ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
PsyArt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Ocak 2025 22:58
Toplam Mesaj:
89 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
KORAY KORAY
Doğum Tarihi:
19 Ağustos 1983
İl:
Mugla
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
NO AgResivE
MayBe DepreSsiVe
aLWayS pRoGreSSiVe
SON 10 MESAJI
100x45x45 Düşük Destekli Melek Akvaryumu
Hocam selamlar. Son durum nedir tankta?Aynı kumu kullaniyorum sizinle fakat bu kumla ikinci kurulumumda da diatom sorunu gözlemlemekteyim. Artik kumdan olduğuna emin gibiyim. Silikat oranı sanırım çok yuksek. Siz de durum nasıl?
Hocam selamlar. Son durum nedir tankta?Aynı kumu kullaniyorum sizinle fakat bu kumla ikinci kurulumumda da diatom sorunu gözlemlemekteyim. Artik kumdan olduğuna emin gibiyim. Silikat oranı sanırım çok yuksek. Siz de durum nasıl?
100x45x45 Düşük Destekli Melek Akvaryumu
Noyan bey, güldüm gerçekten yazdıklarınızı okudukça :) Hatırlarsanız 2217 yağmurlama borusu ve akvaryum içi fırtılar konusunda özelden yazışmıştık. Son yazdıklarınızı okudukça benim de aklıma zamanında Aksana yaptırdığım ve sabahın 05:30'unda eşimle otogara almaya gittiğimiz sehpa+akvaryum geldi. Hatta ikisi arabaya sığmadığından ayrı ayrı eve götürmüştük ne işkenceydi :) Zaten deli para vermişim bir de adam mı tutacaktım :) Ben de sizinkine aşırı benzer tesadüftür hatta marka modellerin dahil aynı olduğu bir kurulum yaptım. Bitki ve balık dışında hepsi elimde olan ürünler olduğu için ilk yatırım maliyetinden kurtuldum ama alt tarafı bir yem alırken bile onbin tane sitede fiyat bakıyorum. İnanılır gibi değil cidden. Ben hala yerli üretim akvaryum ürünlerinde çok başarılı olduğumuzu düşünmediğimden genelde ithal ürünler tercih etmeye çalışıyorum, onlarda malum her geçen gün artıyor. Hatta diyorum acaba stoklasam mı hiç alamayacağiz ilerki dönemlerde sanırım.
Bu arada Atmanın 16/22mm lik yağmurlama aparatını buldum netten, hiç modifiye etmeden taktım 2217 çıkışına, bir de cama doğru verdim bu sefer de akıntı azaldı, yüzey durgunlaştı ama fırtınayı dindirdim :)Ama şu aralar görselini beğenmemeye başladım koca borunun, Pipe mı alsam diyorum ama gene fırtına yapar mı bilemedim, ucuz bir ürün de değil.. Bu arada aldığınız surface skimmer hemen tıkanmıyor mu?
Noyan bey, güldüm gerçekten yazdıklarınızı okudukça :) Hatırlarsanız 2217 yağmurlama borusu ve akvaryum içi fırtılar konusunda özelden yazışmıştık. Son yazdıklarınızı okudukça benim de aklıma zamanında Aksana yaptırdığım ve sabahın 05:30'unda eşimle otogara almaya gittiğimiz sehpa+akvaryum geldi. Hatta ikisi arabaya sığmadığından ayrı ayrı eve götürmüştük ne işkenceydi :) Zaten deli para vermişim bir de adam mı tutacaktım :) Ben de sizinkine aşırı benzer tesadüftür hatta marka modellerin dahil aynı olduğu bir kurulum yaptım. Bitki ve balık dışında hepsi elimde olan ürünler olduğu için ilk yatırım maliyetinden kurtuldum ama alt tarafı bir yem alırken bile onbin tane sitede fiyat bakıyorum. İnanılır gibi değil cidden. Ben hala yerli üretim akvaryum ürünlerinde çok başarılı olduğumuzu düşünmediğimden genelde ithal ürünler tercih etmeye çalışıyorum, onlarda malum her geçen gün artıyor. Hatta diyorum acaba stoklasam mı hiç alamayacağiz ilerki dönemlerde sanırım.
Bu arada Atmanın 16/22mm lik yağmurlama aparatını buldum netten, hiç modifiye etmeden taktım 2217 çıkışına, bir de cama doğru verdim bu sefer de akıntı azaldı, yüzey durgunlaştı ama fırtınayı dindirdim :)Ama şu aralar görselini beğenmemeye başladım koca borunun, Pipe mı alsam diyorum ama gene fırtına yapar mı bilemedim, ucuz bir ürün de değil.. Bu arada aldığınız surface skimmer hemen tıkanmıyor mu?
Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Giriş
Selamlar. Suyun oturmasının ve bitkilerin yerlerine adaptasyonunun güzel bir örneği olmuş o 4 fotoğraf karesi. Yavaş ilerleyiş adaptasyondan sonra nasılda hızlanmış. İlk kullandığınız smdled i değiştirip powerled e geçmeniz iyi olmuş fakat gene de yerinizde olsaydım o kadar marka ürün almak yerine hatta o gübreleri almak yerine marka bir armatür almayı tercih ederdim :) DIY gübreler gayet iş görüyor. Sağlıklı hobiler...
Selamlar. Suyun oturmasının ve bitkilerin yerlerine adaptasyonunun güzel bir örneği olmuş o 4 fotoğraf karesi. Yavaş ilerleyiş adaptasyondan sonra nasılda hızlanmış. İlk kullandığınız smdled i değiştirip powerled e geçmeniz iyi olmuş fakat gene de yerinizde olsaydım o kadar marka ürün almak yerine hatta o gübreleri almak yerine marka bir armatür almayı tercih ederdim :) DIY gübreler gayet iş görüyor. Sağlıklı hobiler...
Mygos Plant Plus Kullananlar
Hâlâ Mygos ile ilgili olumlu olumsuz yorum yapamamakla birlikte bahsedilen yosunun ışığın kalitesiyle alakalı olmadıgına eminim:) İsterseniz florasan kullanin sakal yosunu için binlerce sebep sayabilirim.[:)))]
Hâlâ Mygos ile ilgili olumlu olumsuz yorum yapamamakla birlikte bahsedilen yosunun ışığın kalitesiyle alakalı olmadıgına eminim:) İsterseniz florasan kullanin sakal yosunu için binlerce sebep sayabilirim.[:)))]
Mygos Plant Plus Kullananlar
Plant Plus serisinde direkt olarak mavi yok. Mavi ile pembenin karışımı bir renk oluşturduklarını söylemekte üretici. Ben de 100 cm lowtech icin plant plus aldim daha çok yeni oldugu icin yorum yapamayacagim. Ama genel anlamda lowtech için kullananlar memnun. Hightech olacaksa daha güçlü bir sistem gerekebilir. Fiyat aslinda piyasaya bakildiginda fena sayilmaz. DIY bir urunun fiyati da zaten 100 cm icin 300-500 arası olabiliyor. Garantili urun almak tercihim oldugu için satin aldim. Beyaz+Pembe+Beyaz dizilim var ve bu dizilimler icinde 3 darkli mod ile caliştirabiliyorsunuz. Ürünun 100 cm i 65 w. Piyasada maalesef ithalat çok az oldugu icin alternatif urün yok.
Plant Plus serisinde direkt olarak mavi yok. Mavi ile pembenin karışımı bir renk oluşturduklarını söylemekte üretici. Ben de 100 cm lowtech icin plant plus aldim daha çok yeni oldugu icin yorum yapamayacagim. Ama genel anlamda lowtech için kullananlar memnun. Hightech olacaksa daha güçlü bir sistem gerekebilir. Fiyat aslinda piyasaya bakildiginda fena sayilmaz. DIY bir urunun fiyati da zaten 100 cm icin 300-500 arası olabiliyor. Garantili urun almak tercihim oldugu için satin aldim. Beyaz+Pembe+Beyaz dizilim var ve bu dizilimler icinde 3 darkli mod ile caliştirabiliyorsunuz. Ürünun 100 cm i 65 w. Piyasada maalesef ithalat çok az oldugu icin alternatif urün yok.
Su Değişiminde Kullanmak İçin Kafa Motoru Önerisi
[QUOTE=lemur]
İlk başta sorulan şeyi en sonda söylüyorsunuz. 70-80 lt çok önemli bir hacim değil. Fakat burda ne kadar yükseğe basabileceği önemli. İç filtreler genelde su seviyesinde çalışırlar. Yükseklik arttıkça debi ciddi biçimde düşer. Ve üzerinde yazan kapasiteyi öyle 1-1,5 metreye çıkarabileceğine ihtimal vermiyorum. Sizin 150-200 cm yüksekliğe basan ufak kafa motorlarına bakmanız daha mantıklı.[/QUOTE]
Beyefendi tesekkur ederim desteğiniz için ama ikinci mesajinizda da ayni üslubu görunce dayanamadim bu kadar agresif olmanizi gerektirecek bir durum mu var anlamadi?! Ukalâlik etmek istemem ama kafa motoruyla hicbir donem işim olmasa da yillardir bu hobiyle ugraşirim, ayrıca bir mühendisim litre hacim hesabini elbetteki yapabiliyorum. Cok net de bir soru sordugumu dusunuyorum. Size demedim ki 10 dk da dinlendirme tankindan ana tanka suyu bassin. Sorum, hightech 8-10 cm kumlu akvaryumu alabora etmeyecek basit çin malı bir kafa motoru sürenin bir anlami yok! 1.20 cm ye su basacilecek alabora etmeyecek marka model tavsiyesi hepsi bu...
[QUOTE=lemur]
İlk başta sorulan şeyi en sonda söylüyorsunuz. 70-80 lt çok önemli bir hacim değil. Fakat burda ne kadar yükseğe basabileceği önemli. İç filtreler genelde su seviyesinde çalışırlar. Yükseklik arttıkça debi ciddi biçimde düşer. Ve üzerinde yazan kapasiteyi öyle 1-1,5 metreye çıkarabileceğine ihtimal vermiyorum. Sizin 150-200 cm yüksekliğe basan ufak kafa motorlarına bakmanız daha mantıklı.[/QUOTE]
Beyefendi tesekkur ederim desteğiniz için ama ikinci mesajinizda da ayni üslubu görunce dayanamadim bu kadar agresif olmanizi gerektirecek bir durum mu var anlamadi?! Ukalâlik etmek istemem ama kafa motoruyla hicbir donem işim olmasa da yillardir bu hobiyle ugraşirim, ayrıca bir mühendisim litre hacim hesabini elbetteki yapabiliyorum. Cok net de bir soru sordugumu dusunuyorum. Size demedim ki 10 dk da dinlendirme tankindan ana tanka suyu bassin. Sorum, hightech 8-10 cm kumlu akvaryumu alabora etmeyecek basit çin malı bir kafa motoru sürenin bir anlami yok! 1.20 cm ye su basacilecek alabora etmeyecek marka model tavsiyesi hepsi bu...
[QUOTE=scope]SOBO WP-4880 olan motoru kullaniyorum.Mesafe en az 10 m vardir.Yukseklik ise 1.40 m civarina basabiliyor.
Siz kac litre basmak istiyorsonuz?[/QUOTE]
Ortalama 70-80 lt. Ben de Sobo WP-4000 almayı düşünuyordum. Hatta bu gücte bir iç filtre almak daha mi mantıklidir acaba filtre kısminı söküp kullanmak?[:?]
[QUOTE=scope]SOBO WP-4880 olan motoru kullaniyorum.Mesafe en az 10 m vardir.Yukseklik ise 1.40 m civarina basabiliyor.
Siz kac litre basmak istiyorsonuz?[/QUOTE]
Ortalama 70-80 lt. Ben de Sobo WP-4000 almayı düşünuyordum. Hatta bu gücte bir iç filtre almak daha mi mantıklidir acaba filtre kısminı söküp kullanmak?[:?]
Acelem yok,1 saatte de suyu dinlendirmeden alip ana tanka basabilir. Asıl sorum ucuz yollu işe yarayabilecek, suyu ana tanka basarken alabora yapmayacak ama bu yukseklige suyu basabilecek bir kafa motoru, bunu hacmimi belirleyerek bilemem daha çok deneme yanilmayla olabilecegini dusunuyorum. Marka model önerisi gerekmekte. Çin malı ucuz yollu olması tercihimdir...[EDIT]PsyArt,2020-01-28 01:58:17[/EDIT]
Acelem yok,1 saatte de suyu dinlendirmeden alip ana tanka basabilir. Asıl sorum ucuz yollu işe yarayabilecek, suyu ana tanka basarken alabora yapmayacak ama bu yukseklige suyu basabilecek bir kafa motoru, bunu hacmimi belirleyerek bilemem daha çok deneme yanilmayla olabilecegini dusunuyorum. Marka model önerisi gerekmekte. Çin malı ucuz yollu olması tercihimdir...[EDIT]PsyArt,2020-01-28 01:58:17[/EDIT]
Arkadaşlar merhaba;
Su değişimlerinde kullanmak üzere fiyat/performans ürünü bir kafa motoru aramaktayım.Dinlendirme tankım, ana tankımdan 5-10 metre uzaklıkta ve diğer odada yerde durmaktadır. Ana tank yüksekliği 1.20 cm. Kaç l/h lık bir kafa motoru önerirsiniz? Su basarken kumu kaldırmayacak ve bu mesafe/yüksekliğe su basabilecek kadar debili olmalı.
Arkadaşlar merhaba;
Su değişimlerinde kullanmak üzere fiyat/performans ürünü bir kafa motoru aramaktayım.Dinlendirme tankım, ana tankımdan 5-10 metre uzaklıkta ve diğer odada yerde durmaktadır. Ana tank yüksekliği 1.20 cm. Kaç l/h lık bir kafa motoru önerirsiniz? Su basarken kumu kaldırmayacak ve bu mesafe/yüksekliğe su basabilecek kadar debili olmalı.
Ada La Plata Sand
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/8314/080120202215501.jpg[/IMG]
Gösterdiğiniz kumun, üstte fotosunu da paylaştığım Ada La Plata ile ne rengi ne de tane boyutu benzerlik göstermiyor ki.[EDIT]PsyArt,2020-01-08 22:17:50[/EDIT]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/8314/080120202215501.jpg[/IMG]
Gösterdiğiniz kumun, üstte fotosunu da paylaştığım Ada La Plata ile ne rengi ne de tane boyutu benzerlik göstermiyor ki.[EDIT]PsyArt,2020-01-08 22:17:50[/EDIT]
SON MESAJLAR
- İlk Büyük Akvaryum Deneyimi Fatih_hakankaan, 23:07
Yeni Üye Forumu - Betta Üretimi: Erkek Betta Ne Zaman Köpük Yuva Yapar? Ahmet özşen, 22:41
Labirentliler - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 22:37
Akvaryum Tanıtımı - Anlamadığım Sorunlar lepistesvebetta, 21:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Ve Karidesler Ouuz, 21:13
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Popilasyon Ve Cins Uyumu Hk Bsr99, 20:46
Yeni Üye Forumu - 25x25 Kurulum ogurcay, 20:29
Akvaryum Tanıtımı - Karides Ticareti SaidAlabas, 19:44
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtre Malzeme Önerisi arifabi, 19:17
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtre Taşma Sorunu İlkel Çözümü fishhyy, 19:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hobiye Tekrar Dönüş dincseref, 18:51
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Aydınlatma Tavsiyesi Yusferl, 17:56
Aydınlatma - Betta Balığı Akvaryumu Mu Nasıl Geliştirebilirim. Efe ulu, 17:40
Yeni Üye Forumu - Erkek Mi ? Dişi Mi ? lordhaggar, 17:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Agresif Moli? Velifera? Plati? Ne Bunun Cinsi Sena08, 17:09
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Arka Fon Renk Tercihi SaRCoPhiLiuS, 16:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım Eminsalih, 15:18
Akvaryum Tanıtımı - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum yigitglu, 15:14
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Ehtiyar, 15:09
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurulum 20x20x20 Masaüstü Nano Tank İnci Kefali, 14:53
Akvaryum Tanıtımı - Mycopur Kullanımı Bilen Yazabilir Mi Fatih_hakankaan, 12:29
Yeni Üye Forumu - Almakmı Daha Ekonomik Yapmakmı? Hidro Dinamik, 11:52
Yeni Üye Forumu - Yunus Alacağım Ama Aklıma Takılan Sorular İnci Kefali, 11:16
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Kurulum Akvaryum ogurcay, 10:52
Yeni Üye Forumu - AI Destekli Balık Analizi: Sürü Davranışlarına Bir Bakış Ozzgur, 10:01
Akvaryum Dünyasından Haberler - Beta Balığım Bugün Su Üstünde Devamlı sukeyne, 09:44
Yeni Üye Forumu - Seachem Paraguard Karideslere Etkisi gurkanktkc, 09:30
Hastalıklar ve İlaçlar - 5000 Tl Akvaryum Değer Mi? MasterChiefHakan, 08:46
Yeni Üye Forumu - Deniz Akvaryumunda Home Assistant Mantığı alipaksi, 08:37
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 40x40x40 Low Tech Bitkili Tank Çöpçüler Yumurtladı abds, 08:30
Akvaryum Tanıtımı - İlaçlama Sonrası Takip Etmem Gereken Adımlar. Dira29, 05:54
Yeni Üye Forumu - 170x70x60 İçin 15-18-20 Yan Sump Kaç Olması Gerek? TropheusTRe, 00:36
Filtre ve Sump Yapımı - Karides İçin Kaç L Uygundur Akvaryumcu_Doru, 00:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Axolotl Tedavi EmreYZN, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Köklenme Seymenefe, 23:55
Yeni Üye Forumu - Karideslere Kabuk Tarçın Veren Var Mı Afyon0303, 23:51
Omurgasızlar - Balıkların Cinsi Nedir Acaba? Servet hocam, 22:53
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin ZobanS10, 21:45
Yeni Üye Forumu - Sg 1.005-1.008 Arası Bitki İnci Kefali, 20:38
Bitki Türleri ve Bakımı - Yavru Vatoz Boylandirma Esk2626, 19:04
Yeni Üye Forumu - Plastik 50 Litre Saklama Kabında Balık Bakılırmı? koraykbl, 19:01
Yeni Üye Forumu - Yararlı Bakteri Kültürü Ve Su Değişimi ogurcay, 17:33
Yeni Üye Forumu - Demasoni Ciklet Dipte Oturması ferhatarikoglu, 17:32
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım İçin Kurulum Desteği albeta, 17:27
Yeni Üye Forumu - Vahşi Bettalar Cyber_Scout, 17:20
Akvaryum Tanıtımı - Hamburg, İç Sump, Alternatif Sistem Önerisi? ecological, 16:58
Filtreleme Seçenekleri - Sump Motoru Seçimi SaRCoPhiLiuS, 15:22
Yeni Üye Forumu - 8 Figure Puffer Fish Serüvenim Avoure, 15:04
Acı Su Balıkları - 350 Litreye Iwagumı Yaptım John Constantine, 14:16
Yeni Üye Forumu - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 13:45
Akvaryum Dünyasından Haberler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eheim, Tetra, Atman Hava Motorları Esakvarist 23:04
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:49
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:49
- 1 Erkek 3 Dişi Damızlık Sarı İmparator Gursel 22:37
- Kalın Bant Duboisi Maswa Yavru &ramshorn Salyangoz yns325 22:05
- ***f0 Fdragon Puffer-pao Palembangensis*** artgy 21:06
- Demir Profil Set Ve Mobilyalı Akvaryum Hediyeli artgy 21:06
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi Ve L333 1erkek 1dişi voltran 20:57
- Metal Snake Skın Blue Lepistes mbcr06 20:20
- L333, Lda16 Duz rebelde 19:33
- İceman, Calico, Mavi İmparator, Portakal omrsyn 18:36
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 18:33
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:29
- Yati Kökü- Lily Pipe - Co2 İnce Ayar Vanası - Co2 Mehari 18:14
- Gerçek Hobiciden Dost İşi Akvaryumlar BRHNSNMZ 17:50
- Çift Geophagus Red Head Tapajos oguzozt 17:49
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:46
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 17:46
- Çift Bricardi (yavrulu) emrahdm 17:40
- Albino Full Red Bıg Dorsal ataberk28 17:37
- Komple Set ataberk28 17:37
- Hemigrammus Bleheri (kırmızı Burun Tetra) ozkan61 16:56
- Mangrov Kökü blenny 16:35
- 120x30x30 Ultra Clear, Tüm Canlılar Ve Malzemeleri blenny 16:35
- Nannacara Anomala, German Ram, Kardinal Tetra blenny 16:35
- Kusursuz Anubiaslar/jungle Stars ballantines 16:27
- Ucuza Rotala Çeşitleri ballantines 16:27
- Leleupi & 3 Çeşit Nadir Endler scorpion26 16:12
- Akvaryum Malzemeleri morgentern 15:20
- Karides , Özeltürlepistes , Ekipman Cucevatozcu 15:01
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/03/26 osmandbnl 15:00
- Ramshorn Saylangozu SaidAlabas 14:56
- Black Rose - Siyah Gül Karidesi SaidAlabas 14:56
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 14:22
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 14:15
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 14:15
- Eheim Su Tamamlama, Isıtıcı, Uv Filtre, Hava Mot. Hüdai 14:04
- Takaslık Kiraz Barblar. abunil 13:26
- Myriophyllum Tuberculatum emregungor 13:14
- Christmass Moss emregungor 13:14
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 13:12
- Saulosi Coral Red (arıyorum) Ercankurt 12:54
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:54
- Su Piresi & Infusoria Amati340 12:54
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:54
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:54
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:54
- Betta Albimarginata Cyber_Scout 11:43
- Çok Özel Balık, Bitki, Yumurta.. Cyber_Scout 11:42
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 11:41
KULLANICILAR
- 155 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
lepistesvebetta,
Balikcidede,
28fatih28,
osmandbnl,
Hoppala,
artgy,
yeekim,
OguzDEMIR,
EnviEn,
sertacsut,
omerfiratgurbuz,
esad408,
TropheusTRe,
Cyber_Scout,
Kaangzkr,
MuratOzdemir,
urzais,
Suprabranchial,
vedat79,
oguzhanYeniBalik,
MertSoyumert,
cassiopeiar,
bor31,
tozdogru,
thelastluck,
EfeCaptain,
Jeveux,
MiSoSiKiaN,
kuman,
alperemrecakir,
tunahannn28,
SaidAlabas,
Boromir,
sina cen,
Blueberry,
Yusferl,
12mrt05,
forthehordex,
bysmokin,
mutama,
ikbanicedid,
albeta,
TSMONSTER,
ziglog,
Ouuz,
Rafayel,
Ahmet özşen,
Yasin6781,
Hidro Dinamik,
Hüdai,
yigitglu,
EbrarBerkZeybek,
morgentern,
murat efe,
Dira29,
ankaryum,
Karides hobicisi,
hakanmorcicek,
ternapi,
adem5454,
barskels,
DenizUlucutsoy,
twinsoul,
Gursel,
hasankaraalioglu,
zebra93042,
Erkay0,
R. Ünal,
polaris,
Hakanyldr,
M_budak,
Ercankurt,
İnsect,
f_musluoglu,
omrsyn,
Justbe,
darknessmania,
Volkaann,
İnci Kefali,
Goldfish2000,
TheDS,
dincseref,
a.gumrah,
Sinan.,
pianoƒish,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.