ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaanE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2612
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
2077 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
558 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Ergen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Zebra Ciklet Yavruları
Birçok deneyimli hobici benim zebraların cinsiyetinde yanıldı. Yani küçükken kestirmek çok zor. Biraz büyüsünler. Zaten hemen eş tuttukları için o şekilde de anlaşılıyor.
Değişim Sularını Klozete Dökmeyelim
Ben de mutlaka evdeki bitkiler için ayrı bir bidona ayırıyorum. Ayrıca sadece su içinde baktığım bitkilerin suyu da akvaryum suyu. Buharlaşıp eksildikçe yine akvaryum suyu ile tamamlıyorum. Gerçekten bitkiler için çok faydalı.
Hobide Yeniyim
[QUOTE=EfeC]

KaanE ,ben aslında daha akvaryumu kurmadım yani ortada bir akvaryum yok 4 dişi beta beslemek istiyorum kaç cm yükseklik

olmalı?[/QUOTE]

Öncelikle dişi de olsa betalar kavga edebilir ve birbirlerine çok ciddi zarar verebilirler. Betalar için maksimum 30cm yükseklik öneriliyor. 64L küp tankta bir sürü balık* beslenebilir farklı tür. Ben olsam beta beslemezsin. Beta için ayrı daha küçük bir tank kurulabilir ve orada tek bakılabilir.

*Neon tetra sürü, ember tetra sürü, farklı tetra türleri sürü vb. canlı doğuranlar, cüce cichledler.
Balıklarım Ölüyor...
[QUOTE=UmitKazanbey]

Haddini bil doğru konuş. Biraz seviyeli ol burayı da kendine benzetme.[/QUOTE]

Yazdıklarına ve sonra "onu öyle demedim" demene bakılırsa bu ikisinden birisin başka ihtimal yok. Arada dalga geçme amaçlı troller geliyor bu foruma alıştık artık :D

Bak yukarıdaki kişiye de aynı şeyi yapmışsınız. Şu durumda dediğim iki şeyden biri olma ihtimali yüksek.
Balıklarım Ölüyor...
[QUOTE=UmitKazanbey]

[/QUOTE]

Troll müsün, zihinsel farklılığın mı var anlamadım; [:)))]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/170720251259221.jpg[/IMG]

Bu arada bilgi verdim. Azot döngüsünün denitrifikasyon kısmını da öğrendin ya işte. [:D]

[EDIT]KaanE,2025-07-17 13:01:27[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor...
[QUOTE=UmitKazanbey][:)))]

Sizden bir şey öğrenecek olanın vay haline[:)]. Bu yazdığınız benim yazdığımı yanlışlamıyor. Ortaya alakasız bir kirlilik atıyorsunuz. Oksijensiz alanları sağlamak için mi suyu değiştiriyoruz? [:)))]. Hay hay efendim hay hay [:lol:]. Siz bence bu tartışmanın dışında kalın zira tek doğru bilgi verebilmiş değilsiniz. Boşuna görüntü kirliliği oluşturmayın[:lol:][/QUOTE]

Oksijen olmazsa azot döngüsü durur dedin. Azot döngüsü hakkında hiç bir şey bilmediğini gösteriyor bu da. Geçen sefer "ama filtre kötüyse gerekli dip çekimi" falan diye kıvırmıştın bakalım bunda nasıl kıvıracaksın [:)))]
Japon Balığı Akvaryumu
[QUOTE=Mithat Emre Pehl]İyi günler akvaryumun sıcaklığının 30⁰ olduğunu zannetmişsiniz ancak hava sıcaklığı 30⁰ ve akvaryum serin ve gölge ortamda duruyor başkalarının önerilerini dikkate almadığımız söylemişsiniz nereden biliyorsunuz ? önerilerden sonra canlı sayısını zaten düşürdüm şu an çöpçü moli ve tetra var bu japon akvaryumu ise farklı bir akvaryum sadece 1 japon yaşıyor balıkların öldüğünü söylemişsiniz nereden biliyorsunuz ölmeden zaten balıkları ayırdım önerilerini dinlemediğim nereden çıkardınız açıkçası bilemiyorum dikkate almayacağım şeyi neden sorayım öyle sohbet muhabbet için mi ?[/QUOTE]

Mesajınızda hava diye belirtmemişsiniz. Su değişiminden sonra 30 derece demişsiniz ve bu şekilde suyun 30 derece olduğu anlaşılıyor. Su kaç derece peki? İki adet 25Lt akvaryumunuz mu var? Başka bir konuda 50Lt olduğunu da söylemişsiniz. Tek bir japon için bile küçük 25Lt.
Japon Balığı Akvaryumu
Akvaryum zaten japon balığı için hapishane gibi 25lt. Kum koyarak iyice litreyi düşürmeyin. Su sıcaklığını düşürmeniz gerekiyor. Bunu akvaryumun üstüne vantilatör koyarak yapabilirsiniz. Japon için 30 derece çok fazla. Bu arada suya da ekstra oksijen gerekli sıcaklığından dolayı. Hava motoru ve hava taşı gerekli yani. Suyu dalgalandıran iç filtre sizin durumda olmaz çünkü tank çok küçük akıntı japonu yorar. Her halükarda bunlar geçici çözümler. Çözüm japon yerine litreye uygun balık beslemek ya da japon için uygun bir tank kurmak.

Önceki konularınıza baktım, size daha önce defalarca gerekli bilgiler verilmiş ve ısrarla akvaryumunuza uygun olmayan türler besliyorsunuz ve balıklarınız ölüyor hali ile. Buradaki üyelerin önerilerini dinlemeyecekseniz neden soru soruyorsunuz?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/170720250632391.jpg[/IMG]

Bu şekilde balıklara eziyet ederek hobi olmaz. Tankınıza uygun balık besleyin ya da tankı büyütün. [EDIT]KaanE,2025-07-17 06:42:39[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor...
[QUOTE=UmitKazanbey]

Oksijen olmazsa çürüme veya azot döngüsü durur. Sebebi burada aktif rol oynayan bakterilerin oksijenle yaşamasıdır.

[/QUOTE]

Yine yalan yanlış bilgilere devam ediyorsun. Asıl oksijensiz alanlar olmazsa azot döngüsü durur. Bunu biz "manuel" olarak devam ettirmek için su değişimi yaparız.

Oksijensiz bakteri dediği denitrifikasyon bakterileri. Bunlar olmadan tankta döngü tamamlanmaz ve bunlar oksijensiz ortamda ancak yaşayabilirler. (anaerobik)

Yeterli miktarda oluşan tanklar kendi kendilerini çevirebilir su değişimi yapmadan ya da çok az yaparak.

"Umarım öğretici olabilmişimdir." [:)][EDIT]KaanE,2025-07-17 06:19:23[/EDIT]
100 40 40 Akvaryuma Mobilya Parça Ölçüleri
[QUOTE=AmatorLepistesci]
Hocam bitkisiz akvaryum veya cama cam dipde az kum olan ciklet akvaryumları benlik değil, ben daha fazla tasarım ve balık davranışına takılan biriyim, bu türden sonra aklımda belki channalar, belki farklı cüce ciklet ve tetralar var, şuanlık 100 cm yeterli gibi, ama akvaryumcuya gidene kadar daha süre var, fikrim her an değişebilirim, tabi ev ahalisini de unutmamak lazım, neyin eve geleceğini onlar denetliyor[:)))][/QUOTE]

Cichledlerle de bitki bakabilirsiniz. Hali hazırda zebra ve sajika ile l.repens, tilki k. anubias, lepistes otu, saz vb. bakıyorum ben. Lowtech bitkiler sorun yaratmayacaktır. Yine de balığın türüne ve bitkinin türüne göre değişiklik gösterebilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.