ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iwagumi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
519
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 55 Dakika önce
Toplam Mesaj:
468 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Kurşun
Doğum Tarihi:
27 Nisan 1985
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Kurşun

SON 10 MESAJI

Yeşil Su Kültürüm Çöktü Pirelerim Aç Kalacak
Bende su piresi tankından yarım bardak su alıyorum kaşığın ucuyla az miktar chlorella tozu atıyorum az bir şeyde kuru maya, güzelce karıştırıyorum daha sonra artemia süzgecinden geçirerek akvaryuma geri döküyorum, haftada 1 kere %20 su değişimi yapıyorum bir sıkıntı yaşamadım, çok güzel çoğalıyorlar.
Walstad Akvaryumumda Problem
Karidesin öldüğünden eminmisin ben ilk kez karides aldığımda kabuk değişimi yapmışlardı bende onları ölüyor zannetmiştim sonradan öğrendim ölü değil değiştirdikleri kabukmuş.
Eğer ölümse topraktan gelen amanyok henüz döngüye oturmadığı için zehirlemiş olabilir.
Yesil Su
[QUOTE=erltas16]Değerli bilgileriniz için cok tesekkur ederim dediginiz gibi yapıcam [:iyi:][/QUOTE]

Birde kapların etiketini çıkart içine güneş ışığı girsin o etikler ışığı engeller.
Yesil Su
Elbette su piresi yetiştirebilirsin, eğer yeşil suyu gübrelemezsen bir süre sonra besinsiz kalarak çöker, ben içerine osmocote gübre atıyorum içinden renkli topları ayırıyorum onları kullanmıyorum diğer topları litre başı 3 adet olacak şekilde koyuyorum cam kenarında sürekli yeşeriyorlar.
Sizde gübre yoksa içerisine adi salyongoz atın arada bir yemleyin, günde birkere çubukla karıştırmanız gerekir bunun nedeni yeşil su dibe çöküyor.
Yanlız sizin litre hacim küçük en az 5 litrelik kablar yapmanız lazım çünkü su pireleri bütün yeşil suyu hızlı bir şekilde tüketiyorlar yetişmiyor öyle bir durumda spirulina tozunu yarım bardak suyun içinde kaşığın ucu kadar çalkayıp dökerseniz yeşil su olmadığı zamanlarda aç kalmazlar.
Dondurulmuş Canlı Yemler
[QUOTE=gelgel1900]Merhaba,

Dondurulmuş canlı yemler piyasada yok. İnsanlar maliyet olarak alamaz hale geldigi için pek getirilmiyor deniyor. Dondurulmuş canlı yemler tekrar piyasaya gelecek mi?[/QUOTE]

Ben bi tanesi ile konuştum neden gelmiyor diye elektrik maliyetinden dolayı gelmiyormuş, bir ara marketler bile dolablarını kaldırıyordu, sanırım harcı borcunu geçiyor,ne zaman piyasa düzelir hiç bir bilgim yok, bende evde su piresi yetiştiriyorum şimdi birde grindal solucan kültürü kurdum canlı yemlerle devam artık yapacak bir şey yok.
Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem
[QUOTE=Rafayel]
Bekliyorum.
Yem olarak 5-6mm alabalık yemi önerebilirim.
Yakında bende polen yada o tarz besin değerleri yüksek doğal ürünleri test edeceğim.[/QUOTE]

Valla bende sizin önerinizle dreamies somonlu ile besliyorum, canlıları fena patlattı birde muadili olan gimcat nutri pockets sea mix de kullanmayı düşünüyorum içerisinde omega 3 ve 6 var balıklarada geçer düşüncesindeyim.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=U__pVlcHAhc[/VID]

Yatak fikri bu videodaki japon kardeşimizinden esinlendim, videoda kuş ağı kullanıyor ben muadili bulamadığım için bunu seçtim hem akvaryumlar için yapıldığından suya dayanıklı ve sürekli kullanabilecek malzeme,üstelik salınım riski yok, şuan için solucanlar çok güzel çoğalıyor, aralarında dolaşması yeme ulaşmaları çok daha kolay ama dediğim gibi tam sonuç için 2 3 hafta beklemek daha mantıklı olur.
Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem
[QUOTE=Rafayel]Canlı yem takası yaptığım kültürün içi mite/akar ile doluydu.
Yurtdışında ki videolarda genelde Türkiye'de bulunmayan Mosquito bits diye geçen böcek kovucu ilaç kullanıyorlardı.
Endonezya'lı biri ise Naftalin kullanıyor ve sonucunu da gösteriyordu.
Fotoğraflarda 1 diye gözükse de sonradan naftalin sayısını 4e çıkardım.
İlk 24 saatte miteların yarısından çoğu kaptan kaçmaya çalıştı ve etrafının su kaplı olması da eve kaçmamaları içindi. Kalanlar yemlerin üzerinden ayrılmadığı için onları da yemle beraber kültürden ayırdım.
Yaklaşık 50 saat sonra kültürde sadece 3 5 tane mite kaldı, onları da tek tek cımbızla aldım.
Kültür yatağını değiştireceğim. Torf toprak sünger yerine kalın taneli killerden kullanmayı düşünüyorum.
[/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/96764/051220241441021.jpg[/IMG]

Ben yatak olarak sera biofibres ince olanından deniyorum şimdilik iyi gibi gidiyor ancak asıl sonuçları 2-3 hafta sonra yazabilirim.
İç Pipo Haricinde, Filtre Malzemesi Koymak
[QUOTE=YOTHAN]Merhabalar,

Uygun boyutta bir plastik bulsam, içine filtre seramiği, lav kırığı ve eski iç filtrenin süngerini koysam işe yarar mı?

[/QUOTE]

[URL]https://www.akvaryum.com/forum/basit_ve_ucuz_ic_filtre_yapimi_k933427.asp[/URL]

Bu şekilde internette dolu video ve fotograflar var diy aquarium sponge filter yazarak yabancı kaynaklarıda bulup videoları izleyebilirsin elindeki filtre malzemelerini değerlendirmiş olursun.
Siyanobakteri
Ben antibiyotikle çözüm bulamadım, evet yok ediyor ama direnç kazananları tekrardan geri geliyor bu sefer daha fazla kullanıyorsun yine dahada güçlü direnç oluşturarak geri dönüyorlar.
O yüzden yosun tedavisinde altta yatan nedenide bulmak lazım siyonobakteri genelde canlı yükü düşük akvaryumlarda haliyle nitratda düşük oluyor ve ortaya çıkıyor, o yüzden nitrat miktarı azsa biraz artırmanız uyguladığınız tedavi sonrası katkı sağlayacaktır.
Hemianthus Cuba Hagen De Yetişirmi
Hagende monte carlo yetiştirdim ama cuba denemedim bence oda yetişir ama
Cuba zor bir bitkidir aşırı sıcaga gelemez co2 ister iyi ışık gübreleme ister, onun yerine monte carlo daha kolay co2 verirsen gelişimi çok daha hızlı oluyor, monte carlo düşün derim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.