ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tolubeyy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 00:46
Toplam Mesaj:
10 [3.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolunay Çaçan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Isparta
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolunay Çaçan

SON 8 MESAJI

45 Litre Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Erenguven]
Suyun rengi aslında çok önemli değil. Balıkların keyfi yerindeyse değerlerde sıkıntı yok demektir. Benim tanklarımın çoğunda kaya ve mangrow köklerinin salınımı sebebiyle su rengi sarımtırak. Benim o şekilde daha çok hoşuma gidiyor. Lepistesleri çoğaltmayı düşünüyorsanız delta kuyruk big dorsal anaçlar edinmenizi tavsiye ederim. Lepistes yetiştirmenin keyfi o tarz balıklarla apayrı oluyor. Eğer çevrenizde leipstes bulamıyorsanız şehir dışından gönderim yapan profesyonel yetiştiricilerle iletişime geçebilirsiniz.[/QUOTE]

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Evet şehir dışı gönderim yapan profesyonel yetiştiricileri araştıracağım. Balıkların keyfi gayet iyi maşallah. Aslında bende blackwater merakı vardı cesaret edemedim, su rengine çok takılmıyorum döngü iyi olsun yeter :)
[QUOTE=İsmail_96965]

Onun için değilde bulanıklık veya döngü hemen oturmaz diye düşündüm ama sorun çıkmıdıysa içiniz rahatsa sorun yoktur. [/QUOTE]

Evet ondan biraz endişelendim ama kurulumu yaptıktan sonra trapical marka bactoactive ve nitriactive ekledim döngüyü hızlandırmak maksatlı.
[QUOTE=İsmail_96965]

Çok güzel olmuş, elinize sağlık. Bana göre tek eksik balık [:)] Yerli tür yerine ithal özel tür lepisteslerden alırdım ama zevkler tartışılmaz. Bir de dün boştu, bitkiyi bir gün içinde mi diktiniz?

[/QUOTE]

Teşekkür ederim. çevremde ithal balık satan petshop maalesef yok lepistesi zor buluyorum öyle söyleyeyim... Evet bitkilerim yarın gelecekti ama bugün kargom geldi hemen kum, dragonestone, bitki, arka siyah fon hepsini yaptım işim yarım saat önce bitti bayağı uğraştım ama güzel oldu
Ölçüler: 45 Litre
Canlı Türleri: 4 Lepistes, 3 cory, 2 ember tetra, 1 vatoz, 2 elma salyangozu
Bitki Türleri: 1 Lindernia rotundifolia, 1 Anubias bana, 2 Juncus Repens, 1 Cryptocoryne Lucens, 1 Mayaca Fluviatilis, 1 Hygrophila Lancea
Tankın Yaşı: 2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Pipo filitre, ithal akvaryum kendi ışığı
Tasarım ve Dekorasyon: Dragonestone

Akvaryumumu 2 ay önce kurdum bakteri kültürünü ph seviyesini vs dengeyi oluşturdum. Dün açtığım konuda lepisteslerim biraz sıkıntılıydı ama değerli yorumlar sayesinde uygulamalar sonucu kendine geldiler. Bitkileri co2 ihtiyacı düşük olanlardan seçtim co2 kullanmıyorum, tropical marka multi vitamin gübre aldım. Bakteri kültürü ve nitriactive aldım onları da kullandım. Bitkiler ve dekor malzemelerim bugün geldi onları yıkayıp akvaryuma ekledim. Bitkilerimi ekledim. Canlı sayısı lepisteslerin çoğalması durumunda büyük akvaryuma geçip bu akvaryumda sadece ember tetra planlıyorum. Yaptığım bir yanlış var mı yada her türlü tavsiyelerinizi, değerli yorumlarınızı beklerim. Hobide yeniyim buraya kadar araştıra araştıra geldim ama bir şeyleri yanlış yapmış olabilirim acemi işi olabilir diye sizlerin düşüncelerini merak ediyorum. Sağlıklı hobiler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265716/280820252052551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265716/280820252053331.jpg[/IMG]
Balıklarım 3 Gündür Bu Şekilde
[QUOTE=İsmail_96965] Kapatmayın, sadece sıcaklığı 25 dereceye düşürün. Oksijen bu şekilde yeterli olur. Ben herhangi bir hastalık göremedim, ithal bir tür de değil; bildiğimiz Sunset ve Half Black. Ben de @Cyber_Scout’a katılıyorum, çünkü balıkları daha yeni eklemişsiniz. Şimdilik ışığını çok açmayın.

[/QUOTE]

Teşekkürler. Dün ısıtıcı ayarını 24-25 arası yaptım ve tekrardan su değişimi yaptım. Gözlemliyorum düne göre daha iyi gibi. Isıtıcı üzerinde derece yazıları gitmiş yeni bir ısıtıcı alacağım.

Üç tane lepistesim aşırı enerjik bir hal aldı çok şükür sadece bir tane erkek lepistesim hala su üzerinde ve zayıflama gözlemliyorum. Umarım o da düzelir. Isıtıcımı değiştim sıcaklık ayarını 25 sabitlenmiş. Tetra veya eheim marka ısıtıcı bulamadım aquatech marka bi ısıtıcı buldum. Şuanlık durum iyi gibi. Yemlemeyi gün içinde çok az miktarda azar azar yapıyorum 3 öğün oluyor ama çay kaşığı ucunun da ucunda veriyorum
[QUOTE=giyotyn]Oksijen seviyesi düşük diye yukarıda takılıyorlar. Ayrıca su bu balıklar için fazla sıcak ki bu da oksijen seviyesini düşüren bir etmen.
25-26 derece lepistesler için gayet yeterli.
Tavsiyem ısıtıcıyı kapatın. Ve dinlenmiş suyla %20 oranında değişim yapın.
Değişim anında etkisini gösterecektir.[/QUOTE]

Tamamdır ısıtıcıyı kapatayım. Su değişimini sabah yapmıştım tekrar yapayım mı? Birde diğer balıklar iyiyken lepisteslerin oksijen sorunu yaşaması normal midir? Sanırım bambaşka bi hassasiyetleri var
[QUOTE=Cyber_Scout]Adapte olmaya çalışıyorlar gibi. Dekor güvende hisettirir. Bitkileri ekleyince davranışları değişecektir.[:nazar:][/QUOTE]

Teşekkür ederim. Umarım öyledir sürekli gözlemliyorum. Dekor muhtemelen yarın yada cuma günü elimde olur. Malum kargo bekliyorum…

[QUOTE=oscarus]İthal lepistes ise bakteri çakışması oluyor..genelde ölümle sonuçlanıyor bu durum..Yerli lepistes almaya çalışın...[/QUOTE]

Umarım ölümle sonuçlanmaz. Lepistesleri çok araştırdım. Bitki ve dekor harici su değerlerini bakteri kültürünü vs oluşturmak için 2 ay bekledim ve akvaryumuma ekledim. Yerli veya ithal konularında tecrübem hiç yok fakat ölümle sonuçlanırsa buna dikkat edeceğim umarım ölümler olmaz. Bulunduğum lokasyonda petshoplar bu konuya pek ilgili değil ve çeşit yok…
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265716/270820251009591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265716/270820251010021.jpg[/IMG]

Merhabalar hobiye başlayalı 2 ay oldu. 45 Litre ithal bir akvaryumum var. Sobo marka çift süngerli pipo filitre kullanıyorum. Isıtıcımın ayarı 27-28 derece arası. Canlılarım şu şekilde ;

2 Ember Tetra
1 Vatoz
2 Elma Salyangozu
3 Cory
4 lepistes (3 gün önce geldiler)

Herhangi bir bitki, kum vs kullanmıyorum uzun araştırmaların sonucu bir kaç bitki ve kum siparişi verdim geldiklerinde akvaryumu tekrar düzenleyeceğim ama şuan bir sorun yaşıyorum. Lepisteslerimi 3 gün önce aldım ama sürekli yukarıda duruyorlar. Bazen köşede öylece kalıyorlar. Yem yemeleri normal gibi yani yemleme yapınca yediklerini gördüm. Özellikle ilk geldiklerinde aşılama ile suya alıştırıp koyduktan 1 saat sonra artemia verdim bütün balıklarım afiyetle yemişti. Ama hep su üzerinde durmaları bir sıkıntı olduğunu gösteriyor sanırım. Az önce dip çekim yaptım suyu yüzde 20 değiştirdim. Ama yine de bir sıkıntı var belli. Sadece lepistesler böyle diğerlerinde problem yok çünkü ben suyun dengesini oturtmak için bir ay canlı yüklemedim. Bakteri kültürü oluşunca yukarıda yazmış olduğum canlıları ekledim. Ama lepisteslerde düzen tutmuyor. Sebebi nedir ve ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz…

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.