ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ArifhbsAquatics
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13789
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 28 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4150 [1.69 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
387 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Hikmet Başeğmez
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1985
İl:
Sivas
Meslek:
Ressam (meb resim öğretmeni)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arif Hikmet BAŞEĞMEZ Ressam-Biyotop akvaryum tasarımcısı-Akvarist İnstagram: [URL=https://www.instagram.com/arifhbs_aquatics]arifhbs_aquatics[/URL] Youtube: [URL= https://youtube.com/@arifhbsaquatics]Arifhb’s Aquatics[/URL]

SON 10 MESAJI

Uluslararası Biyotop Yarışmasında Gelen Dereceler
[QUOTE=ternapi]

Tebrik ederimm [:3][/QUOTE]

Teşekkürler ablacım 😊
[QUOTE=alyagiz]
Tebrik ediyorum Arif Bey, hakedilmiş başarılar.[/QUOTE][QUOTE=Laterthanbefore]Tebrikler [/QUOTE]

Teşekkür ederim.
Uluslararası AGA (Aquatic Gardeners Association) 2024 biyotop kategorisinde ilk iki 😊✌🏻. Devamı gelecek inşallah!
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/060120252236271.jpg[/IMG]
En Sessiz Dış Filtre Veya Şelale Filtre
[QUOTE=Ehtiyar]Hocam, Ahmet beyle yazıştık ben yukarıdaki mesajımı epeyce sildim verilen bilgiler ışığında. Tek söyleyebileceğim filtresiz, ısıtıcısız olmaz. Olsada olmaz, olmasada olmaz bilmem anlatabiliyormuyum. [/QUOTE]

Filtre kullanmadan tank kurmam. Size katılıyorum. Balık odam 26 derece sabit ısıda, gece gündüz. Isıtıcılarım 25 dereceye ayarlı ama çalışmıyor, sular 26-26,5 derece fix 😊.
En Sessiz Dış Filtre Veya Şelale Filtre
[QUOTE=Ehtiyar]Hocam, canım hocam evvelemirde belirteyim bin kişi filtresiz ısıtıcısız olmaz dese, bir kişi olur yazdımı örnek o oluyor. Geçmişte ben de filtresiz kurulum yaptım sürekli su değişimi olmadan yürümüyor; sıkılıp, unutup, boş verip aksadımı su değişimleri patlıyor sistem. Niyetim polemik çıkarmaya yönelik değil biliyorsunuz. Yinede yukarıda yazdıklarınıza itirazımı belirteyim. Bitkilerin amonyak ve nitritle işi olmaz, kullanamazlar. Tam tersine onlar için bile zehirdir. Ancak nitrat ve fosfatı kullanabiliyorlar. Nitrifikasyon bakterilerinin yoğun, fazla, hadi rantabl diyeyim olabileceği alan ancak filtrelerdir. Denitrifikasyon bakterilerinin oluşması için ise enaz 6,8 ay gerekli vede 5,8 santim taban çokta verimli olamıyor ( Arif hocamla kısa bir yazışmamızda epey bir kalınlığın gerektiğini söylemişti). Filtre olmadan döngüyü oturtmak epey tecrübe işi döngü oturmadan heryer bitki olsa faydası yok. Dilim döndüğünce yazdım genede doğrusunu siz bilirsiniz.[/QUOTE]

Döngüden kasıt, nihai ürünün nitrat olması; nitrat da bitkiler, anaerob canlılar veya su değişimiyle seyreltiliyor, sıfırlanıyor vs. Sudaki amacımız öncelikle nitratı ve azotlu ürünleri kontrol altında tutmaksa, döngü için uğraşa pek de gerek yok. Ahmet Bey’in dediği gibi, döngüye girmeden, bitkilerce tüketilen amonyak varsa döngü zaten minimal düzeyde hayat buluyor. Başkaca döngüler de var tanklarımızda. Ayrıştırıcılar, üreticiler, tüketiciler, patojenler, toksik ürünler, dezenfekte edenler vs.. çok kompleks ve disiplinli işler dönüyor tanklarımızda ama biz ölçebildiklerimiz kadarını biliyoruz. Besin ve enerji yarışının balık ve bitki kısmı vitrinimiz 😊.
İlk Akvaryumum
[QUOTE=GülhanKara]
Yaaa! En son fotoğrafta olan mi? O zaten tümdür gün su yüzeyinde duruyor..gitgide zayiflayip küçülüyor gibi..ayırayım mi yaaa:([/QUOTE]

Ayırın Gülhan hanım, ölür de görmezseniz patojen yayma ihtimali var.
İlk Akvaryumum
Mavi danioda rahatsızlık bariz belli; yerinizde olsam ayırırım. Bu saatten sonra ne tür ilaç olursa olsun dönüşü zor. Fotoğraflardaki barblar dişi görünüyor.
İlk Akvaryumum
Merhabalar, keyifli hobiler. Su değerlerinizden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum; sadece daniolarda bu sorun varsa aldığınızdan beri hasta olma ihtimalleri vardır. Geçmiş olsun. Geriye kalanların net bir pozunu atarsanız filir yürütülebilir hastalık konusunda.
[QUOTE=HunnicKhan]

Tebrik ederim abi, başarılarınla hak edilmiş bir jüri üyeliği 👌🏻. Seni başka yarışmalarda da jüri olarak görmek dileğiyle.[/QUOTE]

Teşekkür ederim güzel kardeşim, nezaket gösterdin 😊.
[QUOTE=rayed]

Tebrikler arif bey [:iyi:][/QUOTE]

Teşekkürler [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.