ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Haziran 2010 13:54
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Cem Omurtak
Doğum Tarihi:
04 Ocak 1977
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik Muhendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Cem Omurtak
SON 10 MESAJI
akvaryumdan firar eden zebra nerite saylangozu
Biraz internette araştırma yaptım. Bu zebra neriteler aslında hayatlarının da bir evresini acı su da geçiren "tidal" (sanırım zamanını dalga vuran bölgede yani su altında da su üstünde de olabilen bölgede geçiren demek) bir salyangoz. Koşullardan rahatsız olduğunda kaçabildiği düşünülüyormuş ama bu konuda kesin bir şey internette göremedim. Besin azlığı ile ilgili olabilir denmiş. Bunlar Alg yiyen salyangozlar. Benim akvaryumda yüzeye yakın yapraklarda alg var ama onun dışında pek yok. bir şekilde aç kalıyor olma ihtimalleri var ama bana daha çok doğal davranışları dahilinde yapıyorlar gibi geldi. Sanırım önlem olarak akvaryumun yüzeyini kapamak faydalı olacak.
noob 2010-05-26 11:20:50
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
akvaryumdan firar eden zebra nerite saylangozu
Merhaba arkadaşlar,
Merhaba arkadaşlar,
2 defadır 2 nerite saylangozumdan birini akvaryumun dışında yerde buluyorum. Son firarı 1 haftalık tatilden gelince farkettim. Hayvan kapağını kapayıp iyice kendini kabuğun içine doğru çekmişti, suya atınca 10 dakka içinde geri çıktı. Bu normal bir şey mi yoksa akvaryumdaki bir problemin göstergesi midir bilgisi olan var mı?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Göle balık salmak
Merhaba arkadaşlar,
Bu konu çok nazik bir konu.
Bir örnek vermek istiyorum. Caulerpa taxifolia adında bir yosun var. Normalde Hint okyanusu tropiklerinde yaşıyor. Aşağıdaki linkten alıntı yapıyorum:
http://www.cografyam.net/lofiversion/index.php?t10621.html
Ben dalışla da ilgileniyorum, Bu yosunu 5-6 senedir türk sularında da görüyorum. Yarattığı sıkıntı dominant olduğu için balıkların başlıca yuva yaptıkları yerler olan deniz çayırı (Posedonia) yataklarındaki bitkilerin yerini almasından kaynaklanıyor ve aslında ciddi bir çevre felaketine sebep oluyor. Yosun zehirli ve akdenizde bunu yiyen bir canlı yok. Çok da kolay ürüyor. eşeysiz üreyebiliyor, bir parçadan kendini üretebiliyor ve gemilerin çapaları ile bile taşınabiliyor. Gene alıntı:
Kalforniya'da da bir işgal olmuş ama o bölgede bu bitkiyi yiyen bir salyangoz olduğu için bu işgal sonlanmış. Bu salyangoz akdenizin daha soğuk sularında yaşamıyor. Zaten bir problemi gidermek için başka bir canlıyı da ekosisteme sokmak öngörülemez problemlere sebep olur. Bu işgalin de akvaryum sularını denize karışan bir su drenajına, akvaryum suyu döken bir deniz akvaryumcusu yüzünden olduğu düşünülüyor wikipedia'da yazdığına göre.
Bu gibi yabancı canlıları ekosisteme sokmakla ilgili tecrübeleri göz önüne alarak ( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_invasive_species linkte uzunca bir liste var) göle canlı atma gibi bir şey bence düşünülmemeli hatta örneğin bitkili akvaryumun suyunu dökerken bile çok dikkatli olunmalı. Örneğin benim akvaryumda yanılmıyorsam salvinia natans isminde bir bitki var. Bu yüzey bitkisi benim iyi ışıklandırılmış gübrelenen co2 alan akvaryumda izin verirsem 3 hafta içinde bütün yüzeyi kaplıyor. Haftada bir yarısını akvaryumdan çıkarıp saksı bitkilerime gübre yapıyorum. Bu bitkiyi ufak bir göle bir kaç yaprak bıraksam, doğru koşullarda varsa muhtemelen çok kısa sürede bütün göl yüzeyini kaplar ve dipte yaşayan bitkilerin ölümüne yol açabilir. Takiben canlılar da ölebilir.
Bu işlerin vebali bence çok büyük.
Saygılarımla.
Merhaba arkadaşlar,
Bu konu çok nazik bir konu.
Bir örnek vermek istiyorum. Caulerpa taxifolia adında bir yosun var. Normalde Hint okyanusu tropiklerinde yaşıyor. Aşağıdaki linkten alıntı yapıyorum:
http://www.cografyam.net/lofiversion/index.php?t10621.html
" (Caulerpa Taxifolia) ilk olarak Stuttgart hayvanat bahçesinde kullanılmaya başlandı. İşletmecilerin akvaryumların zeminini tamamen kapladığı ve parlak yeşil rengi nedeniyle tercih ettikleri bu yosun 1984 yılında Monaco Okyanus Araştırmaları Merkezi'nde kullanılmaya başlandı. Ancak yosun bir dikkatsizlik sonucu atık su yoluyla Akdeniz'e karıştı. 1996 yılına kadar İtalya'ya kadar olan bölgeye yayıldı. Yosunun yayılması kimyasal yöntemlerle engellenemedi."
Ben dalışla da ilgileniyorum, Bu yosunu 5-6 senedir türk sularında da görüyorum. Yarattığı sıkıntı dominant olduğu için balıkların başlıca yuva yaptıkları yerler olan deniz çayırı (Posedonia) yataklarındaki bitkilerin yerini almasından kaynaklanıyor ve aslında ciddi bir çevre felaketine sebep oluyor. Yosun zehirli ve akdenizde bunu yiyen bir canlı yok. Çok da kolay ürüyor. eşeysiz üreyebiliyor, bir parçadan kendini üretebiliyor ve gemilerin çapaları ile bile taşınabiliyor. Gene alıntı:
Caulerpa taxifolia, çok baskın bir tür olduğundan bulunduğu bölgede yaşayan canlılara özellikle de zeminde bulunanlara pek yaşama şansı tanımıyor. Bunun sonucunda belki de en büyük zararı ortaya çıkıyor; Akdeniz’in en önemli oksijen kaynağı olan Posidonia oceanica’nın yaşam alanını kaplayarak türün o bölgede ortadan kalkmasına neden oluyor. Katil yosun dikey olarak da çok büyüdüğünden (yaklaşık 90 cm kadar) diğer bitkilerin üzerini kolayca kaplıyor. Manzarayı gözümüzün önüne getirirsek, sonuç tam anlamıyla su içerisinde bir Caulerpa taxifolia çölü…
Kalforniya'da da bir işgal olmuş ama o bölgede bu bitkiyi yiyen bir salyangoz olduğu için bu işgal sonlanmış. Bu salyangoz akdenizin daha soğuk sularında yaşamıyor. Zaten bir problemi gidermek için başka bir canlıyı da ekosisteme sokmak öngörülemez problemlere sebep olur. Bu işgalin de akvaryum sularını denize karışan bir su drenajına, akvaryum suyu döken bir deniz akvaryumcusu yüzünden olduğu düşünülüyor wikipedia'da yazdığına göre.
Bu gibi yabancı canlıları ekosisteme sokmakla ilgili tecrübeleri göz önüne alarak ( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_invasive_species linkte uzunca bir liste var) göle canlı atma gibi bir şey bence düşünülmemeli hatta örneğin bitkili akvaryumun suyunu dökerken bile çok dikkatli olunmalı. Örneğin benim akvaryumda yanılmıyorsam salvinia natans isminde bir bitki var. Bu yüzey bitkisi benim iyi ışıklandırılmış gübrelenen co2 alan akvaryumda izin verirsem 3 hafta içinde bütün yüzeyi kaplıyor. Haftada bir yarısını akvaryumdan çıkarıp saksı bitkilerime gübre yapıyorum. Bu bitkiyi ufak bir göle bir kaç yaprak bıraksam, doğru koşullarda varsa muhtemelen çok kısa sürede bütün göl yüzeyini kaplar ve dipte yaşayan bitkilerin ölümüne yol açabilir. Takiben canlılar da ölebilir.
Bu işlerin vebali bence çok büyük.
Saygılarımla.
Akvaryum konusunda profösyönel servis.
Merhaba,
Şirketimiz için bir akvaryum yaptırmak istiyoruz. 1 ton civari bir hi-tech bitkili akvaryum düşünüyoruz. Bu akvaryumun kurulumu ve düzenli bakımı konusunda profösyönel destek verebilecek akvaryumcular var mıdır? Bana yol gösterebilir misiniz? Forum üyelerinin arasında bu cins bir servis almış arkadaşımız var mıdır? Varsa bana firma tavsiye edebilir mi acaba?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İSTAVRİT 2010-05-24 23:06:18
Merhaba,
Şirketimiz için bir akvaryum yaptırmak istiyoruz. 1 ton civari bir hi-tech bitkili akvaryum düşünüyoruz. Bu akvaryumun kurulumu ve düzenli bakımı konusunda profösyönel destek verebilecek akvaryumcular var mıdır? Bana yol gösterebilir misiniz? Forum üyelerinin arasında bu cins bir servis almış arkadaşımız var mıdır? Varsa bana firma tavsiye edebilir mi acaba?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
java fern öldü mü?
Hızlı ve yararlı cevaplar için çok teşekkür ederim.
Hızlı ve yararlı cevaplar için çok teşekkür ederim.
java fern öldü mü?
Merhaba,
Akvaryumda kullandığım bir ilaç sebebi ile bazı bitkiler öldüler. Şimdi akvaryumu toparlamaya çalışıyorum. Sararan yaprakları budadım. canlı kalan bitkiler yavaş yavaş kendilerine geliyorlar ama java fern yapraklarının hepsini kaybetti. kökleri duruyor, bir şekilde yeşil ve sağlıklı da görünüyor. Acaba bu köklerin tekrar yaprak çıkarma ihtimali olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Akvaryumda kullandığım bir ilaç sebebi ile bazı bitkiler öldüler. Şimdi akvaryumu toparlamaya çalışıyorum. Sararan yaprakları budadım. canlı kalan bitkiler yavaş yavaş kendilerine geliyorlar ama java fern yapraklarının hepsini kaybetti. kökleri duruyor, bir şekilde yeşil ve sağlıklı da görünüyor. Acaba bu köklerin tekrar yaprak çıkarma ihtimali olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.
Çok miktarda su dinlendirme ve boşaltma
Arkadaşlar,
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Öncelikle şimdiki akvaryumda bu çeşmeden doldurma işini azar azar deneyerek tecrübe edeyim. Umarım balıklara zarar vermem.
Herkeze kolay gelsin.
Arkadaşlar,
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Öncelikle şimdiki akvaryumda bu çeşmeden doldurma işini azar azar deneyerek tecrübe edeyim. Umarım balıklara zarar vermem.
Herkeze kolay gelsin.
Çok miktarda su dinlendirme ve boşaltma
Merhaba,
Merhaba,
Şu anda haftada bir 1/3 su değişimi yaptığım 60 litrelik bir tankım var. 20 litrelik bir kova su ile değişim dinlendirme işlerini görüyorum.
Şimdi daha 400 litre civarı hacimli bir tank edinmeyi planlarken, aynı su değişimi oranları ile 150 litreye yakın su gerektiği birden kafama dank etti. Evinde yüksek hacimde tankları olan arkadaşlar bu işi nasıl yaptıklarını biraz yazabilirler mi? Hem dinlendirme hem de bu suyu ortalığı fazla batırmadan akvaryuma aktarma (evim ince uzun, banyo ile salon arası 10 metrenin üzerinde) konusunda kullandığınız metodları ve tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yeni akvaryum hakkinda bir kac soru.
freeasabird 2010-02-20 00:14:00
önerileriniz için sağolun.
O boşluga çözüm bulayım ben. Keske bunları akvaryumu bir gazla hemen doldurmadan önce düşünse ve sorsaydım.
Yeni akvaryum hakkinda bir kac soru.
Merhaba arkadaslar,
1 hafta once cok da uzerinde dusunmeden hem bir baslangic olur hem de ileride bunu uretme amacli akvaryum olarak kullanirim dusuncesi ile yaklasik 60 litrelik bir akvaryum aldim. Yaninda da petshoptaki satici arkadasin tavsiye ettigi bir takim malzemeler aldim. Bu aldigim seyler hakkinda forumlardaki topicleri okudukca supheler olustu. Hafta sonu balik ve bitki almayi planliyorum. Bundan once bir hata yapmamis olmak icin bir kac sorum var. Bana asagidaki konularda tavsiyede bulunursaniz cok sevinirim.1. Akvaryumun altinda cami yerden 1 parmak yuksekte tutan bir cerceve var. Bu saglikli bir sey mi? Bu boslugu kopukle kapatmamda bir fayda var midir?
2. Ben bol miktarda bitki uretmeyi hedefliyorum. aldigim kum biraz irice taneli gibi geldi sonradan. 2-3 milimetre boyunda taslardan olusuyor daha cok. Acaba bitki tutmada bir problem olur mu? Yerine baska kum alayim mi? Ne gibi bitkiler tavsiye edersiniz? (karides yetistirmeyi planliyorum)
3. Bir ic filtre aldim. icinde kaba sunger var filtre olarak. birde hava hortumu cikti icinden bununla iceri hava ufleyebiliyor. Benim aklimda bir kac cesit tetra ile birlikte kiraz karides beslemek ve mumkun ise karidesleri uretmek var. Bu ic filtre acaba karideslerle sorun yaratir mi?
4. isiklandirma icin akvaryum uzerinde bir duy var. florasan kullanilacak durumda degil su anda. Bu yeni tasarruflu ampullerden kullanmanin bir mahsuru var midir?
5. Basliklardan birinde akvaryumcudan biraz su alarak akvaryuma bakteri tasimamissak (ki ben boyle bir sey yapmadim.) bu suya balik atilmasinin problem yaratacagi yaziyordu. Ben akvaryuma mangrove koydum sadece 1 haftadir bekliyor. Acaba balik atmamda genede sakinca olur mu?
6. Okudugum kadari ile haftalik yapmam gereken bakim akvaryumun dibinden 1/3'u kadar suyu cekip hem de dibini temizleyip yerine de 2-3 gun beklemis cesme suyu koymaktir. dogru mu?
Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Dekorasyonu monster07, 01:08
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Hunt3r, 00:57
Canlı Doğuranlar - Basit Yeşil Su Yapımı giyotyn, 00:48
Akvaryum Bilimi - Moliwe Kribensis Göksel D, 00:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı? Taha Yanık, 00:18
Labirentliler - Bettam Hastalandı Taha Yanık, 00:02
Yeni Üye Forumu - Dolphin H Şelale Filtre Elyaf Koyma Taha Yanık, 23:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlkkez Akvaryum Kuracağım Taha Yanık, 23:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık Tanısı Taha Yanık, 23:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Ve Katil Salyangozlar mmemati, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? daraa, 22:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 22:50
Filtreleme Seçenekleri - Vatoz İle Karides monster07, 22:49
Yeni Üye Forumu - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi Lepistes.., 21:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Pleco İle Bitki rebelde, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nerite Salyangoz Dexter85321, 21:20
Omurgasızlar - Mini? Ramshorn? Axolotl1, 21:10
Omurgasızlar - Akvaryum Zeminini Çimlendirme Larvaklm, 20:47
Bitki Türleri ve Bakımı - 35*25*15 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi recklesstr, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarım Ard Arda Öldü ArifhbsAquatics, 20:35
Yeni Üye Forumu - Lda 16 Tül Vatoz İle L144 Tül Vatoz Eşleşmesi mightymurat, 20:06
Kedi Balıkları Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 19:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Şevki37, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteste Kuyruk Erimesi Acl Yardm Yasin034, 19:14
Canlı Doğuranlar - Beta Balıkları Taha Yanık, 18:45
Labirentliler - Safkan Velifera Mirza Adar, 18:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) Ehtiyar, 18:30
Bitki Akvaryumları Genel - Armatürk 1040l Armatür samuraibeta, 18:13
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu samuraibeta, 18:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcım Çalışmıyor Berkayv, 17:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Rengi Değişiyor samuraibeta, 17:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler samuraibeta, 17:40
Labirentliler - Nymphaea Lotus Red Çiçek Açtı Mderhan, 17:30
Bitki Akvaryumları Genel - 0 Bilgi 0 Tecrübe Lepistes Akvaryumu Kurmak İ Aguamentist, 17:22
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 16:40
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Yeni Başlayacağım Muhammedcay, 15:55
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Karışık Tetra Akvaryumu Taha Yanık, 15:39
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Walstad Akvaryumu TugberkCelik, 15:08
Yeni Üye Forumu - Balığım Yem Yemiyor, Hiç Gezmiyor. TuRKeR, 14:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Armatürü Orhan76, 14:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yavru Melek Balığı Akvaryumum bendeniztayfun, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimi Ne Zaman Yavruluğa Almalıyım Orhan76, 14:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Monte Carlo Yapraklarında Lekelenme Orhan76, 14:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Temizliği draff10, 13:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Balıklarımda Beyaz Benek Hastalığı Ahmetaydin16, 13:08
Hastalıklar ve İlaçlar - 30cm Küp Akvaryum Kurulumu Aguamentist, 13:08
Akvaryum Tanıtımı - Halfmoon Dumbo Veya Halfmoon Elephant Ear Betta samuraibeta, 11:57
İstanbullu Akvaristler - Arkadaşlar Yeni Akvaryum Orhan76, 11:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Düşük Bütçe İle Nasıl Akvaryum Kurarım? Lepistes.., 10:49
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mikrokurt Canlı Yem Aranıyor Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Dolphin H300 Şelale Filtre Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Genç Dişi Canbudakkkk 01:03
- Ucuz Takasa Açık 2 Farklı Yem Canbudakkkk 01:03
- 40x40x40 Akvaryum Ve Malzemeleri Canbudakkkk 01:03
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 00:23
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 00:23
- Sıfır Cama Cam Akvaryum 45.30.30 Ardaaa.. 00:23
- Tül Kuyruk Ramirezi Ariyorum Hunt3r 00:16
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:14
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 23:51
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 23:51
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 23:31
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 23:31
- Öğrenciye Ücretsiz Elma Salyangozu mesagac 23:22
- Pasif İlan mesagac 23:22
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 23:14
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 23:14
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 23:11
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 23:11
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:44
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:44
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:44
- Kırmızı Taiwan Karides Lina Shrimps 22:42
- Panamense Yavru rebelde 22:38
- Katil Salyangoz rebelde 22:33
- Erkek Tiger Endler (takas Olur) metehan0106 22:27
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 22:21
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 22:21
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 21:48
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 21:48
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 21:42
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 21:42
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 21:39
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 21:39
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 21:38
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 21:13
- Karışık Cichledler vseckn 21:08
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 21:08
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 20:44
- Mega Dorsal Fullredler delir 19:54
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 19:40
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 19:40
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 19:40
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 19:40
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 19:15
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 19:15
- Weeping Moss Bysam 19:15
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
sıtkı,
diaslayt,
EmrePekin,
Bettasevdalisi,
Tustwis,
lebowskia,
mowo,
ilh4n,
egeuchiha,
Cloudbuster,
Canbudakkkk,
Kurban35,
scrap,
yedili,
linkolik,
ShowaSanshoku,
onur_0606,
recepbal,
Kerems06,
akomania,
mali37,
giyotyn,
AmatorAkvryumcu,
Taha Yanık,
UmutMEHDİOĞLU,
Srdr.Betta,
efsane07,
Vartego,
Aqua Discovery,
srnozcn,
BeReal,
Rüzgar.57,
Ra93,
barsbingul,
Hunt3r,
Yunus cikletcii,
ozelturlepistes,
cagrisw,
thejaponcu,
Ademkrtl,
Celaleddin,
asplant,
Hidro Dinamik,
mewtwo,
HOPPALA,
Aplot,
Ardaaa..,
Sütçü,
bendeniztayfun,
grysltk,
Dextran,
Liga,
wallece,
Ehtiyar,
Enescetin,
Thefishmannn,
monster07,
AzizArif,
erosennin,
Aliko1616,
Lepistes..,
Alberu,
cihatkaraca,
orkunatalay,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.