ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Ekim 2015 10:21
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
İnan Şahin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Blue Zaire Mobaları ürettik
Murat Bey merhabalar... Blue Zaire Mobalarınız gayet güzel ve sağlıklı görünüyorlar... Balıkların akvaryum ortamında daha hareketli olması için ve renklerinin daha canlı görünmesi için uyguladığınız bir yöntem(ışık, yem. v.s.) var mı?
Murat Bey merhabalar... Blue Zaire Mobalarınız gayet güzel ve sağlıklı görünüyorlar... Balıkların akvaryum ortamında daha hareketli olması için ve renklerinin daha canlı görünmesi için uyguladığınız bir yöntem(ışık, yem. v.s.) var mı?
Vatozum ( L ) serisi mi ?
Cüce vatozların bazılarında bu şeritler bulunabilir... Bence de kesinlikle cüce vatoz...
Cüce vatozların bazılarında bu şeritler bulunabilir... Bence de kesinlikle cüce vatoz...
Balığı satsınlarda sonrası ......
Akvaryumcu arkadaşın çöpçü dışındaki balık seçimi gayet doğru olmuş... Balıklarınızın kavga ediyor olması 150 lt. bir akvaryumda hem fazla tür ve sayı olduğunu düşünüyorum... Tek tür olmasa da 2 türe düşürün en azından... Yoksa baskın olan balığınız diğer türleri sürekli rahatsız edecektir ve kayıplarınız kaçınılmaz olacaktır...
Akvaryumcu arkadaşın çöpçü dışındaki balık seçimi gayet doğru olmuş... Balıklarınızın kavga ediyor olması 150 lt. bir akvaryumda hem fazla tür ve sayı olduğunu düşünüyorum... Tek tür olmasa da 2 türe düşürün en azından... Yoksa baskın olan balığınız diğer türleri sürekli rahatsız edecektir ve kayıplarınız kaçınılmaz olacaktır...
Ehiem 2228 mi 2217 mi
150 * 50 * 65 boyutlarında bir akvaryuma bu iki filtreden hangisi daha uygun olur? Bende bu ikisi arasında kararsız kaldım... Veya önerebileceğiniz başka bir marka model varsa tavsiye edebilirsiniz...
150 * 50 * 65 boyutlarında bir akvaryuma bu iki filtreden hangisi daha uygun olur? Bende bu ikisi arasında kararsız kaldım... Veya önerebileceğiniz başka bir marka model varsa tavsiye edebilirsiniz...
Buda Benim Akvaryumum
Geçmiş olsun Ama bunun olacağı zaten belliydi... Cevap yazan bütün arkadaşlar ben dahil uyarmıştı seni... Resmen bağıra bağıra oldu derler ya aynen öyle oldu... Senin yapman gereken bence balıklarına bir süre veda edip bu durumu lehine çevirerek akvaryumunu büyütmen... Ondan sonra tavsiyeler (ancak petshop tavsiyesi değil) doğrultusunda ki buradaki arkadaşlar son derece iyi niyetli ve mantıklı yaklaşıyorlar, bir akvaryum kurman olacak...
Geçmiş olsun Ama bunun olacağı zaten belliydi... Cevap yazan bütün arkadaşlar ben dahil uyarmıştı seni... Resmen bağıra bağıra oldu derler ya aynen öyle oldu... Senin yapman gereken bence balıklarına bir süre veda edip bu durumu lehine çevirerek akvaryumunu büyütmen... Ondan sonra tavsiyeler (ancak petshop tavsiyesi değil) doğrultusunda ki buradaki arkadaşlar son derece iyi niyetli ve mantıklı yaklaşıyorlar, bir akvaryum kurman olacak...
Tanganyika Akvaryumu (Yeni Resimler 2. Sayfa'da )
Arkadaşlar hepinize değerli yorum ve tavsiyelerinizden dolayı teşekkür ediyorum... Sanırım bir önceki sayfada bana sorulan bir soruyu benim yanıtlayacağım şekilde Ümit bey yanıtlamış sağolsun(teşekkür ederim)...
Yan cama yaslanan kaya ve akvaryumun altına strafor konulması konusunu düşünüyorum... Kaya kısma kolay ama straforu akvaryumun altına nasıl koyarım onu şimdiden kara kara düşünmeye başladım...
Bunun yanı sıra akvaryumuma 6 adet leptosama kigoma ekledim... Balıklarımı genelde larviva, haftada 1-2 defa sera flora ve artemia ile beslemekteyim... Yanlız calvuslarımın bütün yemleri iştahla yemelerinin yanı sıra leptosamalarım ne larvivayı ne de florayı iştahlı şekilde yemiyorlar... Yeni gelmiş olduklarından da olabilir muhakkak... Bana gelmeden önce de 0 numara larviva ile beslenmekteymiş... Ben balıklarıma mümkün olduğunca en iyi şartlarda bakmak istiyorum, gerek beslenme gerekse su düzeni ve malzemeler açısından... Yaptığım ufak bir araştırma sonucunda Dainichi Fish Foods (ULTİMA) diye bir yem buldum... Kullanan herkesin öve öve bitiremediği bir yem ayrıca pahalı da... Hiçbir yerde görememiştim zaten... Yurtdışından geliyormuş sanırım... Bu yemden almayı düşünüyorum... Bilgisi olan arkadaşların veya kullanıp yorumlayan arkadaşlar olursa sevinirim...
İnan 2009-01-16 13:49:43
Arkadaşlar hepinize değerli yorum ve tavsiyelerinizden dolayı teşekkür ediyorum... Sanırım bir önceki sayfada bana sorulan bir soruyu benim yanıtlayacağım şekilde Ümit bey yanıtlamış sağolsun(teşekkür ederim)...
Yan cama yaslanan kaya ve akvaryumun altına strafor konulması konusunu düşünüyorum... Kaya kısma kolay ama straforu akvaryumun altına nasıl koyarım onu şimdiden kara kara düşünmeye başladım...
Bunun yanı sıra akvaryumuma 6 adet leptosama kigoma ekledim... Balıklarımı genelde larviva, haftada 1-2 defa sera flora ve artemia ile beslemekteyim... Yanlız calvuslarımın bütün yemleri iştahla yemelerinin yanı sıra leptosamalarım ne larvivayı ne de florayı iştahlı şekilde yemiyorlar... Yeni gelmiş olduklarından da olabilir muhakkak... Bana gelmeden önce de 0 numara larviva ile beslenmekteymiş... Ben balıklarıma mümkün olduğunca en iyi şartlarda bakmak istiyorum, gerek beslenme gerekse su düzeni ve malzemeler açısından... Yaptığım ufak bir araştırma sonucunda Dainichi Fish Foods (ULTİMA) diye bir yem buldum... Kullanan herkesin öve öve bitiremediği bir yem ayrıca pahalı da... Hiçbir yerde görememiştim zaten... Yurtdışından geliyormuş sanırım... Bu yemden almayı düşünüyorum... Bilgisi olan arkadaşların veya kullanıp yorumlayan arkadaşlar olursa sevinirim...
Vatozum iş yapmıyor.
Öncelikle balıklarınızı ayrı bir kaba alıp akvaryumu tamamen boşaltıp malzemeleri, kumu v.s. aklınıza gelen herşeyi bir güzel yıkayıp tuzlu suda bekletin... Suyunuz rengi sıkıntı yaratcak gibi duruyor... Balıklarınızı kaybedebilirsiniz... Bence vatozunuzun probleminden daha ciddi bir problemle karşı karşıyasınız... Komple temizliği yapıp akvaryum tekrar kurmanızı ve balıkarınız koymadan once su düzenleyici ilaçlardan kullanmanızı tavsiye ederim...
Öncelikle balıklarınızı ayrı bir kaba alıp akvaryumu tamamen boşaltıp malzemeleri, kumu v.s. aklınıza gelen herşeyi bir güzel yıkayıp tuzlu suda bekletin... Suyunuz rengi sıkıntı yaratcak gibi duruyor... Balıklarınızı kaybedebilirsiniz... Bence vatozunuzun probleminden daha ciddi bir problemle karşı karşıyasınız... Komple temizliği yapıp akvaryum tekrar kurmanızı ve balıkarınız koymadan once su düzenleyici ilaçlardan kullanmanızı tavsiye ederim...
Akvaryumum
Kayaların yerleşimi gördüğüm kadarıyla aşırı simetrik ve düzenli olmuş... Doğal durmamış... Akvaryumun köşesine veya arkasına toplarsanız kayaları daha doğal bir görüntü elde edersiniz... Doğal durmamasının bir nedeni de kayaların rengarenk olması galiba...
Kayaların yerleşimi gördüğüm kadarıyla aşırı simetrik ve düzenli olmuş... Doğal durmamış... Akvaryumun köşesine veya arkasına toplarsanız kayaları daha doğal bir görüntü elde edersiniz... Doğal durmamasının bir nedeni de kayaların rengarenk olması galiba...
450 lt akvaryumum için Tavsiyeleriniz?
Bence tanganyika türlerine geçmeden bu balıklarla devam etmen daha sağlıklı olur diye düşünüyorum... Biraz eleme yapıp özellikle greeen terörlerle başlayabilirsin bu elemeye, akvaryumdaki balık sayısını azaltmanda fayda var... İyice tecrübe kazandığın zaman ister bu balıklarını verir dönersin veya benim gibi tanganyika için yeni bir akvaryum açarsın... Ayrıca tangayika türleri malawi türlerine göre daha pahalı ve kıymetli balıklardır... Birebir değişim yapmak mümkün olmayabilir...
Bence tanganyika türlerine geçmeden bu balıklarla devam etmen daha sağlıklı olur diye düşünüyorum... Biraz eleme yapıp özellikle greeen terörlerle başlayabilirsin bu elemeye, akvaryumdaki balık sayısını azaltmanda fayda var... İyice tecrübe kazandığın zaman ister bu balıklarını verir dönersin veya benim gibi tanganyika için yeni bir akvaryum açarsın... Ayrıca tangayika türleri malawi türlerine göre daha pahalı ve kıymetli balıklardır... Birebir değişim yapmak mümkün olmayabilir...
SON MESAJLAR
- Betta Akıntı Sorunu SaRCoPhiLiuS, 11:38
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu Orhan76, 11:36
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi Burakt122, 11:04
Canlı Doğuranlar - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 10:04
Bitki Akvaryumları Genel - Kök Üzeri Bitki Tavsiyesi KaanE, 09:10
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 08:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Balıklarım Hk. bendeniztayfun, 07:59
Yeni Üye Forumu - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu Keweln09, 06:00
Yeni Üye Forumu - Kurutulmuş Artemia Hakkında MasterChief, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Sürtünmesi Hobilenyum, 02:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Teleskop Balığım Neyi Var HOPPALA, 02:50
Yeni Üye Forumu - Ankara Lepistes Satan Yerler Haku, 02:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 00:28
Malzemeler ve Yemler Forumu - Işık A2626, 23:24
Yeni Üye Forumu - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? BabySoul, 22:57
Sazansıgiller - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Trakyalı2259, 22:38
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangoz Zekkk, 22:26
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) giyotyn, 22:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Safkan Velifera Mirza Adar, 21:52
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kribensis Gökdeniz Kale, 21:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad İlk Denemem BETA.4, 21:15
Akvaryum Bilimi - Adı Salyangoz Azizdurdenn, 21:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Omerclk, 21:08
Canlı Doğuranlar - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Kturan06, 21:03
Yeni Üye Forumu - Lepistesle Hep Yukarıda Yüzüyor Nedeni Nedir? XAli, 20:24
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Akvaryum Hobilenyum, 19:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Buhar Kapağı Fikri? Hidro Dinamik, 19:53
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 19:24
Yeni Üye Forumu - L333 Beşiktaşlı Balık Kara Karga, 19:11
Kedi Balıkları Tanıtımı - Meraklı Komşular Kara Karga, 19:05
Discus Tanıtımları - Poso Rabbit Snail (tavşan Salyangoz) İlkerSHN, 18:37
Omurgasızlar Tanıtımı - Ramirezi İlkerSHN, 18:32
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Colisa Lalia(cüce Gurami) İlkerSHN, 18:19
Labirentliler Tanıtımı - Elma Salyangozum Öldümü Acil Dexter85321, 18:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Buhar Camı Muhammedcay, 17:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Birolada, 16:24
Akvaryum Tanıtımı - Bu Beyaz Benek Mi ? Utku_kerem, 16:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam valarmorghulis12, 15:31
Aydınlatma - Deniz Akvaryumu İçerisnde Oluşan Tabaka ogurcay, 14:56
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Orhan76, 14:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Oranda Dışkıları Uzun Beyaz Veya Şeffaf Orhan76, 14:15
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 14:08
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Isıtıcı Orhan76, 11:53
Yeni Üye Forumu - Hastalik Sonrasi Akvaryum Angelguy, 11:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Emiş Kısmındaki Beyazlık BeReal, 11:20
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 11:00
Güney Amerikan Cichlidleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Larviva Kafalı Yunus Ciklet İçin Kafa Yemi Esakvarist 11:27
- Limnophila Sessiliflora Esakvarist 11:27
- Afrika Cichlidleri devito 11:22
- Frontosa Küpü Emirk 11:19
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 11:19
- Düz Siyah Cüce Vatoz Emirk 11:19
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 10:54
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 10:52
- 2 Adet Yavruluk Ve Bitki Mos Yetiştirme Akvaryumu VsfAkn 10:48
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:36
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:12
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:12
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:12
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 10:05
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:03
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 10:01
- Sobo Şelale Filtre/ Aquel Versamax 2 Şelale Filtre barsbingul 10:01
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:51
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:51
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:51
- Albino Full Red Ve Filkulak Redtail, C. Sterbai nikon_ 09:51
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:51
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 09:40
- Spotted Angelfish Hiko 09:40
- Whitefin Rosy Tetra Hiko 09:40
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 09:27
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 09:27
- Ultra Clear Akvaryum,eheim Isıtıcı,panda Ribbon yamansengonca 09:25
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 09:05
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 09:05
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 08:36
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:05
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:05
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:05
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:05
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 07:38
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 07:38
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 07:37
- Mikro Kurt wallece 06:54
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 00:31
- Apistogramma Ve Caridina Dennerli Enes Yıldırım 22:29
- Resun Otomatik Yemeleme Makinesi Enes Yıldırım 22:29
- 200 W Isıtıcı Enes Yıldırım 22:29
- Rafyaya Son!! Bu Fiyata Kaçmaz Bitki Enes Yıldırım 22:29
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 22:17
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 22:17
- Saz Bitkisi selfish 22:12
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 21:42
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 21:41
- Kriza Gold emree06 21:41
KULLANICILAR
- 127 Online Kullanıcı, 69 Üye
Online Kullanıcılar
gavaser,
Oasis,
MCY4,
laryscrl,
Orhan76,
-RBG-,
Foae,
Emerse,
Yasin034,
efkango,
Aslanpet2,
isssmailak,
Burakt122,
grendel1984,
HarunYILDIRIM,
servertekin,
GhostKoi,
AmatorAkvryumcu,
MiSoSiKiaN,
0smanyigit,
Rafayel,
berkeyazer,
AbdullahKurcaduz,
yavuzsezgin,
ahmetteke,
FSMFSM,
ahm335,
Golgeci,
yamansengonca,
Fukushuu,
sinor,
OsSee,
İsmail YILDIRIM,
AslanpetAkvaryum,
osmandbnl,
sfcscannow,
Furkann,
Corydoras.gram,
kn0w,
Erdem054,
karabey97,
UmutHalac,
Vartego,
Aplot,
tsp7,
Serdariekrem,
Taha10,
Kara Karga,
armagandc,
Haluk0651,
Hak@N,
Kemalk41,
blenny,
Rmert,
onur_0606,
metsi,
Kaya0606,
VsfAkn,
şansal,
Miller,
rockhl,
AlisBaba,
ArifhbsAquatics,
ŞahanT.,
achiiles_622,
ozgurtpcogl,
Lofta,
erdalakçay,
otolkurt,
murato,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.