ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaanE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3409
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
31 dakika önce
Toplam Mesaj:
2499 [0.41 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
487 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Ergen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Gübre Karideslere Zarar Verir Mi
[QUOTE=demirellevent]

Aşağıda linkini bıraktığım siteden ürün içeriğini incelerseniz, bakır bulunduğunu göreceksiniz. Bakır, karidesler için ölümcül olarak bilinen bir elementdir.

https://www.nixaaquarium.com/tr/urun/nixa-finish-2/?srsltid=AfmBOorkwB4yHk_kc5kqApmXP2DREP04D2F1MFdf6jrixvMlZ4F2u7QL
[/QUOTE]

Bakır olması illa karideste kullanılmaz anlamına gelmiyor. Bakır içeren ve karideslerle kullanılabilir yazan gübreler de var. AMA; bu konu benim için biraz muallakta. Firmaların yazdığına güvenmekte zorlanıyorum. Uzun süre gübre kullanmadım karides tankımda. Mecbur kalınca tropica yeşil olandan yarım doz kullanmaya başladım. (karidesle %100 uyumlu diyor ama içinde bakır var)
Yosun Lekeleri Ve Kireç Lekeleri Çıkmıyor
Kesin çözüm;

Lekeli yere az bir miktar plastik patlayıcı (c4) koyuyorsunuz. Elektronik ateşlemeyi takıp patlatıyorsunuz.
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Cyber_Scout]Yaş almış hekimler 'asabi ' ve 'ketum' oluyor..
Özellikle sıcak bölgedeki hekimler sıcak etkisi ile aşırı asabi ve atarlı ve tutturma ihtimali zayıf olabilirler..

Kolaylık dilerim..
[/QUOTE]

Ben hırgür çıkarır yaptırırım işimi. Zaten devlet dairesinde başka türlü olmuyor. Geçen vergi dairesinde ortalıkta esip gürlemeseydim o gün yapılması gereken işimi 1.5 ay sonra yapacaklardı. Sağ olsun bir memur çıktı ben inisiyatif kullanıp hallediyorum dedi yaptı. İlaç konusu da benzer. Yeşil kırmızı reçete veya kontrole tabi suistimal edilebilecek bir ilaç olmadığı sürece yazdırıyorum [:devil:] Çünkü bazı hekimler var gaviscon bile yazmama kalkabiliyor.
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=neomeo]
Sistemde geriye dönük yazılan tüm ilaçları görüyor doktor. Daha önce olmuştu kullanmıştım derse ve doktor da kontrol ederse arıza çıkabilir. Aranızın/ iletişiminizin iyi olduğu bir doktora durumu izah ederek yazdırmak daha makul olur bence.[/QUOTE]

Komşum vermişti dersiniz [:D]
Ne Yapmalıyım?
Flagy ve Cipro'yu direkt temin edemezsiniz. Aile hekimine gidin, önce Flagy ve Cipro'nun endikasyonlarını okuyun, onlardan birinden muzdaripmiş gibi hastalık öyküsü uydurun ve daha önce geçmiş senelerde 2 kere falan oldum Flagy (ya da cipro için cipro) çok iyi gelmişti falan diyin yazdırın. Birini böyle yazdırın diğerini de başka biri aynı şekilde kendine yazdırsın.
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Jemaisvu]
80 mi? 😂 80 nitrat akvaryum olursa daha ben bu hobiyi yapmam.
10-20 bandı olması lazım o da maksimum. Velifera gibi bir tür için 10 üzeri olması bile gelişimini yavaşlatır[/QUOTE]

Normal striple ölçüyorsan çok yüksek ihtimal farklı ölçüm biriminde ölçüyor ve 4 katı fazla görüyorsun. O yüzden 50-100 gibi değerler gerçekte 1/4'ü oluyor.

https://www.akvaryum.com/Forum/nitrat_-_test_kitleri-44_carpani-nove8323;%E2%80%93nnove8323;_farki_k1012936.asp

Zaten bitki varsa bitkileri öldürmeden nitratı o kadar düşük seviyeye getirmek imkansız gibi. Gübre değiştirince 10 civarına düştü nitratım, (yani 2-2.5 aslında) bitkileri zor kurtardım. Tekrar eski gübreye dönünce 50'ye çıkardım. (strip değeri, dörde bölünmüş değil)
Bu Hangi Bitki?
Ceratopteris cornuta olabilir.
Sahte Hobiciler Ve Dolandırıcılık Hakkında
Şu forumda 10'dan fazla kişiden bitki, balık aldım verdim, hiçbirinde sorun olmadı. Neden? Çünkü bedava aldım bedava verdim [:D]
Ne Yapmalıyım?
Ya şu Aquarium Science'da gerçekten yararlı işe yarar bilgilerde var ama bazı bilgiler aşırı derecede yanlış, dayanaksız gerçekten.
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Güçlüjapon]Hocam nitratla balık hasta mı olur?

Üşüdüm hasta olduma benziyor[/QUOTE]

Ee kendi örneğinizi kendiniz vermişsiniz zaten. Normalde bünyede olan ama hastalık yapmayan bakteri ve virüsler, soğuk aldığımızda, üşüdüğümüzde düşen bağışıklık sebebi ile hastalık yapar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.