ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Birtek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Nisan 2025 18:33
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1
BİLGİLER
Ad Soyad:
Türker Birtek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Türker Birtek
SON 10 MESAJI
Dış Motor Su Kaçırıyor
Arkadaşlar eheim 2217 ve 2228 modellerini 15 yıldan fazla kullandım, ayrıca kısa süreli diğer modellerini de kullandım 1982 de aldığım 2213 modelini 17 yıl kullandım 8 - 10 yılda conta değiştirdim. Bu filitrelerde pompa sistemi olmadığından böyle bir şey ile karşılaşmadım, su kaçırma sebebinin contadan olabileceğini düşünerek, yeni conta takımı aldım değiştirdim,bu arada yardımcı olan arkadaşlardan ve internet sitelerinden, arızanın pompadan olduğunu öğrendim.Pompayı iptal ederek sorunsuz olarak kullanmaya başladım.
Evet haklısın kardeşim, pompanın içindeki parçanın ismininin ne olduğunu bilmiyorum, ben diyafram olarak nitelendirdim, 2078 serilerinin içindeki pompayı söktüğünüzde nasıl bir şey olduğunu göreceksiniz.Bu linge girin benim anlatmak istediklerimi ve o parçanın ismini belirleyin... https://www.youtube.com/watch?v=Wg7TDURBr3E
İlgilerinize teşekür ediyorum.
[IMG]https://www.youtube.com/watch?v=Wg7TDURBr3E[/IMG]
Arkadaşlar eheim 2217 ve 2228 modellerini 15 yıldan fazla kullandım, ayrıca kısa süreli diğer modellerini de kullandım 1982 de aldığım 2213 modelini 17 yıl kullandım 8 - 10 yılda conta değiştirdim. Bu filitrelerde pompa sistemi olmadığından böyle bir şey ile karşılaşmadım, su kaçırma sebebinin contadan olabileceğini düşünerek, yeni conta takımı aldım değiştirdim,bu arada yardımcı olan arkadaşlardan ve internet sitelerinden, arızanın pompadan olduğunu öğrendim.Pompayı iptal ederek sorunsuz olarak kullanmaya başladım.
Evet haklısın kardeşim, pompanın içindeki parçanın ismininin ne olduğunu bilmiyorum, ben diyafram olarak nitelendirdim, 2078 serilerinin içindeki pompayı söktüğünüzde nasıl bir şey olduğunu göreceksiniz.Bu linge girin benim anlatmak istediklerimi ve o parçanın ismini belirleyin... https://www.youtube.com/watch?v=Wg7TDURBr3E
İlgilerinize teşekür ediyorum.
[IMG]https://www.youtube.com/watch?v=Wg7TDURBr3E[/IMG]
Dış Motor Su Kaçırıyor
Merhaba arkadaşlar su sızıntısının sebebi contadan değilmiş,pompadanmış ponpanın içindeki diyafram zaman içinde sertleşerek su kaçırmasına sebeb oluyormuş, diyaframı bulmak çok zor, ponpanın fiyatı da pahallı olduğundan ponpa iptal edilerek su kaçırma olayı çözülmüş oluyor. Başına böyle bir olay gelen olursa, telefonum 05373550052 yardımcı olurum.
Merhaba arkadaşlar su sızıntısının sebebi contadan değilmiş,pompadanmış ponpanın içindeki diyafram zaman içinde sertleşerek su kaçırmasına sebeb oluyormuş, diyaframı bulmak çok zor, ponpanın fiyatı da pahallı olduğundan ponpa iptal edilerek su kaçırma olayı çözülmüş oluyor. Başına böyle bir olay gelen olursa, telefonum 05373550052 yardımcı olurum.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Vazalin aldım ama motordan su sızıntı kesilince , gelecek motor temizliğinde sizin tavsiyelerinizi yapacağım yardımlarınıza teşekkür diyorum.
Vazalin aldım ama motordan su sızıntı kesilince , gelecek motor temizliğinde sizin tavsiyelerinizi yapacağım yardımlarınıza teşekkür diyorum.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Merhaba eheim dış motor olarak çok iyidir , aşağı yukarı eheim in tüm serilerini kullandım hiç sıkıntı yaşamadım bu motorda belki de benim bir hatam olduğunu düşünüyorum , moralinizi bozmayın.
Merhaba eheim dış motor olarak çok iyidir , aşağı yukarı eheim in tüm serilerini kullandım hiç sıkıntı yaşamadım bu motorda belki de benim bir hatam olduğunu düşünüyorum , moralinizi bozmayın.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Gönderim Zamanı: 2 Saat 57 Dakika önce Alıntı Yap
Çok geç gördüm hocam kusura bakmayın. Olası sızdırmalara karşı 1 tane teflon bant ve vazelini kenara atmanızı tavsiye ederim. İlk deneme de vazelin uygulayın, eğer tekrar sızdırma olursa. Contaların altına, yani conta kanalına düzgünce ve dengeli şekilde 3-5 kat teflon bant sararsanız kaçırmayacaktır. Yaşayan, konuyu gören arkadaşlara yardımcı olsun diye ekleme yapayım dedim. Sorununuzun çözülmesine sevindim hocam. Keyifli hobiler.
Gönderim Zamanı: 8 dakika önce
Alper kardeşim ilgine çok teşekkür ediyorum , şu anda sızdırması kesildi ama, 4 ay sonra motoru temizlediğimde sanırım yine aynı sorunla karşılaşacağım işte o zaman kıymetli kardeşlerimin tavsiyelerine uyacağım,saygılar.
Gönderim Zamanı: 2 Saat 57 Dakika önce Alıntı Yap
Çok geç gördüm hocam kusura bakmayın. Olası sızdırmalara karşı 1 tane teflon bant ve vazelini kenara atmanızı tavsiye ederim. İlk deneme de vazelin uygulayın, eğer tekrar sızdırma olursa. Contaların altına, yani conta kanalına düzgünce ve dengeli şekilde 3-5 kat teflon bant sararsanız kaçırmayacaktır. Yaşayan, konuyu gören arkadaşlara yardımcı olsun diye ekleme yapayım dedim. Sorununuzun çözülmesine sevindim hocam. Keyifli hobiler.
Gönderim Zamanı: 8 dakika önce
Alper kardeşim ilgine çok teşekkür ediyorum , şu anda sızdırması kesildi ama, 4 ay sonra motoru temizlediğimde sanırım yine aynı sorunla karşılaşacağım işte o zaman kıymetli kardeşlerimin tavsiyelerine uyacağım,saygılar.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Alper ve Ali Kardeşlerime dış motorumun su sızdırma proplem sorunuma ilgilenip yardımcı olmalarına teşekkür ediyorum. Dış motorumun temizlikten sonra su sızdırması neticesinde kapak contasını değiştirdim ama yine aynı su sızdırması devam etti,üç günde bir yarım çay bardağı su sızdırması , bir hafta sonra bir çay kaşığı gibi azaldı. bir hafta sonra da su sızdırması hiç bir işlem yapmadan kendiliğinden kesildi.
Alper ve Ali Kardeşlerime dış motorumun su sızdırma proplem sorunuma ilgilenip yardımcı olmalarına teşekkür ediyorum. Dış motorumun temizlikten sonra su sızdırması neticesinde kapak contasını değiştirdim ama yine aynı su sızdırması devam etti,üç günde bir yarım çay bardağı su sızdırması , bir hafta sonra bir çay kaşığı gibi azaldı. bir hafta sonra da su sızdırması hiç bir işlem yapmadan kendiliğinden kesildi.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Walstad sistemi bitki akvaryumu için çok güzel ama benim bu sistemi kurmam biraz zor olacak, böyle idare edeceğim iki gündür su sızdırması azaldı günde bir çay kaşığı kadar . Bu walstad sistemi için toprağı nereden aldınız ,bildiğimiz bitki toprağımı , faal akvaryumda kumun altına konulabilir mi ?
Walstad sistemi bitki akvaryumu için çok güzel ama benim bu sistemi kurmam biraz zor olacak, böyle idare edeceğim iki gündür su sızdırması azaldı günde bir çay kaşığı kadar . Bu walstad sistemi için toprağı nereden aldınız ,bildiğimiz bitki toprağımı , faal akvaryumda kumun altına konulabilir mi ?
Dış Motor Su Kaçırıyor
Ali kardeşim iki gündür sokağa çıkma yasağı olduğundan Alper kardeşimin, önerisini yapamadım yarın kremi alıp deneyeceğim . aldığım conta da orjinal conta idi ,üzerinden çıkan contayla karşılaştırdığımda bire bir aynı görümündeydi . Böyle bir şey ilk başıma geliyor eheim in hemen hemen çok serisini kullandım contasını değiştirdiğim her motor hiç su kaçırmadı. mesela 2213 - 2215 - 2217 - 2226 - en son da 2228 kullandım hiç birinde böyle bir sorunla karşılaşmadım hepsi de mükemmel motorlardı , hiç su kaçıran olmadı . Bu 2078 de 3 tane conta var 3 conta geldi değiştirdim. çok az bir sızıntı yapıyor günde bir çay kaşığı kadar , 3 kere söküp taktım ama hep aynı.
Ali kardeşim iki gündür sokağa çıkma yasağı olduğundan Alper kardeşimin, önerisini yapamadım yarın kremi alıp deneyeceğim . aldığım conta da orjinal conta idi ,üzerinden çıkan contayla karşılaştırdığımda bire bir aynı görümündeydi . Böyle bir şey ilk başıma geliyor eheim in hemen hemen çok serisini kullandım contasını değiştirdiğim her motor hiç su kaçırmadı. mesela 2213 - 2215 - 2217 - 2226 - en son da 2228 kullandım hiç birinde böyle bir sorunla karşılaşmadım hepsi de mükemmel motorlardı , hiç su kaçıran olmadı . Bu 2078 de 3 tane conta var 3 conta geldi değiştirdim. çok az bir sızıntı yapıyor günde bir çay kaşığı kadar , 3 kere söküp taktım ama hep aynı.
Dış Motor Su Kaçırıyor
İlgine teşekkür ediyorum. Haklısın evde vaseline total moisture ve essential moisture bakım kremi varmış, yarın deneyeceğim . Yardımına tekrar teşekkür ediyorum.
İlgine teşekkür ediyorum. Haklısın evde vaseline total moisture ve essential moisture bakım kremi varmış, yarın deneyeceğim . Yardımına tekrar teşekkür ediyorum.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Vaseline markasının orjinal serisini nereden bulabilirim ?
Vaseline markasının orjinal serisini nereden bulabilirim ?
SON MESAJLAR
- 120/50/50 Bitkili Kurulum Acemi balıkcı28, 00:18
Akvaryum Tanıtımı - F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotop Vol-2 ArifhbsAquatics, 00:15
Labirentliler Tanıtımı - Bunlar Nedir ? Neyin Belirtisidir ? berkanozcann, 00:07
Yeni Üye Forumu - 50x20x25 Azizdurdenn, 00:04
Akvaryum Tanıtımı - Forumu Kullanamıyorum nomercy, 23:57
Forum ve Site Hakkında - Oranda Beyaz Nokta Eminn57, 23:54
Yeni Üye Forumu - 500 - Internal Server Error. mrah, 23:54
Forum ve Site Hakkında - Yeni Başlayan Savas2700, 23:33
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım Digerini Kovalıyor Ve İsiriyor koraykbl, 23:19
Sazansıgiller - Cinsiyet Bilirleme koraykbl, 23:16
Yeni Üye Forumu - Beta Balığımın Kaç Aylık Olduğunu Nasıl Anlarim Betaninannesi, 23:05
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Dolabını Nasıl Yapabilirim? Ehtiyar, 22:56
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Su Düzenleyici Nasıl Kullanılır? Ehtiyar, 22:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Yem Yemiyor İlkerAyas, 22:03
Omurgasızlar - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce İzmirligenco 2.0, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Litre Mini Tankta Hangi Hayvan Beslenmeli? Muzolas123, 21:52
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Pigme Çöpçu İle Karides Yaşarmı İnci Kefali, 21:42
Yeni Üye Forumu - Oranda - Ranchu Japon Balığı Yem Seçimi gork1syo, 21:30
Sazansıgiller - Bitki Sorunları philopator, 21:16
Yeni Üye Forumu - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! Bettacifaho, 21:04
Forum ve Site Hakkında - Japon Balığımın Sıkıntısı Var Mi Tataaa4325, 20:29
Yeni Üye Forumu - Bitkilerde Beyazlık İlox, 20:10
Yeni Üye Forumu - Bahçede Cennet balıkları Lepistesci Emir, 19:55
Labirentliler Tanıtımı - İlk Defa Beta Besliyorum Bilgilendirebilir Misiniz Ehtiyar, 19:49
Yeni Üye Forumu - Cinsiyet Belirleme Neslihan55, 19:43
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dereden Salyangoz KaanE, 18:36
Omurgasızlar - Dario Dario (kırmızı Badis) Sorusu myenes, 18:26
Diğer Tatlı Su Canlıları - Sızce Hangısı Daha Getırılı Lepistesci Emir, 18:00
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Başlangıç Beratklnc, 17:55
Yeni Üye Forumu - Juss Akvaryum Bilgilendirme NightWist, 17:33
Şikayet Var! - Dün Aldığım Redtail Catfish bendeniztayfun, 17:23
Kedi Balıkları Forumu - Balıktaki Bu Mavilik Ne? sorceres, 17:10
Hastalıklar ve İlaçlar - 90x45x45 High Tech (2025 Dış Filtre Öneri) CoryCory, 17:04
Filtreleme Seçenekleri - Beta Balığı Yüzme Kesesi Emin55231, 16:53
Yeni Üye Forumu - Japon Hastalığı sevvalllk, 16:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığım Zor Nefes Alıyor Yuzemiyor KaanE, 15:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkilendirme Çalışması BETA.4, 15:37
Yeni Üye Forumu - Christmıs Moss Denemesi UEK, 15:34
Bitki Türleri ve Bakımı - 22lt Karides KaanE, 15:33
Akvaryum Tanıtımı - Trarpheus Duboıs Para Kazandırırmı ? Alihan38, 14:59
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Sercan10, 14:46
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 36lt Low Tech. KaanE, 14:34
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 14:00
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Debi Düşürme ilhannnn01, 13:08
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu Flashh, 12:35
Yeni Üye Forumu - Anubias MrtGn, 12:18
Yeni Üye Forumu - Bu Medya Artık Emekli Mi Olmalı? Tavsiyeniz Var Mı darkaura, 11:34
Filtreleme Seçenekleri - Eekek Disiyi Cok Kovaliyor Orhan76, 09:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Su Kertenkelesi Mi Semender Mi Sizce? Aguamentist, 07:47
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Lepistes Balığım Yan Yatıyor koraykbl, 07:44
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Taiwan - Galaxy - Deep- Scr nomercy 23:57
- Sesiflora Montecarlo Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 23:24
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 23:16
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:16
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:16
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:16
- İsta Co2 Set Sıfır Ürünler mmemati 22:39
- Cüce Vatoz egehamit 22:04
- Karides Türleri egehamit 22:04
- Lda16 Düz Erkek Vatoz Aranıyor egehamit 22:04
- Genç Damızlık Üreyen Dark Moscow Blue 1dişi 1erkek aycaketenci 21:42
- Halfmoon Ve Plakat Erkek Bettalar aupqua 21:29
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 21:01
- Tam Damızlık Pleco Varyeteleri PlecoTown 20:15
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 19:52
- Amazon Hançerleri kerem1135 19:51
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 19:51
- Katil Salyangoz jezey 19:51
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 19:51
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 19:51
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 19:51
- Smart 300w Kullanılmamış Akvaryum Isıtıcı EmreTRk 18:09
- Lifetech 835 Dış Filitre 1000l/h EmreTRk 18:09
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 17:48
- Bitki Çeşitleri emreemin 17:37
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 17:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 17:37
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 17:37
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 17:37
- Karides, Vatoz, Salyangoz Yemi LewShrimps 16:44
- Anubias Barteri Var ogurcay 16:27
- Takaslık Anubias ogurcay 16:27
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 16:02
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 16:02
- Rio Nanay, G.blue Ram, Sterbai Aquaboy 15:54
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 15:51
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm , Akadama Toprak CevdetSERBEST 15:22
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 15:22
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:17
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 15:08
- Yavru - Kırmızıgöz Düz Albino Vatoz akvaryum12 15:05
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 15:02
- Full Set Çok Uygun Red Head Tapajos harunefe 14:05
- Eheim Professionel 4+ egedin 14:00
- Sessiflora, Micra, Gül, Rotala, Esakvarist 13:47
- Eheim Compact On 5000 & Eheim Stream On 3500 Esakvarist 13:47
- Uyguna Sıfır 500ml Seachem Phosphorus Gübreler TayfunSylkn 13:27
- 3 Adet Zebra Balığı ademiz 13:21
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:46
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:46
KULLANICILAR
- 149 Online Kullanıcı, 81 Üye
Online Kullanıcılar
cyilmaz10,
drderya,
alpemreerden,
Azizdurdenn,
sıtkı,
mar76,
onur_0606,
uzum,
birbetasever,
berkanozcann,
egecinar,
Smokie,
oguzozt,
Koksal Gurkan,
brk1992,
YigitAlpCicek,
DarkDoodad,
cetincanokemen,
Berk_G,
esensml,
UEK,
ilhannnn01,
philopator,
-RBG-,
ARMONYS,
Sahinn,
xellence07,
MiSoSiKiaN,
MosfeT,
Mrvyrdm,
darkaura,
nagmus,
mimar55,
mmemati,
cihann7,
syarene,
Acemiresif,
Tataaa4325,
mustafaolgun,
Sunborn,
gork1syo,
Ahmedis,
mertt1925,
ahmetfiratozkaya,
burakgms35,
Metinmert Yiğit,
Batuhankck,
mrah,
İlkerAyas,
AlperKahveci,
jaloreef,
Eminn57,
bigbluefish,
CemalSz,
Furcifer,
BORANBEY,
srhtkcn,
CevdetSERBEST,
MaveraR,
UfukHoca,
Aquarist101,
Hidro Dinamik,
nomercy,
Mustafa Yücel,
sevvalllk,
MrtGn,
B.Erdinc,
barkın,
A.Cubuk,
akomania,
Eminator,
M.FurkanK,
yns325,
vedat79,
Tugberk,
Gokayb,
yorgunsair,
California,
hipnos,
urhanoglu,
Tranb,
fakcay06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.