ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
SonOfLight
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Nisan 2012 17:01
Toplam Mesaj:
119 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mert Özyiğit
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mert Özyiğit
300 Litre bitkili
300 Litre bitkili
SON 10 MESAJI
Palyaço Bıçak balığı ve tetralar
Arkadaşlar, Bugün çok uygun fiyata 2 adet palyaço bıçak balığı aldım (10cm) ve bunları içinde rasbora, zebra danio, neon, kırmızı neon, 2 adet büyük melek, makrakanta ve bir kaç tane daha tetra türünün bulundugu tanka ekledim (foto eklenmiyor sitede sorun var, 300 llitre oldukça bol bitkilendirilmiş mango kökleri ve saklanma yerleri bol olan bir tankım var) son 6 saattir bir saldırı gözlemleyemedim ancak gece aktif olduklarını biliyorum karanlıkta yani. size ne yapmalıyım? benim tahminim tankın saklanma yerleri vs bakımından elverişli oluşundan dolayı sorun çıkmayabilir. tecrübe kazanmış, benzer durum gözlemlemiş arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar, Bugün çok uygun fiyata 2 adet palyaço bıçak balığı aldım (10cm) ve bunları içinde rasbora, zebra danio, neon, kırmızı neon, 2 adet büyük melek, makrakanta ve bir kaç tane daha tetra türünün bulundugu tanka ekledim (foto eklenmiyor sitede sorun var, 300 llitre oldukça bol bitkilendirilmiş mango kökleri ve saklanma yerleri bol olan bir tankım var) son 6 saattir bir saldırı gözlemleyemedim ancak gece aktif olduklarını biliyorum karanlıkta yani. size ne yapmalıyım? benim tahminim tankın saklanma yerleri vs bakımından elverişli oluşundan dolayı sorun çıkmayabilir. tecrübe kazanmış, benzer durum gözlemlemiş arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.
9 tl ye 15 cm lik ghost knife (Istanbul)
Evet arkadaşlar, (Istanbul) Avcılar-parsellerde 9 tl ye 10-15 cm lik hayalet bıçak balıkları gördüm bol miktarda ve 2 adet te aldım, karma tetra vs. bulunan 300 litrelik bitkili tankıma eklerken şüpheliydim ama bir sorun çıkartmadılar şimdilik uyumlular, ilgilenenlere yerini tarif edebilirim.
Evet arkadaşlar, (Istanbul) Avcılar-parsellerde 9 tl ye 10-15 cm lik hayalet bıçak balıkları gördüm bol miktarda ve 2 adet te aldım, karma tetra vs. bulunan 300 litrelik bitkili tankıma eklerken şüpheliydim ama bir sorun çıkartmadılar şimdilik uyumlular, ilgilenenlere yerini tarif edebilirim.
30 lt akvaryuma tür önerisi
KESİNLİKLE başlangıç seviyesi için neon tetra önermiyorum, lepistesin dayanıklılığı tartışılıp neon tetra önerilmiş.
KESİNLİKLE başlangıç seviyesi için neon tetra önermiyorum, lepistesin dayanıklılığı tartışılıp neon tetra önerilmiş.
Papağan balığı (resimli)
Ve papağan gibi hibrit balıklardan uzak durmaya çalışın derim.
Ve papağan gibi hibrit balıklardan uzak durmaya çalışın derim.
100L son gün cuma tavsiyenize ihtiyacım var !
100 litre de demasoni de istediğiniz görüntüyü elde edemeyebilirsiniz, sp de de öyle aslında, yavru almak çok kolay değil oluşturabileceğniz koloninin boyutu da düşünüldüğünde, zebra alın derim, üretimi kolay - zevkli olur, birbirlerini stres altına sokmadan yer kavgaları da yapabilirler. kolay gelsin
100 litre de demasoni de istediğiniz görüntüyü elde edemeyebilirsiniz, sp de de öyle aslında, yavru almak çok kolay değil oluşturabileceğniz koloninin boyutu da düşünüldüğünde, zebra alın derim, üretimi kolay - zevkli olur, birbirlerini stres altına sokmadan yer kavgaları da yapabilirler. kolay gelsin
300lt için filtrasyon ve ısıtıcı önerileriniz
300litre de Jebo - Lifetech 839 kullanıyorum (1500l/h), en hesaplı filtrelerdendir 100 tl ye bulabilirsin, hiç riske girme al bunu kafan rahat olsun, ses sorunu arıza sorunu da yok diyebilirim aylardır kullanıyorum.
Isıtıcı 300w al, 200w lık la arasında en fazla 5-10 lira farkeder çoğu markada, markası sana kalmış ama eheim marka ısıtıcılar genel olarak idealdir, ben atman kullanıyorum bu hacimde, memnunum.
Sump ı önermek kolaydır ama şuanki yaşında sump olayı için biraz bekle derim canım kardeşim, bu filtre seni rahat rahat götürür.
Bu arada sanırım yapacaksın ya da yaptıracaksın akvaryumu, yaptıracaksan daha önce yapmış bir camcıya yaptır, kendin yapacaksan kesinlikle akvaryum silikonu kullan ya da yaptıracagın kişiye de bunu belirt. Kolay gelsin :)
300litre de Jebo - Lifetech 839 kullanıyorum (1500l/h), en hesaplı filtrelerdendir 100 tl ye bulabilirsin, hiç riske girme al bunu kafan rahat olsun, ses sorunu arıza sorunu da yok diyebilirim aylardır kullanıyorum.
Isıtıcı 300w al, 200w lık la arasında en fazla 5-10 lira farkeder çoğu markada, markası sana kalmış ama eheim marka ısıtıcılar genel olarak idealdir, ben atman kullanıyorum bu hacimde, memnunum.
Sump ı önermek kolaydır ama şuanki yaşında sump olayı için biraz bekle derim canım kardeşim, bu filtre seni rahat rahat götürür.
Bu arada sanırım yapacaksın ya da yaptıracaksın akvaryumu, yaptıracaksan daha önce yapmış bir camcıya yaptır, kendin yapacaksan kesinlikle akvaryum silikonu kullan ya da yaptıracagın kişiye de bunu belirt. Kolay gelsin :)
Beta beslemeye uygun mudur? (usb akvaryum)
Soru'dan çok fikirlerinizi merak ettiğim için açmıştım konuyu bir kaç ciddi cevap dışında akvaryum konusunda bana ders vermeye çalışanlar olmuş, üstad - uzman kesinlikle değilim ama emek vermişliğim, kendimce tecrübem vardır. Akvaryumumuzda beslediğimiz balıklar süs balıklarıdır, sağlıklı bir ortamda yaşama hakları kesinlikle vardır. Buna ek olarak betta lar labirentli oldukları için profesyoneller tarafından bile kavanozlarda üretilip hayatlarına devam ettiriyorlar (ettirilebiliyorlar). fanusta japon beslemek saçmalığına kesinlikle karşı olmakla birlikte kaç tanemiz akvaryumcudaAKVARYUMDAN betta seçmişizdir acaba?
Yani betta lar yaşam gereksinimi bakımından farklı oldukları için bu konuda aldım fikrinizi, şuan 300litrelik bol bitkili tankımda bir çok tetra türü,melek vs. besliyorum. ama bu ürün fanusta,kadehte vs betta beslemek durumundan farklı olarak kendince bir filtrasyon sistemine sahip, usb den enerj alıyor. Isıtıcı girmez diyen arkadaşa nano tankları incelemesini tavsiye ediyorum.
Tabii ki betta nın doğal yaşam ortamı taklit edilmeye çalışılan akvaryumlar daha uygundur - daha güzeldir.
Teşekkürler,saygılar
Soru'dan çok fikirlerinizi merak ettiğim için açmıştım konuyu bir kaç ciddi cevap dışında akvaryum konusunda bana ders vermeye çalışanlar olmuş, üstad - uzman kesinlikle değilim ama emek vermişliğim, kendimce tecrübem vardır. Akvaryumumuzda beslediğimiz balıklar süs balıklarıdır, sağlıklı bir ortamda yaşama hakları kesinlikle vardır. Buna ek olarak betta lar labirentli oldukları için profesyoneller tarafından bile kavanozlarda üretilip hayatlarına devam ettiriyorlar (ettirilebiliyorlar). fanusta japon beslemek saçmalığına kesinlikle karşı olmakla birlikte kaç tanemiz akvaryumcudaAKVARYUMDAN betta seçmişizdir acaba?
Yani betta lar yaşam gereksinimi bakımından farklı oldukları için bu konuda aldım fikrinizi, şuan 300litrelik bol bitkili tankımda bir çok tetra türü,melek vs. besliyorum. ama bu ürün fanusta,kadehte vs betta beslemek durumundan farklı olarak kendince bir filtrasyon sistemine sahip, usb den enerj alıyor. Isıtıcı girmez diyen arkadaşa nano tankları incelemesini tavsiye ediyorum.
Tabii ki betta nın doğal yaşam ortamı taklit edilmeye çalışılan akvaryumlar daha uygundur - daha güzeldir.
Teşekkürler,saygılar
Zaten 300lt bitkili ve bir kaç boş tankım var, akvaryum aramıyorum :) sadece masaüstünde kullanmak için bana hoş geldi, bitkili tercihimden de anlaşılabileceği için akvaryumda doğallıktan, doğanın taklidinden yanayım ancak bu sistem bana ilginç geldi sizinle paylaşıp fikrinizi almak istedim. RESİMDEKİ GİBİ JAPON BESLEMEYE KESİNLİKLE KARŞIYIM.
belki bir betta olabilir diye düşündüm.SonOfLight 2012-01-29 17:41:50
Zaten 300lt bitkili ve bir kaç boş tankım var, akvaryum aramıyorum :) sadece masaüstünde kullanmak için bana hoş geldi, bitkili tercihimden de anlaşılabileceği için akvaryumda doğallıktan, doğanın taklidinden yanayım ancak bu sistem bana ilginç geldi sizinle paylaşıp fikrinizi almak istedim. RESİMDEKİ GİBİ JAPON BESLEMEYE KESİNLİKLE KARŞIYIM.
belki bir betta olabilir diye düşündüm.
Merhaba arkadaşlar, akvaryum konusunda bilgisiz - tecrübesi değilim öncelikle, fanusta japon beslemeye falan da kesinlikle karşıyım ama bu bana biraz daha mantıklı geldi, sizin de fikrinizi almak istedim içinde ufak bir filtrasyon sistemi de var. sizce beta beslemek için uygun mudur? Akvaryum bilgisayara usb girişi ile baglanıyor, ayrıca kendi sarjı ile pc harici 2 gün boyunca çalışabiliyor, yandaki ekrandan ısıyı görebiliyoruz. bir incelemenizi tavsiye ederim ilginç bir ürün.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-diger-her-sey-siradisi-urunler-usb-masaustu-akvaryum-66345576/detay/
Merhaba arkadaşlar, akvaryum konusunda bilgisiz - tecrübesi değilim öncelikle, fanusta japon beslemeye falan da kesinlikle karşıyım ama bu bana biraz daha mantıklı geldi, sizin de fikrinizi almak istedim içinde ufak bir filtrasyon sistemi de var. sizce beta beslemek için uygun mudur? Akvaryum bilgisayara usb girişi ile baglanıyor, ayrıca kendi sarjı ile pc harici 2 gün boyunca çalışabiliyor, yandaki ekrandan ısıyı görebiliyoruz. bir incelemenizi tavsiye ederim ilginç bir ürün.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-diger-her-sey-siradisi-urunler-usb-masaustu-akvaryum-66345576/detay/
300 Litre için Yeter mi
Size kesinlikle jebo-lifetech 839 öneriyorum, 100 tl gibi bir fiyata bulabilirsiniz, ben de 300 litre de kullanıyorum ve hiç bir sorun yok.
Size kesinlikle jebo-lifetech 839 öneriyorum, 100 tl gibi bir fiyata bulabilirsiniz, ben de 300 litre de kullanıyorum ve hiç bir sorun yok.
SON MESAJLAR
- Lepistes Kaç Yaşında Alınır İnci Kefali, 09:39
Yeni Üye Forumu - Dip Süpürgesi Eheim Mi, Fluval Mı BeReal, 09:14
Yeni Üye Forumu - Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden ogurcay, 09:13
Akvaryum Tanıtımı - Betta İle Normans Lamp Eye Killifish MamiAdana01, 09:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betamın Kuyruğu Mu Eriyor serkorti, 07:45
Yeni Üye Forumu - Kapsül Gübre Ve Torf Kullanımı ? Laterthanbefore, 04:37
Taban ve Gübreleme - İlk Yumurtalarımı Aldım 😊 Yiğit.Ş, 03:55
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - İyice Küçüldük (minimal Deneyim) Ehtiyar, 03:45
Akvaryum Tanıtımı - Tür Tavsiyesi Alberu, 02:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Axolotl Yem Seçimi Yardım Carnivoreyum, 02:18
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Co2 Siz Ember Tetralı Bitki Tankı Hedefi Laterthanbefore, 02:15
Yeni Üye Forumu - Elyaf Ve Ön Filtre Nasıl Temizlenir Laterthanbefore, 01:54
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Bulanık Hangisini Kullanmalıyım Laterthanbefore, 01:50
Sazansıgiller - Canlı Bitki Laterthanbefore, 01:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Kurulum Denemesi Laterthanbefore, 01:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balıgımın Midesinde Beyaz Bağ Emre2545, 01:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Akvaryumu Bitti Öneriniz Varmı Laterthanbefore, 01:31
Yeni Üye Forumu - Duboisi Kuyruk Erimesi Guram, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Sarhoş Gibi Yüzüp Düzelen Tetra Türleri KaanE, 00:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Filtre Dolap Yalıtım Yusufgs4266, 23:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Kayası Akvarist Taha, 23:22
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistes Yavrusunu Nasıl Besleyebilirim isimdusuyoarada, 23:04
Yeni Üye Forumu - Vatoz Akvaryumumda Oluşan Kıl Kurdu Ve Bit Sorunu Oğuzhan Kaslan, 22:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Litreye Hangisi Uyumlu? Hidro Dinamik, 22:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120x50x50 Akvaryum Aydinlatma Ve Bitki Önerisi MK_71, 22:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En Sessiz Hava Motoru? ibbayram, 22:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Kurduğum Betta Akvaryumunda Sorunlar SİGMA BALIK😎, 22:03
Yeni Üye Forumu - Betta Akvaryumu İçin Tavsiyeler MamiAdana01, 21:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Büyümeyen Lepistes Yavrusu MertSoyumert, 21:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtresiz Father Fish Kurulumum grendel1984, 20:51
Akvaryum Tanıtımı - Bettam Akvaryum Kumuna Sürtündü Nafizcans, 20:20
Labirentliler - Oase Biomaster Thermo 250 İnceleme eryildirim, 20:14
Filtreleme Seçenekleri - Japon Orando Ve Çöpçü Vatoz Hoppala, 20:05
Sazansıgiller - Mantar Veya Beyaz Benek Hk. Buraaak, 20:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumdaki Değisim 1 Aylik Anektod, 19:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 225 Litre Akvaryum İçin Ekipman Önerileri omer09, 19:07
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Kurduğum Akvaryumda Başım Belada.. Tayyareci, 19:07
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Vücudu Bi Anda Kanlandı Taha10, 18:44
Yeni Üye Forumu - Cichled - Malawi Sump Malzemeleri Ve Dizilimi mertmentes, 18:24
Yeni Üye Forumu - Yem Önerisi SİGMA BALIK😎, 18:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ağız Çevresi Doku Oluşumu acemibiri, 17:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Sislenme Carnivoreyum, 17:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En güzel fotoğraflarınızı gösterin ercane, 16:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Delikli Kaya Hakkında Bilgi Hasan öncü, 16:38
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Isıtıcı/yem Makinesi/ Aydınlatma/priz Rudis, 16:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 6 Akvaryumda 17 Çeşit Canlı 🔥 Aguamentist, 16:15
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 16:12
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun603b Mi Tetra Ex 1200 Mü ahmetfiratozkaya, 15:38
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Amonyak Zehirlenmesinde Ph Etkisi Orhan76, 15:17
Makaleler ve Tercümeler - 60x40x40 Altum Melekler egedin, 15:04
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 2’li Küp Akvaryum berkayakkann 09:48
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 09:47
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 09:47
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 09:44
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 09:44
- Karides, Vatoz, Salyangoz Yemi LewShrimps 09:23
- Sobo Sf-550f Akvaryum Askı Dış Filtre LewShrimps 09:23
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 08:49
- Çeşitli Boylarda Kiraz Karides Köroglu.88 08:49
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 08:21
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri Aporetti 03:36
- Apistogramma Agassizii Double Red yamansengonca 03:01
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 03:01
- Aquaclear Şelale Filtre - Tetra Eheim Isıtıcılar erimgorgulu 02:14
- Tetra Jbl Yemler - Hediyeleriyle erimgorgulu 02:14
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 01:32
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 01:29
- Taiwan - Pinto - Deep- Scr - Prl-pwl nomercy 01:25
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 00:47
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:43
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 00:43
- Büyük Boy Japon Balığı Baracuda80 00:07
- Malawi Erkekler AlisBaba 23:59
- Tilki Kuyruğu 15dal100tl Cabomba 5dal100tl Aquarist101 23:50
- 20 Karides 180tl Aquarist101 23:50
- Acil 60cm İthal Bombeli Köşeli Akvaryum 1000 Boyu Aquarist101 23:50
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:34
- Ista Regülatör Furcifer 23:34
- 2.67 Tüp Furcifer 23:34
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 23:34
- Aksan 45 Derece Optiwhite Sehpalı Akvaryum Set. Furcifer 23:34
- Flowerhorn Erkek 28 Cm terranova 23:33
- Lepistes Otu+pelia Moss Çok Ucuz Yetişen Alır ARMONYS 23:16
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 23:15
- Cama Cam Akvaryum, Dış Filtre, Armatür, Isıtıcı CanB 23:10
- Nano Led Armatür BywenzeL 22:15
- Kırmızı Su Üstü Bitkisi Lina Shrimps 22:14
- Cryptocoryne Wenditti Brown(fiyat Düştü) ballantines 21:23
- Anubias Paketi/kusursuz Anubiaslar ballantines 21:23
- Koi Kılıç Kuyruk Mili Ve Plati ozgurnez 21:21
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:20
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 21:20
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 21:06
- Komple Satılık Set 90*50*50 10mm Ultra Clear incaia 19:49
- 90 Cm Genişliğinde Ahşap Üretim Seti incaia 19:49
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 19:26
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 18:49
- Black Venezuela Corydoras Hiko 18:49
- 60x40x45h Ada Tarzı Diamond 10mm - 2217 - Uv - Co2 Hiko 18:49
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:12
KULLANICILAR
- 72 Online Kullanıcı, 39 Üye
Online Kullanıcılar
wolf06,
Azizdurdenn,
MiSoSiKiaN,
R0h1rr1m,
İnci Kefali,
Muhammetdogan,
Hüdai,
mgokturk,
pyroxene,
batuhanbhar,
BeReal,
enginengin55,
knn38,
umutuyar,
ubaltepe,
sakpolat,
slnlmz,
fantom,
Cevdet Ali İlter,
Aquarist101,
SİGMA BALIK😎,
Gursoyhasan,
Montesque,
Deniz ve Mısra,
İskorpit,
İsmail_194606946,
G_can,
ballantines,
GorkemErsoy,
Diplomi_bvei,
dimbeleth,
fureagle,
ogurcay,
Taha10,
LewShrimps,
mitii,
UrasArt,
birol2003,
turkerozturk,
enesa06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.