ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
07 Şubat 2010 16:10
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ahmet Mecnun Yüksel
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1985
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Muîni zalimin dünyada erbab-ı denâettir. Köpektir zevk alan sayyad-ı bi-insafa hizmetten
SON 10 MESAJI
Kaplumbağalar Oyun Oynar Mı?
Slm ;
Slm ;
Merakımı mazur göründe şu 20 yıllık kaplumbağalarınızdan birkaç kare görme imkanımız var mı acaba ?
Türkiye'de büyümüş ve 20 yılı devirmiş hiç kaplumbağa görmedim , o nedenle istiyorum .
Eğer foruma foto koymanızda sakınca varsa , bana ÖM den foto yollayabilirsiniz , hatta evinize gelip 20 yaşındaki kaplumbağalarınızın fotolarını çekmek isterim .
Bir de unutmadan Aslan Kılıç isminde bir beyde bu 20 yıllık kaplumbağalarınızın fotoları varmış ama biraz genç çıktılar diyor , sanırım ışıktan dedi . Bende cevaben ışıktandır , IŞIK tan dedim . 

Saygılar .
İllaki uvb lamba mı?
Sürüngenler için kullanılan UV ler 3 kategoridir . Bu bahsettiğiniz en güçlüsü kafes üretiminde ve çok sayıda hayvanın beslendiği çifliklerde kullanılanlardandır . Ev içi kullanılmaz . Ev içi 10.0 lar asla yanıklara vs sebep olmaz .
Turq 2009-07-15 10:17:10
Sürüngenler için kullanılan UV ler 3 kategoridir . Bu bahsettiğiniz en güçlüsü kafes üretiminde ve çok sayıda hayvanın beslendiği çifliklerde kullanılanlardandır . Ev içi kullanılmaz . Ev içi 10.0 lar asla yanıklara vs sebep olmaz .
Türkiye de büyük ( 20 metrekare) kafeslerde kaplumbağa besleyip , ülkemizde satılmayan bu UV leri kullananlar olduğunu bilmeden yazdığım için kusura bakmayınız . Ben sizlerin kullandığını bilseydim tümünü yazardım . Ancak faydasız bilgi , gereksizdir o nedenle hiç değinmedim .
Ev içi sürüngen beslenmesi konusunda UV 10.0 dahil hiçbirinde hiçbir risk söz konusu değildir . Makaleleri çevirirken hangi materyalin hangi ortamda ve ne şekilde kullanıldığı ayrıntılarına dikkat etmeden yorumlarımı eleştirmemenizi tavsiye ederim .
Ayrıca kaplumbağa demişken tüm kaplumbağalar olarak genellemekte son derece yanlıştır . Zira kaplumbağalar için de 2.0, 5.0 ve 10.0 farklı türlerde farklı kullanımlar vardır . Tüm türlerde hangisinin kullanıldığını tek tek yazmalımıydım ? Ki konu ve soru ile alakasız , eğreti bir bilgi olurdu .
Su altında sürekli zaman geçiren ile bir çöl kaplumbağasını da siz aynı kefeye koymuş oluyorsunuz kaplumbağa demekle . O nedenle sadece genel değindim aksi halde tüm türleri tek tek yazmam gerekirdi onu da artık siz yazarsınız .
Sürüngen ürünlerinde özellikle aydınlatma ve ısıtıcı da güvenlik en önemli unsur kabul edilir ve bahsetmiş olduğunuz markalar ( ki böyle bişey okumadım - duymadım ) ürünlerine bu uyarıyı koyar . Ayrıca ülkemizde satılmayan bir markadan sırf birilerini yermek veya alt etmek arzusu altında neden bahsetme ihtiyacı duyayım ?
Özetle UV ZARARSIZ ve KULLANILMASI ZORUNLU bir lambadır .
İllaki uvb lamba mı?
Bu lambaların dereceleri vardır ve kesinlikle radyoaktif yanıklara neden olmazlar .
Solaryumda kullanılanlar , bu UV lerle kıyaslanamayacak kadar güçlüdür . Sürüngen UV leri ise 30 cm den sonra etksizdir . Asla yanıklara yol açmaz , gözlere zarar vermez ve Spot lamba ile beraber açılmalı , beraber kapanmalıdır ki hayvan ondan istifade edebilsin . Kısacası kaç saat spot altında güneşlendiriyorsanız , o müddet açık olmalıdır . Biz genelde 12 saat açık bırakırız .
Sürüngenler için kullanılan UV lambaların kanser yapması sadece gerçek dışıdır , bu güçte lambalar değildirler .
Bence insanlar neyle neyi kıyasladığını bilmeden yazılar kaleme almamalıdır .
Kaplumbağam Hakkında
Slm ;
Slm ;
Kaplumbağalar suyu sürekli bu şekilde süzerler . Oldukça doğal ve normal bir durum . Endişe edilecek bir tuhaflık olmadığını düşünüyorum .
Kaplumbağamı Doğaya Salsam...
Sevda Hanım bizim size anlatamadığımız TÜRKİYEde YAŞIYORUZ ve burda KAPLUMBAĞA BAKMA YERLERİ hiç YOK . O nedenle ya birine verilecek ya doğaya salınacak ya da uyutulacak .
Sevda Hanım bizim size anlatamadığımız TÜRKİYEde YAŞIYORUZ ve burda KAPLUMBAĞA BAKMA YERLERİ hiç YOK . O nedenle ya birine verilecek ya doğaya salınacak ya da uyutulacak .
Doğaya zaten salınmamalı konusunda herkes hem fikir .
E birine verildiğinde ki böyle kaplumbağayı çok seven biri olacak ki uzun yıllar beslesin , diyelim ki 5 yıl besledi . Sonra o da vermek için adam arayacak , en sonunda hayvana yine Doğaya salınmak kalacak .Ya da hergün sahiplendiriyorum ilanı verilirken , kaçının sahiplenildiğini biliyor musunuz ? Ben birkaç ilan sahibine sordum ; aylarca bekledim kimse istemedi petshop a verdim diyor . Petshop ta ne oldu o hayvan ? Bakımsız kötü bir yere ya da bir kovaya atıldı , birinin gelip onu almasını ya da ölmeyi bekleyecek .
Uyutmak konusunda ise zaten ülkenin ve hayvanın durumuna göre bu kararı UZMAN VETERİNER HEKİM verir . Son söz ve uygulama hakkı onundur . Eğer bakım evleri olaydı zaten ben bu yazıları yazmazdım .
Sevda Hanım Türkiyeye heryıl binlerce kaplumbağa ithal edilmekte ve yüzlercesi ölmeden büyütülmekte , yine onlarcası da doğaya salınmakta .
Sevda Hanım Türkiyeye heryıl binlerce kaplumbağa ithal edilmekte ve yüzlercesi ölmeden büyütülmekte , yine onlarcası da doğaya salınmakta .
Sizce bu miktarları besleyebilecek insanlar var mı ?
Bizler ne miyiz ? Bizler Katiliz . Yemek için de inekleri kesiyoruz . Kimse Kasapları protesto etmiyor ama . Söylemiş olduğum gibi hayvana eziyet etmektense öldürmek daha İNSANCILdır .
Allah a hesap vermek bir yana , onun kurmuş olduğu yüce sistemi harap edecek bir yabancıyı bertaraf ettiğimiz için mükafat bekleyeceğiz . Avustralyada da kedileri öldürmediklerinden şu an pek çok yerel Avustralya türü yaşam savaşı veriyor .
ANCAK bu tür kararları UZMAN VET. HEKİMLER verir ve uygular . Bilginize .
Açıkcası ben ve birkaç arkadaşım bu durumdaki hayvanlara kapılarımızı açmaya hazırız ancak evcil sahipleri zaten bedava veriyorum bir de gönderme masrafı ile mi uğraşacağım diye yakınıyor .
İllaki uvb lamba mı?
Uv lamba sürüngenler için çok önemlidir . Ev içi bakımlarda olmazsa olmazdır .
Uv lamba sürüngenler için çok önemlidir . Ev içi bakımlarda olmazsa olmazdır .
Tüm Sürüngenler için farklı farklı UV lambalar vardır . Softshell -Mud -Musk-Snapping gibi sürekli su içinde olan kaplumbağalara bile UV 2 kullanılması gereklidir .
UV nin (ev içinde ) lamba (floresan) dan başka alternatifi yoktur .
Lütfen UV yi ihmal etmeyin . Hayvanın dönem dönem güneş altında bırakılması asla yeterli değildir . Günlük ihtiyaçlarıdır .
Kullanınca farkı göreceksinizdir . Renklerinde ve canlılıklarındaki değişiklik bile sizi fazlasıyla tatmin edecektir .
Slm;
Slm;
Doğaya salmaktansa , veterinere götürüp UYUTTURMAK bile daha doğru ve insaflı bir karar olacaktır .
Bu hayvanlar bebekken bile çok uzun mesafelere dayanabiliyor . Türkiye'nin herhangi bir yerine otobüs vb ulaşım araçları ile gönderebilirsiniz .
Hiç kimse almazsa ben dahi almayı düşünebilirim .
İyi günler .
Japon Semenderim Şişti
Sorunun ne olduğunu bilmeden tedavi mümkün olamaz . Kullandığınız yemin markası ve hijyen koşulları , ya da vivaryuma düşmüş bir böcek de bu etkiyi yapabilir . Ortam, yem ve hayvan hakkında daha fazla görüntü ve bilgiye gerek var .
SON MESAJLAR
- Amonyak Problemi YigitAlpCicek, 15:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benek Yunuss058, 14:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Highteche Geçerken Armatür Önerisi AtlasPoyraz, 14:25
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Microfex / Dero Worms mrah, 14:17
Diğer Tatlı Su Canlıları - Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 14:07
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Su Sızdırma Acil Destek Talep Ediyorum ahmettbakii, 13:47
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Medaka Pondları AtlasPoyraz, 13:39
Akvaryum Tanıtımı - Xiphophorus Alvarezi (vahşi Form Kılıçkuyruk) eackgzz, 13:38
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Papağam Balığım Ölüyor koraykbl, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Taeniacara Candidi bendeniztayfun, 12:51
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryumda Oluşan Canlı scorpion26, 12:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Aydınlatmanın Yeterlı Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılı Searlas, 12:08
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - D201 Sistem Hakkında ercane, 11:41
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yem Önerisi Yunuss058, 11:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balığı Aç Bırakmak ahmetfiratozkaya, 10:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200lt İçin Filtre Seçenekleri MasterChief, 09:06
Filtreleme Seçenekleri - Aqualed Meta Plant Pro Full Spectrum Serisi Orhan76, 08:45
Aydınlatma - Balık Önerisi tsp7, 08:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seramik Halka Orhan76, 08:40
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Asma Dalı Olur Mu? BETA.4, 06:58
Yeni Üye Forumu - 125 Litrede 2 Erkek, 6 Dişi Betta, 3 Cüce Gurami TuRKeR, 06:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Şişlik & Renk Değişimi Almdr07, 01:09
Yeni Üye Forumu - Adı Salyongoz NightWist, 00:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Ve Filtre Hasanbey0101, 00:31
Yeni Üye Forumu - Otomatik Yemleme Makinası Eheım-sera ? NEVZAQUA, 00:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Askı Filtrem Bozuldu Alu333, 23:14
Filtreleme Seçenekleri - Oase Thermo 250 Ses Searlas, 22:53
Filtreleme Seçenekleri - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 22:41
Güney Amerikan Cichlidleri - Oranda Baş Aşağı Yüzme Sorunu emrhn35mrt, 22:10
Sazansıgiller - Aspet Akvaryum - İstanbul Akvaryumcu Dosyası KaanE, 22:02
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Ev Yapımı Sarımsaklı Ve Bitkisel Yem NightWist, 21:45
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryumdan Kaçış 😂 flanormimar, 21:40
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Bettalara Su Piresi Kaç Kez Verilmeli? MamiAdana01, 21:23
Labirentliler - Colisa Gurami Bilgi Ekremblkn37, 20:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30l Karides Akvaryumu hoddog, 20:47
Akvaryum Tanıtımı - Soğutma Sistemi Hidro Dinamik, 20:45
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Akvaryumda Koyu Kahverengi Lekeler bendeniztayfun, 20:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Olumlu Olumsuz Yorumlarınızı Bekliyorum B.CENİK, 18:36
Akvaryum Tanıtımı - 150*60*60 Bitkil Akvaryum Aydınlatma ersinsav, 18:36
Aydınlatma - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 18:34
Labirentliler - Sahibinden (aquaway) isssmailak, 18:14
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin bendeniztayfun, 17:23
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Gecikmeli Yeni Kurulum 50x40x40h-güncelleme Sonda Taha10, 17:22
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Tedavisi Anıl98, 16:59
Hastalıklar ve İlaçlar - F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotop Vol-2 ArifhbsAquatics, 15:17
Labirentliler Tanıtımı - Beta Balığımın Aşırı Durgun Ve Yemek Yemiyor İnci Kefali, 13:46
Yeni Üye Forumu - Karides Macerası scorpion26, 13:20
Akvaryum Tanıtımı - Hypancistrus Contradens, L471, L201 erenkoy, 12:53
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 12:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hamile İceman Ciklet Atakannnn, 12:28
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Vampir Yengeç - Geosesarma Bogorensis Eldurmaz 15:26
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:17
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:17
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:17
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:17
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:17
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 15:14
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:04
- Bubble Magus Protein Skimmer GokKurt 14:52
- Sessliflora GokKurt 14:52
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:47
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:47
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 14:41
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 14:41
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 14:41
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 14:41
- Taymur Mobilya FULL RED MEHMET 14:41
- Oase Biostyle 180 Grey Şelale Filtre 900lt/saat orimohito 14:28
- Aquael Fzn Pro 1000 Askı Filtre 7,1w 900l/s orimohito 14:28
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 14:18
- Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 14:18
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 14:18
- Leleupi Nadir Tür Endler Ve Medaka Komachi Kohaku scorpion26 14:18
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 14:14
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 13:57
- Manyetik Fileli Akvaryum Kapağı Thunderbird 13:17
- Spectrum Plant Akvaryum Led Armatür Thunderbird 13:17
- Aquael Uv 750 İç Filtre Ve Ista Emiş Basış Seti Bysam 13:14
- Canlı Yem Cesitleri oncul123 13:07
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 13:04
- Rasbora Arıyorum Miller 13:04
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 12:51
- Chihiros B60 Jbl Artemio 1 GreeNWooD 12:51
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 12:45
- Beyaz Kurt Kültürü (white Worm) - Canlı Yem Amati340 12:39
- L144 Mavi Göz Longfin Yavruları DenizOlsam 12:36
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 12:24
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:24
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 12:16
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 12:08
- Canlı Yem Çeşitleri.. Köroglu.88 11:49
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 11:49
- Aquael Askı Filtre Fzn-2 Bysam 11:38
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:10
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:10
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:06
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 11:06
- Takaslık Anubias ogurcay 10:57
- Anubias Barteri Var ogurcay 10:57
- Yavru Cüce Vatozlar Omer uçlu 10:48
KULLANICILAR
- 131 Online Kullanıcı, 72 Üye
Online Kullanıcılar
otolkurt,
aktivist06,
KurtOrman,
melih547,
yyiImaz,
urzais,
sirhill,
darkaura,
asiaminor,
GoktugEs,
Furkann,
aXarayli,
karidesrehberi,
yakamoz-ga,
bonker0618,
mar76,
sakpolat,
Rafayel,
Tranb,
mmemati,
hoddog,
Umt61,
Oquanus,
ciways,
Alu333,
MiSoSiKiaN,
Orhan76,
MalawiBerlin,
YigitAlpCicek,
Byknss97,
remzinaziksoy,
MosfeT,
Tenebris,
Mikail Erdoğan,
drderya,
hasan_tr_01,
Salih06,
reprise,
aziz.sirin,
Yunuss058,
Hasan öncü,
yasincen43,
Ramboy,
karamanoglu,
ahmetfiratozkaya,
İsmail YILDIRIM,
Vlademirol,
egedin,
Emerse,
gokhankum,
Lepistes..,
scorpion26,
HugoSanchez,
nagmus,
mrah,
AtlasPoyraz,
Eldurmaz,
inspector,
Kaya ankara,
Taha10,
Furcifer,
Meryemmm,
bo1907,
OmerFaruk,
Muzolas123,
Kazmakul12,
UmutHalac,
UEK,
bendeniztayfun,
Alperen Ersen,
Safak4444,
1win_kg_nmki,
Quersian,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.