ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pianoƒish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3852
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
7 dakika önce
Toplam Mesaj:
2825 [0.45 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
422 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Ergen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Canlı Balık Ve Bitki Alışveriş
Şiddetle tavsiye ederim;

https://www.akvaryum.com/Forum/aspet_akvaryum_-_istanbul_akvaryumcu_dosyasi_k928877_sn2.asp
Erkek Lepistes Stres Yaparmı
3-4 erkekte sorun oluyor ama 7-8 erkekte olma ihtimali daha az. Sorun olduğunda ise zorbalanan balık aşırı stress yapıyor ve hatta ölüyor. Hangi balık veya balıklar zorbalıyorsa bu sefer ikinci en zayıfa yöneliyorlar. Bu 3-4 lepisteste böyle yani bende böyle oldu. Giden gelen balıklar, diğer akvaryuma alma, oradan başka lepistes alma sonunda 3 tane erkek birbirlerine belirgin üstünlük kuramayan aynı tankta kaldı ve ~2 senedir sürekli didişiyorlar ama hiç biri diğerini tamamen ezemiyor. [:D] Fazlasında sorun olmamasını direkt deneyimlemedim ama burada bir kaç üye sayı arttıkça ihtimalin düştüğünü söylemişti.[EDIT]pianoƒish,2026-05-01 22:01:27[/EDIT]
Tetra Ht-200
Ürünün açıklamasında yeter diyor. Eğer eviniz çok soğuk falan değilse, ısıtıcının o akvaryumu istenilen ısıya ulaştırabilmesi gerekli.

Şuan 30 dereceye ayarlı ve termometre 25 diyorsa;

-Isıtıcının ışığı sönükse arada yanıyorsa; termostatı doğru algılamıyordur ya da termometre sorunludur. Başka termometrelerde 25 gösteriyorsa sıcaklığı hafif arttırın ısıtıcının, tekrar gözlemleyin. Zaten maksimuma yakın sanırım.

-Isıtıcının ışığı sürekli yanıyorsa sönmüyorsa gerçekten akvaryumu istenilen dereceye getirmeye yetmiyordur.
Father Fish Yöntemiyle 50x30x30
[QUOTE=Beggii]

Ekosistem yapmak büyük bir olay değil ki söylemek mesele olsun. Asıl olay döngüdür ekosistem bunun sadece genel adı. Tecrübem olmadığı ve deneyimlemediğim çıkarımına nerden geldiniz bilmiyorum 3. şahıs ağzından konuşmayı daha çok seviyorum sanırım ondan, ben böyle yaptım şöyle oldu mantığı meseleden uzaklaştırır, çok fazla etken var. İlla bilmek istiyorsanız evet bu tarz sistemler deneyimledim ve gördüm ve aksine söyleyebileceğim temel sorunlar hariç çok fazla sorun deneyimlemedim. Sonunda çökebilir mi? çökebilir ama kontrollü yapıldığında çok uzun sürelerce gidebildiği örnekler gördüm. Sistem çökerken izleyecek miyiz? hayır, öyle bir iddeam yok kimsenin öyle bir iddeası olduğunu sanmıyorum ve sistem doğru koşullarda bam diye çökmeyecek elbette.

Canlılar hakkındaysa çok geniş bir yelpaze var bence, tabiki cichildler ve oldukça atık üretenler gibi ekosistemi apayrı balıklar hariç [:)][/QUOTE]

Problem "çökebilir" kısmında. Yapılan sistem çok güzel işliyor, misal karideslerde ürüyor olabilir ama su değerleri karidesler için kötüdür. Bir çok bu tür kurulum yapanlar "ürüyor ve yaşıyor" diye devam eder. Bana göre çökmüştür o sistem çünkü karides için uygun ortam bozulmuştur. Ki bunun etkisini gözle görmek çok zordur. Karideslerin başarısız kabuk değişim oranlarını izlemek gerekli. Normal oran atıyorum %90 iken o tankta %50lerde ise o tank başarısızdır.
66x56x33 Bitkili Akvaryum (destek)
Bir diğer öneri perdeleri değiştirmek. [:D] Farklı kumaşta kalınlıkta perde çok ciddi oranda etkiler o kısma gelen ışığı. Ben bambu-store birleşimi bir perde yaptım odanın camına. Kapatınca sıfır ışık.
Aquael Ultramax 1000 Dış Filtre Deneyimlerim
Gecenin sessizliğinde, akvaryum önünde otururken herhangi bir hırıltı, uğultu sesi var mı? Ya da farklı sorayım; Yatılan odada, yatağın yanındaki akvaryumda kullanılsa bile ses duyulmaz mı?
Akvaryum Camı
Kayıt kuşak sonradan yapılabilir üstten. Eğer tank kurulu değilse boşaltıp kurulanıp alttan da yapılır. Canlı varsa, üstten yapacaksanız akvaryum silikonu kullanıp su seviyesini düşük tutun kuruyana kadar. Kapak varsa açık olsun.
Tetra Ex 700 Plus Klipsi 3d Yazıcı Ölçüleri
[QUOTE=Afyon0303]Güvenilir mi[/QUOTE]

Evet defalarca alışveriş yaptım.

Geçici çözüm olarak bir kemer falan uydurup sıkabilirsiniz. Ya da büyük boy cırtları ekleyip vs.
Filtrasyon
Çok büyük iç filtreler düşük canlı yükünde işe yarayabilir ama bu seferde tüm akvaryumu allak bullak ederler akıntıdan. Battal boy şelale filtre (Bol bio malzeme ile) veya mini dış filtre (sunsun'un var herkes çok memnun forumda) daha iyi bir seçenek. Canlı çok olacaksa normal bir dış filtre şart gibi. (ya da sump)
Father Fish Yöntemiyle 50x30x30
Yazdıklarınız ve bilmediğiniz dediğiniz konu ve konular zaten tecrübeli olduğum konular. Hem benim hem diğer daha tecrübeli üyeler dediklerimin. Hatta daha önce dediğim gibi ben aquaponik olarak filtre işini hallediyorum. Ama yine bile "ekosistem yaptım" diye bir iddiada bulunmuyorum. Hem de her hafta en az iki kere ölçümler yaptığım halde. Siz ise tecrübeniz gördüğüm kadarı ile olmadığı halde, daha önce bu kurulumları hiç yapmamış olduğunuz halde doğruluğu son derece tartışmalı Father Fish'ten ve diğer kaynaklardan okuduklarınızı söylüyorsunuz ve kendiniz deneyimlemeden savunuyorsunuz. Hacim bu arada kilit noktadır bu tür sistemlerde. Hacim arttıkça "ekosistem"'e biraz yaklaşmak mümkün olur. Küçük bir gölette belki neredeyse tam bir ekosistem kurulur ama kurulsa bile belirli bir ömrü olacaktır ve sonunda çökecektir. Walstad için mesela nano ve küçük tank önerilmez orta boy akvaryumlar daha uygun olur.

İstisna; eğer mikro canlılar besliyorsanız, yani sistemdeki canlılar çok küçükse ve sistem hacim nispeten büyükse tam ekosistem bile olur ama biz burada "akvaryum"dan bahsediyoruz. En azından salyangoz, karides kadar büyük canlılardan.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.