraz fazla değilmi[:(][/QUOTE] balıklar küçük ama ilerde dediniz gibi hacim yeterli olmayabilir
Nufüs biraz fazla değilmi[:(][/QUOTE] balıklar küçük ama ilerde dediniz gibi hacim yeterli olmayabilir
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2024 15:42
[QUOTE=Abdulsamet...] balıklar küçük ama ilerde dediniz gibi hacim yeterli olmayabilir[/QUOTE]
Aslında luan bile küçük olabilir çünkü hacimden dolayı yer kavgaları yada yanık kalma gibi durumlar olabilir
Aslında luan bile küçük olabilir çünkü hacimden dolayı yer kavgaları yada yanık kalma gibi durumlar olabilir