ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
hussame
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
30 Ocak 2026 18:17
Toplam Mesaj:
355 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hüseyin Kara
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1987
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Nano Bitkili...br /br /Hüseyin Kara
SON 10 MESAJI
Nano Bitkilide İlk Günler
Arkadaşlar merhaba,
Arkadaşlar merhaba,
yaklaşık 20 gün önce kurduğum nano bitkili akvaryumumdaki son değişiklikleri sizinle paylaşmak istedim. Akvaryumda yapılan küçük değişikliklerle birlikte son durum aşağıdaki gibidir. Sol arka köşedeki Alternanthera Reinecki'ler çıkarıldı ve yerine micralar yerleştirildi. Biraz daha büyüdükten sonra micralar sol arka köşeyi kapatacak şekilde budanacaklar.
Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen.
yeşil yumurta
Kiraz karideslerin yumurtaları zaten bu şekildedir. Hatta yavrular ilk çıktığında şeffaf olacaktır. Renklerini büyüdükçe alacaklardır. Gayet normal bir durum.
Kiraz karideslerin yumurtaları zaten bu şekildedir. Hatta yavrular ilk çıktığında şeffaf olacaktır. Renklerini büyüdükçe alacaklardır. Gayet normal bir durum.
bitki ve çöpçü
Bitkilerinizin köklenip toprağa sağlam bir şekilde tutunduğundan emin olduktan sonra her hangi bir zarar vermeyeceklerdir. Unutmayın ki bu balıklar zaten dip balığıdır ve toprağın arasındaki kalıntılar ile beslenir. Bir miktar toprağı karıştıracaktır ancak sağlam köklü bitkilere bir şey yapmayacağı kanısındayım.
Bitkilerinizin köklenip toprağa sağlam bir şekilde tutunduğundan emin olduktan sonra her hangi bir zarar vermeyeceklerdir. Unutmayın ki bu balıklar zaten dip balığıdır ve toprağın arasındaki kalıntılar ile beslenir. Bir miktar toprağı karıştıracaktır ancak sağlam köklü bitkilere bir şey yapmayacağı kanısındayım.
Akvaryumu Kurdum Akvaryum Tuzu Atmalı Mıyım
Akvaryum 1 hafta boş çalıştıktan sonra herhangi bir şey katmaya gerek olmadan balıkları alıştırarak ekleyebilirsiniz. Su değişimlerinde de eğer Japon balığı besleyecekseniz tuz kullanımına gerek yok. Dinlendirilmiş suyu akvaryuma yavaşça eklediğiniz taktirde sorun yaşamazsınız.
Akvaryum 1 hafta boş çalıştıktan sonra herhangi bir şey katmaya gerek olmadan balıkları alıştırarak ekleyebilirsiniz. Su değişimlerinde de eğer Japon balığı besleyecekseniz tuz kullanımına gerek yok. Dinlendirilmiş suyu akvaryuma yavaşça eklediğiniz taktirde sorun yaşamazsınız.
Sağlıklı hobiler...
Merhaba,
Merhaba,
bitkili akvaryumu kurulumunu gerçekleştireli 6 gün oldu. 4. günden itibaren de Ferhay Bey'den (CERKUTAY) aldığım CO2 sistemi ile akvaryuma saniyede 1 damla karbondioksit veriyorum.
Bitkilerimde henüz bir gelişme görmedim. Bunun sebebinin adaptasyon süreci olduğunu düşünüyorum.
Gübreleme konusunda ise Ferhat Bey'in hediye ettiği potasyum, excel ve nitrat gübrelerini kullanacağım. Ancak bu konuda forumda yaptığım araştırmalardan temiz bir sonuç bulamadım. 37 ltlik bir nano tankta gübrelemeyi nasıl yapabilirim. İlgili konu için link verebilecek bir arkadaş olursa memnun olurum.
Ayrıca aydınlatma konusunda hazır armatürün üzerinde gelen 20wattlık bitki akvaryumu için üretilen bir ampul kullanıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla bu aydınlatma yeterli gelmiyor. Uygun bir armatür bulamadım 45cm akvaryum için. Aydınlatma için önerilere de sonuna kadar açığım.
Riskli akvaryum dekoru değişimi!
Merhaba,
Merhaba,
su seviyesini düşürüp kayaları kenarlarda topladığınız taktirde balıkları rahatça yakalayabilirsiniz. Ayrıca gece ışıklar kapandıktan sonra balıklar 15-20 dakika içinde hareketsizleşeceklerdir. Işıkları açtığınızda da hareketsiz kalırlar. Kolayca yakalayabilirsiniz.
Sağlıklı hobiler...
[QUOTE=ASLAN]Tebrik ederim güzel bir çalışma olmuş..
Tasarımla ilgili naçizane bir kaç önerim olacaktır.
Öncelikle parvulaları biraz daha ayıklayıp dikim yaparsanız daha iyi olur görüşündeyim.Çok toplu gözüküyor.
Kayalarınız çok güzel onlara micra yerine beğendiğiniz moss çeşitlerinden sarabilirsiniz.Mesela fissidens fontanus moss gibi.Çünkü Co2 ile micra diğer bitkilerden daha hızlı büyüyüp gelişen bir bitkidir.Zaten kafanızda tasarım tam oturana kadar çok değişim yaparsınız.Şimdiden kolay gelsin.Sağlıklı hobiler dilerim.
Saygılar..
[/QUOTE]
[QUOTE=ASLAN]Tebrik ederim güzel bir çalışma olmuş..
Tasarımla ilgili naçizane bir kaç önerim olacaktır.
Öncelikle parvulaları biraz daha ayıklayıp dikim yaparsanız daha iyi olur görüşündeyim.Çok toplu gözüküyor.
Kayalarınız çok güzel onlara micra yerine beğendiğiniz moss çeşitlerinden sarabilirsiniz.Mesela fissidens fontanus moss gibi.Çünkü Co2 ile micra diğer bitkilerden daha hızlı büyüyüp gelişen bir bitkidir.Zaten kafanızda tasarım tam oturana kadar çok değişim yaparsınız.Şimdiden kolay gelsin.Sağlıklı hobiler dilerim.
Saygılar..
[/QUOTE]
Micraları sık sık budayacağım sanırım, yoksa önüne geçemeyeceğimi biliyorum. Parvulalara gelince, herhangi bir akvaryumcu deseydi dikkate almazdım da Yıldırım Bey'in(aqua botanic) önerisi toplu dikmem yönünde olunca, bu şekilde uyguladım.
Fotoğraf: 

Boyut (cm): 45x28x30
Arkadaşlar merhaba,
akvaryum hobisi ile yaklaşık 7 yıldır uğraşıyorum. Malawi, bitkili, tropheus derken nano bitkili akvaryum kurmaya karar verdim.
Öncelikle akvaryum dolabını aramakla işe başladık. Akvaryumun boyutu az çok belliydi. Ancak sorduğum her yer saçma sapan fiyatlar verdi. Bizde çözümü Bauhaus'ta bulduk. Ölçülerimizi belirleyip kesim için seçtiğimiz beyaz mobilyayı teslim ettik. Sonunda 80 TL ye 45x60x30 boyutlarında bir dolap elde ettik.

Boyut (cm): 45x28x30
Kapasite (litre): 37 lt
Canlılar: Henüz canlı eklenmedi. Akvaryum oturduktan sonra Kardinal Neon eklenecek.
Malzemeler: Fondovivo zemin malzemesi, hagen ve oliver knot karışımı toprak, JBL Florapol zemin gübresi, gnays kaya, şelale filtre.
Kullanılan Bitkiler: Kaya dipleri için Hemiantus Micra, zemin ve ön plan için Parvula, arka planda farklı bir renk olması için az miktarda Alternanthera Reinecki(Fazla yayılmamaları için sürekli budanacaklar.) Kayaların üzerine ise moss eklemek istiyordum ancak bugün Aqua-Botanic'e gittiğimde Yıldırım Bey elinde moss olmamasından dolayı farklı bir tür önerdi ki açıkçası daha fazla hoşuma gitti.
Akvaryum Bakımı: Şu an için herhangi bir katkı maddesi kullanmadım ancak bitkileri bugün diktim. Bir süre sonra sıvı gübre kullanımına başlayacağım.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Co2 olarak Ista'nın el ile sıkılarak kullanılan sistemlerinden aldım. Umarım kullanışlı olur. Olmadığı taktirde normal bir CO2 sistemine döneceğim.
Malzemeler: Fondovivo zemin malzemesi, hagen ve oliver knot karışımı toprak, JBL Florapol zemin gübresi, gnays kaya, şelale filtre.
Kullanılan Bitkiler: Kaya dipleri için Hemiantus Micra, zemin ve ön plan için Parvula, arka planda farklı bir renk olması için az miktarda Alternanthera Reinecki(Fazla yayılmamaları için sürekli budanacaklar.) Kayaların üzerine ise moss eklemek istiyordum ancak bugün Aqua-Botanic'e gittiğimde Yıldırım Bey elinde moss olmamasından dolayı farklı bir tür önerdi ki açıkçası daha fazla hoşuma gitti.
Akvaryum Bakımı: Şu an için herhangi bir katkı maddesi kullanmadım ancak bitkileri bugün diktim. Bir süre sonra sıvı gübre kullanımına başlayacağım.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Co2 olarak Ista'nın el ile sıkılarak kullanılan sistemlerinden aldım. Umarım kullanışlı olur. Olmadığı taktirde normal bir CO2 sistemine döneceğim.
Akvaryumda şu an için ısıtıcı bulunmuyor. Ancak akvaryum sıcaklığını ölçtüğümde 20-22 derece arasında değişiyor. Mutlaka ısıtıcı olmalı mıdır?
Yorumları için herkese şimdiden teşekkür ederim.
Yerlibitki.com hakkında?
Yine bir alışveriş yaptım ve yine sorunsuz hallettim. Öncelikle gönderdikleri bitkiler gayet kaliteli ve sağlıklılar. Bunun yanında siparişten 2 gün sonra elime geçti. Daha önce de bu konuya yazmıştım ve şikayetleri görünce yine yazma gereği hissettim. Dürüst ve işini düzgün yapan bir satıcı yerlibitki.com
Yine bir alışveriş yaptım ve yine sorunsuz hallettim. Öncelikle gönderdikleri bitkiler gayet kaliteli ve sağlıklılar. Bunun yanında siparişten 2 gün sonra elime geçti. Daha önce de bu konuya yazmıştım ve şikayetleri görünce yine yazma gereği hissettim. Dürüst ve işini düzgün yapan bir satıcı yerlibitki.com
Discus Reloaded - Yeni resimler eklendi
Çok sade ve güzel bir discuss akvaryumu olmuş bence. Işıklandırmanın, akvaryumun ortasında yoğunlaştığı akvaryumları da ayrıca çok seviyorum. Burada da gizemli bir görüntü oluşturmuş. Güzel ve sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz inşallah balıklarınızı.
Çok sade ve güzel bir discuss akvaryumu olmuş bence. Işıklandırmanın, akvaryumun ortasında yoğunlaştığı akvaryumları da ayrıca çok seviyorum. Burada da gizemli bir görüntü oluşturmuş. Güzel ve sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz inşallah balıklarınızı.
Sağlıklı hobiler...
SON MESAJLAR
- Filtre İçin Fikir thedicktator, 03:45
Yeni Üye Forumu - Bu Dolap Uygulamasında Satılan Sfapuanin Armürleri SuperSport, 01:56
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Balığın Cinsi Nedir Hamza3737, 00:55
Yeni Üye Forumu - Yem Önerisi MelihSvS, 00:50
Sazansıgiller - Anubias Yosun Sorunu MCY4, 00:04
Bitki Türleri ve Bakımı - 110 Litre Japon Akvaryumu alikiranbaskesen, 23:55
Akvaryum Tanıtımı - 40x40x40 akvaristsaglam, 23:50
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Tetra Tanki MCY4, 23:41
Yeni Üye Forumu - 1,5 Yıllık Walstad Tecrübeleri Kaangzkr, 23:23
Akvaryum Tanıtımı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 22:41
Akvaryum Tanıtımı - Beta Damızlık Ygghjh, 22:36
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Serpent, 22:35
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kerevit Bakımı Nasıldır Ve Almalımıyım Durustyilan, 22:32
Yeni Üye Forumu - Tanganyika Biyotop Denemesi kocoglu, 17:42
Akvaryum Tanıtımı - Aldığım Karideslerin Renklerini Neden Farklı? riderfish, 16:33
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Camında Çizik Can78, 16:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Cinsiyeti Belirleme darkaura, 14:39
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sumbu Shell Cinsiyetleri? Neothauma, 14:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Kurulum aqualife1995, 12:16
Yeni Üye Forumu - Leonardit Zeminli Akvaryum Kurulumu Belisarius, 11:43
Akvaryum Tanıtımı - 25cm Küp Aydınlatma Belisarius, 10:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Safkan Velifera MertSoyumert, 19:35
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Lepistes Hobime Geri Döndüm Öneriler Taha⚡, 18:26
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Neden Böyle Oluyor Kahverengi Heryer Frkn, 15:44
Yeni Üye Forumu - Yem Markası Kurmak Rafayel, 13:06
Akvaryum Dünyasından Haberler - Basit Akvaryum Tasarımının 100 Günü Aguamentist, 11:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 11:33
Akvaryum Dünyasından Haberler - Tuz Çözeltisine Lepistes Düştü Sfenks111, 11:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Pigme Puffer Belisarius, 10:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dajana Artemiayı Çıkartamıyorum oguzsel, 09:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum Tata, 23:43
Omurgasızlar - Meleklerde Cinsiyet Ayrımı emre42cakmak, 23:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Axolt Akvaryumunda Parazit Sorunu Pita, 21:14
Yeni Üye Forumu - Saksı İle Veya Leğen İle Mini Pond Kurulumu ternapi, 21:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tuzlu Su Akvaryum Sumpı BatuhanTufan, 20:23
Deniz Akvaryumları Genel - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? runfile, 19:51
Yeni Üye Forumu - Zeytin Bitkisi Moris, 18:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Senaquatics, 17:45
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulumum 2. Ayını Tamamladı Sizce Nasıl? riderfish, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - Powerled Pcb AMANOGARDEN, 16:34
Yeni Üye Forumu - Kedi Balıgında Beyaz Benek efebudak, 14:53
Yeni Üye Forumu - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Balığımda Kuyruk Erimesi Var Mı ? sukeyne, 10:53
Hastalıklar ve İlaçlar - 300 Litrelik Akvaryum İçin Filtre Önerisi ilhannnn01, 09:12
Filtreleme Seçenekleri - Co2 Siz Kırmizı Olan Bitki Varmı altum123, 08:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo Akvaryum FatihÇalışkan, 20:59
Yeni Üye Forumu - 35x35x35 Akvaryumum akvaristsaglam, 14:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Dip Çekimi ahmetfiratozkaya, 13:04
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıklarımın Cinsi Nedir ? omeryesil18, 22:30
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Vatozumun Üzerinde Beyaz Lekeler Var egemenc, 21:12
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:19
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:19
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:19
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:19
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 01:52
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 01:13
- Cüce Vatoz & L144 & L144 Longfin SeaWorld 01:13
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 00:51
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 00:51
- Satılık Eheim Kafa Motoru BarışSavaş 22:41
- 60-40-30 Diamond Clear Akvaryum Ve Malzemeler BarışSavaş 22:41
- Akvaryumumu Dağıtıyorum nyssa 22:11
- Ciklet Akvaryumunda İşinize Yarayacak Herşey Var tarikyksl 21:21
- Demasoni Yavru 2cm tarikyksl 21:21
- Biten Hobiden Kalan Malzemeler SJess 21:11
- Subulata ALP85 20:52
- Endler Karışık ALP85 20:52
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 20 Tl Birtek 20:42
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 20:42
- Crypto Wendti Green Brown. Birtek 20:42
- 🩸 Mesaquarıum: Bloody Mary Karides Satışı 🩸 Mesaquarium 20:40
- Lda16 Longfin Yavruları _rammstein_ 20:22
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 20:05
- Crystal Red Shrimp (crs) M510 18:54
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 18:37
- 3cm Kafalı Beyaz Yunus Yavruları 300 tetikk 18:17
- Satılık Mobilyalı Akvaryum Ve Full Set 35 Küp Aporetti 17:18
- 13 Adet L144 Yavru Ve 2 Adet Ramirezi Canerkartal 17:12
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 16:33
- Rasbora Arıyorum Miller 16:33
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 16:11
- Sae, Super Red, Pistia, Bubble Moss, Canlı Yemler Tuby 16:07
- Apistogramma Hongsloi Çift Tuby 16:07
- Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 15:56
- Hb White Lepistes omererbas 15:15
- Electric Blue Acara (andinoacara Pulcher) omererbas 15:15
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 14:54
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 14:54
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 14:54
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 14:54
- L144 Mavi Göz Pala Vatoz Kanlar FULL RED MEHMET 14:53
- Taiwan Karides ayhan35 14:41
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri. OKIRATLI 14:11
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 13:51
- Christmass Moss emregungor 13:47
- Anubias emregungor 13:47
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 12:49
- Ücretsiz Su Mercimeği Alpbaba 12:49
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 12:27
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 12:27
KULLANICILAR
- 21 Online Kullanıcı, 11 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.