ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ozozdemir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Eylül 2022 16:49
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ozan Özdemir
Doğum Tarihi:
26 Nisan 1991
İl:
Ankara
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/94347.jpg[/img]
SON 10 MESAJI
L144 Bavru Beyazlık Ve Beslenme Problemi
Herkese merhaba,
2 hafta önce 30x30x30 iç filtreli, 25 derece sıcaklıkta sabit kurulumunda sera aquatan ve nitrivec kullandığım akvaryuma 20 adet 3 cm boyunda L144 yavru yerleştirdim, çok şükür balıklarda kayıp olmadı [:nazar:] . Akvaryumda başka balık yok, vatoz küpü, mangrov kökü, anubias ve su üstü marulu var. Yem olarak her akşam 1 tablet tetra ve jbl marka 4 çeşit yem veriyorum.
Ayrıca hafta ortasında su değişimi olmadan dip çekimi ve hafta sonunda 5 lt su (nitrivec ve aquatan eklediğim havalandırılmış su) değiştirerek dip çekimi yapıyorum.
Dün akşam, daha önce gördüğüm fakat önemsemediğim bir durum için yardım istiyorum. Balıklardan biri diğerlerinden çok daha küçük ve zayıf, çok az hareket ediyor ve yem yediğini gözlemleyemedim. Bu balığın sorunu, bu sorunun çözümü nedir ? Konu hakkında tecrübeli ve bilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Balıkları Akvaryum.com üzerinden aldığım Murat Hocam (Virane)[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/member_profile.asp?PF=90604[/URL] Sera Bakto Tabs önerdi. Bugün alıp kullanmaya başlayacağım fakat bu hasta arkadaş yem yemediği için nasıl tedavi olacak bilemiyorum.
Hasta Arkadaş: [:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/94347/120120181305191.jpg[/IMG] [:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/94347/120120181305221.jpg[/IMG] [:nazar:]
Sağlıklı Kardeşleri: [:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/94347/120120181306201.jpg[/IMG] [:nazar:]
Herkese merhaba,
2 hafta önce 30x30x30 iç filtreli, 25 derece sıcaklıkta sabit kurulumunda sera aquatan ve nitrivec kullandığım akvaryuma 20 adet 3 cm boyunda L144 yavru yerleştirdim, çok şükür balıklarda kayıp olmadı [:nazar:] . Akvaryumda başka balık yok, vatoz küpü, mangrov kökü, anubias ve su üstü marulu var. Yem olarak her akşam 1 tablet tetra ve jbl marka 4 çeşit yem veriyorum.
Ayrıca hafta ortasında su değişimi olmadan dip çekimi ve hafta sonunda 5 lt su (nitrivec ve aquatan eklediğim havalandırılmış su) değiştirerek dip çekimi yapıyorum.
Dün akşam, daha önce gördüğüm fakat önemsemediğim bir durum için yardım istiyorum. Balıklardan biri diğerlerinden çok daha küçük ve zayıf, çok az hareket ediyor ve yem yediğini gözlemleyemedim. Bu balığın sorunu, bu sorunun çözümü nedir ? Konu hakkında tecrübeli ve bilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Balıkları Akvaryum.com üzerinden aldığım Murat Hocam (Virane)[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/member_profile.asp?PF=90604[/URL] Sera Bakto Tabs önerdi. Bugün alıp kullanmaya başlayacağım fakat bu hasta arkadaş yem yemediği için nasıl tedavi olacak bilemiyorum.
Hasta Arkadaş: [:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/94347/120120181305191.jpg[/IMG] [:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/94347/120120181305221.jpg[/IMG] [:nazar:]
Sağlıklı Kardeşleri: [:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/94347/120120181306201.jpg[/IMG] [:nazar:]
Yüzgeç yırtılması ne yapacağım ?
Astronotları ve beyaz prensesleri ayırmalısınız bence. Şuan sıkıntı yaratmıyor olabilir fakat astronotlar büyüyünce beyaz prensesleri tek lokmada yiyebilecek duruma gelecekler. Ve bunu yapmaktan hiç çekinmezler. Büyümelerine daha çok var demeyin çok hızlı büyüyorlar.
Astronotları ve beyaz prensesleri ayırmalısınız bence. Şuan sıkıntı yaratmıyor olabilir fakat astronotlar büyüyünce beyaz prensesleri tek lokmada yiyebilecek duruma gelecekler. Ve bunu yapmaktan hiç çekinmezler. Büyümelerine daha çok var demeyin çok hızlı büyüyorlar.
bitkili karides akvaryumum
Fazla ve hızlı büyüyen bitkileri tavsiye etmem . Bence limonu çıkartmalısınız, sağ arkaya destek üzerine java fern tavsiye ederim. Limon gibi hızlı büyüyen bitkiler zaten küçük olan akvaryumunuzu kaplayacaktır ve değerli karideslerinizi görmenizi engelleyecektir(başıma geldiği için yazıyorum) . Bunun dışında söyleyebileceğim birşey yok. Böyle bir akvaryum kurarak harika bir şeçim yapmışsınız bence . Umarım bitkileriniz ve hayvanlarınız hep çok sağlıklı olur.
Fazla ve hızlı büyüyen bitkileri tavsiye etmem . Bence limonu çıkartmalısınız, sağ arkaya destek üzerine java fern tavsiye ederim. Limon gibi hızlı büyüyen bitkiler zaten küçük olan akvaryumunuzu kaplayacaktır ve değerli karideslerinizi görmenizi engelleyecektir(başıma geldiği için yazıyorum) . Bunun dışında söyleyebileceğim birşey yok. Böyle bir akvaryum kurarak harika bir şeçim yapmışsınız bence . Umarım bitkileriniz ve hayvanlarınız hep çok sağlıklı olur.
Bu yumurtalar hangi canlıya ait, hızlı bilgi lazım
Testiyi erkek yuva yapsın diye önermiştim fakat sizin beyefendi zaten yuva işini halletmiş gibi gözüküyor . Zaman tanımanızı öneririm; bu yumurtaların akıbetine göre harekete geçin. Eğer yavrular çıkarsa (inşallah) birşey yapmanıza gerek yok . Ancak bu batım yaşamaz ise testi alın gerekirse cüceleri ayırın.
Testiyi erkek yuva yapsın diye önermiştim fakat sizin beyefendi zaten yuva işini halletmiş gibi gözüküyor . Zaman tanımanızı öneririm; bu yumurtaların akıbetine göre harekete geçin. Eğer yavrular çıkarsa (inşallah) birşey yapmanıza gerek yok . Ancak bu batım yaşamaz ise testi alın gerekirse cüceleri ayırın.
70 cm armetür
http://www.canpet.net/resun-metal-halideli-akvaryum-ar600-60cm
Kullandığım akvaryum budur üstündeki armatür birlikte satılıyor.ozozdemir 2014-10-08 16:47:51
http://www.canpet.net/resun-metal-halideli-akvaryum-ar600-60cm
Kullandığım akvaryum budur üstündeki armatür birlikte satılıyor.
Bu yumurtalar hangi canlıya ait, hızlı bilgi lazım
Tebrikler cüce vatozunuz yumurtlamış. Fakat böyle açıkta olmaları mantar olduklarını ya da döllenmemiş olduklarını gösteriyor olabilir. Erkek yumurtalarla ilgilenecektir. Birşey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Akvaryuma testi koymanızı tavsiye ederim. Yumurtaların diğer balıklardan korunması konusunda etkili olacaktır.
Bu durumun devamı gelecektir. Akvaryumda büyük değişiklikler yapmanızı önermem. Umarım sağlıklı yavrularınız olur.
ozozdemir 2014-10-06 15:22:00
Tebrikler cüce vatozunuz yumurtlamış. Fakat böyle açıkta olmaları mantar olduklarını ya da döllenmemiş olduklarını gösteriyor olabilir. Erkek yumurtalarla ilgilenecektir. Birşey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Akvaryuma testi koymanızı tavsiye ederim. Yumurtaların diğer balıklardan korunması konusunda etkili olacaktır.
Bu durumun devamı gelecektir. Akvaryumda büyük değişiklikler yapmanızı önermem. Umarım sağlıklı yavrularınız olur.
1 metrelik Anubias kaç lira olur?
[QUOTE=batu.gulsah] Sanırım siz hiç anobias yetiştirmenin zorluğu bilmiyorsunuz. Bilseydiniz eğer bu yorumu yapmazdiniz. Ayda 2 yaprak büyüdüğünde seviniriz. Bir metrelik değil ama bende yaklaşık o boylarda bir tane var 250 verseler vermem o kadar soyleyim konumda inceleyebilirsiniz. [/QUOTE]
İlk anubias ımı 10'sene kadar önce aldım. O günden beri anubias barteri var, coffeefolia ve lancelotta türleri geçti elimden. Şuan 2 akvaryumumda barteri var ve lancelotta türlerinin en eskisi 6-7 yaşında olmak üzere üzerinde 500(tahmini) yapraklı 10 civarında kök var. Hiç satış yapmadım yapmayı da düşünmüyorum anubias gibi uzun zaman isteyen bitkilerin ve balıkların hobici işi olduğunu ve parayla satılamayacağını eğer satılacaksa da uygun, sembolik fiyatlarla satılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım yorumu neden yaptığımı anlamışsınızdır. Önyargılı davranmak hoş değildir.
[QUOTE=batu.gulsah] Sanırım siz hiç anobias yetiştirmenin zorluğu bilmiyorsunuz. Bilseydiniz eğer bu yorumu yapmazdiniz. Ayda 2 yaprak büyüdüğünde seviniriz. Bir metrelik değil ama bende yaklaşık o boylarda bir tane var 250 verseler vermem o kadar soyleyim konumda inceleyebilirsiniz. [/QUOTE]
İlk anubias ımı 10'sene kadar önce aldım. O günden beri anubias barteri var, coffeefolia ve lancelotta türleri geçti elimden. Şuan 2 akvaryumumda barteri var ve lancelotta türlerinin en eskisi 6-7 yaşında olmak üzere üzerinde 500(tahmini) yapraklı 10 civarında kök var. Hiç satış yapmadım yapmayı da düşünmüyorum anubias gibi uzun zaman isteyen bitkilerin ve balıkların hobici işi olduğunu ve parayla satılamayacağını eğer satılacaksa da uygun, sembolik fiyatlarla satılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım yorumu neden yaptığımı anlamışsınızdır. Önyargılı davranmak hoş değildir.
Çok büyük bir akvaryum
Böyle bir akvaryum kuracaksanız koyacağınız yeri iyi seçmenizi tavsiye ederim. Akvaryumun kurulduktan sonraki ağırlığı 3 tondan fazla olacaktır. Eğer eski bir apartmana yerleştirmeyi düşünüyorsanız bu işten vazgeçin derim. Felakete sebebiyet verebilirsiniz.
Böyle bir akvaryum kuracaksanız koyacağınız yeri iyi seçmenizi tavsiye ederim. Akvaryumun kurulduktan sonraki ağırlığı 3 tondan fazla olacaktır. Eğer eski bir apartmana yerleştirmeyi düşünüyorsanız bu işten vazgeçin derim. Felakete sebebiyet verebilirsiniz.
70 cm armetür
Şuan kullandığım akvaryumun üstündeki armatür 60-80 cm arası akvaryumlara uydurulabiliyor. Çoğu armatürün de böyle olduğunu biliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Şuan kullandığım akvaryumun üstündeki armatür 60-80 cm arası akvaryumlara uydurulabiliyor. Çoğu armatürün de böyle olduğunu biliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
küçük akvaryum fiyatı hakkında fiyat uygun mudur ?
20 tl daha fazla verip 6-7 mm yaptırmanızı tavsiye ederim. 5mm suyun oluşturduğu basıncı karşılayacaktır fakat dışardan alınan bir darbeye karşı dayanıksız olacaktır. işinizi garantiye alın sonradan başınız ağrımasın.
20 tl daha fazla verip 6-7 mm yaptırmanızı tavsiye ederim. 5mm suyun oluşturduğu basıncı karşılayacaktır fakat dışardan alınan bir darbeye karşı dayanıksız olacaktır. işinizi garantiye alın sonradan başınız ağrımasın.

SON MESAJLAR
- Bu Bitkinin İsmi Nedir Aguamentist, 07:44
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Ömer yılmaz, 05:21
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumdaki Sis Tallha, 03:22
Yeni Üye Forumu - Kılıç Kuyruk Cinsiyet İbrahiM SameT, 00:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yardım Sump Girişi Izgara Sorunu TonyMcLegend, 22:34
Bitki Akvaryumları Genel - İnline Difüzör Hk. altum123, 22:08
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Corylerin Gelişimi BerkBey, 21:43
Kedi Balıkları Forumu - Isıtıcı Ne Alabilirim Jotunheim, 21:32
Yeni Üye Forumu - Filtre Tercihi Konusunda Jotunheim, 21:27
Filtre ve Sump Yapımı - Reeflowers Bitki Kumu Fin World, 20:29
Taban ve Gübreleme - Tasarım ncmberk, 20:18
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Regülatör Tavsiye ( Yıldız / Mufan / Diamond ) Joec, 19:44
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Dolphin Askı Filtre Kartuşu Hidro Dinamik, 17:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Amatörce Hidroponik Bitki Yetiştirme Ve Led Işık reprise, 15:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Isıtıcı Fiyatları Hidro Dinamik, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yine Bir Otomatik Yemleme Yapımı Ve Yine Ben cokmutlu, 14:54
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Aquael Ultramax 1000 Dış Filtre Deneyimlerim yyiImaz, 14:25
Filtreleme Seçenekleri - Karides Akvaryumlarımdan Biraz Görsel Ve Sohbet :) Aguamentist, 13:52
Omurgasızlar - Yeni Nano Akvaryumum (co2 Soracağım) Phos, 13:37
Akvaryum Tanıtımı - Giza Platosu darkaura, 12:53
Akvaryum Tanıtımı - Yerli Üretim Amano - Adist MuratOzdemir, 11:41
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitkilerimdeki Deformasyonlar MertSoyumert, 11:22
Bitki Akvaryumları Genel - Yeniden Bitkili Tanka Dönüş senolerdivan, 09:19
Akvaryum Tanıtımı - Tekrar Hobiye Döndüm dincseref, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 19:36
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık - Yosunlu Doğal Akvaryum Kurulumu 🪸 AtaDemircii, 18:35
Akvaryum Tanıtımı - 30x30x30 Tankla Yeni Gelmedik,geri Geldik😁 Hsrt, 16:58
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları sedatkaryurek, 15:38
Yeni Üye Forumu - 💐Akvaryum Ailesinin Anneler Günü Kutlu Olsun Hoppala, 14:15
Forum ve Site Hakkında - Bitkili Akvaryum İcin Filtre Malzemesi (tavsiye) XAli, 11:21
Filtreleme Seçenekleri - Hangi Soil replacka, 01:56
Taban ve Gübreleme - Yerli Aktif Soil İle Frankenstad Kurulum Denemesi TonyMcLegend, 00:34
Taban ve Gübreleme - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin ternapi, 23:18
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Canlı Bitkilerim utkues, 22:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Çiklet Akvaryumu İçin Dış Filtre Dizilimi Önerisi Ghuney, 20:56
Filtreleme Seçenekleri - 160x60x60 Akvaryumum Ehtiyar, 18:06
Akvaryum Tanıtımı - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 ArifhbsAquatics, 15:58
Akvaryum Tanıtımı - Bu Nerite Salyangozu Cinsi Nedir ? TonyMcLegend, 15:17
Omurgasızlar - Bahçede Cennet balıkları TonyMcLegend, 14:45
Labirentliler Tanıtımı - Akvaryum Aydınlatma Önerisi TonyMcLegend, 14:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Larvaların Türü Nedir? ogurcay, 13:37
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hobiye Tekrar Dönüş ADAMEHSER, 11:16
Yeni Üye Forumu - Power Led - Son Geldiğim Nokta . seiryuhare, 10:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Power Led Patlama Problemi seiryuhare, 10:57
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hangi Balık Türü Önerirsiniz. Ömer yılmaz, 01:20
Yeni Üye Forumu - Yavru Tür Belirleme BerkBey, 00:46
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tavsiye İhtiyacı Tortuga7, 00:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kardinal&ember Tetralar Ve Salyangoz Uyumu Tony_Soprano, 23:50
Omurgasızlar - Elma Salyangozu Dexy12, 23:10
Omurgasızlar - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 22:28
Akvaryum Dünyasından Haberler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 08:18
- Pendikte Red Moon Ve Fil Kulak Lepistes Satışı Diffrence 03:24
- Erkek Apistogramma Kakadu - Takas Olur jacksoap 02:11
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 01:48
- Yeni Sarım Flame Moss 6x6 SinanBulut 01:48
- Megastoma - Cacatuoides - T.candidi HarunYILDIRIM 01:30
- Chihiros Wrgb Vivid 3 ''''''''sıfır Ve Faturalı'''''''' HarunYILDIRIM 01:30
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:56
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 00:56
- Ada Solar (green) Aporetti 00:41
- Creaqua Black Edition Regülatör Aporetti 00:41
- Fluval 206 Dış Filtre - Yedek Parçaları Da Satılır erimgorgulu 00:22
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 00:09
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 00:01
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:01
- Fluval Fx6 Dış Filtre (sadece 6 Ay Kullanıldı) idiopatik 23:50
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 23:31
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 23:31
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 23:31
- Safkan Tül Kuyruk Yavru Veren Çift ss23 23:18
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 23:09
- Ücretsiz Su Mercimeği Alpbaba 23:09
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 22:44
- Kırmızı Yapraklı Amazon Ramses06 22:34
- German Blue Ve Gold Sunshine Ramirezi Thunderbird 21:59
- Apistogramma Kakadu Takas SedatC 21:51
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:49
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:49
- İhtiyaç Fazlası Oase Skimmer Cam Lily Pipe Co2 Gös platinium 21:48
- Tayvan Bee M510 20:53
- Tibee - Crs - Cbs - Kaplan Türleri M510 20:53
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 19:59
- Bitki Armatürü SeaWorld 19:59
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes SeaWorld 19:59
- Sağlıklı Anubias Bitkileri avniarikkok 19:14
- Hobiyi Bıraktım SJess 19:12
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 18:55
- 3 Blue Elektric Ramirezi iSMaiL_1074 18:33
- Ista 3in1 Co2 Difüzör iSMaiL_1074 18:33
- Hemigrammus Bleheri (kırmızı Burun Tetra) ozkan61 17:55
- Half-black Lapistes, Etimesgut ozkan61 17:55
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 17:52
- Akvaryum 30*30 metsi 17:52
- 125*50*50 Mobilyalı Akvaryum. batuhanbayram 17:20
- Mobilyalı Akvaryum Ercankurt 17:10
- Dolaplı Akvaryum Ercankurt 17:10
- Lepistes Otu(najas Guadalupensis) Silivri-ücretsiz cokmutlu 16:54
- İzmir İçi, Akvaryum Ve Malzemeleri Beren04 16:25
KULLANICILAR
- 37 Online Kullanıcı, 20 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.